Görüş Bildir
Haberler
Bakanlar Açıkladı: Yeni Evim Projesi Başlıyor! Yeni Evim Projesi Nedir, Kimler Başvurabilir?

Bakanlar Açıkladı: Yeni Evim Projesi Başlıyor! Yeni Evim Projesi Nedir, Kimler Başvurabilir?

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum Ankara'da yeni konut kampanyasının detaylarını açıkladılar. Peki 'Yeni Evim' projesi nedir? Yeni finansman konut modeliyle Yeni Evim Projesi'nden kimler yararlanabilir, proje ne zaman başlayacak? 

İşte detaylar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yeni Evim projesinin detayları yapılan toplantı sonucunda açıklandı.

Yeni Evim projesinin detayları yapılan toplantı sonucunda açıklandı.

Bakan Nebati, konuşmasında ' Bugün özellikle orta gelirli vatandaşlarımıza yönelik uzun süreli devam edecek yepyeni bir projeyi hayata geçiriyoruz.' ifadelerini kullandı. 

Bakan Kurum ise 'Yine büyük bir kampanyaya hep birlikte imza atarak evi olmayan kardeşlerimize pozitif ayrımcılık yapıyor, 'Yeni Konut Finansman Modeliyle Yeni Evim' diyoruz.' şeklinde açıklamalarda bulundu.

'Yeni Konut Finansman Modeliyle Yeni Evim' projesi nedir?

'Yeni Konut Finansman Modeliyle Yeni Evim' projesi nedir?

Yeni açıklanan bu projeyle orta gelirli vatandaşların ev sahibi olması destekleniyor. Orta gelirli vatandaşlara düşük faizli kredi ve ödeme kolaylığı sağlanıyor. 'Yeni Evim' projesinin 81 ilde gerçekleştirilmesi ve birkaç ay içerisinde ev teslimlerine başlanması bekleniyor. 

Ayrıca Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı'nın yaptığı açıklamalara göre yeni konutlar deprem yönetmeliği gözetilerek inşa edilecek ve sınıf atık projesi kapsamında çevreyi merkeze alan projeler olarak hayata geçirilecek.

Yeni Evim projesinden kimler faydalanacak?

Yeni Evim projesinden kimler faydalanacak?

Bu projede orta gelirli ve evi olmayan vatandaşlara öncelik verilecek. Ayrıca konut başvurusunda bulunacak kişinin son 1 yıl içerisinde konut alacağı ilde konut satışı yapmamış olması dikkate alınacak. 81 ilin tamamında bu proje uygulanacak. İkamet şartı ise sadece 1. ve 2. bölgedeki iller için istenecek.Proje kapsamında yalnızca yeni evlerin satışı gerçekleşecek. Alınan konutlar 5 yıl boyunca satılamayacak.

Yeni Evim projesinde süreç nasıl işleyecek?

Yeni Evim projesinde süreç nasıl işleyecek?

Bakan Kurum'un yaptığı açıklamalara göre öncelikle yüklenici firmalar belirlenen kriterlere uygun şekilde projeye dahil olacaklar. Ardından konut almak isteyen vatandaşlar kendi ödeme koşullarına uygun bir evi seçecekler. Başvurular bankalara yapılacak. Bankalar ise vatandaşlara uygun krediyi tahsis edecekler. Ardından satın alma işlemi başlamış olacak. 

16 Ocak'tan itibaren kullanıcıların hizmetine sunulacak web sitesinde 'Yeni Evim' projesine dair detaylı bilgiler yer alacak. Vatandaşlar bu site üzerinden gelişmeleri takip edebilecekler.

Yeni Evim projesinde ödemeler nasıl olacak?

Yeni Evim projesinde ödemeler nasıl olacak?

Bakanların yaptıkları açıklamaya göre bu projede faiz oranları yüzde 0.69'dan başlayacak. Ayrıca vatandaşlara 15 yıl vade sağlanacak. Kredi taksitleri ise hane halkının gelirinin yüzde 40'ını geçmeyecek şekilde düzenlenecek. İlk üç yılda ödenecek aylık taksitlerin belirli bir kısmı, kredinin toplam vadesi bitmeden geri ödenmek şarıyla Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından karşılanacak.

81 ilin tamamında yer alacak bu konutlar için 3 ayrı bölge bulunuyor. 1. bölge İstanbul, 2. bölge Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Mersin ve Muğla, 3. bölge ise diğer iller olacak. Bu bölgelerde finansman tutarları aşağıdaki gibi olacak:

1. bölge: en çok 5 milyon TL

2. bölge: en çok 3 milyon TL

3. bölge: en çok 2 milyon TL

İlginizi çekebilir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
10
8
7
5
4
4
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın