Görüş Bildir
Haberler
Ayhan Işık Kimdir? Ayhan Işık'ın Mesleği Nedir? Ayhan Işık Kaç Yaşında ve Nasıl Öldü?

Ayhan Işık Kimdir? Ayhan Işık'ın Mesleği Nedir? Ayhan Işık Kaç Yaşında ve Nasıl Öldü?

Elif Ateş
05.05.2022 - 12:10 Son Güncelleme: 05.05.2022 - 12:11

Yeşilçam'ın unutulmaz isimlerden biri olan Ayhan Işık, sayısız filmleri ile tanınır. ''Taçsız Kral'' lakabı ile bilinen ünlü sanatçının, Türk sinemasına birçok katkısı bulunur. Sadece oyunculuğu ile değil, yaptığı filmler ile de pek çok kişinin gönlünde taht kurdu. Filmleri ülke sınırlarını aştı ve çeşitli ülkelerde vizyona girdi. Aynı zamanda ölümü de oldukça ses getirdi. Peki Ayhan Işık kimdir? Ayhan Işık'ın mesleği nedir? Ayhan Işık kaç yaşında ve nasıl öldü? İşte detaylar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ayhan Işık, Türk sineması ve film endüstrisinin gelişmesinde önemli rolleri bulunan sanatçıların başında gelir. Yaptığı ve oynadığı filmlerin yanı sıra oyuncu haklarını da savunan kişilerden biridir. Özellikle film sektöründe çalışan kişilerin çalışma ortamlarının iyileştirilmesi için yoğun çabalar sarf etti. Kendisinden sonra gelen kişilere de örnek oldu. Ayhan Işık'ın hayatı hakkında merak edilenleri sizler için derledik...

Ayhan Işık Kimdir?

Ayhan Işık Kimdir?

Türk sinemasının ünlü isimlerinden biri olan Ayhan Işık, İzmir'de 5 Mayıs 1929 yılında doğdu. Çocukluğunu ve gençliğinin bir kısmını İzmir'de geçiren ünlü sanatçı, yükseköğrenimini İstanbul Güzel Sanatlar Akademisi'nde tamamladı.

Üniversitedeyken resim bölümünde okuyan Ayhan Işık, dönemin dergilerinden biri olan Yıldız Dergisi'nin düzenlediği yarışmaya katıldı. Bu yarışmadan birincilik ile ayrıldıktan sonra sinema hayatına girdi.

Ayhan Işık'ın Mesleği Nedir?

Ayhan Işık'ın Mesleği Nedir?

Herkesin oyuncu olarak bildiği Ayhan Işık, aynı zamanda birçok filmin yönetmenliğini, yapımcılığını, senaristliğini üstlendi. Ayrıca ses sanatçılığı yaptığı da bilinir. Sanatçının asıl mesleği ise ressamlıktır. Her ne kadar sinemaya gönül verse de yaşamında zaman zaman resim çalışmalarına da yer verdi.

Ayhan Işık Kaç Yaşında ve Nasıl Öldü?

Ayhan Işık Kaç Yaşında ve Nasıl Öldü?

Ayhan Işık, 13 Haziran 1979 senesinde İstanbul'da bulunan yazlığında güneş çarpması yaşadı. Ünlü sanatçı beyin kanaması geçirdikten sonra hastaneye yatırıldı ve komaya girdi. Komadan birkaç gün sonra, 16 Haziran günü 50 yaşında hayatını kaybetti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın