Görüş Bildir
Haberler
Bayraklar Asılsın: Dünyanın En Havalı 50 Muhiti Listesinde Türkiye'den de Bir Yer Var!

Bayraklar Asılsın: Dünyanın En Havalı 50 Muhiti Listesinde Türkiye'den de Bir Yer Var!

esma çetin
26.09.2018 - 00:56

Dünya üzerinde gezip görülecek birçok yer var. Timeout, dünyanın en havalı 50 muhitini derlediği haberde İstanbul, Kadıköy'e de yer vermiş. Biz de sizler için bu haberi derledik, keyifli okumalar!

Kaynak: https://www.timeout.com/coolest-neigh...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Embajadores, Madrid

1. Embajadores, Madrid

Madrid, dünyanın en güzel başkentleri arasında, Embajadores de en renkli bölgelerinden. Farklı kültürden insanların bir arada yaşadığı Embajadores, gece hayatından sokak kültürüne, yemeklerinden insanlarına sizi büyüleyecek capcanlı bir yer. Şehrin en popüler mekanlarından Medias Puri'ye gitmeyi, Tabacalera ve La Casa Encendida'yı ziyeret etmeyi unutmayın!

2. Euljiro, Seoul

2. Euljiro, Seoul

Euljiro'nun sokaklarında yürürken taze mürekkep kokusunu ciğerlerinizde hissedeceksiniz! Eski matbaa ve ambarın birbirinden havalı kafe ve barlara dönüştüğü Euljiro'ya uğrarsanız Manseon Hof'da yemek yemeyi, indie müziklerinin çalındığı Seendosi'de içkinizi yudumlamayı unutmayın. Şehrin dar sokakları ve neon ışıkları sayesinde harika fotoğraflar çekebilirsiniz!

3. Nueva Villa de Aburrá, Medellin

3. Nueva Villa de Aburrá, Medellin

Medellin'in batısındaki Nueca Villa de Aburra, şehrin metalci ve rockcılarının toplanma mekanı. Her yıl elektronik müzik festivallerine ev sahipliği eden Nueva Villa de Aburra, yaşayanlarına özgürlükçü bir ortam sunuyor. Şehrin güzelliklerinden mahrum kalmamak için merkezde bulunan Hotel Belen Plaza'da konaklayabilirsiniz.

4. Metaxourgeio, Athens

4. Metaxourgeio, Athens

Neredeyse terk edilmiş olan Metaxourgeio, sivil toplum kuruluşları gönülleri, sanatçılar ve aktivistlerin yuvası olmuş durumda. Sanatçılar tarafından restore edilen binaları, ev sergileri, workshoplar ve partileri genç Atinalıların ruhunu yansıtıyor. 19.yüzyıl yapısı olan Seychelles'de Yunan yemeklerinin tadını çıkarabilir, Blue Parrot barda ağaçların altında kokteylinizi yudumlayabilirsiniz.

5. Princípe Real, Lisbon

5. Princípe Real, Lisbon

Birbirinden havalı restorantları, barları ve sanat galerileriyle sizi büyüleyecek olan Princípe Real'in sözcük anlamı 'Kraliyet Prensi' demek. Her cumartesi kurulan organik fuar alanları şehrin içinde bir köy esintisi hissettiriyor. Yerel halk,  Princípe Real için 'Yeşil alanları, restaurant ve dükkanlarıyla Lizbon'un kozmopolitan dokusunu yansıtan bir Portekiz bölgesi' diyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Strasbourg-Saint-Denis, Paris

6. Strasbourg-Saint-Denis, Paris

Paris'in Hint ve Kürt topluluklarının beşiği olan Strasbourg-Saint-Denis'in kendine has, sürreal bir kitlesi var. Popüler gurme restorantları ve birbirinden güzel kafeleri, şehrin tarihi havası ile bütünleşerek boy gösteriyor. Özellikle pizza severleri çıldırtacak odun ateşinde pizza yapan mekanları ziyaret edilmeye değer. Her bütçeye göre restorant ve bar bulunduran şehirde zamanınızı hem dinlenerek hem de eğlenerek geçirebilirsiniz.

7. Neukölln, Berlin

7. Neukölln, Berlin

Neukölln, Berlin'in kalbinde, kendini sürekli yenileyen bir bölge. Türk marketleri, vegan kafeler ve barlarda vakit geçirebilirsiniz. Şehir hayatından bunaldığınızda Tempelhofer Feld'e gidip rahatlayabilirsiniz. Yerel halk, bu bölgeyi 'Her köşesinde yapılacak bir şey bulabileceğiniz bir yer' olarak tanımlıyor.

8. Yanaka, Tokyo

8. Yanaka, Tokyo

Yanaka'nın antik atmosferi ziyaretçilerini büyülüyordu. Şehrin son zamanlardaki genç ve dinamik enerjisi, şehrin eski mimari dokusunu bozmadan sokaklara ve binalara yeni bir soluk getirdi. Zanaatçıların dükkanları ve modern sanat galerilerinin mabet ve tapınaklarla uyum içinde var oluşları sizi çok etkileyecek!

9. Highland Park, Los Angeles

9. Highland Park, Los Angeles

Los Angeles'ın kuzey-doğusunda kalan Highland Park, hareketli gece hayatını sevenler için güzel bir alternatif. Yerel halk burası için 'Harika restaurantların ve yürüyerek ulaşabileceğiniz mesafede yapılacak birçok alternatifin olduğu bir yer' diyor.

10. Fitzroy, Melbourne

10. Fitzroy, Melbourne

Önceden işçi sınıfı banliyösü olan Fitzroy, zaman içinde gelişim gösterip artistik bir mekana dönüşmüştür. Avustralya'nın ünlü şefleri ve barmenlerinin yeni restaurant ve kafeleri, vintage dükkanları ve sokak sanatıyla ziyaretçilerine güzel bir deneyim sunuyor. Yerel halk: 'Eski ve yeninin uyumu, eklektik mimarisi ile bohem bir hava soluyacaksınız' diyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Peckham, London

11. Peckham, London

Peckham, son zamanlarda Londra'nın önemli kültür noktalarından biri haline geldi. Multikültürel köklerine sadık kalarak Londra'nın çabuk gelişen yaratıcı enerjisiyle yenilendi. Peckham'a yolunuz düşerse, Banh Banh'da yemek yiyebilir, Frank's Cafe'ye uğrayabilirsiniz. Buranın, tarihiyle gurur duyan, bohem, orijinal ve yaratıcı bir yer olduğu söyleniyor.

12. Noord, Amsterdam

12. Noord, Amsterdam

Kiraların daha ucuz olması ve kalabalık olmaması nedeniyle yerel halkın tercih ettiği bir yer olan Noord, deneysel bir havası olduğu için macera sever ziyaretçileri de kendisine çekiyor. Ücretsiz feribot servisiyle IJ Nehrinde bir tur atabilir, yerel halkın favorisi olan Oedipus Brewing Taproom'da bir şeyler içebilirsiniz.

13. Ancoats, Manchester

13. Ancoats, Manchester

Önceden maganda ve sokak çeteleriyle kötü bir üne sahip olan Ancoats, adeta küllerinden doğarak Manchester'ın havalı gençlerinin gözde mekanı haline geldi. Hipster bir havası olan Ancoats'a yolunuz düşerse, Hope Mill Theatre'a uğrayıp yerel sanatçıların oyunlarını izleyebilir, Elnecot'da 'Industrial Revolution' isimli kokteyli deneyebilirsiniz.

14. Enmore, Sydney

14. Enmore, Sydney

Bohem havasıyla popüler Newtown ve Stanmore'a komşu Enmore'da da aynı havayı soluyabilirsiniz. Yemek yenebilecek muhteşem imkanları ve gece boyu devam eden partileriyle ziyaret edilmeye değer bir yer. Grafiti sanatından esinlenen Urban Newtown'da konaklayabilir, Enmore Theatre'da canlı müzik ve stand-up gösteriyle eğlenebilirsiniz.

15. Bandra West, Mumbai

15. Bandra West, Mumbai

Metropol bir şehir olan Mumbai'nin banliyösü olan Bandra West, şehrin canlı ve liberal bir merkezi haline geldi. Boolywood'un starları, yazarlar, müzisyenler ve sokak sanatçıları Bandra West'e taşınıyor. Eski bungalovda açılmış Pali Bhavan'da Hint yemekleri ve daha ömce tatmadığınız kokteylleri deneyebilir, Chimbai Village'da bir tur atabilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Shuk HaPishpeshim, Tel Aviv-Jaffa

16. Shuk HaPishpeshim, Tel Aviv-Jaffa

Eski ve yeninin uyumlu birlikteliğiyle göze çarpan Shuk HaPishpeshim'de, lüks oteller ve göklere kadar uzanan residansların yanı sıra şehrin otantik ve değişik bir havası var. Shafa Bar'a uğrayabilir, Jaffa'nın bit pazarını ziyaret edebilirsiniz.

17. West Village, New York

17. West Village, New York

Son zamanların gözdesi Brooklyn olsa da, New York ruhunu hissetmek istiyorsanız West Village'a uğrayabilirsiniz. Burası hakkında 'LGBT dostu, gece ve gündüz hayatının hızlı ilerlediği, New York'un güzel olan neyi varsa hepsini yaşatan bir yer' deniliyor.

18. West Loop, Chicago

18. West Loop, Chicago

Son 50 yıl içinde West Loop yemek severlerin gözdesi haline gelerek şehrin en iyi şeflerinin restaurant ve barlarıyla ziyaretçilerine geniş bir yelpaze sunuyor.

19. Tangba Jie, Chengdu

19. Tangba Jie, Chengdu

Tangba Jie 5 yıl önce, sakin ve özel konutların bulunduğu bir mahalleyken, komşusu Taikoo Li'nin popüler olmasıyla keşfedilen bir yer. Chuan Chuan'da buranın yöresel yemeklerini deneyebilir, Lotus barda harika kokteyller içebilirsiniz.

20. Osu, Accra

20. Osu, Accra

Accra'nın dinmek bilmeyen enerjisiyle Osu şehrin nabzını tutuyor. Buraya uğrarsanız Villa Boutique'de konaklayabilir, Oxford Street'te gönlünüzce eğlenebilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

21. City Bowl District, Cape Town

21. City Bowl District, Cape Town

Masa Dağı, Lion's Head ve Signal Hill dağlarıyla doğal bir güzel güzelliğe sahip olan City Bowl District, şehrin en iyi restaurantlarına ev sahipliği de yapıyor. Gidebileceğiniz her yere yürüyerek en fazla 20 dakikada ulaşabilirsiniz. Eskiden garaj olarak kullanılan The Dog's Bollocks'da şehrin en iyi hamburgerini denemeyi unutmayın!

22. Sant Antoni, Barcelona

22. Sant Antoni, Barcelona

Eski ve yeniyi çok güzel bir şekilde dengeleyen Sant Antoni'de modanın ve gastronominin son trendlerini bulabilirsiniz. Şehrin gözde mekanlarından olan Bar Calders'da keyifli bir akşam yemeği yiyebilir, Mercat de Sant Antoni'de bir tur atabilirsiniz.

23. Monti, Rome

23. Monti, Rome

Roma'nın gözdesi Colosseum'a yürüyüş mesafesinde bulunan Monti'nin avokado barından çikolata dükkanlarına, gurme lezzetlerden klasik Roma mutfağına kadar geniş bir yelpazesi var. Buraya uğrarsanız da The Fifteen Keys isimli butik otelde konaklayabilir, 1895'den beri şehrin gözdesi olan Ai Tre Scalini'de bir şeyler yiyebilirsiniz.

24. Leith, Edinburgh

24. Leith, Edinburgh

25 yıl içinde büyük bir değişim gösteren Leith, yerel kimliğini koruyarak geçirdiği değişim sayesinde turistler için güzel bir alternatif sunuyor. Leith Tiyatrosunda pop-up festivaller ve oyunlarla harika bir deneyim yaşayabilir, Teuchter's Lnading'de yapılan harika biralarla keyifli bir akşam geçirebilirsiniz.

25. Hornstull, Stockholm

25. Hornstull, Stockholm

Hippi kafeleri, LGBT barları ve indie clublarıyla Stockholmlu gençlerin favori mekanlarından olan Hornstull'da, müzik ve kahvenin tadına varabilir, grafitili duvarlarının önünde güzel fotoğraflar çekebilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

26. Sololaki, Tbilisi

26. Sololaki, Tbilisi

Mistik bir havası olan Sololaki, son zamanlarda turistlerin ilgisini çeken gözde yerlerden. Ezo isimli restaurantta Gürcü yemeklerini deneyebilir, Fransız bir müzisyenin işlettiği Zoestan'da canlı müzik keyfi yapabilirsiniz.

27. Phibsboro, Dublin

27. Phibsboro, Dublin

Viktorya dönemi mimarisini yansıtan modern kafeleri ve dükkanlarıyla büyüleyici bir atmosferi olan Philsboro'da, yıl boyu tiyatro, müzik ve film organizasyonunu bulmak mümkün. Eğer Phibsboro'ya uğrarsanız Two Boys Brew'de öğle yemeği yemenizi, Blessington Basin parkını dolaşmanızı tavsiye ederiz.

28. Botafogo, Rio de Janeiro

28. Botafogo, Rio de Janeiro

Genç ve canlı gece hayatıyla Botafogo, turistlerine sınırsız eğlence imkanı sunuyor. Olho da Rua'da canlı müzik, DJ performansları, sanat sergileri ve tiyatro oyunlarıyla gezinizi taçlandırabilirsiniz.

29. Former French Concession, Shanghai

29. Former French Concession, Shanghai

Yerel halk burayı 'Avrupai havası ve geniş yemek alternatifi ile konforlu, küçük ve diğer şehirlere göre daha yeşil olan bir yer' olarak tanımlıyor. Sanat meraklısıysanız Shangai Propaganda Poster Art Centre'a uğramanız tavsiye ediliyor.

30. Roma, Mexico City

30. Roma, Mexico City

La Roma yeni sanat akımı ve art deconun bir arada olduğu Mexico City'nin otantik havasıyla turistlerine eşsiz bir deneyim sunuyor. Dünyanın en iyi barlarından biri olan Licorería Limantour'da margarita içebilir, Maximo Bistrot Local'da keyifli bir yemek yiyebilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

31. Cedofeita, Porto

31. Cedofeita, Porto

Portekiz ruhunu hissedebileceğiniz Porto'nun en kalabalık bölgesi olan Cedofeita'da dünya mutfağından çeşitli yemekler tadabillir, çağdaş sanat galerilerini ziyaret edebilirsiniz. The Mercador Guesthouse ise konaklamanız için tavsiye edilen otellerden.

32. Prawirotaman, Yogyakarta

32. Prawirotaman, Yogyakarta

Endonezya'da ziyaret edilmeye değer bir çok yer var, Prawirotaman'da bunlardan bir tanesi. Buraya 'yabancıların köyü' anlamında kampung bule deniliyor. El yapımı yöresel kıyafetlere bakmak için Batik Winotosastro'ya uğrayabilir, Dapur El'de uygun fiyatlara Endonezya mutfağından yemeklerin tadına bakabilirsiniz.

33. Wynwood, Miami

33. Wynwood, Miami

On yıl içinde Wynwood vasat bir bölgeden sokaklarında sanatın kol gezdiği bir yer haline dönüştü. Wynwood, sokak performansları, grafitileri ve kaldırıma yazılmış şiirleriyle ziyaret edilmeye değer bir yer. Açık müze olan The Wynwood Walls turistlerin gözde mekanlarından.

34. Hayes Valley, San Francisco

34. Hayes Valley, San Francisco

Hayes Valley, son zamanlarda takdire şayan bir değişim göstererek oldukça güzel bir yer haline geldi. Anina barda tropikal kokteyller içebilir, SF Jazz'da müzik dinlerken keyifli vakit geçirebilirsiniz. Yerel halk buranın 'Hayvan dostu, şehrin ortasında ancak yaşanabilir bir yer' olduğunu söylüyor.

35. Wan Chai, Hong Kong

35. Wan Chai, Hong Kong

Şehrin keşmekeşinden sıkılırsanız Wan Chai Green Trail'de yürüyüş yapabilir, Bo Innovation restaurantta Çin mutfağının tadına bakabilirsiniz. Buraya uğrarsanız da Hong Kong'un en yeni butik oteli The Fleming'de konaklayabilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

36. Ari, Bangkok

36. Ari, Bangkok

Restaurant ve kafeleri, barları, sanat galerileri ve dükkanlarıyla turistlerine birçok imkan sunan Ari'ye uğrarsanız, Bangkok'un en iyi Tayland restoranı Baan Puengchom'da yemek yiyebilir, şehrin en havalı barı olan Taproom'da birkaç kadeh bir şey içebilirsiniz.

37. Petite Italie, Montreal

37. Petite Italie, Montreal

LGBT organizasyonlarının yapıldığı Le Cagibi'ye uğrayabilir,Dinette Triple Crown'da keyifli bir piknik yapabilirsiniz. Yaz boyunca klasik İtalyan sinema gösterimleri yapan Parc Dante'ye de uğramayı unutmayın!

38. Karlín, Prague

38. Karlín, Prague

Karlínské Náměstí'de yerel halka karışabilir, Kavárna Kočičí kafede kedilerle iç içe sıcak bir ortamda kahvenizi yudumlayabilirsiniz. Pantahotel de tavsiye edilen konaklama imkanlarından. Chlebíček olarak bilinen geleneksel Çek sandviçinin tadına bakmayı da ihmal etmeyin.

39. Dufferin Grove, Toronto

39. Dufferin Grove, Toronto

Dufferin Grove'un kendine has havası hem yerel halk hem de turistler tarafından takdir ediliyor. SoSo Food Club'da leziz bir yemek yiyebilir, şehirden sıkıldığınızda Burdock Brewery'de canlı müzikle keyifli vakit geçirebilirsiniz.

40. Central District, Seattle

40. Central District, Seattle

Central District'te de Seattle'ın büyüsü hakim. 1984'ten beri hizmet veren tavuk restaurantı Ezell's'de güzel bir yemek yiyebilir, Central Cinemas'da eğlenceli vakit geçirebilirsiniz. Favori içkiniz bira ise Chuck’s Hop Shop'a uğramanız tavsiye ediliyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

41. Palermo Soho, Buenos Aires

41. Palermo Soho, Buenos Aires

Genç insanlar, yerel sanatçı ve tasarımcıların uğrak mekanı olan Palermo Soho, eski İspanyol tipi evler ile restore edilmiş yapılarıyla bohem bir atmosfere sahip. Farklı lezzetlere açıksanız Parrilla Don Julio'da yemek yiyebilir, şehrin en eski bira evi olan Blest'te bir şeyler içebilirsiniz.

42. Damansara Heights, Kuala Lumpur

42. Damansara Heights, Kuala Lumpur

Damansara Heights, son zamanlarda açılan yeni otelleri, alışveriş alanları ve birbirinden ilginç restaurant ve barlarıyla üniversite öğrencilerin uğrak mekanı haline geldi. Gaslight Café'ye gidip müzisyenler, şairler ve yazarlarla keyifli seanslar geçirebilirsiniz.

43. Kadıköy, İstanbul

43. Kadıköy, İstanbul

İstanbul'un Anadolu yakasında bulunan Kadıköy, özellikle son zamanlarda popüler olmaya başladı. Yüzlerce barları, kafeleri, restaurantları, tasarım stüdyoları ve dükkanlarıyla kesinlikle görülmeye değer bir yer. Moda sahili çimlerinde keyifli bir piknik yapabilir, Mythos'da rakı balıkla nostalji yaşayabilirsiniz. Yerel halk 'Kadıköy'ün kendine has bir tarzı, ruhu ve insanları var. Konserlerinden klüplerine gece hayatı da oldukça başarılı' diyor.

44. Tanjong Pagar, Singapore

44. Tanjong Pagar, Singapore

Tanjong Pagar'a uğrarsanız yerel halkın favorisi Amoy Street Food Centre ya da Maxwell Food Centre'da öğle yemeği yiyebilir, Seng Wong Beo Tapınağında ilginç bir deneyim yaşayabilirsiniz. 'Tanjong Pagar, Kore, Japon ve modern Avrupa restaurantlarının güzel bir karışımı' diyor yerel halk.

45. Kitay-Gorod, Moscow

45. Kitay-Gorod, Moscow

Kitay-Gorod'da Soğuk Savaş zamanından kalma sığınaklarla modern kahve dükkanlarının; performans sanatlarıyla lüks restaurantların yan yana durduğunu göreceksiniz. Sanat severler animasyonlar, multimedya gösterileri ve kısa filmler gösteren Solyanka VPA'ya bayılacaklar!

İçeriğin Devamı Aşağıda

46. Langstrasse, Zurich

46. Langstrasse, Zurich

Zürih'in gastronomi ve kültürel trendlerini takip eden Langstrasse'nin, hem gece hem gündüz hayatı oldukça hareketli. Zürih'in avangart restaurantı Josef'de yemek yiyebilir, Cinchona Bar'da kokteylinizi yudumlarken eğlenceli vakit geçirebilirsiniz.

47. Safdarjung Enclave, New Delhi

47. Safdarjung Enclave, New Delhi

New Delhi'nin gözde bölgesi olan Safdarjung Enclave'ye yolunuz düşerse Safdarjung Enclave'de tur atabilir, Piano Man Jazz Club'da arkadaşlarınızla eğlenceli vakitler geçirebilirsiniz.

48. South End, Boston

48. South End, Boston

Yerel halk burası için 'Turistlerin uğrak mekanı olmasa da South End, harika dükkan ve restaurantların dolu olduğu tarihi bir yer.' diyorlar. Buraya yolunuz düşerse SoWa Artists Guild'de zaman geçirebilir, Toro'da yemek yiyebilirsiniz.

49. Sanlitun, Beijing

49. Sanlitun, Beijing

Gece hayatının hızlı yaşandığı Sanlitun'da her akşam bir partiye denk gelmek mümkün. Scandal'da eğlencenin dibine vurabilir, The Opposite House'da konaklayabilirsiniz.

50. Dubai Marina ve Jumeirah Beach Residence, Dubai

50. Dubai Marina ve Jumeirah Beach Residence, Dubai

Yerel halk burası için 'Jbr'da her zaman istediğiniz şeyleri bulabilir, Marina'nın geniş yiyecek içecek yelpazesi sayesinde birçok yere gidebilirsiniz' diyor. Marina Social ve Lock, Stock & Barrel ise tavsiye edilen mekanlardan.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
94
40
14
6
4
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
ay_seagull

Anadolu da KADIKÖY avrupada BEŞİKTAŞ ı tek geçerim.

alper arslan

kaçıncı ayak koşuları bunlar

BwK

Antalya Zeytinköy ?

ozzy_zigg

amksjjdnxnnsnznz şaka bi yana kaş olabilir

Pasif Kullanıcı

Arayanlar için #43 numara.