Görüş Bildir
Haberler
Bakım Konusunda En Tembel Olanların Bile Rahatlıkla Uygulayabileceği 7 Adımlı Rutin

Bakım Konusunda En Tembel Olanların Bile Rahatlıkla Uygulayabileceği 7 Adımlı Rutin

Ma Belle
04.10.2022 - 12:00

Yoğun iş temposu, gündelik hayatın koşuşturmacası ve üstüne gelen yorgunluk ile önceliğimiz olan kendimizi ihmal ediyoruz. Üşengeç hissettiğiniz günlerde bile uygulayacağınız bu rutinler ile cildiniz nefes alacak, adeta pamuk gibi hissedeceksiniz. O zaman hazırsanız içeriğimize geçebiliriz!

1. Cildi temizlemekten başlayın.

Temiz bir cilde sahip olmak için kuşkusuz her şeyden önce cilt temizliği yapmak. Bunun için rutininize başlamadan önce yüzünüzü yüz yıkama jeli ya da yüz yıkama köpüğü ile temizlemeye başlamalısınız. Dilerseniz sabun da kullanabilirsiniz, tercih size kalmış.

2. Derinlemesine temizleme için tonik kullanın.

Cildinizi temizledikten sonra tonik kullanarak cildinizi rahatlatabilirsiniz. Bunu gün içinde birkaç kez uygularsanız daha verimli bir sonuç alacağınızdan emminiz.

3. İstek değil ihtiyaç: Burun bandı!

Yüzümüzü kirden ve yağdan arındırdıktan sonra sıra geldi burun bandına. Basit ama en etkili siyah nokta temizleme ürünlerinden biri olan burun bantları, burnunuzdaki hem gözenekleri hem de siyah noktaları temizlemeye yardımcı olur.

4. Vitamin içeren serumları ihmal etmeyin!

Cildinizin ihtiyacı olan vitaminleri karşılamak ve UV ışınlarından koruyabilmeniz için yüz serumlarını mutlaka rutininize eklemelisiniz. Birkaç damla damlatıp yüzünüze oval hareketlerle yedirin. Küçük bir tüyo, yüzünüze uygulayacağınız herhangi bir ürünü kullandığınız esnada ellerinizi yukarıdan aşağı değil de, aşağıdan yukarıya doğru hareket ettirin. Bu ciltteki sarkmaları az da olsa önleyecektir 😉

5. Pratik adımlardan biri olan yüz maskelerini kullanın.

Üşenmeyin ve kayıt maskeler kullanın. Kayıt maskeler yüzünüzde biriken fazla yağlardan kurtulmanızı sağlayacak ve sizi parlak bir cilde bir adım daha yaklaştıracak!

6. Göz altı için göz kremleri harika bir rutinden sadece küçük bir adım!

Kim ister ki şişmiş göz altları ile yaşamayı! Cilt tipinize uygun ürünleri seçerken göz altı kremlerini ihmal etmeyin. Kağıt maske kullandıktan sonra göz ve göz çevresini rahatlatmak için göz kremi kullanın.

7. Ve son adım: Nemlendirici!

Cildinizi jellerle, sabunlarla ve tonik yardımıyla temizlediniz. Cilt kuruluğunun önüne geçebilmek için mutlaka cildinizi nemlendirmelisiniz. Güneş koruma özelliği bulunan nemlendiricileri tercih ederseniz bir taşla iki kuş vurmuş olursunuz!

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
4
4
3
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
SO_FAR_SO_GOOD

bunu yapmayınca ölüyor muyuz? hayat kurtaracak diye yazmışsını