Görüş Bildir
Haberler
Erdoğan'ın Korumaları Darp Etmişti: Avukat Sürenoğlu'nun Ev Hapsi Cezası Kaldırıldı

Erdoğan'ın Korumaları Darp Etmişti: Avukat Sürenoğlu'nun Ev Hapsi Cezası Kaldırıldı

Emre Ordu
16.05.2019 - 19:10 Son Güncelleme: 17.05.2019 - 14:17

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konvoyu nedeniyle yolun trafiğe kapatılmasına tepki gösterince korumalar tarafından darp edilen avukat Sertuğ Sürenoğlu'na 'cumhurbaşkanına hakaret' suçundan dava açılması talebine Adalet Bakanlığı'ndan onay çıkmadı. Sürenoğlu'nun ev hapsi cezası kaldırıldı, dosya kapandı. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

İstanbul Dolmabahçe'de meydana gelen olay sonrasında Cumhurbaşkanı'na hakaret suçundan soruşturma başlatılan Sürenoğlu, hakkında adli kontrol hükümleri uygulanarak ev hapsine tabi tutuldu.

Adalet Bakanlığı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret suçundan soruşturma başlatılan avukat Sertuğ Sürenoğlu hakkında kovuşturma izni vermedi ve bu kararla dosya kapandı.

Sürenoğlu hakkında artık ev hapsi gibi tedbirlerin uygulanmayacağı belirtildi.

Cumhurbaşkanı'na hakaret suçundan dava açılabilmesi, kanun gereği Adalet Bakanlığının iznine bağlı bulunuyor.

Ne olmuştu?

Demirören ve Kalyoncu ailelerinin 13 Nisan akşamı Çırağan Sarayında yapılan düğününe Cumhurbaşkanı Erdoğan da katılmıştı. Erdoğan'ın konvoyu nedeniyle yol trafiğe kapatılmıştı. “Bir düğün için bu yapılır mı?” diyerek bu duruma tepki gösteren avukat Sertuğ Sürenoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın korumaları ve trafik polisleri tarafından gözaltına alınmıştı. Korumalar tarafından araç içerisinde bir buçuk saat boyunca darp edilen Sürenoğlu'na, yine korumalar tarafından Cumhurbaşkanına hakaret ettiği yönünde tutanak imzalatılmıştı. Sürenoğlu tutanağın zorla imzalattırıldığını belirtmiş, ancak çıkarıldığı mahkemece Cumhurbaşkanına hakaret etmekten ev hapsi cezası almıştı.

Bilirkişi raporu "hakaret" iddiasını çürütmüştü

Savcılığın talimatı üzerine bilirkişi raporu hazırlanmıştı. Olay yeri görüntülerini inceleyen bilirkişi uzmanları, Sürenoğlu'nun Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret ettiğine dair bir bulguya rastlanılmadığını bildirmişti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
128
37
10
3
3
3
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Doesn't Matter

O videoyu çeken vatandaş saolsun avukat arkadaşımız ceza almadı yoksa bilirkişi raporu olmayacaktı, kamu baskısı olmayacaktı, haksız yere ceza vereceklerdi. ... Devamını Gör

Ömer Kurt

Güçlünün güçsüzü ezdiği bir jenerasyondan ne beklenirdi ki başka ne diyim adamcağız o kadar haklı bir isyanda bulunmuş ki yazık...

Tanzel Soydan

adamın yediği dayak nolucak. mafya bunlar başka bir izahı yok bunun