Görüş Bildir
Haberler
Baba ve Oğul İlişkisini Konu Edinen Birbirinden Etkileyici Duygusal Filmler

Baba ve Oğul İlişkisini Konu Edinen Birbirinden Etkileyici Duygusal Filmler

Beyza
29.05.2023 - 13:17

Baba ve çocuk ilişkileri hepimiz için oldukça duygusal bir konudur. Çünkü özellikle de bizim toplumumuzda babalar çocuklarını her ne kadar sevseler de sevgilerini pek belli edemezler. Konuyu bu kadar hassaslaştıran asıl mesele de budur. Bizler de biraz duygulanmak isteyenler için baba ve oğul ilişkisini konu edinen filmleri derledik. Keyifli seyirler!

İçeriğin Devamı Aşağıda

28. Sıradan İnsanlar (2010)

28. Sıradan İnsanlar (2010)

IMDb: 6,2

Özet: Yugoslav iç savaşı, yakın Balkan tarihindeki büyük yıkımlar arasında en acı olaylara sahne olan, bir daha asla tekrarlanmaması gereken bir trajedyadır. Bir zamanlar dünyanın en saygın ülkeleri arasına girmiş koca ülke, çok kısa bir zaman içinde kendini tüketmiştir. 'Sıradan İnsanlar' filmi de daha düne kadar komşu olan insanların nasıl din ve milliyet farkı gibi ilkel güdülerle birbirlerini boğazlayabileceğinin bir panaromasını sunuyor. 

Yönetmen: Vladimir Perišić

Oyuncular: Relja Popovic, Boris Isaković, Miroslav Stevanovic

27. Süper Baba (1999)

27. Süper Baba (1999)

IMDb: 6,4

Özet: Sonny Koufax, hayatını rayına oturtmuş, orta yaşlarına ulaşmış, işinde fazlasıyla başarılı bir avukattır. Hayatındaki tek derdi ise güvendiği bir ilişkinin sonuna gelmiş olmasıdır. Sorumsuz tavırları nedeniyle sevgilisi tarafından terk edilen Koufax, sevgilisine artık sorumluluk duygusuna sahip olduğunu kanıtlamak istemektedir. Bu nedenle aniden bir çocuğu evlat edinmeye karar verir. Evine gelen 'yeni çocuk' Julian'la arasında doğan ilişki günden güne güçlenecektir. 

Yönetmen: Dennis Dugan

Oyuncular: Adam Sandler, Joey Lauren Adams, Jon Stewart

26. Aslan Kral (2019)

26. Aslan Kral (2019)

IMDb: 6,8

Özet: Aslan Kral, yavru bir aslan olan Simba’nın maceralarını konu ediyor. Ormanın kralı olan babası Mufasa'ya hayran bir yavru aslan olarak mutlu bir hayat süren Simba, sinsi amcası Scar'ın planlarından habersizdir. Kral olmak için fırsat kollayan Scar, Mufasa'yı öldürdükten sonra Simba için tehlike baş gösterir. Amcasının ihaneti ve babasının kaybı ile yıkılan Simba sürgüne gider. Zamanı geldiğinde hakkı olanı almak için geri dönecek ve amcasına yaptıklarının bedelini ödetecektir...

Yönetmen: Jon Favreau

Oyuncular: Donald Glover, Beyoncé Knowles-Carter, James Earl Jones

25. Hayat Ağacı (2011)

25. Hayat Ağacı (2011)

IMDb: 6,8

Özet: 1950’li yıllarda, Orta Batılı bir aileyi merkezine alan film ailenin en büyük oğlu Jack’in, çocukluk masumiyetinin kaybolmasından başlayarak buruk bir yetişkinlik evresine geçişini konu alıyor. Tam bu geçiş sürecinde de babası (Brad Pitt) ile yaşadığı çalkantılı baba-oğul ilişkisi, öykünün merkezine oturuyor. Jack'in olgunluk hali (Sean Penn) artık modern çağda yolunu yitirmiş bir bireydir. Kaderin varlığını ve çıkmazlarını sorgularken, diğer yandan yaşamın anlamını bulmaya çalışır...

Yönetmen: Terrence Malick

Oyuncular: Brad Pitt, Jessica Chastain, Sean Penn

24. Yalancı Yalancı (1997)

24. Yalancı Yalancı (1997)

IMDb: 6,9

Özet: Los Angeles’lı savunma avukatı Fletcher Reede 5 yaşındaki oğlu Max’in partisine gitmek yerine yalan söylemeyi yeğler. Çünkü patronu Miranda’yla sevişmek gibi önemli bir işle meşguldur.Küçük Max de yaşgünü mumlarını söndürürken babasının en azından bir gün boyunca yalan söylememesini diler ve bu dilek işe yarar. Ertesi gün Fletcher, Miranda’nın 'dün akşam nasıldı?' sorusuna, daha iyi tecrübeleri olduğunu söyleyerek cevap verir. İş yerinde sürekli olarak çıkmadığı telefonlara çıkar. İş arkadaşları hakkında ne düşünüyorsa açık açık söyler.

Yönetmen: Tom Shadyac

Oyuncular: Jim Carrey, Maura Tierney, Swoosie Kurtz

İçeriğin Devamı Aşağıda

23. Herkesin Keyfi Yerinde (2009)

23. Herkesin Keyfi Yerinde (2009)

IMDb: 7,1

Özet: Frank Goode duygusal, duyarlı bir babadır. Bir gün dört yetişkin çocuğunu görmek için yollara düşer. Bu yolculukta kaybedeceğini hiç düşünmediği bir şeyi fark edecektir. Herşeyden üstün tuttuğu ailesinin kaybının düşüncesi dahi onu dehşete düşürmektedir. Frank kısa sürede karısının ona olan sevgisiyle, aile hayatının detaylarından onu koruma ihtiyacı hissettiğini fark eder, endişeleneceğini bildiği şeylerden.

Yönetmen: Kirk Jones 

Oyuncular: Robert De Niro, Drew Barrymore, Kate Beckinsale

22. Yol (2009)

22. Yol (2009)

IMDb: 7,2

Özet: Kıyamet sonrası atmosferinde Amerika yangın yeridir. Bir baba ve oğlunun istikameti Amerika kıyılarıdır. Amerika’yı bir uçtan bir uca geçerken ellerindeki basit tüfekle yaşadıkları macerada esas problem zor hava koşullarında nereye gittiklerini bilmemeleri ve yollarına çıkan haydutlardır. 

Yönetmen: John Hillcoat

Oyuncular: Viggo Mortensen, Kodi Smit-McPhee, Guy Pearce

21. Beş Vakit (2006)

21. Beş Vakit (2006)

IMDb: 7,3

Özet: Zaman kavramının sadece beş vakit okunan ezan sesiyle hatırlandığı bir köy düşünün; geçimlerini besleyip büyüttükleri hayvanlardan sağlayarak doğal sistem içerisinde var olmaya çalışan insanlarla var olan bir köy... Anne babalarından farksız bir şekilde yaşayan üç küçük çocuğun, Ömer, Yakup ve Yıldız'ın büyümekle erken tanıştığı, yetişkinlikten kaçtıkça daha çok yaklaştığı bir köy... Bu üç çocuğu akranlarından farklı yapan nefret ve şiddetle çok erken tanışmış olmalarıdır. Nefretle olan tanışıkları kendi anne babalarına duydukları nefretle başlarken, hayata karşı edilen içten ve çocuksu bir sitemle büyüyüp giderler.

Yönetmen: Reha Erdem

Oyuncular: Özkan Özen, Ali Bey Kayalı, Elit İşcan

20. Bizi Hatırla (2018)

20. Bizi Hatırla (2018)

IMDb: 7,3

Özet: Çalışkan bir adam olan Kaan, sahip olduğu başarılı kariyerini dişi tırnağıyla gerçekleştirmiştir. Bulunduğu noktaya gelebilmek için yıllarca çalışmış ve sonunda istediği mevkiye gelmeyi başarmıştır. Eşi, iki çocuğu ve işiyle kurduğu sakin hayat onun için yeterlidir. Bu stresli yoğunluk içindeyken, bir sahil şehrinde yaşayan yaşlı babası Eşref’i biraz ihmal etmiş durumdadır. Ancak bu durum, günün birinde babasının geçirdiği bir rahatsızlık sonrasında değişir. 

Yönetmen: Çağan Irmak

Oyuncular: Altan Erkekli, Tolga Tekin, Özge Özberk

19. Düşler Tarlası (1989)

19. Düşler Tarlası (1989)

IMDb: 7,5

Özet: Ray Kinsella, mısır tarlası olan bir çiftçidir. Bir süredir sürekli olarak tarlasını beyzbol sahasına çevirmesini söyleyen garip sesler duymaktadır. Joe Jackson ve 1919 Dünya Kupası’nda oynamaları yasaklanan Chicago White Sox takımının diğer yedi oyuncusunun hayaletlerinin de tarlanın üzerinde görünmesi sonucu, Ray Kinsella yapması gereken konusunda iyice ikna olur. Çevresindeki bütün itirazlara rağmen mısır tarlasını beyzbol sahasına çevirir.

Yönetmen: Phil Alden Robinson

Oyuncular: Kevin Costner, Amy Madigan, Ray Liotta

İçeriğin Devamı Aşağıda

18. Uzun Hikaye (2012)

18. Uzun Hikaye (2012)

IMDb: 7,5

Özet: Bulgar Ali küçük yaşta yetim kaldıktan sonra Pehlivan dedesi Süleyman ile Bulgaristan'dan Türkiye'ye gelen bir Balkan göçmenidir. Ali'yi dedesi mert ve eşitliğe inanan bir insan olarak büyütür. Delikanlılık yıllarında aşık olduğu Münire'yi ailesi ona vermeyince kaçıran Ali'nin hayatı bundan sonra sevdiği kadınla birlikte tren istasyonlarını arasında kasaba kasaba gezip, nerede tutunabilirse orada yaşayarak geçer. Bu arada Mustafa adında bir de oğulları olur.

Yönetmen: Osman Sınav

Oyuncular: Kenan İmirzalıoğlu, Tuğçe Kazaz, Mustafa Alabora

17. Kusursuz Dünya (1993)

17. Kusursuz Dünya (1993)

IMDb: 7,5

Özet: Aslında Butch karakteri için Denzel Washington ilk başta düşünülse de, sonraları bu rol için Clint Eastwood'un kollarını sıvadığını biliyoruz. Filmde, Butch Haynes ve partneri Terry Pugh'ın Huntsville Hapishanesi’nden kaçtıktan sonraki sıradışı serüvenleri konu ediliyor. Bu iki kafadar, girdikleri evdeki küçük çocuğu rehin almıştır. Sorun şu ki, Terry Philip Perry ismindeki çocuğa sert davranır ve buna katlanamayan Butch Terry’i öldürmek zorunda kalır. Daha sonra çocuğu da alıp kaçmasıyla olaylar gelişecektir... 

Yönetmen: Clint Eastwood

Oyuncular: Kevin Costner, Clint Eastwood, Laura Dern

16. Kikujiro (1999)

16. Kikujiro (1999)

IMDb: 7,7

Özet: Hiç görmediği annesini bulmak için yola düşen 9 yaşındaki Masao ile büyükannesinin bir arkadaşının zorlamasıyla ona eşlik eden Yakuza artığı Kikujiro tuhaf bir ikili oluştururlar. İki uyumsuz karakterin maceralı yolculuğu boyunca başlarına bir çok ilginç olay gelecektir.

Yönetmen: Takeshi Kitano

Oyuncular: Takeshi Kitano, Akaji Maro, Kayoko Kishimoto

15. Azap Yolu (2002)

15. Azap Yolu (2002)

IMDb: 7,7

Özet: Amerika’daki ekonomik buhran döneminde tetikçilik yaparak hayatını kazanan Michael Sullivan, John Rooney’nin hesabına çalışmaktadır. Fakat Rooney’nin oğlu, babasına kendisinden daha yakın olan bu adamı harcayacak türden dolaplar çevirir. Sullivan, hiç istemediği halde kendi oğlunun da olaya karışması sonucu tehlikeli bir açmaza düşer.

Yönetmen: Sam Mendes

Oyuncular: Tom Hanks, Tyler Hoechlin, Paul Newman

14. Kramer & Kramer (1979)

14. Kramer & Kramer (1979)

IMDb: 7,8

Özet: Bir gün bir kadın, kocasını terk etme kararı verir ve onu oğlu ile baş başa bırakarak çekip gider. İşte tam da burada bir anne ve babanın, gerçek anlamda ebeveyn olmayı öğrenme süreçlerinin ilk adımı atılır. Ted işkolik biridir abşlangıçta ve oğlu Billy için gereken zamanı ayırması çok zordur. Bir kahvaltı sonfrasında ne olması gerektiğini bile bilemez. Ve aslında oğlunu hiç tanımamaktadır. Yine de zaman onlara her şeyi sevgi ile öğretecektir. 

Yönetmen: Robert Benton

Oyuncular: Dustin Hoffman, Meryl Streep, Justin Henry

İçeriğin Devamı Aşağıda

13. Çocukluk (2014)

13. Çocukluk (2014)

IMDb: 7,9

Özet: En son Before Midnight filmiyle izleyici karşısına çıkan Richard Linklater'ın senaryosunu yazıp yönettiği film, çıkış noktası olarak yakın zamanda boşanmış bir çiftin, Mason ve Olivia'nın hikayesine odaklanıyor. Sahip oldukları tek çocukları ise artık anne ve babasının bir arada yaşamadığı gerçeğine alışmak ve bu yabancı düzen içerisinde yaşamayı öğrenmek zorunda.

Yönetmen: Richard Linklater

Oyuncular: Ellar Coltrane, Patricia Arquette, Ethan Hawke

12. Umudunu Kaybetme (2007)

12. Umudunu Kaybetme (2007)

IMDb: 8

Özet: İyi bir baba olan Chris Gardner, işinde sorunlar yaşayan, maddi açıdan sarsıntıda olan ve aynı zamanda iyi bir eş olan bir adamdır. Ancak ne yazık ki eşi sıkıntılara daha fazla katlanamayacağına karar vererek onu terk eder. Christopher adındaki oğulları da babasının yanında kalır. Karısının terk edişi de yetmezmiş gibi bir de ev sahibi dışarı atar baba –oğulu. Sokaklarda kalıp, tuvaletlerde, düşkünler evinde çalışarak ayakta durmaya çalışır. Oğlunun sevgisi bu mücadeleci baba için her şeydir. Ve sevgiye eklenen bir var olma savaşı hiç şüphesiz, vakti geldiğinde en mükemmel kapıları açacaktır.

Yönetmen: Gabriele Muccino

Oyuncular: Will Smith, Thandiwe Newton, Jaden Smith

11. Aile Şerefi (1976)

11. Aile Şerefi (1976)

IMDb: 8

Özet: Fakir ama gururlu bir adam olan Rıza işportada çeşitli işler yaparak kalabalık ailesini kıt kanaat geçindirmeye çalışır. Karısı Adile 5 çocuğunu da layıkıyla yetiştirerek, hepsinin iyi eğitim alıp, elinin ekmek tutmasını ister. Kızları Ayşe evlenince yeni damat Zihni de onların evine iç güveysi taşınır. Ailenin tüm fertleri, işportacılık, fabrika ve atölye işçiliği gibi işlerde çalışır ve kendi yağlarıyla kavrulurken evin en küçük oğlu Murat bir araba kazası geçirir. Şimdi tüm aile Murat'ın iyi olması için her türlü çareye başvurur.

Yönetmen: Orhan Aksoy

Oyuncular: Münir Özkul, Adile Naşit, Itır Esen

10. Ahlat Ağacı (2018)

10. Ahlat Ağacı (2018)

IMDb: 8

Özet: Sinan oldum olası edebiyatla ilgili bir genç adamdır ve yazar olmak istemektedir. Anadolu'da doğduğu köye dönen genç adam kitabını bastıracak parayı bulmak için tüm enerjisini harcamaya başlar ancak babasının geçmişten kalan borçları başına dert olacaktır... 

Yönetmen: Nuri Bilge Ceylan

Oyuncular: Doğu Demirkol, Murat Cemcir, Bennu Yıldırımlar

9. Büyük Balık (2003)

9. Büyük Balık (2003)

IMDb: 8

Özet: William Bloom, babası kanser nedeniyle ölüm döşeğinde olduğu için, aile evine geri döner. Gezgin bir satıcı olan babasını yakından tanımak için, efsanevi bir kişiliği olan adamın gençliğinde yaşadıklarına dair öyküler toplamaya başlar. Babasının yaşadıklarına dair efsaneler ve mitler, bir puzzle’ın parçaları gibi yerine oturacak ve anlaşılması güç olan adamın yaşamını zaferleriyle ve zaaflarıyla ortaya dökecektir.

Yönetmen: Tim Burton

Oyuncular: Ewan McGregor, Albert Finney, Jessica Lange

İçeriğin Devamı Aşağıda

8. Paris Texas (1984)

8. Paris Texas (1984)

IMDb: 8,1

Özet: Paris, Texas, toplumdan uzaklaşan bir adamın hayata ve ailesine yeniden bağlanmasını konu ediyor. Travis, içine kapanık bir adamdır. Ruhunda gizlediği şeyleri dışavurmaktan büsbütün kaçınmaktadır. Kimsenin gitmeyi bile düşünmeyeceği yollardan yürümektedir. Bir gün Travis'in kardeşi onu tekrar modern dünyaya davet eder. Kendi oğlu dahil herkes onu beklemektedir. Travis yeniden yollara düşecektir elbette ki; ancak önceki hedefi uzun bir zamandır görmediği eski karısını bulmak olacaktır. 

Yönetmen: Wim Wenders

Oyuncular: Harry Dean Stanton, Nastassja Kinski, Dean Stockwell

7. Kan Dökülecek (2007)

7. Kan Dökülecek (2007)

IMDb: 8,2

Özet: Kan Dökülecek'te, Daniel Plainview, 1900'lü yılların başlarında ıssız bir bölgede, petrol arama çalışmalarını sürdüren bir şirketin sahibidir. Daha fazlasına sahip olmak isteyen bu hırslı adamın hayattaki tek varlığı küçük oğludur. Petrol buldukları bu bölgeyi yörenin yerlilerinin izniyle arama iznini satın alan adam hırsın götürdüklerine tanık olacak, diğer yandan ise kasabanın gencecik rahibinin yaşantısındaki hırs faktörü de Daniel'da olduğu gibi, sahip olduğu yegane şeyi mahvedecektir.

Yönetmen: Paul Thomas Anderson

Oyuncular: Daniel Day-Lewis, Paul Dano, Dillon Freasier

6. Babam ve Oğlum (2005)

6. Babam ve Oğlum (2005)

IMDb: 8,2

Özet: Babam ve Oğlum'da, 12 Eylül darbesinin yıktığı hayatlardan birinde yetişmektedir küçük Deniz. Annesini henüz doğmadan önce kaybetmiş, bir gazetede yazar olarak çalışan babası tarafından mütevazi bir evde yetiştirilmiştir. Babası dışında tanıdığı tek bir akrabası bile yoktur. Taki babası Sadık, bir gün Deniz'i şaşırtacak bir haberle gelene kadar...

Yönetmen: Çağan Irmak

Oyuncular: Fikret Kuşkan, Hümeyra, Özge Özberk

5. Bisiklet Hırsızları (1948)

5. Bisiklet Hırsızları (1948)

IMDb: 8,3

Özet: Bisiklet Hırsızları'nda, savaş sonrası yaşanan iki senelik işsizlik döneminin ardından nihayet iş bulabilen Antonio mutluluktan havalara uçmaktadır. İşi için kendisine lazım olan bisikleti almak için yataklarını satmaları gerekmiştir; ancak Antonio en sonunda para kazanabileceği için mutludur. Yeni işinin ilk gününde bisikleti çalınan Antonio neye uğradığını şaşırır. Yaşadığı ailevi ve dünyevi problemleri çözebilmesi için acilen bisikletine yeniden kavuşması gerekmektedir.

Yönetmen: Vittorio De Sica

Oyuncular: Lamberto Maggiorani ,  Enzo Staiola ,  Lianella Carell ,  Checco Rissone ,  Sergio Leone

4. The Kid (1921)

4. The Kid (1921)

IMDb: 8,3

Özet: Yumurcak, kimsesiz bir çocukla onu sahiplenen bir adamın hikayesini anlatıyor. Edna doğum yaptıktan sonra kocası tarafından terk edilir. Bir başına kalan kadın bebeğine bakabilecek gücü kendisinde bulamaz ve çocuğu sokağa bırakır. Tesadüf eseri çocuğa rastlayan sempatik ve sevecen Charlie'nin yumuşak kalbi el vermez, kimsesiz bebeği yanına alır. Birlikte beş yıl boyunca son derece mutlu zamanlar yaşayan ikilinin arasında kopması zor bir bağ oluşmuştur.

Yönetmen: Charles Chaplin

Oyuncular: Charles Chaplin, Jackie Coogan, Edna Purviance

İçeriğin Devamı Aşağıda

3. Geleceğe Dönüş (1985)

3. Geleceğe Dönüş (1985)

IMDb: 8,5

Özet: Geleceğe Dönüş'te, deli dolu bilimadamı Dr. Brown zamanda yolculuğu mümkün kılan bir araba geliştirir. Bu makineyi ilk kullanan genç Marty ufak bir zamanlama yanlışıyla gelecek yerine geçmişe gönderilir. Otuz yıl öncesine dönen Marty’nin burada yaptığı bir hamle, kendi kaderini ilginç bir noktaya sürükleyebilecek bir hataya sebebiyet verir. Artık Marty’nin yapması gereken tek şey kendi doğumunu bile engelleyecek bu hatayı bir şekilde düzeltmeye çalışmak olacaktır.

Yönetmen: Robert Zemeckis

Oyuncular: Michael J. Fox, Christopher Lloyd, Lea Thompson

2. Hayat Güzeldir (1997)

2. Hayat Güzeldir (1997)

IMDb: 8,6

Özet: Hayat Güzeldir'de, başkahramanımız hayat dolu Guido’nun güzeller güzeli öğretmen Dora’ya vurulur ve tüm engellere rağmen evlenirler. Ardından bir de çocuk sahibi olan çiftin hayatlarındaki tüm pürüzler ortadan kalktığında savaş patlak verir. Yahudi oldukları için toplama kampına götürüldüklerinde Guido, oğluna esir kampının ve savaşın bir oyun olarak söyleyecek; oğlu, oyunu başarıyla tamamlarsa ödül olarak çok istediği bir oyuncak tankı hediye edecektir.

Yönetmen: Roberto Benigni

Oyuncular: Roberto Benigni, Horst Buchholz, Marisa Paredes

1. The Godfather (1972)

1. The Godfather (1972)

IMDb: 9,2

Özet: Baba, 40’lar ve 50’lerin Amerika’sında, bir İtalyan mafya ailesinin destansı öyküsünü konu alıyor. Don Corleone’nin kızı Connie’nin düğününde, ailenin en küçük oğlu ve bir savaş gazisi olan Michael babasıyla barışır. Bir suikast girişimi, Don’u artık işleri yönetemeyecek duruma düşürünce, ailenin başına Michael ve ağabeyi Sonny geçer. Danışmanları Tom Hagen’in de yardımlarıyla diğer ailelere savaş açan Corleone ailesi, eski moda yöntemleri de değiştirmeye başlar.

Yönetmen: Francis Ford Coppola

Oyuncular: Marlon Brando, Al Pacino, James Caan

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
2
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın