Görüş Bildir
Haberler
Ana Dilin Aslında Hangi Yabancı Dil Olmalı?

etiket Ana Dilin Aslında Hangi Yabancı Dil Olmalı?

Osman Avcı
19.05.2014 - 18:02 Son Güncelleme: 20.05.2014 - 18:00

Şu hayatta seçim şansımızın olmadığı şeylerden birisi de konuşacağımız dildir. Peki sen aslında hangi dili konuşmalısın?

Kaynak burası

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Bir tatil aktivitesi seçerek başlayabilirsin!

2. Yabancı bir ülkedesin ve önünde bunlar var. Yemeğini seç!

3. Anlamını bilmene gerek yok, sadece kulağına hoş gelen bir kelime seç!

4. Diyelim yabancı ülkeye gittin, buraya ne getiriyorsun?

5. Bir "eylem" seç!

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Sence bir tatilin en iyi tarafı nedir?

7. Peki ya en kötü tarafı desem?

7. Peki ya en kötü tarafı desem?

8. Birisi bilmediğin bir dilde, bilmediğin bir kelime söylediğinde nasıl tepki verirsin?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

Aslında senin ana dilin Fransızca!

Aslında senin ana dilin Fransızca!

Fransızca kalitenin, asaletin, entelektüelliğin ve de kendini geliştirmenin dili olarak bilinir. Sen de bu özelliklere tam tamına uyduğun için, senin ana dilin kesinlikle Fransızca olmalı. Fransızca felsefenin, kuramların ve en güzel edebi eserlerin de dilidir. Ancak sadece bunlar yetmez tabii ki!.. Fransızca belki de kulağa en hoş gelen dildir ve oldukça seksidir. Neden bu dil çıktı sana sanıyorsun :) Vivre la vie!

Aslında senin ana dilin Almanca!

Aslında senin ana dilin Almanca!

Her ne kadar 'Almanca bir dil değil; konuşma bozukluğudur' ya da 'Almanca çok kaba yaee' denilse de, bu dil samimiyetin, doğal olmanın dilidir. Sen de içten ve doğal bir insan olduğun için kesinlikle ana dili Almanca olmalı. Ayrıca ne öyle kibar kibar takılmalar, ikiyüzlülükler falan. Küfür edilecekse edilir, bam güm konuşulacaksa konuşulur!  Keine Panik!

Aslında senin ana dilin İtalyanca!

Aslında senin ana dilin İtalyanca!

İtalyanca pek tabii ki aşkın dili olarak bilinir! Sen de özetle aşk insanı olduğun için ana dilin kesinlikle İtalyanca olmalı. Sen bir kere flörtöz bir insansın. Mavi boncuk dağıtmayı, herkesle ilgilenmeyi, herkesin seninle ilgilenmesini de seviyorsun. Bunu zorlama bir şekilde değil de, zaten zorlama olursa asla olmaz, içinden gelerek yapıyorsun. Komplimanlarınla gönül çalabilir, kelimelerinle aslanı ahuya çevirebilirsin. Bunu bir de İtalyanca yaptığını düşünsene :) Hadi Arrivederci

Aslında senin ana dilin İspanyolca!

Aslında senin ana dilin İspanyolca!

İspanyolca eğlencenin, gırgırın, şamatanın dili olarak bilinir. Sen de bir adet eğlence bombası olduğun için ana dilin kesinlikle İspanyolca olmalı! Sesin zaten eğlenceye çalıyor; konuşmuyorsun adeta şarkı söylüyorsun. Zaten ana dilinin İspanyolca olmaması şaşırtıcı olan. Nerede bir eğlence var nerede bir karnaval var sen oradasındır. Dilinde de tek bir laf: 'Salud'

Aslında senin ana dilin Çince!

Aslında senin ana dilin Çince!

Çince dünyanın en karmaşık alfabelerinden birine sahip olmasının yanında, birçok diyalektiği barındırması bakımından dünyanın en karmaşık dilidir. Bunun yanında Çince 'saygı'yla birlikte anılır. Bu ikisinin toplamında ise sen varsın. Bir bakımdan saygılısın: İnsanları kırmadan hareket ediyorsun, incesin ince; öbür yandan her ne kadar dışarı yansımasa da karmaşık bir insansın! Kısaca Çince güzel bir dildir, 1.5 milyar yanılmış olamaz :)

Aslında senin ana dilin Japonca!

Aslında senin ana dilin Japonca!

Sen bu dünyanın insanı değilsin. Fantastik bir hayal dünya var. Bu yüzden gerçek dünyanın hayhuyu senin hiç mi hiç ilgini çekmiyor. Fantastik ve bol renkli çocuk dünyana en uygun dilse pek tabii ki teknolojinin ve animenin dili Japonca. Her ne kadar sana kavga ediyor gibi konuşuyor deseler de senin fantastik dünyan bu türden klişeleri çoktan aşmış!

Aslında senin ana dilin Rusça!

Aslında senin ana dilin Rusça!

Dünyanın en asortik, en şaşırtıcı insanı olman muhtemel. Muhtemel ki buradasın. Sana dışarıdan bakan 'ehh bu da amma sıkıcı' diyebilir. Fakat o iş öyle değil tabii ki. Sadece insanlara mesafe koyuyorsun ve zaman tanıyorsun ki, insan ilişkilerinde makbul olanı budur. Tüm bu sebeplerle tüm acayip insanların ve edebiyatçıların (Dostoyevski, Tolstoy, Gogol...) dili, senin dilin olmalı!

Aslında senin ana dilin Hintçe!

Aslında senin ana dilin Hintçe!

Hintçe gizemin, bilgeliğin ve spiritüalizmin dilidir. Sense gizemli bir insansın, her gören bunu diyor sana. Sonra bilgesin de; bunda da bir sıkıntı yok. Spiritüel olduğun gerçeği ise su götürmez; çünkü cevapları hep öte alemlerde, daha doğrusu 'zahir'de değil 'batın'da arıyorsun. Tüm bu sebeplerle sen kesinlikle Hintçe konuşmalısın veya binlerce Hint dillerinden birini!

Aslında senin ana dilin Portekizce!

Aslında senin ana dilin Portekizce!

Hareketlisin ve eğlenceye önem verdiğinse kesin. Ancak seni sadece bunlarla tanımlamak oldukça güdük kalır. İçinde yaşattığın bir melankoli var ki, sorma gitsin. Bu eğlence, bu gırgır, bu şamata, bu karnavallar sadece bunun dışavurumu. Tam da bu yüzden senin eğlencelerin hep farklı ve içi dolu. Anlamlı bir insansın kısaca. Tüm bu sebeplerle senin ana dilin Portekizce olmalı. Ama İberya'nın Portekizcesi değil; Tanrıkent'in Portekizcesi ;)

Aslında senin ana dilin İngilizce!

Aslında senin ana dilin İngilizce!
3.bp.blogspot.com

Öncelikle İngilizce çıktığı için hiç şaşırmadın sanırım. Çünkü kendini zaten tamamıyla İngilizceye ait hissediyorsun. Senin İngilizce algılayışınınsa diğerlerinden çok farklı olduğunu söylemek gerek. Çünkü çoğu kişi İngilizce'yi bir zorunluluk-gereklilik olarak görüyor; dilin tadına hiç varmıyor. Bazılarıysa yok, 'Ben İngiliz İngilizcesini seviyorum' yok, 'Abi Amerikalılar daha iyi konuşuyor' diye kamplaşıyor. Oysa senin gibi dilin tadına varanlar hepsinde farklı bir ton, hepsinde ayrı bir güzellik görüyor. Right? :)

Aslında senin ana dilin Elfçe!

Aslında senin ana dilin Elfçe!

Estetik bir insansın -net-. O kadar estetik, o kadar şık, o kadar incesin ki, kelimeler yetersiz. Yolda yürürken yere değmiyor, adeta uçuyorsun. Bu da pek tabii ki zerafetinden ileri geliyor. Kadınsan güzel, erkeksen yakışıklısın. Kısaca bu dünyadan değilsin. İşte tam da bu yüzden güzelliğin ve estetiğin dili Elfçe senin ana dilin olmalı bay/bayan yürüyen zerafet :)

Aslında senin ana dilin Arapça

Aslında senin ana dilin Arapça

Sen inancın ve kutsallığın insanın. Kendini bir nevi maneviyata adamışsın. Tüm cevapların ötelerde olduğuna inanıyorsun. Ötelere kavuşmaksa senin için bir korku öğesi değil, adeta bir 'Düğün'. Tüm bu maneviyatın sebebiyle senin ana dilin kesinlikle ama kesinlikle en kutsal dil olan Arapça olmalı!

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
356
222
120
93
42
29
26