Görüş Bildir
Haberler
Burçlarının En Belirgin Özelliklerini Taşıyorlar mı? İşte Osmanlı Padişahlarının Burçları

Burçlarının En Belirgin Özelliklerini Taşıyorlar mı? İşte Osmanlı Padişahlarının Burçları

Didem
06.07.2021 - 08:45

Herkes astroloji meraklısı olmayabilir fakat buna rağmen herkes burcuna ait özelliklerden birkaçını bilir. Her burç farklı kişilik özellikleri taşır. Bir kişiyi analiz etmek istiyorsanız burçlar sizin en büyük yardımcınız. Kişiyi tanımıyorsanız bile burcu ile kişiliği hakkında az çok yorum yapabilirsiniz. Burçlar, gezegen hareketlerine göre duygu değişimleri gösterebilir. Eğer gün içinde kötü veya heyecanlı hisler yaşıyorsanız günlük burç yorumunuza bakmanızı tavsiye ederiz.

Osmanlı Devleti'ni yıllarca yöneten padişahlarımızın burçlarını merak ettiniz mi? Padişahlarımız hangi burçtu? Burçlarının hangi özelliklerini taşıyorlardı? Burçlarının en belirgin özellikleri neydi? İşte bunların cevaplarını sizler için derledik.

Kaynak: https://listelist.com/osmanli-padisah...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Fatih Sultan Mehmed

1. Fatih Sultan Mehmed

29 Mart 1432 yılında doğan Fatih Sultan Mehmed, Koç burcudur. Burcunun önemli özelliği aktif ve lider ruhlu olması. Bunlardan bir diğeri ise cesareti. Her yönüyle burcunu taşıdığını söyleyebiliriz.

2. II. Bayezid

2. II. Bayezid

3 Aralık 1447 doğumlu II. Bayezid, Yay burcu. Cesur ve atılgan bir padişahtı. Ata binmeyi, av yapmayı severdi. Bilime oldukça önem verirdi. Sadece İslam kültürüne değil, batı kültürüne de ilgi duyardı. Hat sanatındaki maharetleri ve ustalığıyla bilinirdi.

3. Yavuz Sultan Selim

3. Yavuz Sultan Selim

10 Ekim 1470’te dünyaya gelen Yavuz Sultan Selim, Terazi burcu erkeği. Estetik ve sanata düşkün bir padişahtı. Kibir ve gösterişten hiç hoşlanmazdı. Bir diğer önemli özelliği ise mükemmeliyetçi olmasıydı.

4. Kanuni Sultan Süleyman

4. Kanuni Sultan Süleyman

27 Nisan 1495 doğumlu olan Kanuni Sultan Süleyman, Boğa burcu. Kanuni için ''kanun ve adalet'' çok önemli kavramlardı. Aldığı kararları uzun uzun düşünürdü ve fikirlerinden asla caymazdı. Azim ve irade sahibiydi. Çok sabırlı bir insan olarak bilinirdi. Kanuni Sultan Süleyman da burcunun özelliklerini yansıtıyordu.

5. II. Selim

5. II. Selim

28 Mayıs 1524 doğumlu bir İkizler erkeği. Bilim ve ilme verdiği önem ile bilinen II. Selim, yeni şeyler öğrenme konusunda oldukça istekli biriydi. Zeki, esprili ve iletişim gücü çok kuvvetliydi. Çok yönlü kişiliğe sahipti, edebiyata meraklıydı. Şiir yazma konusunda ise oldukça başarılıydı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Genç Osman

6. Genç Osman

II. Osman, 3 Kasım 1604 doğumlu Genç Osman (II. Osman), Akrep burcuydu. Kararlı ve hırçın bir padişahtı. Beş dili akıcı şekilde konuşabiliyordu. Genç Osman'ın aldığı kararlar son derece yenilikçi kararlardı. Devlet yönetiminde saray hayatında bazı kuralları yıktı. Devleti yenileme arzusu ne yazık ki erken ölümüne neden oldu.

7. IV. Murad

7. IV. Murad

26 Temmuz 1612 doğumlu bir Aslan erkeği. Mükemmeliyetçi bir kişiliğe sahipti. Aynı zamanda otoriter ve sert yapıda olan IV. Murad, hükümdarlık döneminde birçok şeyi yasaklamıştı. Yönetici ve koruyucu bir kişiliğe sahipti bu yüzden burcunun en belirgin özelliklerini taşıdığını söyleyebiliriz.

8. II. Ahmed

8. II. Ahmed

25 Şubat 1643 tarihi doğumlu II. Ahmed, Balık burcu erkeği. İçine kapanık bir padişahtı. Hat sanatında ise ustaydı. Edebiyata düşkündü. Duygusal yönüyle burcunun tüm özelliklerini taşıyordu.

9. II. Mustafa

9. II. Mustafa

6 Şubat 1664 doğumlu II. Mustafa, Kova burcu. Milletine yapacağı hizmet için her türlü sıkıntıya göğüs gereceğini defalarca kez dile getiren II. Mustafa, kararlı ve iradeli bir padişahtı. Bencil değildi, milletini düşünürdü. Onun için Kova burcunun en belirgin özelliklerini taşıdığını söyleyebiliriz.

10. II. Mahmud

10. II. Mahmud

20 Temmuz 1785 doğumlu II. Mahmud, Yengeç burcuydu. En yenilikçi padişah olarak bilinirdi. Ailesine oldukça bağlı biriydi. Avrupa'daki yenileşme hareketlerini benimsemişti. Burcunun getirdiği bir özellik olarak korumacı bir yapıya sahipti. Ülkesinin kötü gidişatını kurtarmak ve her açıdan gelişmesi için çalıştı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. III. Osman

11. III. Osman

2 Ocak 1699 doğumlu III. Osman, Oğlak burcu. Büyük bir sorumluluk ve görev bilinci sahibi olan III. Osman, şefkat ve merhamet sahibi bir padişahtı. Halkın arasına karışmayı sever ve onların dertleriyle yakından ilgilenirdi.

12. II. Abdülhamit

12. II. Abdülhamit

21 Eylül 1842 tarihinde doğan II. Abdülhamid, Başak burcu erkeği II. Abdühamid, en detaycı padişahlardan biriydi. Bunun yanında aşırı titiz, çalışkan ve mükemmeliyetçiydi. Yani tam bir Başak burcu erkeğiydi.

13. VI. Mehmed (Sultan Vahdettin)

13. VI. Mehmed (Sultan Vahdettin)

2 Şubat 1861 doğumlu olan Sultan Vahdettin, Kova burcuydu. En belirgin özelliği kararsızlığıydı.

Burçlara meraklıysan bunlar da ilgini çekebilir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
101
56
26
15
9
8
7
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın