Görüş Bildir
Haberler
Avukatın Darp Edilmesine İlişkin Bilirkişi Raporu: 'Cumhurbaşkanına Hakaret Yok'

etiket Avukatın Darp Edilmesine İlişkin Bilirkişi Raporu: 'Cumhurbaşkanına Hakaret Yok'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konvoyu nedeniyle yolun trafiğe kapatılmasına tepki gösterince Erdoğan'ın korumaları tarafından darp edilen ve 'Cumhurbaşkanına hakaret' suçundan ev hapsi cezası alan avukat Sertuğ Sürenoğlu’nun soruşturmasında bilirkişi raporu hazırlandı. Görüntüleri inceleyen uzman, hakaret olmadığını ortaya koydu. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Demirören-Kalyoncu ailelerinin düğününün yapıldığı Çırağan Sarayı’nın önündeki yolun neden trafiğe kapatıldığını soran avukat Sertuğ Sürenoğlu, Erdoğan'ın korumaları tarafından araç içerisinde 1.5 saat darp edilmişti. Korumalar tarafından tutulan ve Sümenoğlu'nun da imzaladığı tutanakta, Sümenoğlu'nun Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret ettiği iddia edilmişti. Avukat Sümenoğlu tutanağın zorla imzalattırıldığını söylese de çıkarıldığı mahkemece ev hapsi cezası almıştı.

Olayın görüntüleri de bir süre önce ortaya çıkmıştı. Görüntülerde Sertuğ Sürenoğlu'nun Erdoğan'ın geçişi nedeniyle trafiğin kapatılmasına 'Bir düğün için bu olur mu?' diyerek tepki gösterdiği ve hemen ardından Cumhurbaşkanlığı korumaları ve trafik polisleri tarafından gözaltına alındığı görülmüştü.

Bilirkişi incelemesinde hakaret olmadığı kaydedildi

Bilirkişi incelemesinde hakaret olmadığı kaydedildi

Cumhuriyet'ten Alican Uludağ'ın aktardığına göre,  soruşturma kapsamında savcılığın talimatı üzerine bilirkişi raporu hazırlandı. İstanbul Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü olan Tülin Çabuk, soruşturmada bilirkişi olarak görevlendirildi. Çabuk, hazırladığı raporda, Sümenoğlu'nun ceza almasına neden olan hakaret iddiasına rastlanılmadığını ortaya koydu. Çabuk, hazırladığı raporda 39 saniyelik görüntülerde yaşananları şöyle anlattı:

  • Koruma ve polisler makam aracının arkasından koşarak giderken, yolun kenarında park etmiş iki aracın arasından yola doğru çıkmış resimde, en sağda görünen erkek vatandaşın bağırarak “bir düğün için bu olur mu” demesi üzerine bazı korumalar geri dönerler. Polisin ve korumaların kendisine doğru iyice yaklaştığını görünce kaldırıma çıkarak biraz önce söylediği sözleri tekrarlar.

  • Yolun kenarında duran trafik polisi “al onu, al onu” diyerek o tarafa doğru yönelirler. Koruma ve polisler bağıran kişinin yanına gelerek “nereye kaçıyorsun” derler. Bağıran kişi, arkasındaki duvara yaslanarak polislerin yüzüne bakar. O esnada kamera kaydı caddeyi ve vatandaşları gösterir. Gelen polisler, bağıran kişinin koluna girerek onu götürmek isterler ama bağıran kişi gitmek istemez, direnir. Bunun üzerine polisler de koluna giderek vatandaşı götürür. Orada bulunan vatandaşlardan bazılarının bağıran şahıs için, “onun da yaptığı da ayıp yazık” diye söyledikleri kamera kayıtlarından duyulmaktadır.

  • Arkadan gelen koruma araçlarından inen korumaların bazıları makam aracı istikametine doğru yürüyerek giderken bazıları da biraz önce bağıran vatandaşla birlikte giden polislerin olduğu yöne doğru yürürler. Görüntü burada sonlanır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
318
121
34
11
6
4
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Mert Kaya

Bu ülkede avukat bile konuşamıyosa ne diyelim

Uyuşuk adam

Hakaret ederse darp etme hakları var yani neyin kafası yaşanıyor bu ülkede...

Serhat

Şu durumu görüp bu zihniyeti başımızdan eksik etmeme çabası, ancak ruh hastası bir toplumun eseri olabilir.