Görüş Bildir
Haberler
Gezegenler Bu Konuda da Söz Sahibi! Hangi Burç Hangi Zeka Türüne Sahip?

etiket Gezegenler Bu Konuda da Söz Sahibi! Hangi Burç Hangi Zeka Türüne Sahip?

17.11.2017 - 18:47 Son Güncelleme: 14.06.2021 - 13:18

Amerikan psikolog Howard Gardener’ e göre 9 tip zeka vardır. Yani mükemmel bir matematikçi aynı zamanda gitar çalmak konusunda Jim Hendrix kadar yetenekli olur diye bir şey söyleyemeyiz. Herkesin farklı yetenekleri ve yönelimleri vardır. İşte burçlar da aslında senin hangi zeka tipine sahip olduğunu gösteren önemli işaretlerdendir. 

Biz de sizler için cultureastrology sitesinden ilgili içeriği derledik. Keyifli okumalar

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Koç: Kişisel-İçsel ve Sosyal Zeka

1. Koç: Kişisel-İçsel ve Sosyal Zeka

Koç burçları hislerine çok güvenirler bu yüzden de risk almayı hep sevmişlerdir. Kendilerini çok iyi tanırlar ve ne istediklerini iyi bilirler. Bu yüzden hedefleri uğrunda attıkları her adım çok değerlidir. Ortada bir risk varsa koç burçları bunu yalnızca bir başka ihtimal olarak görür. Kafaları herkesten farklı çalışır. Aynı zamanda insanların aklını, davranışlarını okumada da çok iyilerdir.

Burcun ünlüsü: Marlon Brando, Descartes

2. Boğa: Sportif Zeka

2. Boğa: Sportif Zeka

Boğa insanları fiziksel dayanıklıkları ve gücü ile bilinirler. Bu da onları her türden spor aktivitesi için ideal kılar. Haliyle spor salonları da en sevdikleri yerlerden biridir. Ayrıca sosyal zekaları da oldukça iyidir. Gerçekten başkalarını önemseyen inanılmaz derecede merhametli ve empati yeteneği yüksek insanlardır.

Burcun ünlüsü: David Beckham, Johan Cruyff

3. İkizler: Dilbilimsel ve Matematiksel Zeka

3. İkizler: Dilbilimsel ve Matematiksel Zeka

İkizler burçları kendilerini çok iyi ifade edebilen konuşma becerisi yüksek olan insanlardır. Aslında karmaşık ve kararsız olarak bilinirler ama söz konusu iletişime geldiğinde asla bu tarz insanlar değiller. Çoğu ikizler burcu yazma ve okuma konusuna fazlasıyla meraklılardır. Aynı zamanda sayılarla da araları oldukça iyidir.

Burcun ünlüsü: İlber Ortaylı, Çetin Altan

4. Yengeç: Natüralist ve Kişisel-İçsel Zeka

4. Yengeç: Natüralist ve Kişisel-İçsel Zeka

Yengeç burcu, insanlara yardım etmeyi ve onlarla ilgilenmeyi en çok seven burçtur. Bu burcun insanlarının insanlara olan sevgisi ve ilgisi asla bitmez. Aynı zamanda doğayla da arası çok iyidir. Hayvanlar ve bitkiler onlar için çok önemlidir. Hayvan ve bitki yetiştirmek konusunda epey yeteneklidirler. Ayrıca sezgileri de çok kuvvetli olan yengeçler, insanların ihtiyaçlarını ve ne hissettiklerini çok iyi bilirler.

Burcun ünlüsü:Sezen Aksu, Lady Diana, Yıldız Tilbe

5. Aslan: Müzikal ve Dilbilimsel Zeka

5. Aslan: Müzikal ve Dilbilimsel Zeka

Yaratıcıklarıyla ön plana çıkan aslan burçları, kafasına koyduğu her şeyi yapabilirler. Bu özellikleri onların müziği anlama ve üretme konusundaki yapı taşlarıdır. Melodiler ve ritimler rahatlıkla akıllarında kalır. Hatta birçok ünlü müzisyen de aslan burcudur. Ayrıca özgüvenli ve cesur aslanlar, kendilerini ifade etme konusunda da çok iyilerdir.

Burcun ünlüsü: Madonna, Jennifer Lopez, Mick Jagger

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Başak: Matematiksel ve Sosyal zeka

6. Başak: Matematiksel ve Sosyal zeka

Başakların matematiksel zekaları oldukça yüksektir. Kendileri için tam bir puzzle ustası diyebiliriz. Sabırlı olmaları, analitik düşünebilmeleri ve gözlem yetenekleriyle bu konuda en iyi olandırlar. Bu zeki insanlar rahatlıkla bir hipotezle ortaya çıkıp bunun doğruluğunu kanıtlayabilirler. Yani eğer bir gün 'Kim Milyoner Olmak İster' yarışmasına katılırsanız düşünmeden arayacağınız ilk kişi başak burcu bir arkadaşınız olsun.

Burcun ünlüsü: Aziz Sancar, Stephen King

7. Terazi: Sosyal ve Müzikal Zeka

7. Terazi: Sosyal ve Müzikal Zeka

Sosyal zekaları epey yüksek olan teraziler için hayatlarında denge ve huzur ikilisi çok önemlidir. Hal böyle olunca sosyal zekalarının yüksek olması pek yadırganmamalı. İnsanlarla her zaman çok uyumludurlar. Bu arkadaş canlısı ve interaktif bireyler diğer insanların hislerini kolayca anlayabilirler. Gerektiğinde ise kendi mutluluklarını başkaları için feda etmekten kaçınmazlar.

Burcun ünlüsü: Pavarotti, John Lennon, Ayşegül Aldinç

8. Akrep: Sosyal ve Görsel Zeka

8. Akrep: Sosyal ve Görsel Zeka

Akrepler kendini çok iyi tanıyan azimli bireylerdir. Hedeflerini çok iyi bilirler ve onları gerçekleştirmek için n e kadar çalışmaları gerektiğinin farkındadırlar. İnsanların aklını okuyabilirler, o yüzden onlara yalan söylemek imkansızdır. Görsel zekaları da çok yüksek olan akreplerin resmetme yetenekleri çok iyidir. Bu da onların tasarım ve dizayn konularında iyi işler yapmalarını sağlar.

Burcun Ünlüsü: Picasso, Dostoyevski, Marie Curie

9. Yay: Sorgulayıcı ve Sportif Zeka

9. Yay: Sorgulayıcı ve Sportif Zeka

Yaylar için çağımızın filozofları diyebiliriz. Hayat hakkında sorular sormaya bayılırlar. Bu da onları hayattaki amaçlarını aramaya yöneltir. Arayışlarının cevabını da rahatlıkla bulurlar. Sonuç olarak da her zaman ne yaptıklarını çok iyi bilirler.  Ayrıca zihinleri ve vücutları senkronizedir. Fiziksel aktivitelerde çok iyidirler.

Burcun Ünlüsü: Mehmet Ali Birand, Beethoven, Walt Disney

10. Oğlak: Matematiksel ve Dilbilimsel Zeka

10. Oğlak: Matematiksel ve Dilbilimsel Zeka

Oğlakların mantıksal-matematiksel zekası, en güzel özelliklerinden biridir ve kişilik özelliklerinin karışımına uygundur: sadık, samimi, merhametli ve en önemlisi iddialı. Hırsın gerçek anlamını bir oğlak burcunun hedefini başarma aşamasında en iyi şekilde kavrayabilirsiniz. Aynı zamanda iletişim konusunda da çok başarılıdırlar.

Burcun Ünlüsü: Martin Luther King, Barış Manço, Isaac Newton,

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Kova: Sorgulayıcı ve Sosyal Zeka

11. Kova: Sorgulayıcı ve Sosyal Zeka

Kova burçları her şeyi sorgular ve her zaman bir cevap ararlar. Özellikle cevabı olmayan soruları düşünmek onlara inanılmaz bir haz verir. Hava grubunun da en zeki burcu olarak bilinirler. Ayrıca her ne kadar duygusuz olarak bilinseler de aslında en hümanist ve koca yürekli burçlarımızdandır. İnsanlara karşı hep çok anlayışlı ve yardımseverdirler.

Burcun Ünlüsü: Abraham Lincoln, Mozart

12. Balık: Natüralist ve Görsel Zeka

12. Balık: Natüralist ve Görsel Zeka

Balık burçları için doğada bulunan canlı cansız her şey çok önemlidir. Ellerinden geldikçe doğayla iç içe olmak isterler. Natüralist bir zekaya sahip olmaları onların neden hayvan ve bitki yetiştirme konusunda bu kadar iyi olduğunu açıklar. Ayrıca hayal gücü yüksek olan balıklar, artistik yetenekler konusunda en iyisidirler. 

Burcun Ünlüsü: Ferhan Şensoy, Galileo Galilei, Victor Hugo

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
529
193
140
78
54
38
38
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
feyk

o is burclarla olsaydi sayet universitelerin belli bolumleri yakin tarihlerde dogmus insanlarla dolardi.

Gizem Yenikler

Oğlak olarak okudum