Görüş Bildir
Haberler
Astroloji ile İlgili En Çok Merak Edilen Sorular ve Herkesin Öğrenmesi İçin Detaylı Cevapları

Astroloji ile İlgili En Çok Merak Edilen Sorular ve Herkesin Öğrenmesi İçin Detaylı Cevapları

Ebru Erdoğan
10.07.2021 - 08:00

Gezenlerin hareketlerinin insan üzerindeki etkisini inceleyen bir bilimdir. Gezegenlerin ve yıldızların dünyevi meseleler üzerindeki etkisinin anlaşılmasının, bireylerin, grupların ve ulusların kaderlerini hem tahmin etmelerine hem de etkilemelerine yardımcı olduğuna inanılır. Peki bu astroloji ne zamandır var? Geleceği bilebilir mi? İşte astroloji ile ilgili en çok merak edilen sorular ve cevapları. 👇

İçeriğin Devamı Aşağıda

Hayvanların burcu var mı?

Hayvanların burcu var mı?

Evet, hayvanların tıpkı bizim gibi burçları vardır. Yani hepsinin bir doğum haritası var. Her burcun ayrıca kendi güçlü, zayıf yönleri, kişilik özellikleri ve tutumları bulunur ve astroloji evcil hayvanınız kişiliğini etkiler. Eğer patili dostunuzun burcunu öğrenmek isterseniz sizi şöyle alalım. 👇

🙌

Aynı anda doğan ikiz kardeşlerin karakteri neden aynı değil?

Aynı anda doğan ikiz kardeşlerin karakteri neden aynı değil?

İkizler aynı astroloji haritasına sahip ise, böylece gezegenlerin ve yıldızların onların üzerinde etkisi aynı olur. Fakat ikizlerin bireysel olarak aldığı etkinin miktarında farklılık olacaktır. Kozmik enerjiyi almanın kişisel kapasitesi, doğumdaki eylemleri ve mevcut sosyal koşullara maruz kalmaları gibi diğer faktörlere bağlı olarak kişiden kişiye değişmektedir.

Ayrıca ikizler aynı anda doğmayabilir, bu nedenle aynı doğum haritalarına sahip olmazlar. Bu iki doğum arasındaki süreye bağlıdır. Yükselen burçlar gibi bazı astrolojik yerleşimler yaklaşık her dört dakikada bir hareket eder, bu nedenle bazen ikizlerin kişilikleri farklı olabilir. Ayrıca, gezegenler her an farklı bir dereceye girebilir, bu nedenle yavaş olanlar bile doğum zamanındaki sadece birkaç dakikalık farktan etkilenebilir ve zodyak'ın bazı yönleri üzerinde farklı bir etkiye sahip olacak farklı bir zodyak evine taşınabilir.

👇

Güneş burcu ile Ay burcu arasındaki fark nedir?

Güneş burcu ile Ay burcu arasındaki fark nedir?

Doğum saatinizde Güneş'in bulunduğu burca Güneş burcu denir. Doğduğunuz anda Ay'ın bulunduğu burç ise Ay burcunuzdur. Astroloji dilinde Güneş burcunuz kişiliğinizi belirlerken, burç haritanızda Güneş'ten sonra ikinci en önemli etken olan Ay burcunuz duygularınızı, içsel ruh halinizi temsil eder. Güneş burcunuz, doğum gününüz ve ayınız ile belirlenir. Ay burcunuz, tam doğum tarihiniz, yeriniz ve saatinizin hesaplanmasıyla belirlenmektedir. Ay, zodyak çevresinde hızlı bir şekilde hareket eder, tüm burçları ziyaret etmesi bir ay sürer ve her burçta yaklaşık iki buçuk günlük bir süre kalır, bu nedenle, Ay doğum gününüzde başka bir burca girebilir.

👇

Astroloji geleceği tahmin edebilir mi?

Astroloji geleceği tahmin edebilir mi?

Gezegenlerin ve yıldızların sürekli hareket içinde olmaları ve bununla birlikte yaydıkları enerjiler insanların hayatına etki etmektedir. İnsanların hayatındaki olayları önceden tahmin edebilmektedir. Bunun bilinen birçok örneği vardır. Astrologlar bunun için yıldız haritalarında bakarlar.

👇

Astroloji ne zamandan beri var?

Astroloji ne zamandan beri var?

En az 4.000 yıl. Yani insan göğe baktığından beridir astroloji var. Dünyanın her bölgesinde her toplulukta astrologlar vardı. Amerika'da Mayalar, Asya'da Çinli astrologlar, Mezopotamya'da Sümer ve Babil, Afrika'da Mısırlı astrologlar ve İndus Vadisi'nde Hindu astrologlar. En eski astrologlar Sümer'di ve astrologlar dini ve rahip tabakasının bir parçasıydı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Tarotun Astroloji ile bir ilgisi var mıdır?

Tarotun Astroloji ile bir ilgisi var mıdır?

Tarot bir fal türüdür. Astroloji, veriye dayalı olduğu ve tahmin yaparken çeşitli faktörleri göz önünde bulundurduğu için bilimseldir ve doğum detayları üzerine çalışır. Bu yüzden alakaları yoktur.

Zodyak işaretleri nasıl bulundu?

Zodyak işaretleri nasıl bulundu?

Zodyak işaretleri aslında takımyıldızların isimleridir. Durmadan hareket eden gezegenler bu takımyıldızlardan geçerler ve Babil'den gelen eski astrologlar bu alanları on iki adet 30 derecelik göksel boylam bölgesine böldüler. Astrolojinin ilk kavramlarından biri olan 12 burç, MÖ 1894'te Babilliler tarafından yaratıldı. Babilliler 12 aylık bir takvim izlediler ve her aya bir burç atadılar. Modern zodyak işaretleri, 4.000 yıldan fazla bir süre önce yaşamış olan Babillilerin inanç ve gözlemlerinin doğrudan bir sonucudur.

Doğum haritası nedir?

Doğum haritası nedir?

Doğduğunuz anda tüm gezegenlerin Güneş etrafındaki yolculuklarında nerede olduklarını gösteren bir haritadır. Zodyak ile ilgili olarak gezegenler hakkında bilgi edinmek, yıldızlara yolculuğunuza başlamak için kritik bir adımdır. Kısa yörüngeli gezegenler zodyak üzerinde sık sık hareket eder ve doğum haritasında nerede oldukları bireyin doğum tarihi ve saatine özeldir. Bir astroloji haritası okuması, güçlü ve zayıf yönlerinizi, ruh gelişimi için fırsatlarınızı, en önemli hareketleriniz için en iyi zamanlamayı ortaya çıkarabilir.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
20
7
5
2
2
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın