Görüş Bildir
Haberler
Hangi Gezegen Bizi Nasıl Etkiliyor? Gezegen Burçları Nedir?

Hangi Gezegen Bizi Nasıl Etkiliyor? Gezegen Burçları Nedir?

Ebru Erdoğan
27.05.2021 - 18:46

Her gezegenin üzerimizde etkileri vardır. Gelin bu etkiler neler birlikte bakalım.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Güneş burcu

1. Güneş burcu

Kişiliğimizin aynasıdır. Güneş karakterimizi, hedeflerimizi, eşsiz özelliklerimizi ve aslında olmak istediğimiz kişiyi yansıtır. Ayrıca kendimizi nasıl tanımladığımızı etkiler. Güneş burcu yaklaşık dört haftada  değişmektedir. Güneş, Aslan burcunun yönetici gezegenidir. Etkisinin güçlü olduğu burç Koç, düşük olduğu burç Terazi ve zararlı olduğu burç Kova'dır.

2. Ay burcu

2. Ay burcu

Genel olarak iç dünyamızı, bilinçaltımızı, duygularımızı, keyif aldığımız konuları, konfor alanımızı ve alışkanlıklarımızı etkiler. Kendinizi kötü hissettiğinizde neyin size iyi geleceğini söyler. Ayrıca bir kişinin iç dünyasını öğrenmek için ay burcuna bakabilirsiniz. Ay burcu yaklaşık 2.5 günde bir değişiyor. Ay, Yengeç burcunun yönetici gezegenidir. Güçlü olduğu burç Boğa, düşük olduğu burç Akrep, zararlı olduğu burç Oğlak’tır.

3. Mars burcu

3. Mars burcu

Fiziksel gücü temsil eder. Mars burcumuz özellikle irade gücümüz, hareket şeklimiz, dayanıklılığımız ve de hayat enerjimiz üzerinde etkilidir. Mars, zorluklarla nasıl başa çıktığımızı anlatır. Cesaret, atılganlık ve öncülük etme yeteneği de Mars’ın konuları arasındadır. Mars aynı zamanda cinsel isteğimiz hakkında da bilgi verir. Koç ve Akrep burcunun yönetici gezegenidir. Güçlü olduğu burç Oğlak, düşük olduğu burç Yengeç, zararlı olduğu burç Boğa ve Terazi’dir.

4. Venüs burcu

4. Venüs burcu

Boğa ve Terazi burcunun yönetici gezegenidir. Güçlü olduğu burç Balık, düşük olduğu burç Başak, zararlı olduğu burç Koç ve Akrep'tir. Venüs burcu ekonomik durumumuzu, iş hayatımızı, ticari yeteneklerimizi etkiler. Aynı zamanda romantik ilişkilerimiz, dostluklarımız ve keyif alanlarımız üzerinde de etkilidir. Genel olarak aşka, ilişkilere, sadakate, bağlılığa ve hayatın keyifli yanlarına bakış açımızı anlatır. Özellikle ilişkilerden beklentimizi hem romantik hem sosyal ilişkilerde nasıl davranacağımızı ve hayatta bizi nelerin mutlu ettiğini anlamak için Venüs’e bakmak gerekir.

5. Merkür burcu

5. Merkür burcu

Merkür burcu iletişim kurma biçimimiz, konuşma şeklimiz,  zekamız, öğrenimimiz ve bilgi dağarcığımız üzerinde etkilidir. Merkür, bizim rasyonel ve pratik yönlerimizi ortaya koyar. Nasıl düşündüğümüzü, düşüncelerimizi nasıl dışa vurduğumuzu bize gösterir. İkizler ve Başak burcunun yöneticisidir. Güçlü olduğu burç Başak, düşük olduğu burç Balık ve Aslan, zararlı olduğu burç Yay ve Balık’tır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Jüpiter burcu

6. Jüpiter burcu

Jüpiter; şans, bolluk, bereket, kısmet, iyimserlik, bilgelik, ruhsal gelişim, maddi ve manevi zenginlik ile ilgilidir. Jüpiter aynı zamanda ödüller gezegenedir. Felsefe ve dinle de alakalı gezegendir. Yöneticisi olduğu burçlar Yay ve Balıktır. Güçlü olduğu burç Yengeç, düşük olduğu burç Oğlak, zararlı olduğu burç İkizler ve Başak’tır.

7. Satürn burcu

7. Satürn burcu

Oğlak ve kova burçlarının yöneticisidir. Güçlü olduğu burç Terazi, düşük olduğu burç Koç, zararlı olduğu burç Yengeç ve Aslan’dır. Satürn; öğretici bir gezegendir. Disiplinlidir, tehlikeli ve zordur. Bir öğretmendir. Hayatında önüne nasıl engeller koyacağını gösterir. Âdeta bizi test eder. Bu testin sonunda başarılı olduğumuzda da bizi ödüllendirir.

8. Uranüs burcu

8. Uranüs burcu

Değişim ve dönüşümün gezegenidir. Nezaket, beceriklilik ve yenilik üzerinde etkilidir. Ön yargılarımızla zıttır. Aynı zamanda yanlış anlaşılma, inatçılık ve aşırılık gibi olumsuz etkileri de vardır. Yönettiği Burç Kova’dır. Güçlü olduğu burç Akrep, düşük olduğu burç Boğa, zararlı olduğu burç Aslan’dır.

9. Neptün burcu

9. Neptün burcu

Mantığın karşıtıdır. Güçleri, düşmanları, alışkınlıkları etkiler. Din ve tasavvuf konularıyla ilgilidir. Mistik bir gezegendir. Sezgileri etkiler. Balık burcunun yöneticisidir. Güçlü olduğu burç Yengeç, düşük olduğu burç Oğlak ve zararlı olduğu burç Başak’tır.

10. Plüton burcu

10. Plüton burcu

Kadersel gezegen Plüton... Akrep burcunun yöneticisidir. Güçlü olduğu burç Aslan, düşük olduğu burç Kova, zararlı olduğu burç ise Boğa’dır. Baskıcıdır ve kontrol etmeyi sever. Plüton ölüm ve ölüm ötesi hayatı temsil eder. Ayrıca gücünüzü ve korkularınızı etkiler.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
13
3
3
2
1
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Melisa

Güzel