Görüş Bildir
Haberler
Artık Dönüş Yok... Ağustos Ayında Burcunun Başına Gelecekleri Söylüyoruz!

etiket Artık Dönüş Yok... Ağustos Ayında Burcunun Başına Gelecekleri Söylüyoruz!

Harika bir Ağustos'a giriyoruz. Aslan burcunda görkemli bir yeni ay ile açtığımız sayfayı, Başak burcunda gizemli bir karanlık ay ile kapatacağız. Artık geri dönüş yok, Jüpiter ile beraber tam gaz ilerliyoruz!

Sizler için yorumladım :)

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yükselen burcunu da seçmeyi sakın unutma!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

Önce aşka, sonra işe güce koşmaya hazır mısın, Koç?

Sevgili Koç,

Son derece heyecan verici bir ay başlıyor. Tüm yaz boyunca heves ettiğin, umduğun ve beklediğin olayların teker teker gerçekleşecekleri için harika potansiyeller taşıyan etkiler ve dönemler var. Değerlendirmek, harekete geçmek için kesinlikle tereddüt etmemek lazım. Şimdi, geçen ay kaldığımız yerden devam edelim: 

Bu ayın ilk büyük hareketi 31 Temmuz'u 1 Ağustos'a bağlayan gece gerçekleşiyor: Kocaman bir Aslan yeni ayı. Yeni aylar, yeni başlangıçlar için mükemmel fırsatlardır. Biz yeter ki isteyelim; evren bize o ortayı hep açar. Ama bazı pozisyonlar olur ki... Havada farklı bir şeyler olduğunu hissedersin; adını koyamasan bile özel şeylerin yaklaştığını, derinlerde ya da uzaklarda bir şeylerin harekete geçtiğini sezersin hani... İşte öyle bir yeni ay bu. Aslan burcunda gerçekleşiyor ve gerçekleştiği gün de Merkür retrosu bitiyor. İşin teknik detaylarına girip, anlamakta zorlanacağın terimler kullanarak seni darlamayacağım ama durumun ne kadar heyecan verici ve görkemli olduğunu tarif etmek için şunu belirtmeliyim: Jüpiter Yay, Venüs-Merkür-Mars Aslan ile... Gökyüzünde, herkese değil - sadece bazı Koçlara özel bir ateş üçgeni oluşuyor. Bu görkemli şeklin içinden de, kalbinde o ateşi taşıyanlar, Koç olmanın hakkını verebilenler geçebilir. Kısacası cesur olma, kalbindeki inanca sımsıkı sarılma ve kadere güvenme vakti, sevgili Koç.

Bu ay uzatmadan, açık ve net yazmak istiyordum ama yine kendimi tutamadım. Fakat en azından bazılarınızın beni anladığını, o havadaki değişimi hissettiğini de biliyorum :) Neyse, şimdi deli deli 'ateş üçgenlerini' bırakıp, dünyaya dönelim ve Aslan yeni ayının dünyevi getirilerine bakalım.

Aslan yeni ayı, öncelikle Mart ayı Koç'uysan (Nisan'ın ilk günleri de olur), buram buram aşk getiriyor. Fakat sana bu 'aşk' etkisi üzerine bir uyarı yapmam lazım çünkü bu etki adeta iki uçlu. Enerjini doğru yönlendirdiğin durumda gerçek aşkı damarlarında hissettirecek kadar duygularını yükseltip, yoluna muazzam kişileri çıkarabilecek olsa da; biraz yaralı, aç hissedenler için ise bir sürü anlamsız ve yüzeysel flört getirebilir. Bu flörtler kısa süreliğine seni eğlendirse ve iyi hissettirse de; uzun vadede Aslan yeni ayı gibi büyük bir etkiyi kaçırdığına pişman olabilirsin. O yüzden önce kendi içimize biraz dikkatli bakmak şart. Hoşlandığımız insanı gerçekten istiyor muyuz ya da neden istiyoruz? Eski sevgiliyi kıskandırmak, başı bağlı arkadaşların yanında sap gibi dolaşmamak, sırf başkalarının bizi istediğini görmek ve göstermek için mi? Bunları sorgulamak, düşünmek ve ondan sonra harekete geçmek daha iyi olur. Bunu altını çizerek, uyarı olarak söylüyorum çünkü Aslan yeni ayı gerçekleşirken aynı zamanda Merkür retrosu da bitecek ve uzayıp duran anlamsız sohbetlerin birden 'sadede geldiğine' şahit olabilir, hızlı bir iletişim trafiği içerisinde telaşla koştururken bulabilirsin kendini. 

Neyse, kısacası bekar Koç burçları için bolca aşk meşk, flört, eğlence var. Mesnevi'den bir alıntı ile bekarları bırakıp, hayatında zaten biri olan Koçlara geçelim: “Dost varlığının sana açılıp aydınlanmasını istiyorsan kendi özünün içine gir. Deriden vazgeç!'

Hayatında biri olan bir Koç isen; partnerin ister iki aylık, ister beş yıllık olsun, ilişkiyi bir ileri seviyeye taşımak isteyebilirsin. Bu bir süredir devam eden ultimatomların sonucu da olabilir, ailelerin teşvikiyle de... Sebebinden bağımsız, olumlu bir süreç olarak gözüküyor. Eğer ciddiyseniz nişan, düğün planları yapabilirsiniz ya da yine düğün gibi bir organizasyona beraberce katılarak aile ya da arkadaş grubuna ilişkinizi ilan edebilirsiniz. Aynı zamanda; bebek sahibi olmak için çok çok uygun zaman. Buna göre harekete geçin ya da önleminizi alın. Özellikle Mart sonu Nisan başı Koçları!

İşte ay böyle başlıyor. Ayın ilk gününden itibaren artarak şiddetlenecek bu etki, elbette ki evde kös kös oturduğunuz takdirde kapınızı çalmayacak :) Aşk isteyenler dışarı çıksın, kalbini açıp insanlarla konuşsun. İlişkide ilerleme isteyenler kalkıp kuyumcuya gitsin, yüzüğünü alsın, seviyorsa gidip konuşsun! Evren bizlere 'kapı açıyor', biz evde otururken kapıya insan göndermiyor 'al aşk geldi' diye :) Ateş üçgeni var demiştik, kalbinde ateş olan, harekete geçmeye, emek vermeye ve koşmaya hazır insanlar için... Neyse. Gelelim 2 Ağustos tarihine. Şimdi bu tarih için aşkı meşki bir kenara bırakıyoruz ve hemen bütçemizi hesaplamaya başlıyoruz. Sakın ola bu tarihte gaza gelip büyük alışverişler yapma, sevgili Koç. Hatta bence ayın 6'sına, 7'sine kadar cüzdanını fazla karıştırmasan iyi olur. Küçük alışverişler elbette yapılacak, ama büyük harcamalar biraz beklemeli.

Ayın 7'sinden, 14'üne kadar da yaz mevsiminin en ama en güzel günleri adeta. Bu haftayı sadece eğlence ve aşk ilişkileri ile değil; gelecek planları, eğitim gibi konularda da değerlendirebilirsin. Aile büyüklerinden destek görmen söz konusu olabilir. Kararsız kaldığın lisans, yüksek lisans, dil kursu ya da mesleki eğitim konularında yolunu çizebilir, beklediğin haberleri ve desteği inceden almaya başlayabilirsin. Açıkçası bu -özellikle eğitime dair- etkinin 11'inde başlayıp, 15'indeki dolunaya kadar kafanda aşağı yukarı şekilleneceğine ve somut adımları, ayın ikinci yarısında atacağını düşünüyorum. Bazen sonucu bilmesek de adım atmamız gerekir, malum... Sana tavsiyem ancak şu şekilde olabilir: Örneğin bir okula, vizeye, bursa başvurmak istiyorsun ve bu başvuru sırasında zaman ve para kaybedebilirsin - üstelik başvurularının olumlu olacağı da kesin değil! İşte bu noktada şunu düşünmek lazım; para kaybı telafi edilebilir bir şey. Seni kısa süreli zorlasa ve lükslerinden mahrum edip biraz kemer sıkmana sebep olsa da, para kesinlikle yerine konabilen bir şey. Ama yıllar ve fırsatlar öyle değil. O yüzden ben, başvur derim. Bir dene, en kötü ne olabilir ki? Para kaybedersin en fazla, örneğin.

15'indeki dolunaydan önce 14 Ağustos gününe de bir göz atalım: Bu gün Güneş ve Venüs öyle tatlı, öyle güzel kavuşuyorlar ki... Sevilen kim varsa, tutup dışarı çıkarmak, Güneş'in altında gezdirmek lazım :) Bu sevilen, kendin de olabilirsin! Hele hele bir sanatçıysan, bu 14 Ağustos günü ilham perin peşini bir dakikalığına bile bırakmayacak. Ona göre değerlendir derim.

Kova burcunda ayın 15'i ise öyle bir hareket ki; bütün yaz mevsiminin rotası işte bu tarihten itibaren değişiyor. Öncelikli tahminim; yukarıda bahsettiğim eğitim-mesleki eğitim ve yurt dışı konularına dair somut gelişmelerin haberinin geleceği yönünde. Fakat öncesinde kendini biraz gergin, sinirli hissedebilirsin. Biraz fazla alıngan davranıp, çevrendeki insanları kırman mümkün. O yüzden ayın 14'ünden itibaren öncelikle derin nefes alıp, gereksiz tepkiler vermeden önce iki üç kere düşünüyoruz. Dolunay, dediğim gibi, daha çok geleceğe yönelik planlarını değiştirecek haberleri öncelikli olarak getiriyor. Şeytan ise ayrıntıda gizli; bu dolunayı böylesine önemli yapan ayırt edici özelliklerinden biri ise büyük bir 'özgürleşme' teması taşıması. Eğer bu dolunay haftasında; yapmayı planladığın işler bozulursa, herhangi bir başvurudan ret alırsan, insan ilişkilerinde kayıplar yaşarsan - bunların hepsinin özgürlüğüne, dolayısıyla da mutluluğuna giden yolda DOĞRU işaretler olduğunu bil. Kadere ve akışa güven derim. Ne kadar hayırlı olduğu sonradan anlaşılacak etkilerden bu. Bundan yıllar önce Amerikan bir arkadaşım, sporcu bursu kazanarak iyi bir üniversiteye kaydolma fırsatı yakalamıştı. Burs olmadığı takdirde okul ücretini ödemesi ve okuması imkansızdı. Kaderin cilvesi mi, evrenin planı mı dersiniz bilemem ama; kayıt olmasına çok az bir süre kalmışken kötü bir sakatlık yaşadı ve bursu iptal oldu. O da mecburen üniversite hayallerini kalbine gömdü ve karşısına çıkan ilk iş ilanına başvurdu. Şimdilerde işinden çok memnun, harika paralar kazanıyor ve bolca seyahat ediyor. Aynı okulun, aynı bölümünden mezun olan arkadaşlarının ise çoğu ya mutsuz, ya da son derece düşük ücret veren sıkıcı işlere mahkum... İşte bu ayın dolunay etkisine bakınca da aklıma tam olarak bu geldi açıkçası. Ne kadar iyi olduğu biraz geç anlaşılacak, seni 'asıl gitmen gereken yola' sokacak, şöyle sarsacak bir değişim. 

Fakat dediğim gibi; ben bu dolunayın pek çoğunuz için iyi olacağını düşünüyorum. Zira hemen ertesinde, kağıt işleri başta olmak üzere çeşitli koşuşturmalara başlayacak, kendini işe güce verecek ve özellikle iş arkadaşlarınla hızlı bir iletişim trafiğine girecek gibi duruyorsun. 16'sında kozmetik-üst baş alışverişlerine dikkat etsen iyi olur - bunun dışında herhangi bir negatif etki yok. Hızlı tempoyu, negatif olarak görmüyoruz! 

İş yerin ile alakalı toplantılar, işsizsen iş başvuruları, elindeki kişisel projelere dair büyüklerinden maddi manevi destek istiyorsan 21 Ağustos gününü değerlendir derim. Yine 21-22 Ağustos tarihleri, vize - okul - kurs başvuruları açısından çok iyi. Mesleki seyahatler de bu tarihte söz konusu olabilir. Paranın bereketinin artacağı dönem bu haftadan itibaren başlıyor. Hele 24 Ağustos'tan sonra tüm işsiz Koç burçları başvuru yapmaya, iş aramaya! Her şey çok güzel olacak.

Bitirmeden önce: Aşk temasıyla başlayan ama aslında derinden derine bize mutluluğun ve aşkın kaynağının sadece kendi kalbimizde olabileceğini gösteren bu güzel Ağustos, tam ortasında ani bir dönüş ile bizi gerçek dünyaya döndürüyor. Bitirişi ise Başak burcunda bir yeni ay ile yapacağız ki bu da ay biterken 'karanlık ay' dediğimiz etkide kalacağımız anlamına geliyor. İşte bu noktada, ay biterken sağlığına çok dikkat etmeni ve işe güce kapılıp kendini ihmal etmemeni öneriyorum. Maddi borçlar varsa ödemeye bak ve ay sonunda birilerine yardım et. İlla maddi olmak zorunda değil; apartmandaki yaşlı çiftin balkonunu yıkamak, öğrenci evine güzel bir sebze yemeği götürmek, LÖSEV'e ufak bir bağış yapmak... Sen seç. Bu karanlık ayda, kendinden ver. Sezgilerin çok yüksek olacak. Eylül'de görüşmek üzere.

Kökleri temizleme vakti, Boğa!

Sevgili Boğa, 

Bu ayın başından itibaren senin için gündem olacak konular öncelikle ailen ve yaşadığın ev ile alakalı. Köşe bucak bir temizliğin, yepyeni bir sayfa açmanın, değişimin vakti geliyor. Öncelikli olarak somut anlamda yaşam alanına dair; taşınma, ev alım-satım, ev arkadaşı değiştirme, dekorasyon, aile ile alakalı miras meseleleri, ev ile alakalı borçlar, vesaire… gibi konular ayın başından itibaren konuşulabilir.  Bunların altından başarıyla kalkacağına inanıyorum. Özellikle ayın 3'ünden sonra yeni bir eve çıkman, ev ile alakalı sözleşme yenilemen, yeni imzalar atman da ihtimaller dahilinde. Bunların hepsinin ileriye dönük gerçekçi adımlar olacağını düşünüyorum -her ne kadar düzenin değişmesi stresli görünse de, uzun vadede sana iyi gelecek. Özellikle hemen hemen aynı tarihte biten Merkür retrosu ile de, pasif agresif bir tavırla konuşmaktan kaçınılmış tüm konular yavaş yavaş masaya yatırılabilir. Bu da insan ilişkilerinde biraz dalganmalar demek. Mesela sıkıntı çıkaran ev arkadaşından kopabilir, yeni birini evine alabilir ya da aile ile alakalı geçmişten gelen miras, tapu gibi konuları bu sefer komple bitirebilirsin. Dediğim gibi; gayet olumlu. Lakin bunun bir de farklı bir yönü var elbette...

Ayın 1'inden itibaren etkili olacak olan Aslan yeni ayı, bazı defterleri kapatma vaktinin geldiğini işaret ediyor. Ben bu değişim temasının yüksek ihtimalle yüzeysel kalacağını ve sadece yaşadığın ev ile ilgili -yukarıda bahsettiğim tarzda- değişikliklerden ibaret olacağını düşünüyorum. Ama elbette ki bazı Boğalar bu kapanışı daha farklı bir boyutta hissedecekler. Duygusal bir boyutta... Bilinçaltına, çocukluğuna, geçmişine iz bırakmış, halının altına süpürülmüş meseleler (Örneklendirmek gerekirse: Terk etmiş bir baba, annenin yaşadığı travmalar, aileyi üzmüş para meselesi, kavgalar çıkarmış bir ihanet konusu, ailen kadar yakın gördüğün bir eski sevgiliyle yaşananlar, vesaire vesaire… ) yeniden hafızana gelebilir, konuşma ve tartışma konusu olabilir. Benim tavsiyem: Hazır Merkür retrosu da bitmişken, bu konuları bol bol konuşmak, çözmek, karşındakini anlamak, affetmek ve şifalanmak... Şifalanmak diyorum ve bu kısmın altını çiziyorum çünkü gerçekten havada barış havası var. Küslükler varsa bitebilir, düğümler çözülebilir ve o büyük temizlik ruhunda olabilir. İçinin fena rahatlayacağını, adeta bir travmadan kurtulup, bedeninde zararlı bir kisti aldırmışsın gibi ferahlayacağını düşünüyorum, sevgili Boğa. Ama şifalanmak için affetmek şart. Kin, insanı hasta eder. Affetmenin en iyi yolu da, anlamak. Karşındakini anlamaya çalışacaksın, zayıflıklarını kabulleneceksin, insanız diyeceksin. Yoksa zor. Affet ve kurtul zincirlerinden. Artık geçmişte ne varsa!

Şimdi gelelim dünyevi meselelere... Ayın 7'si ve 8'i tek kelimeyle harika. Maddi ihtiyaçların, borçların varsa ailenden destek görebilirsin. Para fırsatları çok yüksek, dolayısıyla da girişimler için uygun. Bu tarihlerde alışveriş yapmak da bereketli olabilir. Ama aşırı kaçmamak lazım elbette ki... Paradan bahsetmişken...

Bu ayın en müjdeli konularından biri para! Burs, kredi, tazminat, borç gibi konularda ihtiyaçların varsa; özellikle ayın 11'inden sonra paranın bereketi sana geri geliyor, sevgili Boğa. 14-21-24 Ağustos tarihleri özellikle başvurular için son derece iyi. Eğer ödemeye niyetlendiğin borçların varsa; ince ince kapatmaya başlayabilirsin. Akış hızlanacak ve özellikle Eylül'e doğru maddi anlamda en azından önünü daha net görebilir hale geleceksin. 

Para konusundan fazla uzaklaşmadan, ayın tam ortasında, 15 Ağustos'ta gerçekleşecek Kova dolunayından da bahsedelim. Bu dolunayın özgürleştiren, uzun vadede faydalı, güzel bir etkisi var fakat bunu geç fark edeceğiz. Bu tarihlerde biraz fazla gururlu ve kontrolcü davranman söz konusu olabilir. Bu karanlık etki, senin sosyal ilişkilerine biraz gölge düşürebilir. Bu sebepten dolayı ay sonunda biraz ılımlı davranmanı rica ediyorum. Bu dolunay, çok güçlü olmasa da yüksek ihtimalleri beraberinde getiren bu etki geçmişten hiç olmadık borçları meydana çıkarabilir. Daha bitmedi; özellikle iş yerin ile alakalı, bir takım karışıklıklar ortaya çıkabilir. Şimdiye kadar söylediğin “beyaz yalanlar” örneğin, başını ağrıtacak şekilde ifşa olabilir. Kısacası hakkını vererek yapmadığın ne varsa dikkatli ol derim. Bu süreçte özellikle profesyonel ortamlarda çok iddialı bir şekilde kendini öne çıkarmamak iyi olur. Daha da bitmedi! Bu dolunayda baba-patron-öğretmen gibi figürler ile bir çatışma ortamı da oluşabilir. Dile kolay, Kova dolunayı bu... Seni yeterince korkuttuysam, bunların sadece birer potansiyel olduğunu yeniden hatırlatayım ve dikkatli, sakin davrandığın takdirde bu dolunay etkisini kendi faydana çevirebileceğini belirteyim. Nasıl mı kendi faydana çevirebilirsin? Öncelikle, işsizsen iş başvurularına ağırlık verebilirsin. Dostlarından bu konuda açıkça yardım talep edebilirsin. Sosyal medyanın gücüne güvenmek de lazım! Unutma ki bulanlar mutlaka arayanlardır! Ayrıca bu dolunayda, (sakin, dürüst ve kararlı durduğun takdirde), daha önce emek vererek yaptığın, uzun süredir hazırlandığın bir işe dair para, övgü, görünürlük alabilirsin. Nasıl diyelim mesela… Aylar önce bir fotoğraf yarışmasına mı katıldın? Yurt dışında bir staj başvurusu mu yaptın? Hepsinin sonuçlanması geliyor. Diyelim Instagram hesabında yaptığı resimleri, ürünleri satan bir ufak girişimcisin… Aylardır kimsenin uğramadığı sayfan, bir fenomenin gözüne çarpabilir… Bunlar hep örnek. Durumu aşağı yukarı tarif edebilmiştir umuyorum. Özellikle ayın son haftasında, 23'ünden sonra iş güç konularında tüm engeller teker teker kalkmaya başlayacak.

Aşktan bahsetmeden bitirsem kızarsın, biliyorum. O yüzden bu ayın odak konusu olmasa da aşka da değinelim... Başı bağlı Boğalar öncelikle ayın 1'inden itibaren ilişkiyi bir adım ileri taşımak isteyebilirler. Nişan, düğün, beraber taşınma gibi konularda kararlar alınabilir. Bekarlar için ise ayın 22'sinden sonra kısmetler açılmaya başlayacak. Aşk konusunda gayet kısmetli bir dönem. Hele Nisan Boğaları -evli bekar fark etmez- 24 Ağustos gününü değerlendirmeli! Tek kelimeyle romans dolu bir tarih olacak. Tabi değerlendirmek istersen...

Şahsi fikrim, aşk konusunu biraz akışına bırakmak ve enerjimizi işe güce-kişisel gelişimimize vermek. Çünkü Eylül zaten buram buram aşk getirecek :)

Düğümler çözülüyor, İkizler!

Sevgili İkizler,

Elbette bu ayın başında öncelikli olarak Merkür retrosunun bitişi kutlanıyor. Fakat senin için asıl heyecan verici, rahatlatıcı olay kesinlikle Jüpiter retrosunun bitişi olacak. 11 Ağustos tarihinden itibaren Jüpiter'in yavaşça eski hızına kavuşmasıyla beraber engellerin nasıl da kalktığını, düğümlerin çözüldüğünü göreceksin. Özellikle de ikili ilişkiler konusunda! Kısacası, aşk ilişkilerinde yahut ortaklık gerektiren beraberliklerde son üç aydır zorlandıysan; sonuna geldin. Mükafatı fazlasıyla gelecek. Şimdi yaz mevsiminin en güzel ayı Ağustos'a derinlemesine bakmadan önce ilk haftayı aradan çıkaralım.

Ağustos ayının ilk günü gökyüzünde Aslan yeni ayı ile başlıyor; güzel hilal kendisini gösterene kadar da Merkür retrosu bitiyor. Bunun meali nedir? Şudur: Haziran'dan itibaren havada kalmış, bir türlü masaya yatırılma fırsatı bulunmamış konular teker teker önüne gelmeye başlayacak. 'Bir türlü arayamadım seni yaa' diye başlayan telefon konuşmalarına, 'Sana dönüş yapmayı unutmuşum yaa' diyen mesajlara hazır ol. Dolayısıyla bir süredir aklını meşgul eden ama konuşma fırsatı ya da muhatabı bulamadığın konuları bu nihayet rahatlamaya başlayan iletişim ağında çözeceksin. Özellikle ayın 3'ünde yepyeni haberler de alabilirsin. Bu ilk hafta içerisinde, haftanın ilk günlerinde yurt içi kısa mesafeli yerlere seyahat edebilir, haftanın son günlerinde de (özellikle de 7 ve 8 Ağustos'ta) yurt dışına dair yolculuk planları yapabilirsin. Ertelediğin pasaport, vize, bilet işleri varsa; 7-8 tarihlerini değerlendir derim. Kısa yolculuklardan bahsetmişken, biraz detaylandıralım: Bu kısa yolculuklar, aşka dair flörtlü sebeplerden dolayı olabilir. Ya da sevgilinle kısa bir yolculuğa çıkabilirsin. Son derece eğlenceli, güzel bir atmosfer olacak, bu yüzden tadını çıkar derim.

11 Ağustos'tan itibaren bitecek olan Jüpiter retrosuna yeniden değinecek olursak... Sevgili İkizler; sana geçtiğimiz aylarda 'Jüpiter sana, Satürn'ün 2-3 yıl önce kaybettirdiklerini geri getirecek' demiştim hatırlarsan. İşte o süreç, bu tarihten itibaren başlıyor. Pek çoğunuz için Ekim'e kadar yayılacak bir etki, ama başlaması muazzam haber elbette ki! Bunu sakın 'eski sevgililerin dönüşü' olarak görme! Bu, sana hak ettiğini, mükafatını getiren bir etki. Neşeni, güvenini mi kaybetmiştin? Geri getirir. Giden sevgiliyle beraber en yakın arkadaşını kaybettiğini mi hissetmiştin? Daha da samimi bir sevgili verir. Kısacası bekarlar için gün doğuyor. Şimdi yine 'aşk diyorsun ama aşk yok' tadında yorumlar yazacaksınız aşağıya, ama tahmin edersiniz ki evren size aşkı kös kös evinizde otururken kapınıza kuryeyle göndermek şeklinde sunmayacak :) Dışarı çıkacağız, kalbimizin kırılmasından çekinmeden, cesurca onu çat diye ortaya koyacağız ve aşkı, mutluluğu talep edeceğiz!

Başı bağlı olanlar için de, ilişkinizi bir üst seviyeye taşıma vakti. Düğün, seyahatler, taşınmalar gibi konular söz konusu olabilir -ki gayet olumlu görünüyor. Hele hele geçmişteki meseleleri de şu retrolar süresince çözdüyseniz, artık bundan sonra iki kişilik bir takımsınız demektir. Yolunuz açık olsun! 14'ünde yüzükler almayı bile düşünebilirsiniz. Günübirlik seyahatlerden, akrabalarla sevgiliyi tanıştırmaya kadar pek çok güzel etki 14 Ağustos'ta değerlendirilmek için bekliyor.

Maddi konulara kısaca değinmeliyim, zira seni o kadar romantik ortamlara soktum, seyahatlere gönderdim, yüzük bile aldırdım; e paradan da bir zahmet bahsetmek lazım. Açıkçası bu ay para konusunda çok büyük, ahım şahım değişimler yok ama paranın ve kazancının bereketinin hızla artmaya başladığını kesinlikle söyleyebiliriz. Özellikle ayın 20'sinden sonra aileden de destek görmeye başlayacaksın.

Fakat önce ayın 15'ine dönelim. Ayın 15'inde gökyüzünde bir Kova dolunayı var. Beni bir süredir takip ediyorsan Kova burcunu da, Kova'da gerçekleşen pozisyonları da yorumlamakta zorlandığımı fark etmişsindir. Kova, herhangi bir şekilde yorumlanması herkes için zor çünkü... Öyle sağı solu belli olmaz, öyle şaşırtıcı ki her seferinde! İşte böylesine bir burçtan boşalacak çılgın bir dolunay enerjisine hazırlan, sevgili İkizler. Sana ihtimalleri dizmem gerekirse; öncelikli olarak geleceğine dair majör bir etki görünüyor. Ani bir şekilde -alacağın bir karar yahut edineceğin bir yeni bilgi ile- üniversite, yüksek lisans, mesleki eğitim gibi konularda ani kararlar verebilirsin. Yurt dışına niyetlenebilirsin. Sana sınırlarını aştıracak, seni güvenli ortamından çıkarıp büyütecek, güçlendirecek yepyeni bir maceraya atılmaya dair içinde müthiş bir enerji bulabilirsin. Peki ne mi yapmalısın? Bence kesinlikle denemelisin! Ciddiyim. 15'inden itibaren bir haftaya yayılarak zihnini meşgul edecek bu etkiyi bastırmak, ziyan etmek olur. Özellikle 20'sinden sonra ailenden de maddi ve manevi destekler göreceğin için, bu konuyu aç ve özellikle dostlarınla da enine boyuna fikir alışverişi yaparak göklerden gelen o ilhamı takip et derim. Şöyle düşün; en kötü ne olabilir ki? Beceremezsen, dönersin geri. Nedir yani.

Şimdi yaşı küçük ve eğitim hayatı -özellikle üniversite- hala devam edenler için biraz daha konuyu açmak istiyorum. Sevgili öğrenci İkizler, eğer bu ayın ortasında, okulu bırakmak gibi fikirlere kapılırsan; ailenle, öğretmenlerin ile ve dostlarınla mutlaka mutlaka mutlaka konuş. Bir üst paragrafta sana cesaret verdim ama başına buyruk davranmamalısın. Bu yol, desteksiz çıkacağın bir yol değil.

Neyse, devam edelim. Ayın 16'sında sosyal medyada mesajlaşmalarına, stalklamalarına, şifrelerine, bilgisayarına, cep telefonuna dikkat et. Hatta 17'sinde de dikkat et. Kendi hayatınla ilgili her şeyi aman yazma ve bu tarihlerde pek dedikodu yapma. Hakkında insanlar bilgi edinemesin. Kötü niyetli durumlar olabilir.

Ayın 21'i... Tek kelimeyle harika. Sevgili ya da sevgili adayı insanlara bu tarihte konuşmak, bol bol konuşmak, buluşmak gezmek lazım. Bana sonra teşekkür edebilirsin.

Ayın 24'ünü ise evinde geçir derim. Hele hele biraz küslük olan bir ailedeysen, anne-baba barıştırma, gönüllerini alma, hoş vakit geçirme için birebir. Evinizin bereketi artacak resmen.

Eylül ayında sana daha da çok aşktan bahsedeceğim. Ama bu ayı biraz da iş-güçten bahsederek kapayayım: Sevgili İkizler, ayın başındaki ilk haftanın sana getireceği haberler arasında daha önce yaptığın fakat henüz dönüş alamadığın başvurular da olabilir. Dolayısıyla iş görüşmelerine ya da zaten çalışan biriysen de toplantılara, yeni projelere hazırlan derim. Şimdiye kadar iş arama girişimin olmadıysa da, 3 Ağustos ve sonrası ideal. Hadi bakalım!

Para konuşacağız, Yengeç!

Sevgili Yengeç,

Maddi konularda zorluklar bu ay ciddi anlamda çözülmeye başlıyor. Bundan daha güzel bir haber olamaz diye düşünüyorum, o yüzden bunu ilk önce söylemek istedim. Bu ay, önce maddi sıkıntı çekenlere, ardından da işsizlere ve iş yerinde sıkıntı yaşayanlara harika haberlerim var. Öncelikle maddi konulardan başlayalım...

Bu ayın ilk gününden itibaren hem Aslan burcunda yeni ay gerçekleşiyor, hem de Merkür retrosu bitiyor. Bu öncelikli olarak daha önce almayı planladığın ödemelerin geleceğine işaret ediyor. Yaptığın bir satışın, iş yerinde biriken primlerin, ya da benzer kazançların önündeki engeller kalkıyor diyebiliriz. Yine aynı şekilde elindeki ürünlere (bunlar illa somut ticari mallar olmak zorunda değil; patronuna sunmak istediğin bir fikir, planladığın bir girişim de olabilir) değer biçebileceğin, alıcı bulabileceğin bir hafta bu. Son derece iyi. O yüzden enerjini yüksek tutmanı, jilet gibi giyinmeni ve kendini açık açık, iyi ifade ederek birlikte iş yaptığın insanlarla iletişim halinde olmanı öneririm. Bunun üzerine günlük harcamalarına yeni bir bütçe de çıkarabilirsin. Tasarruf ederek kenara attığın paraları (şu düzende biriktirmenin ne kadar zor olduğunun farkındayım ama ümitli olmaktan ve asla vazgeçmemekten başka seçeneğimiz yok) değerlendirebileceğin yeni yollar arayabilirsin. Özellikle ayın 7'si var ki... İş arkadaşlarınla son derece karlı bir iş/satış yapabilir, muazzam bir projeye başlayabilir, ekip olarak beraber çok güzel bir işin altından kalkabilirsiniz. Bunu yine bir iş seyahati takip edebilir. Kısacası, bu ayın ilk iki haftasında aşk, meşk bu meseleleri, arkadaş dramalarını bir kenara bırak ve dış dünyaya odaklan derim. Sana bu çok iyi gelecek, inan. Ayın 8'inde özellikle iş yerinden feminen bir figür ya da bir aracı sayesinde güzel bir kazanç sağlayabilirsin. İşsiz misin? Yine feminen bir figür ya da uzak akrabalardan bir aracı sayesinde güzel bağlantılar kurabilir, fırsatlar yakalayabilirsin. Yeter ki evinde kös kös oturma, CV'n hazır dursun, arkadaşlarına, akrabalarına iş aradığını duyur. Sosyal medyaya da!

14 Ağustos'a kadar alışveriş yapmak da isteyebilirsin ki bu defa 'aman hayır, bırak o poşetleri elinden!!!' demeyeceğim :) Özellikle 14'ünde yapacağın üst baş alışverişleri sana adeta şans getirebilir. Saç baş yenilikleri için de uygun bir tarih. Senin yerinde olsam bu tarihi, hazır bayram tatilinin de son günüyken, kendimi şımartarak ve güneşin altında günün tadını çıkararak geçirirdim. 

İşte ayın ilk iki haftası böyle. Ayın asıl önemli ve detaylı etkisi 15'inde gerçekleşecek olan Kova dolunayı olsa da; bu kısmı bitirmeden önce biraz da aşka değinmek istiyorum. Sevgili Yengeç, aşk konusunda da kısmetli bir ay. Herhangi bir engel yok. Ama açıkçası başı bağlı Yengeçler için daha güzel etkiler var. Hediyeler alabilirler, ilişkiye dair büyük kararlar alabilir ve bolca gezebilirler. Bekar olanlar ise ani, büyük değişimlerden ziyade daha çok minik tatlı buluşmalar yaşayabilir. İş yerinden aşklar da olabilir :) Ayın 14'üne dikkat, ofis aşıkları!

Gelelim Kova dolunayına... Bu yine maddi konularda düşündürüyor. Fakat bireysel değil! Daha çok ailenin ya da partnerinin, çalıştığın şirketin parası ile alakalı gelişmelerden haberdar olacaksın gibi duruyor. Örneğin partnerinin büyük bir banka borcuna girdiğini öğrenebilirsin. Ailen senden habersiz evi satılığa çıkmaya niyetlenmiş olabilirler. Vesaire vesaire; parayla alakalı bir sürü ihtimal var. Sağı solu belli olmaz bir dolunay olduğu için yorumlamakta fazlasıyla zorlanıyorum ve bir taraftan da ne korkutmak, ne de gereksiz ümit vermek istiyorum. O yüzden bu maddi anlamda değişim yaratacak bu dolunay etkisi ile ilgili yapabileceğim ve emin olduğum tek uyarı şu: Ne kadar hayırlı olduğu uzun vadede kendini gösterecek bir olaylar zincirini başlatıyor bu... Dolayısıyla biraz teslimiyetçi olmakta fayda var. Eşin altınlarını borsada yedi mi? Geri getirmek için yapabilecek bir şey var mı? Yok. Belki de altınlar yüzünden başına gelecek bir beladan kurtuldun-gibi düşün. :) Biraz fazla Polyannacılık oldu ama böyle... Bu arada sen bakma böyle negatif örnekler verdiğime. 'Sağı solu belli olmaz bir dolunay' dedik; belki de sana para getirecek... Mısır'da bir dedenin sana miras bırakması ya da eşinin sana bir sürpriz yapıp evi üstüne yapması gibi :) Güzel olacak her şey sonunda, sadece şoke olmaya hazır ol, yeter.

21 - 24 - 26 - 28 Ağustos tarihlerini yaz bir kenara. Her anlamda ama her anlamda değerlendirebilirsin. Kısa yolculuklara sevgiliyle çıkmak için de, patronlardan zam istemek için de, toplantılar, yüzleşmeler, yeni başlangıçlar için de tek kelimeyle ha-ri-ka bir dönem, sevgili Yengeç. Odağını dış dünyaya verdin mi senden iyisi yok!

Bambaşka biri olacaksın, Aslan!

Sevgili Aslan,

Senin için bu ayın fon müziği adeta Ajda Pekkan - Bambaşka Biri! Şaka yapmıyorum, öyle güçlü, öyle enerjik, öyle kararlı bir havan var ki!

Bu güzel Ağustos ayına senin burcunda bir yeni ay ile başlıyoruz. Aynı zamanda hemen ertesi gün Merkür retrosu da bitiyor. Yaz rehaveti içerisinde yavaşça geçen Temmuz'dan sonra adeta şenliğe hazırlanıyorsun anlayacağın. Ama öncesinde bir iki işi aradan çıkarma, partiye katılmadan önce de üstüne bir çeki düzen verme vakti. Yani Aslan yeni ayını yaşama vakti :) Bakalım neymiş bu yeni ay... 

Her yeni ay, evrenin bize yeni başlangıçlar yapabilmemiz için açtığı bir orta adeta... Ay'ın bu pozisyonu her ay gerçekleşiyor, evet, ama bu önemsiz olduğu anlamına gelmiyor. Örneğin Ocak ayındaki yeni ay mesleğine dair yeni başlangıçları destekleyebilirken, Mart ayındaki yeni ay ise finansal konularda bir rahatlama, yenilenme etkisi verebilir. Peki Ağustos ayında, yani senin burcunda gerçekleşen yeni ay, hangi konularda sana tertemiz bir sayfa açma fırsatı verir sence? Cevap: Her konuda! Bu hayatının geneline yayabileceğin kadar güçlü bir etki. Hele hele doğum günün bu haftaysa! (Buna Temmuz sonu Aslanları da dahil!)

Sevgili Aslan, bu ayın 1'inden itibaren adeta hayatında hemen hemen her şeyi değiştirmek, uzaklaşmak, evini yakmak ve kitapları atmak isteyebilirsin. Özellikle ayın 2'sinde özgürleşme ihtiyacın, her şeyi geride bırakma arzun tavan yapabilir. Açıkçası sana, köprüleri yakmadan önce ayın 3'ünü ve 4'ünü beklemeni öneririm. Çünkü özellikle 4 Ağustos tarihinde kendini fazlaca rahatlamış ve sakinleşmiş bulacaksın. Temmuz ayı yorumda sana 'alacağın haberlere ve şahit olacağın gelişmelere nasıl tepki vereceğini kestirmekte zorlanacaksın, kalıcı ve ani değişimler yapmaktan çok zamana bırakmayı tercih edebilirsin' demiştim. İşte bu ay, Temmuz'da uzun uzun düşünüp kafanda kurduğun, planladığın şeyleri aksiyona dökme vakti. Örneğin bir arkadaşın ile ilgili, tatsız bir konuda hesaplaşmayı mı düşünüyordun? O hesaplaşmayı yapacak enerjiyi özellikle 3'ünden sonra net bir şekilde bulacaksın. Sisler dağılacak ki gökyüzünde görünmeye başlayan hilal ile ruh halin netleşecek. İster arkadaşlar olsun, ister iş yeri yahut aile; çevrene ve olan bitenlere bakıp 'Ben burada olmak istemiyorum, ben insanların böyle davranabileceği biri olmak istemiyorum' diyebilirsin. Dolayısıyla 'Yeni bir ben' kararı almak üzeresin. Bu harika. Biraz bencil olmak, biraz 'ne halleri varsa görsünler' demek lazım. Aslan burçları için her ne kadar 'egoist, benmerkezci, bencil' deseler de; aslında Aslan burçları kadar sevgiye aç ve sevilmek için kendisinden veren, cömert ruhlu bir burç daha yok. :) O yüzden biraz bencilleşmek ve 'Kendimi en çok ben severim, beni sevmeseler de olur!' diye insanlara posta koymak tavrında seni destekliyorum :) Lafı inceden 'öz sevgiye' getirmeye çalıştım yine. Çünkü hatırlarsın geçtiğimiz aylar boyunca sana 'asıl önemli olan kendimizi GERÇEKTEN sevmek' tarzı geyikler yapmış, hatta birazcık baymıştım :) İşte o geyikleri seninle artık tarihe gömebiliriz çünkü sana kendi değerini sorgulatan, yetersiz hissettiren Jüpiter retrosu da ayın 11'inde komple bitiyor. Bitişiyle beraber sana kendini bulunmaz hint kumaşı gibi hissettirecek aşkları da getiriyor üstelik. İster evli ol, ister bekar; deli gibi sevilme vakti! Ama bu etkiyi sonbahara yayacağız ve öncesinde, kendi 'yeni başlangıcımıza' bakacağız.

Gerçekten öyle harika etkiler var ki havada, sevgili Aslan bu tarihleri ister üst baş alışverişi ve kozmetik değişiklikler için, yeni bir imaj için, ister flörtler ve buluşmalar için, ister mesleki anlamda fırsatlar için kullanabilirsin.

7 - 8 Ağustos tarihleri nefes kesici derecede güzel. Senin yerinde olsam bu tarihlerde hayatta evde oturmam. Ya flört kovalarım, ya da beni aşan iş görüşmelerine bile 'ya olursa' diye niyetlenip giderim.

14 Ağustos her anlamda bereketli, özellikle doğum günün de bu tarihlerdeyse, neşe ve mutlulukla geçirebileceğin bir gün! 

Ama bu tarihin hemen ardından gelen 15 Ağustos dolunayı biraz zorlayıcı... Dolunaylar, hem de Kova dolunayları ne zaman zorlayıcı olmadı ki? Şöyle düşün, sevgili Aslan; derecesi ve açıları farklı olsa da, her sene Kova burcunda bir dolunay deneyimliyoruz ve şimdiye kadar öyle 'atlatılmaz, korkunç, kabusss' tadında geçmedi hiçbiri, değil mi? Hepsini güzelce atlattık. İşte bu dolunayı da aynen öyle atlatacağız. Yeter ki bu Kova dolunayı ile ilgili yapılan felaket tellallıklarına kulak kabartıp, negatif enerjiyi üzerimize çekmeyelim.

Sevgili Aslan, özellikle eğer düzenli bir birlikteliğin varsa, Kova dolunayı gergin elektriğiyle kavga gürültüye sebebiyet verebilir. Ego kaynaklı çatışmalar olabilir. Aslında bir iki güzel sözle ifade edilse anlayışla karşılayabileceğin durumları sırf üslup sertliğinden dolayı kırıcı bulabilir ve sen de eşit derecede kırıcı tepkiler verebilirsin. Özellikle ilişkiye dair sorumluluklar ve emekler de söz konusu olunca... Kavga kıyamet çıkabilir. Hiç gerek yok. Tavsiyem, kavga gürültü durumunda konuları tartışmayı 21 Ağustos tarihine ertelemeniz. Ani alınan kararlardan iki taraf da pişman olabilir. Buna 'ani barışmalar' da dahil. Bekar olanlar ise flörtlerini düzenli ilişkiye çevirmek isteyebilirler. Fakat temiz bir başlangıç yapmak önemli, dolayısıyla siz de biraz sakin kafayla başlasanız fena olmaz.

Dolunayın ilişkileri zorlayan etkisinden sonra neyse ki odağın yavaş yavaş iş konularına kaymaya başlayacak. 21 - 24 - 26- 28 Ağustos tarihleri iş başvuruları, toplantılar, görüşmeler, yeni teklifler, girişimler açısından harika. İş arkadaşlarından da destek görebilirsin. Paranın bereketi, özellikle bu tarihlerde çok artacak, sevgili Aslan. Ama bence alma-verme dengesini iyi ayarlamak lazım. Kredi kartı değil fakat nakit kullanmak iyi olabilir. Hediyeler alabilir, kendini ince ince şımartmaya devam edebilirsin.

Ayın kapanışını Başak burcunda bir karanlık ay ile yapacağız; para dair dilekler tutmak istersen 30 Ağustos'ta bereket ritüelleri faydalı olabilir. Hadi bakalım!

Yükseliyorsun, Başak! Her anlamda!

Sevgili Başak,

Bu ay Merkür retrosu daha ilk günden bitmesine rağmen, sen yine de ilk haftalarda dingin ve sakin kalmaya devam edeceksin gibi duruyor. Enerjin ayın ikinci yarısından sonra yükselecek. Dolayısıyla bunu bir dinlenme fırsatı olarak görmek, bayram tatilinin tadını çıkarmak en iyisi. Ama şimdi ayın başına bakalım. Sen dingin olsan da, duyacakların ve göreceklerin biraz çılgın şeyler olabilir!

Ayın ilk haftası ağırlıklı olarak Aslan yeni ayı etkisinde olacak, sevgili Başak. Bunun senin için iki farklı ihtimali var. İlki, gizli bilgilere ulaşmaya işaret ediyor. Saklanmış bazı şeyler öğreneceksin. Ailenin büyük bir borcu olduğunu fark etmekten tut,  canım dediğin bir arkadaşının sana gösterdiği beklenmedik düşmanlığa, duyacağın bazı dedikodulara kadar - hayatını değiştirecek önemde olmasa da günlük hayatında ve insan ilişkilerinde ufak farklar yaratacak ve arka planında zamanla ortaya çıkacak detaylar olan meseleler… Şahsen, pek karışmamanı öneririm. Özellikle ayın 2'si ve 3'ünde biraz fazla sivri dilli olabilirsin. Bu ilk ihtimal, dramatik bir efekt ile 'maskelerin düşüşü' inan çok önemsiz, uzun vadede hafızanda bile kalmayacak olaylar. O yüzden kapılma, lütfen. 

Gelelim bir diğer ihtimale -ki bu ihtimal özellikle ayın 7'sinden itibaren etkisini katlayarak arttırıyor: Aile ile alakalı büyük bir gelişme! Yıllardır ödediğiniz bir borç, banka kredisi, miras meselesi, sürmekte olan bir mahkeme, sağlık sorunu... Büyük bir rahatlama geliyor! Sorunların adeta gökten bir el değmişcesine çözülmesine hazır ol, sevgili Başak. Sadece sana değil, ailene ve hanene dair bir şifalanma süreci var. Bu şifalanma sürecinde alma-verme dengesini iyi ayarlamak lazım. Bu yüzden, özellikle (Jüpiter Yay'dan dolayı) eğitim alan çocuklara ya da gençlere yardım etmek, bağışta bulunmak iyi olacaktır. Ayın 8'i, 11'i ve 14'ü de böyle... Buram buram şifa getiren, mis gibi bir etki var havada. Kalbinizi açık tutun ki girsin içeri o şifa havası :)

Gelelim bir de bireysel anlamda bu Aslan yeni ayını nasıl değerlendirebileceğine... Sevgili Başak; sigara, alkol, abur cubur vs. gibi kötü alışkanlıkların varsa bırakmak için senenin en uygun dönemindesin. Bağımlılıklardan kurtulmak için harika bir fırsat bu. Mutlaka değerlendir, derim. Çünkü Eylül'de doğum gününe doğru öyle etkiler olacak ki, inan o önündeki yıla jilet gibi hazır başlamak isteyeceksin. Ayrıca 'bağımlılıklardan kurtulmak' demişken... Bağımlılıklar elbette ki insanlara karşı da olabilir. Ve bir ilişki eğer 'bağımlılık' ise; bitmesi iki taraf için de en faydalısıdır. 'Bağlılık' ve 'Bağımlılık' arasındaki farkı, güç dengesini düşünmeni tavsiye ederim, sevgili Başak. Güzel ve sağlıklı ilişkisi olanların endişelenmesine asla gerek yok; fakat gittiği yolun pek de doğru olmadığını bilen Başaklar zaten demek istediğimi anlamışlardır bile :) Ne olursa olsun, sakın üzülme. Evren sana dinlenmen ve şifalanman için birkaç hafta veriyor; sonra tüm enerjinle ayağa kalkacak ve hayata karışacaksın.

Ayın özellikle 14'ünde gördüğün rüyalara dikkat et derim. Belki kendine bile itiraf edemediğin şeyleri, bilinçaltın sana rüyalar aracılığı ile anlatmak istiyordur :) Güzel bir aydınlanma yaşayabilirsin. Güzel dilekler tutmayı da unutma.

Ayın 15'inde sağı solu belli olmaz bir Kova dolunayı var ve bu öncelikle yaptığın iş ile alakalı, iş arkadaşların ile aranda büyük gerginliklere sebep olabilir. Bir diğer ihtimal ise aile ile alakalı, paylaşılan sorumluluklara dair bir çatışma gösteriyor. Yani bu bayram temizliğinden tutun, ailenin yaşlılarının bakımına kadar 'sorumluluk ve emek' temasını taşıyan her konuda olabilir. Bu yüzden sakin kalmaya hazır olmak lazım. İnan, üstünde durmadığın takdirde bu tartışma konusu uzamayacak. Saman alevi gibi adeta. İş arkadaşlarına da, aile üyelerine de fazla kapılma. Çünkü senin için asıl önemli şeyler 21'inden itibaren başlıyor.

İşte sene başlasın... Paranın bereketi bu tarihten itibaren artmaya başlarken, auran da daha çekici bir hale bürünecek. Sevgili Başak, işsizsen, iş yerinde toplantılar yapmak niyetindeysen, sevdiğine kalbini açma planları yapıyorsan, kendi işine dair girişimler peşindeysen, eğitimine ve geleceğine dair hocalarınla konuşmak istiyorsan... Al işte bu günler senin için adeta joker gibi! 21 - 24 - 26- 28, bu günleri inan hepsi için kullanabilirsin. Lütfen cesur ve daha da önemlisi bencil ol - kendini ön plana koy çünkü hayatın değişmek üzere. 30 Ağustos'ta senin burcunda bir karanlık ay yaşanacak. Eğer doğum günün de bu tarihe yakında (aşağı yukarı beş gün), evren kalbinin fısıltılarını net bir şekilde duyacak. Dileklerini sunabilir, olmuş sayıp yeni hedeflerine doğru yeni başlangıçlar yapabilirsin. Öyle harika bir Eylül olacak ki; inan bu Ağustos'un başındaki ufak meseleleri hatırlamayacaksın bile.

Ne ararsan, insanlarda var, Terazi!

Sevgili Terazi,

Bu ayın ilk gününden itibaren adeta kendini Cennet Mahallesi tadında bir curcunanın içine düşmüş gibi hissedebilirsin. Aslan yeni ayı hızlıca sosyal hayatının kapılarını açarken, beraberinde biten Merkür retrosu da üzerine kovayla K A O S döküyor! Ama bu karmaşada sıkılmayacağına ve çok eğleneceğine eminim :) Öncelikle ilk haftadan başlayalım şimdi...

Ayın 4'ü Temmuz boyunca konuşmayı ertelediğin ya da denk gelemediğin arkadaşlarla kavuşmak için ideal gün. Ayın 7'si ve 8'i de öyle güzel ki! Bu iki günü arkadaşların ile her anlamda değerlendirebilirsin. Örneğin iş arıyorsan, mutlaka dostlarına haber sal. Sosyal medyaya da! Yalnız mısın, bir sevgilin olsun ister misin? Tıpış tıpış arkadaşlarının yanına... Çünkü kısmetlerin seni adeta kalabalıklarda bekliyor. Özellikle bu ilk iki hafta düğün, parti gibi eğlence üzerine organizasyonlara davet edilirsen mutlaka git derim. Zaten 11'inden itibaren Jüpiter retrosu da bitiyor ve ufak yolculuklarının önü açılıyor. Bayram tatilinde çıktığın yolculuktan yalnız dönmeyebilirsin. Eğer zaten düzenli bir ilişkisi olan bir Teraziysen; çocuk sahibi olma ihtimalin son derece yüksek, ona göre. Hele bir 14 Ağustos tarihi var ki, resmen gökyüzünde Lana Del Rey şarkısı tadında melodiler var. Çok güzel, çok! Yeter ki dışarı çık, kendini dünyaya göster ve sevgiyi, aşkı talep et! 

Ayın 15'inde bir Kova dolunayı yaşayacağız ve bu sağı solu belli olmayan çılgın enerji sana öncelikli aşk getirecek gibi duruyor. Ama uyarıyorum seni, Terazi; bu kısa süreli bir yanılgı olacak gibi duruyor. Birine abayı yaktığını hissedebilir, onun ruh eşin olduğuna can-ı gönülden inanabilirsin ama ciddi bir adım atmadan, vaatlerde bulunmadan önce biraz beklemek hiç fena olmaz. Unutma ki sende 'Ayıp olmasın, kalbi kırılmasın diye evlenip üç çocuk yapacak potansiyel' var :) Kendine uzun vadede sıkıntılı bir ilişki yapıp, istemediğin bir yerde bulabilirsin. O yüzden ayın 15'inden en az 18'ine kadar aşk konusunda gaza gelme. Benzer bir uyarıyı başlı bağlı Teraziler için de yapacağım; ani evlilik kararı ya da çocuk sahibi olma gibi büyük adımları konuşmadan, teklif etmeden önce biraz kendi içinizde düşünün. Karşınızdakini boşuna heveslendirmediğinizden mutlaka emin olun. E elbette ki buna benzer ani yükselişlere maruz kalan taraf siz olursanız da, hemen balıklama atlamayın :) Tadını çıkarın, derim. Bu işler zaman alır, biliyorsunuz. Zaten zamanın testinden geçmeyen şeye güvenilmez. Bence bu işler konusunda 23 ve sonrasını bekle... O tarihlerde yaşanacak aşk gelişmeleri, 'kadersel' olacak :) Adeta yazgında olan, yaşaman gereken, seni büyütecek ve iyileştirecek duyguları tadacaksın.

Ayın 21'i arkadaşlarla kısa mesafeli bir yolculuk getirebilir. Yine kariyer ve eğitimle ilgili güzel gelişmeler bu tarihlerde de var. Öğretmen ya da akıl hocası gibi gördüğün yaşça büyük insanlardan alınacak yardım, tavsiyeler ya da bu insanların sağlayacağı bağlantılar ile bir dil-eğitim kursu, freelance bir iş fırsatı karşına çıkabilir. Gözlerin kulağın açık olsun.

Para konusu maalesef ki çok da parlak sayılmaz; fakat ekstra bir kayıp da yok açıkçası. Ayın 26'sından itibaren borçlar ya da ödemeler konusunda ailenden fazlaca destek görebilirsin. 

 Ay sonuna doğru dikkat etmeni istediğim iki şey: Rüyaların ve sağlığın. 30 Ağustos'ta Başak burcunda bir karanlık ay yaşayacağız ve bu enerjini çok çok düşürebilir. Sezgilerin ise bedeninin enerjisiyle ters orantılı bir şekilde yükselecek. Bu sebepten içgüdülerine güven, rüyalarına dikkat et ve sırlarını iyi sakla derim. Bunları Eylül'de konuşacağız zaten!

Bu ay senden korkulur, Akrep!

Sevgili Akrep, 

Bu ay seni mi uyarsam, yoksa geri kalan burçları sana karşı mı uyarsam bilemiyorum açıkçası! Ayın ilk gününden itibaren enerjin çok yüksek fakat bu yüksek enerji çevrene farklı bir şekilde -dürüst olmak gerekirse, yıkıcı bir şekilde yansıyabilir. Yönlendirilmesi zor, yoğun bir etki var ve bu karmaşanın içinde seni biraz fazla egolu, hatta farkında olmadan zorba davranmaya bile itebilir. Ayın ilk gününden itibaren Aslan yeni ayını deneyimlemeye başlıyoruz ve hemen ardından da Merkür retrosu bitiyor -tüm ay içimizde kalan, zihnimizde kurduğumuz her şeyin ortaya dökülüşüne şahit oluyoruz. Dolayısıyla evet, ortalık biraz karışacak ve senin için işler bir tık daha zor olacak. Ama bu yoğun enerjiyi, değerlendirebileceğimiz ve kendi faydamıza çevirebileceğimiz bir alan var: O da kariyer. Sevgili Akrep, eğer işsizsen, ayın 3'ünden ya da 4'ünden itibaren iş aramaya koşturmaya başla derim. Feci bir şekilde kısmetlerin açılıyor. Eğer zaten bir yerde çalışıyorsan da, yükselmek  / kendini göstermek için en uygun zamandasın.

Senin yerinde olsam bu ilk iki hafta işe giderken en iyi kıyafetlerimi giyerim ve sorumluluk almaktan da çekinmem. Herkesin kaçıştığı bayram tatilinde, eğer kendine güveniyorsan öne çıkabilirsin. Elbette aile-iş arasında dengeyi sağlamak da zor iş... Fakat bu ay, kaçışın yok gibi :)

Bu yükselme konusu biraz fazla genel olduğu için örneklendirerek gidelim: Bir öğrenciysen arkadaş grubunda, ofiste bir takım lideriysen çalışanlarla, patronsan altındakilerle, babaysan evlatlarınla... Kısacası, herhangi bir şekilde (otorite demek istemiyorum ama) özel ya da profesyonel ilişkilerde, kendini öne çıkarmak, insanlar adına karar almak, yönlendirmek ve belki de çıkan zıtlıklarda hakemlik yapmak durumunda bulabilirsin kendini. Aile ya da iş yeri fark etmez; insan ilişkilerinde durumlar biraz çığırından çıkabilir ve sen müdahale etmek zorunda kalabilirsin. İşte bu çok hassas bir denge. Lider olmanın getirdiği sıkıntılar - insanlar tarafından sevilmek yahut saygı görmek gibi bir ikilem, kötü sonuçlar geldiğinde ise günah keçisi olma riski... Bu tarz meseleler stres yaratabilir. Bu yüzden olabildiğince diplomatik davranman önemli. İnsanlara 'bir bitmedi derdiniz!!!!' diyerek sırtını dönmek de isteyebilirsin ama bir taraftan karmaşık bir sorunu çözmenin, düzen sağlamanın sana genel anlamda getirilerini de göz ardı edemezsin. :) Bu ay para konusu iyi. 11'inden itibaren kazançlar akmaya başlıyor adeta. Biliyorsun kariyer ve para mevzusunu birbirinden ayrı olarak işliyoruz. İyi bir pozisyonda ve övgü toplayabiliyor olmak her zaman iyi para getirmeyebiliyor. Bu ayın özellikle ilk iki haftasında hayatındaki kadın figürlerin de desteğiyle çok güzel ve görünür, takdir toplayacak işler yapabilirsin. Bu ortak bir çalışma da olabilir, bir kadın arkadaşının senin işini görünür hale getirmesi, yaptığın iyi işi insanlara yayması şekilde de vuku bulabilir. 14 Ağustos tarihi bu açıdan çok önemli. Senin yükselişin, insanları ezerek değil; onların desteğiyle olacak, sevgili Akrep. O yüzden, hazır Aslan yeni ayını deneyimliyorken; bir Aslan gibi eğlenceli, cömert, neşeli ve ilham verici bir lider olmaya bak. Kısıtlayıcı, sert, kaba değil...

Ayın 15'inde Kova burcunda bir dolunay yaşayacağız ve çok deli bir enerjisi olacak. Bu, açık ve net, aile içerisinde bir kavga sebebi olabilir. Bayram tatili biterken tutup kardeş kavgaları, enişte amca kuzen derken birbirinize girebilirsiniz. Şimdiye kadar yüzlerce kişiye danışmanlık vermiş ve hikayelerini dinlemiş biri olarak söyleyebilirim ki; sorunsuz aile diye bir şey yok. Gerçekten yok. Herkesin mutlaka bir hayırsız eniştesi, deli ablası, atarlı kardeşi, dram bağımlısı annesi var... Dolayısıyla deli ailemizi ve onların kavgalarını da, adeta kuşların sabahları ötmesini nasıl 'doğanın bir parçası' olarak görüp kabul ediyorsak, yine öyle kabul etmeliyiz :) Birbirimizi önce dinleyeceğiz, sonra anlayacağız ve en son olarak da affedip huzur bulacağız. Sevmekten başka çaremiz yok :)

Bu ay aşk konusu senin için pek vurgulu değil ama zaten başı bağlı olan Akrepler için en güzel zamanlar 21'inden sonra başlıyor. Hediyeler alabilir, birlikte işler yapabilirsiniz. 26 - 28 Ağustos tarihleri ciddiyete göre evlilik tarzı kararlar bile getirebilir. Gayet güzel. Bekarlar için ise ay sonunu beklemelerini öneririm. Çünkü özellikle 24 ve 26 Ağustos, İnternet flörtleri için ideal! :)

Duraksama dönemi bitti, Yay! Artık hep ileri!

Sevgili Yay,

Muhteşem bir Ağustos'a giriyorsun. Aslan mevsimi, sıcaklığını iliklerimize kadar hissettirmeye devam ediyor. Öncelikli olarak Aslan yeni ayı ile hafızamızı tazeliyor, motivasyonumuzu yükseltiyor ve yola ilk başta ne için çıktığımızı bize hatırlatıyor. Merkür retrosunun hemen aynı tarihte bitimiyle de bizi yavaş yavaş eski hızımıza döndürüyor. Kısacası artık, 'Oyun bitti, hayat başlıyor' diyebiliriz.

Aslan yeni ayı, ayın ilk gününden itibaren, öncelikli olarak yüksek eğitim - yurt dışı - mesleki seyahatler ve dil kursları tarzı konularda güzel haberler getiriyor. Fakat bu etki bununla sınırlı kalmıyor zira Aslan yeni ayı, geleceğimizi ne yönde şekillendirdiğimiz konusunda bizi enine boyuna düşündürmeye geliyor. Kısacası; bu ayın ilk haftasında 'Ben hayatımla ne yapıyorum? Ben bu işe bir seneliğine girmiştim, üç yıldır aynı pozisyondayım. Vietnam'a yerleşme hayalim vardı, hala Beylikdüzü'ndeyim. Evlenme teklif etmişti ama beş yıldır sadece nişanlıyız' gibi sorgulamalar, ani 'uyanışlar' gelebilir :) Dolayısıyla asıl hedefini hatırlayıp, o yönde yeni girişimlerde bulunabilirsin. Pasaport - vize başvuruları, yurt dışında dil kursu arayışları, yüksek lisans ve burs araştırmaları bu yeni ay sürecinin bir sonucu olabilir. Daha önceden yapılmış başvurular da bu hafta içerisinde sonuçlanabilir. Son derece güzel, sağlam bir etki açıkçası. Uyarıda bulunmak istediğim tek kısım ise 2-3 Ağustos tarihleri içerisinde gelecek planlarına ve hayallerine fazla kapılıp da gündelik planları ve sorumlulukları aksatmamak gerekliliğine dair... Çünkü maddi durumlar biliyorsun, bu senenin sonuna kadar çok da parlak olmayacak demiştik. Neyse; hayallerimize ve planlarımıza dönüyoruz (Eğer bir hayalin ya da planın, hevesin yoksa aynada kendine dönüp bakmalı ve 'Yay burcu olmanın hakkını verebiliyor muyum?' diye sorgulamalısın :) ), özellikle 11 Ağustos'tan sonra bizi duraksatan engellerin teker teker kalktığını hissedeceksin. Bu seneye girerken sana 'Yılın en şanslı burcusun' demiştim, fakat Jüpiter retroya girince bunu üç ay boyunca pek hissedemedin. İşte şimdi o da bitiyor. Jüpiter, senin yöneticin olarak yine yükseliyor ve Güneş'ten aldığı o muazzam orta ile beraber de 14 Ağustos tarihinde sana harika bir fırsat sunuyor: Bu tarihte gelecek planlarına dair her türlü girişimi cesurca yapmanı öneririm; dilek tutmanı, yazmanı, hayal kurmanı da!

Aslan yeni ayından olabilecek en güzel etkileri almanın yanında asıl harika tarihler 7-8 Ağustos... Bu tarihlerde, eğer bir sevgilin varsa adeta kadersel bir şekilde ilişkiyi ciddiyete taşıyabilirsiniz. Düğün, nişan, hatta bebek konusu dahi açılabilir. Eğer bekarsan, yine bu tarihlerde özellikle uzak mesafe ilişkilerine dair gelişmeler yaşayabilirsin. O yüzden telefonlar açık olsun :) Tek kelimeyle ha-ri-ka bir gün. Ama, sevgili Yay, en şanslı olsan da şu bir gerçek ki, tembelsin. Evrenin güzel fırsatları kapına kurye ile göndermeyeceğini de bilmelisin. Kalkıp cesaret ve inanç ile istediklerini talep etmediğin sürece, Z O R .

15 Ağustos'ta ise emniyet kemerini bağla, sıkı tutun derim; muhtemelen şoke edici bir haber alacaksın. Bunun daha çok aile ve para ile alakalı olacağını tahmin etsem de, Kova dolunayları öyle sağı solu belirsiz, kestirilemez olmasıyla ünlüdür ki; inan net bir yorum yapamıyorum. Fakat bu haberi yazışma yoluyla alacağını düşünüyorum. Ani tepki vermemek şart çünkü aynı tarihte biraz ukala, sert bir üslupta olman da yüksek ihtimal. Alacağın haber, ayın başında yapmaya başladığın gelecek planlarını değiştirebilecek güçte olacak. Mesela; diyelim ki altı ay sonra biriktirdiğin para ile x şehrine gidip, y üniversitesinin bilmem ne kursuna kayıt olmayı düşünüyordun -bu haber üzerine tarih ve şehir ani bir şekilde değişebilir. Planlarının şekli aynı kalsa da, rengi değişebilir. Hayırlısı olsun bakalım.

Ayın 18'inden itibaren kariyer anlamında çok güzel etkiler alacaksın. Fakat sadece bununla da sınırlı değil; adeta etkileyici, çekici bir havaya bürüneceksin ve bu her türlü profesyonel görüşme, toplantı ve mülakatta işine yarabilir. Dolayısıyla işsizsen örneğin, bu ayın 18'inden sonra hemen harekete geçmeni öneririm. Özellikle 21'inden 28'ine kadar çevrenden de destek göreceksin. Özellikle 26 Ağustos günü, iş arkadaşların sana büyük bir kıyak geçebilirler.

21 Ağustos'ta kalbini açmak istediğin insanlar varsa, buluşmak için en uygun zaman. Yine bu tarihte senin yerinde olsam dileklerimi evrene bol bol duyururdum, hele hele Aralık Yay'ıysan!

30 Ağustos'ta ise dikkatli olmanı öneriyorum. Bir karanlık ay yaşayacağız ve seni biraz karamsar bir ruh haline sokabilir. Bu tarihte insanlara ekstra yumuşak davranmanı, imajın konusunda dikkatli olmanı öneririm. Normalde insanların hakkında ne düşündüğünü ya da ne konuştuğunu pek de umursamıyor oluşun iyi bir özellik olsa da; bazen kendini koruman gerekir. İşte 30 Ağustos da, kendini, yaptığın işleri ve ismini koruman gereken bir gün.

Her şey olur, Oğlak!

Sevili Oğlak,

Bir süredir sana sadece ilişki dalgalanmaları anlattım ve sık sık da maddi konuda sıkıntı haberleri verdim, buna inceden sinir olduğunu biliyorum. Neyse ki bu ay tam tersi haberlerim olacak. Öncelikle ay çok hızlı başlıyor. İlk haftanın, ilk gününden itibaren hem bereketli bir yeni ay, hem de Merkür retrosunun bitişini deneyimliyoruz. Merkür retrosunun bitişi ve başlangıcı -durağan halinden daha gürültülüdür. Dolayısıyla ani haberlere hazırlan derim. Bu haberler hangi konuda mı olacak? Öncelikli olarak: para!

Artık mesleki anlamda da, finansal konularda da kafamızda planları inceden inceden aksiyona dökme vakti. Bir kere kazanç kapıları bu ay sana sonuna kadar açık. Bunları özellikle ilk hafta içerisinde daha net bir şekilde görebileceksin. Güvendiğin, kendi kazandığın para ve başkalarını da alakadar eden, banka kredisi, harçlık, eşinle paylaştığın para, borç gibi paralar arasında bir seçim - bir denge sağlanmak üzere. Gelirler sabitleniyor anlayacağın. Eşinle yahut ailenle ortak bir birikiminiz konusunda kararlar almanız söz konusu olabilir. Bu dalgalanma, en azından önünü daha net görmene ve bütçeni ona göre yapmana yarayacak. Bence son derece olumlu. Ayın 4'ü, ardından da ayın 7'si ve 8'i maddi açıdan tek kelimeyle mükemmel. Daha önce verdiğin borçlar geri gelebilir, bankaların kredi başvuruları olumlu sonuçlanabilir, burs çıkabilir ya da tazminat gibi kazançlar sana ulaşabilir. Ayın 14'ü de bu açıdan gayet güzel. Eğer bankacı, muhasebeci ya da buna benzer paralarla oynadığın bir sektördeysen; bu tarihleri kariyer fırsatları olarak da görebilirsin. Çünkü bu ay sana sadece para değil; iş konusunda da güzel gelişmeler var. İş arayanlar, özellikle aracılar sayesinde güzel bağlantılar kurabilir ve şanslar yakalayabilir. Yine de iş arayanların durumunu ayın 15'inden sonrasında yorumlayacağım. Ayın ilk yarısı, daha çok zaten bir işi olanlara dair...

Zaten bir yerde çalışanlar için de değişim dalgaları geliyor. Mesela? Geçmişte gözünü diktiğin, arzuladığın bir pozisyon var mıydı? Mesela patronun seni farklı bir departmanın başına getirmek istemişti ama o iş bir şekilde yarım kalmıştı? Ya da sen 'bankacı olarak anılmak istemiyorum, ben kendi işimin patronu olmak istiyorum' gibi hayıflanmalarda bulunmuş muydun? (Bankacı-patron gibi kelimeleri her türlü meslek ve sıfat ile değiştirebilirsin, burada asıl altını çizdiğimiz şey senin toplum karşısındaki görünülürlüğün) Yeniden bu tarz düşünceler kafana üşüşebilir. Öğrenciysen yine geçmişin fırsatlarını gözden geçirmek isteyebilirsin. Temmuz ayında kafanda kurduğun planlar, heves ettiğin konular yavaş yavaş aksiyona dönüşmeye başlayacak. Özellikle 11'inden sonra, hemen enseyi karartma ve geçen ay aldığın kararlara, düşüncelerine sadık kalmaya çalış.

Ayın 15'inde Kova burcunda bir dolunay yaşayacağız ve bu özellikle iş arayanlar için son derece yüksek bir enerji barındırıyor. Boyunu aşan işlere bile başvurmanı ve şansını denemeni öneririm, sevgili Oğlak. Zira 18'inden itibaren şansın dönmeye başlayacak ve özellikle 21- 24 - 26 ve 28 Ağustos tarihlerinde gelecekte sana hayallerine giden yolu açacak etkiler var. İnan ki hayatının bu döneminde, tek engel, senin kendi kendine kafanda kurduğun engeller. 'O iş olmaz, beni niye alsınlar, bana denk gelmez' gibi karamsar tavırlar sadece sana zarar. Çünkü, olur. Her şey olur. Bak 'olmaz, olmaz' diyorlar ama bu dünyada neler neler oluyor, savaşlar bitiyor, imparatorlar devriliyor... Senin hayalin mi olmayacak? Her şey olur. Bu ayın ikinci yarısından itibaren, kariyer konusunda SALDIR, Oğlak.

Gelelim aşklı meşkli olaylara... Ayın ilk haftalarında yüksek libido ve yoğun duygularla hayatında olan insan ile güzel vakitler geçirebilirsin ama ay sonuna doğru bu yoğun duyguların kıskançlık gibi zehirli hallere dönüşmemesine dikkat et. Eğer 'karmaşık' ilişki yaşıyorsan; gizli işlerin pek de hayırlı olmayacağını hatırlatayım. Jüpiter yine hızlı bir şekilde ilerlemeye başlıyor ve söylenen yalanları, kırılan kalpleri fena ödetir, benden söylemesi :) Yine eğer bekarsan, 24-26-28 Ağustos tarihlerinde damdan düşer gibi yeni insanlarla tanışabilirsin. O yüzden mutlaka dışarı çık ve insanlarla tanışmaya bak!

Kılıç gibi keskinsin, Kova!

Sevgili Kova,

Açık ve net bir giriş yapmaktan başka çare göremiyorum: Aşk konusunda tamam ya da devam deme vakti. Aslan burcundaki yeni ay, Merkür retrosunu da bitiriyor ve bir süredir görmezden geldiğiniz, ertelediğiniz problemler ve tartışmalar bir anda -özellikle ayın 2'si ve 3'inde kaçınılmaz bir şekilde karşınıza çıkıyor. Elbette ki bu sadece eğer bir çiftseniz geçerli! Bekar Kovaların bunları üzerine alınmasına gerek yok. Onları ayrı konuşacağız. Şimdi öncelikli olarak ilişkisi olan Kovaların durumunu masaya yatıralım... Eğer sıkıntılı bir ilişki söz konusuysa, zaten bitiş son derece iyi bir haber olur. Fakat gelin görün ki; 'sıkıntısız ilişki' diye bir şey de yok, şehir efsanesi o! Instagram fenomenlerinin uydurduğu, gerçeklikten uzak bir şey. Kimseden 'mükemmel ilişki' diye bir şey duymadım ben. Eminim sen de duymamışsındır. İşte bu Aslan yeni ayında, asıl mesele mükemmel ilişkiye sahip olmak, 'kesip atmak ya da devam etmek' değil; ilişkinin kavgaya, çabaya değip değmeyeceğine karar vermek. Oturup ölçüp tartmak gerekebilir. Ama bunu tek başına yapmak pek iyi fikir değil; sevgili ile konuşmak şart ve bunun için en iyi tarih de ayın 4'ü. Artıları eksileri, duyguları ve mutlulukları, hüzünleri ortaya dökmek -gerçekçi davranarak kararlar almak iyi olacaktır. Özellikle üçüncü kişiler konusunda... Şarkıda ne güzel diyorlar: 

'Aşkın gözü kör olabilir ama, inan bana, karnı açtır / İyi sindirilmemiş bir aşk üçüncü tekillere muhtaçtır'

İşte böyle sevgili Kova, aşkı ve ilişkiyi iyice sindirebiliyor musunuz yoksa sürekli anne-baba-eski sevgili-iş arkadaşı-kanka gibi aslında sizinle o aşk duygusunu paylaşmayan, alakasız üçüncü şahıslara ve dramalarına ihtiyaç duyuyor musunuz, bunları düşünmek isteyebilirsiniz çift olarak. Üçüncü şahısların ne düşündükleri ne kadar önemli, bir noktadan sonra birbirinizi etkilemeyi değil ama onların hakkınızda ne diyeceğini mi düşünmeye başladınız mesela... Bunlar hep Aslan yeni ayı ve Merkür retrosu bitişi ile detaylı detaylı konuşulacak meselelerin aşağı yukarı özeti olabilir. Eğer bir ayrılık durumu olursa (OLACAK DEMİYORUM, EĞER OLURSA) sakın üzülme çünkü ayın ikinci yarısından sonra özgürlük duygusuna, bireyselliğine yeniden kavuşmanın coşkusuyla fazlaca iyi vakit geçireceksin.

Gelelim bunları hiiiç üzerine alınmayan, ilişkisinde 'sıkıntıları' tuz biber olarak gören, sağlam ilişkiyi oturtmuş Kovalara: Ayın 4'ü, o da olmazsa 11'inden sonra 14'ünde işleri ciddiye bindirmek için konuşmalar yapabilirsiniz :D Yüzük, nişan, düğün, çocuk kararı, organizasyonlar, beraber taşınma, geleceğe dair planlar... Sevgilinle hayata dair yeni bir sayfa açma ve artık sevgilinle kopmaz bir takım olma vakti. Kısacası zamanın yumruğu iniyor; ya sizi birbirinize mıhlayacak, ya da ikinizi de bir tarafa savuracak. Sevgilisiyle sımsıkı sarılan kazanır :)

Şimdi bir de bekar Kovalara gelelim. Onlara da aşk geyiği yapacağım biraz. Sevgili Kova, özellikle 4'ünden sonra, böyle inceden hoşlandığın bir arkadaşın varsa sevgili olmaya niyetlenebilirsiniz. Bu arkadaş ile belli bir geçmişinizin, paylaşımınızın ve flörtünüzün olacağını düşünüyorum. Yani bu insan, alakasız bir insan değil. Eğer öyle bir insan yoksa, ay sonuna kadar beklemen gerekebilir. 

Sürekli aşk aşk aşk dedim ama gerçekten de ayın ilk iki haftası tamamen insan ilişkilerine dair etkiler getiriyor. Bunları, yani insan ilişkilerini yüzeysel bulup da burun kıvırmamak lazım zira kendi kimliğimizi ve varoluşumuzu dahi diğer insanlar tarafından tanımlıyoruz çoğu zaman. Karşımızdaki insanın kahramanı mıyız? Hizmetkarı mı? Biricik sevimli tavşanı mı? Yol gösteren bilge ruhu mu? Rollerimiz sadece o karşımızda duran ayna misali insan tarafından belirlenmekle kalmıyor; adeta kimyasal bir reaksiyon gibi, hayatımıza aldıklarımız da belli yönlerimizi öne çıkarıp, bizi adeta şekillendiriyorlar. Bizi sürekli irrite eden, kaba davranan, küçük gören biri içimizdeki öfkeyi besleyip bizden bir sinir hastası yaratıyor örneğin :) Kimi ise hayatımıza bir giriyor, bizi daha iyi bir insan haline getiriyor. O yüzden, ilişkiler çok çok çok önemli. Kimse ama kimse hayatımızda etkisiz eleman, kenar süsü değil. Hiç kimse. Bu yüzden bu defa ilişkiler konusunu ciddiye al, sevgili Kova.

Ayın ilk yarısı işte böyle. İnsan ilişkilerindeki dalgalanmanın işaret ettiği çok daha derinlikli konular var. O konular ki ayın 15'inde senin burcunda gerçekleşecek olan son derece sağı solu belirsiz, keskin bir dolunay ile kendisi belli ediyor. Müthiş bir enerji boşalmasına ve uyanışa hazır ol, sevgili Kova. Beni birkaç yıldır takip ediyorsan, fark etmişsindir, Kova burcundaki pozisyonları yorumlamakta zorlanırım -zira Kova burcu ve yorumu herkes için son derece karmaşık ve zorludur. İşte yine, sana en dürüstçe verebileceğim dolunay yorumu: 'Sağı solu belirsiz, şaşırtıcı fakat uzun vadede faydasını göreceğin olayların temelini atacağı' yönünde...

Ayın 15'inden itibaren, kendinle alakalı yeni kararlar alabilir ve bu kararları hızlıca aksiyona dökmek isteyebilirsin. Yüksek özgürleşme ihtiyacın ile beraber fevri davranman söz konusu olabilir. Bence en azından ayın 21'ini beklemek lazım. Bu dolunayda sosyal medyadan uzak durmanı da öneririm çünkü haddinden fazla paylaşım yapabilir ve ardından pişman olabilirsin. İlişki durumlarını yeniden etkileyecek bu dolunayda, dilini tutmak, herkese içini açmamak ve sırrını vermemek şart. 

Pozitif tarafları yok mu? Elbette ki var! Aniden gelen bu deli enerji ile hayata adeta saldıracaksın. Özellikle 16 Ağustos günü çevrenden de destek görecebilirsin. İş başvuruları -daha önceden yaptıysan- sonuçlanabilir, dolayısıyla bu tarihlerde telefonları açık tutmakta ve mailleri sık sık kontrol etmekte fayda var. Yaratıcılığının çok yüksek olacağı bu üç günü, plan ve programlar yaparak, dostlarınla fikir paylaşımlarında bulunup, iş yerine dair projeler hazırlayarak geçirebilirsin. Bu müthiş enerjiyi yönlendirmek için meditasyonlar yapabilir, dua edebilir, dileklerde bulunabilirsin.

Maddi meseleler, 21'inden sonra aracıların da desteğiyle çözülmeye başlıyor. Aile ya da partner, banka aracılığı ile yeni bir bütçe oluşturabilir, ekstra gelir kaynağı araştırmaya başlayabilirsin. Paranın bereketinin bu tarihten itibaren giderek artacağını düşünüyorum açıkçası, sevgili Kova. Yatırım yapmak, burs - kredi vs. gibi başvurularda bulunmak, borç bulmak ya da ödemek için uygun tarihler sırası ile 24 - 26 - 28 Ağustos. Ben açıkçası en geç 30 Ağustos'a kadar güzel bir gelir kaynağı bulacağını düşünüyorum. 

Bitirmeden önce kısaca bir detaydan bahsetmek istiyorum: 30 Ağustos son derece ilginç bir karanlık ay getiriyor. Bu karanlık ay seni gizli bilgilere, gizemli sohbetlere çekebilir. Rüyalarına dikkat etmeni öneririm bu tarihte. Genel geçer ahlak kavramından da uzaklaşmamanı :)  Bu tarihte dileklerini özellikle yazılı olarak not almanı öneririm. Eylül'de görüşmek üzere.

Sevileceksin, Balık!

Sevgili Balık,

Bu ayın ilk yarısı pek çok burç için yer yerinden oynatacak etkiler yaratırken; sana adeta usulca ilişiyor. Hiç keyfini ve ritmini bozmadan, zarifçe gelecek etkiler sayesinde Ağustos'a hoş bir giriş yapıyorsun. Kesinlikle çok güzel bir ay. Ayrıca, sana özel bir şekilde de sakin!

Ayın ilk günüyle beraber gökyüzünde değişimler başlıyor; önce Aslan yeni ayı, ardından da Merkür retrosunun bitimi ile beraber iş yerine dair yeni haberler alabilirsin. Aranıza yeni iş arkadaşları ya da ortaklar katılabilir. Son derece hayırlı olacağını ve bu insanların adeta bereketleri ile geleceğini düşünüyorum. İşler açılıyor yani! Eğer işsizsen; özellikle hayatındaki feminen figürler sayesinde iş fırsatları bulabilir, bağlantılar kurabilir ya da kendi işini yapman konusunda destek görebilirsin. Son derece olumlu. Ufak iş seyahatleri de özellikle ayın 4'ünden sonra gündeme gelebilir. Bu dönemde, ailenin yaşlılarına destek olman, günlük ev işlerinde yardımcı olman fazlasıyla olumlu karma yaratacaktır, haberin olsun!

Gelelim bu yeni ayın sana açacağı bir diğer ortaya: Sevgili Balık, kötü alışkanlıkları bırakmak, spor gibi yeni ve faydalı rutinlere başlamak için daha uygun bir zaman olamazdı! Sigarayı mı bırakmak istiyorsun? Daha önce deneyip başarılı olamadıysan bile yeniden dene, bu defa olacaksın! Evren bu konuda senin yeni başlangıcını destekliyor. Şekeri, kırmızı eti hayatından çıkarmak, yogaya başlamak... Hepsi için en uygun zaman dilimi bu ilk hafta. Kendine iyilik yap! 

Ayın 4'ü son derece güzel ve sakin bir gün olarak görünüyor, sana dostlarla vakit geçireceğin güzel bir atmosferi sağlıyor. Ayın 7'si ve 8'i ise odağını yeniden iş yerine veriyor çünkü, sevgili Balık, bu 7-8 tarihleri içerisinde yapacağın sıradan işler bile fazlaca görünür olacak. Patronların dikkatini çekebilirsin ve bu sana uzun vadede çok çok güzel kapıları açacak olaylar zincirini başlatabilir. O yüzden senin yerinde olsam 7 - 8 Ağustos tarihlerinde işe giderken güzel giyinir, daha bir özenli çalışırdım. Zaten ayın 11'inde Jüpiter retrosu bitecek ve hayatımızdaki genel anlamda 'boşa kürek çekiyormuş' hissi azalarak bitecek!

Dolunay gününe gelmeden hemen önce 14 Ağustos tarihine de değinmek istiyorum çünkü bu tarih, iş arayanlardan tut iş hayatında ilerleme bekleyenlere kadar herkese güzel bir etki getiriyor. Bu etkiyi yakalamanın anahtarı ise: Bir aracı! Muhtemelen bir feminen figür sayesinde üst düzey insanlardan destek görebilir, isteklerin yolunda en kötü ihtimalle rehberlik ve tavsiye alabilirsin. Dolayısıyla bu tarihi de, iş görüşmelerinde ya da toplantılarda geçirmek isteyebilirsin.

Gelelim Kova dolunayına... Sevgili Balık; açık ve net konuşacağım: Bu tarihlerde gizli bilgiler elde edebilir, dedikodular duyabilir, düşen maskeleri görebilirsin. Özellikle de dostlarla alakalı. Elbette insanları hemen yargılamamak lazım ama bazen de aslında ilk düşündüğümüz şeyin gerçek olduğunu kabullenmek lazım. Elbette insanları yargılamamalıyız fakat kendimizi korumak da şart. Örneğin bazı insanlar hakkında, taşımayı istemeyeceğin bilgileri ve dedikoduları sana verebilirler. Bu yüzden dolunay gökyüzündeyken daha çok insan dramasından uzak kalmanı ve iç dünyana dönerek meditasyon yapmanı, dinlenmeni, vurup kafanı uyumanı öneririm. İkinci bir ihtimal de var dolunayın getirileri konusunda... O da aile ile alakalı miras-büyük paralar tadında işler. Ben senin bu etki altında kalman durumunda, maddi bir rahatlama yaşayacağını düşünüyorum. Bir miktar para edinebilirsin. Örneğin, babanın bir süredir elden çıkarmayı düşündüğü dükkanı sattığını ve parasını da çocuklarına bölüştürdüğünü öğrenebilirsin.

Gelelim Kova dolunayının gerginliğini, para meselelerini ve insanların yılanlıklarını unutturacak o muhteşem döneme: Ayın 18'i ve sonrası! 

Üçüncü haftadan itibaren buram buram aşk var, sevgili Balık. Flörtlerini düzenli ilişkiye, ne olduğunu bile anlamadan, son derece zarif bir şekilde dönüştürebilirsin. 24 - 26 - 28 Ağustos tarihlerinde sevgilinden hediyeler alabilir, harika vakitler geçirebilir ve hatta onu arkadaş grubunla bile tanıştırabilirsin. Tek kelimeyle harika. Bu dönemin tadını çıkar, ama kendini fazla da kaptırma derim çünkü 30 Ağustos'ta Başak burcunda bir karanlık ay deneyimleyeceğiz ve bu bize üzerine fazla düşünmeden, kalbimizi takip ederek başladığımız ilişkilerimiz konusunda gerçekçi düşünmeye, detayları incelemeye itecek. Ama, ondan da sağ çıkacağız! Son derece güzel bir ay!

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
612
365
96
77
47
46
29
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
faraday

Ya hep iyi şeyler diyor umutlanıyoruz sonra hiçbiri olmuyor boşuna beklentiye girdiğim için daha depresif oluyorum durduk yere. hiçbir haltı başaramayacaksın... Devamını Gör

Orhan Ulusoy

Ablacım yine çok güzel şeylerden bahsetmişsin ve yine heveslenip bir şey olmayacak gibi.

İçeriksiz

ÇOK HAKLISIN KARDEŞİM AĞUSTOS BAŞINDA BU YAZIYI OKUYUP UMUTLANMIŞTIM AMA BOK GİBİ BİR AĞUSTOS AYI GEÇİRDİM. ENERJİM YERLERDEYDİ EYLÜL GELDİ HALA TOPARLAYAMAD... Devamını Gör

zeyneb

boooşşş