Görüş Bildir
Haberler
Avukatı Döven Erdoğan'ın Korumalarına Takipsizlik Kararı: 'Cezasızlık Kültürü Şiddeti Arttırıyor'

etiket Avukatı Döven Erdoğan'ın Korumalarına Takipsizlik Kararı: 'Cezasızlık Kültürü Şiddeti Arttırıyor'

Avukat Sertuğ Sürenoğlu'nu yolun trafiğe kapatılmasına tepki göstermesi üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın korumaları tarafından darp edilmesine ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı arafından başlatılan soruşturmada takipsizlik kararı verildiği öğrenildi. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Avukat Sertuğ Sürenoğlu'nun Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın korumaları tarafından darp edilmesine ilişkin CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer’in önergesine bir yıl sonra yanıt verdi. 

Kolluk kuvvetlerinin görevlerini kanunun verdiği yetkiye dayanarak yerine getirdiğini belirten Soylu, ilgili mevzuat, emir ve talimatlara aykırı olarak zor kullanma sınırlarını aştığı iddia edilen personel hakkında derhal gerekli soruşturmalar başlatıldığını kaydetti. 

Soylu İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturmada 'takipsizlik', İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün idari soruşturmasında da 'dosyanın işlemden kaldırılması’ kararı verildiği bilgisini verdi.

"Adaletsizliğin en büyüğü adil olmayıp adil görünmek"

"Adaletsizliğin en büyüğü adil olmayıp adil görünmek"

Soylu’nun yanıtını değerlendiren CHP’li Yüceer, şunları kaydetti: 

'Mesleklerinin onurunu korumaya çalışan Baro Başkanlarının Ankara girişinde nasıl darp edildiğini hep birlikte gördük. Soylu’nun yanıtı ile de bu şiddetin zemininin geçen yıl yaşanan ve üstü örtülen bu dosya ile yaratıldığını görmüş olduk. Biliyoruz ki, adaletsizliğin en büyüğü, adil olmayıp adil gibi görünmek. Her seferinde soruşturmalar açılıyor, tepki dindiriliyor ama kısa süre sonra dosyalar bir bir kapatılıyor. Yaratılan bu cezasızlık kültürü yaşamımızın her alanında şiddetin artmasına neden oluyor. Adaletin sağlanmadığı her dosya yeni mağdurları da beraberinde getiriyor”

Ne olmuştu?

Avukat Sertuğ Sürenoğlu 13 Nisan 2019’da Çırağan Sarayı'nda düzenlenen Demirören ve Kalyoncu ailelerinin düğün törenine Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılması nedeniyle yolun trafiğe kapatılmasına tepki göstermiş, bunun üzerine Cumhurbaşkanlığı korumaları tarafından darp edilmişti. 

Korumalar tarafından tutulan ve Sümenoğlu'nun da imzaladığı tutanakta, Sümenoğlu'nun Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret ettiği iddia edilmişti. Avukat Sümenoğlu tutanağın zorla imzalattırıldığını söylese de çıkarıldığı mahkemece ev hapsi cezası almıştı.

Bilirkişi raporu "hakaret" iddiasını yalanlamıştı

İçeriğin Devamı Aşağıda

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında hazırlanan bilirkişi raporu Cumhurbaşkanlığı korumalarının 'hakaret' iddiasının gerçek olmadığını ortaya koymuştu.

Ev hapsi kaldırılmıştı

Sürenoğlu'na 'cumhurbaşkanına hakaret' suçundan dava açılması talebine Adalet Bakanlığı'ndan onay çıkmamıştı. Bunun üzerine ev hapsi cezası mahkemece kaldırılmıştı.

Valilik polislere soruşturma izni vermemişti

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığ'nın iki polise soruşturma izni verilmesi talebine İstanbul Valiliği'nden onay çıkmamıştı. 

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'nın cevap yazısında Sürenoğlu'nun polislere hakaret ettiği iddiası yinelenmiş, ayrıca 'aracın sert kısımlarına kafasını vurarak kendisine ve görevli polislere zarar verdiği' öne sürülmüştü.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
307
151
50
11
10
5
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
truthorwhatever

Bize zulmettiler diye zırlayarak başa geçenlerin zulmü işte bu. Muhafazakar kesime asla acımayın. Gözlerinin yaşına bile bakmayın. Yoksa sonunuz Mussolini- F... Devamını Gör

truthorwhatever

Ya tarih bilgin yok ya da hayal aleminde yaşıyorsun. Zira Hitler almanyayı bir dünya savaşına sokmuş ekonomisinden tut sosyolojisine kadar her şeyini mahvetm... Devamını Gör

Aşkın izgin

"ALLAH BELÂNIZI VERSİN " haberi okuduktan sonra içimden geçen ilk şey

dnz dgn gel bence

Bunlar bu kadar insanın vebalini nasıl ödeyecek çok merak ediyorum o günleride göreceğime eminim.