Görüş Bildir
Haberler
Almanya'nın Zengin Tarihini ve Kültürünü Yansıtan Birbirinden Başarılı Alman Filmleri

Almanya'nın Zengin Tarihini ve Kültürünü Yansıtan Birbirinden Başarılı Alman Filmleri

Beyza
11.07.2023 - 13:17

Almanya'nın zengin tarihini ve kültürünü yansıtan yapıtlar, sinema tarihinde önemli bir yer tutar. Kendine özgü tarzları ve etkileyici hikayeleri ile Alman filmleri, dünya çapında birçok ödül kazanmış ve sinema severlerin beğenisini toplamıştır. Bu filmler arasında hem modern hem de klasik yapımlar bulunur. Bu durum da filmlerin her zevke hitap etmesini sağlar. İşte karşınızda en iyi Alman filmleri!

İçeriğin Devamı Aşağıda

27. Kidnapping Stella (2019)

27. Kidnapping Stella (2019)

IMDb: 4,9

Özet: Fidyeciler için varlıklı bir hedef olan Stella, sıradan bir kamyonet ile kaçırılıp, ses geçirmeyen bir odada alıkonuldu. Ancak fidyeciler bir şeyi hesaba katmayı unuttular, o da Stella'nın hayatta kalma iç güdüsüydü. Maskeli fidyecilerin planını bozacak kişi, kurbanın ta kendisiydi.

Yönetmen: Thomas Sieben

Oyuncular: Jella Haase, Clemens Schick, Max von der Groeben

26. Alles ist gut (2018)

26. Alles ist gut (2018)

IMDb: 6,5

Özet: Janne'in yeni patronunun kayınbiraderi Janne'ye tecavüz eder, ancak Janne olayı kimseye bildirmez ve her zamanki gibi hayatına devam eder. Ancak sessizliğinin sadece kendisi için değil, arkadaşı Piet'e duyduğu aşk için de beklenmedik sonuçları ortaya çıkar.

Yönetmen: Eva Trobisch

Oyuncular: Aenne Schwarz, Andreas Döhler, Hans Löw

25. Kleine große Stimme (2015)

25. Kleine große Stimme (2015)

IMDb: 6,5

Özet: Savaş sonrası Avrupa'da tüm engellere rağmen hayalini gerçekleştirmeye çalışan genç bir çocuğun dokunaklı hikayesi.

Yönetmen: Wolfgang Murnberger

Oyuncular: Wainde Wane, David Rott

24. Der Goldene Handschuh (2019)

24. Der Goldene Handschuh (2019)

IMDb: 6,7

Özet: Honka, dışarıdan sakin ve sıradan biri olarak görülen bir adamdır. Ancak o, göründüğünün aksine bambaşka bir kişiliğe sahiptir. Kaybedenlerin ve dışlanmışların müdavim olduğu Altın Eldiven adındaki bir barda takılan Honka, kurbanlarını burada seçer. Kurbanlarını, çatı katında bulunan evine götüren ve onları buradan öldüren Honka, cesetleri evin kilerinde saklamaya başlar. Honka, düzenli bir işe girmesiyle birlikte kendisini bir süreliğine de olsa bu kirli dünyadan uzak tutar. Ancak onun alışkanlıklarından vazgeçmesi pek de mümkün değildir.

Yönetmen: Fatih Akın

Oyuncular: Jonas Dassler, Margarete Tiesel, Hark Bohm

23. In den Gängen (2018)

23. In den Gängen (2018)

IMDb: 6,9

Özet: Christian, bir süpermarkette çalışan genç bir adamdır. Karanlık geçmişini ardından bırakmaya çalışan Christian, yeni ortamına ayak uydurmaya çalışır. Uzun koridorlar, telaşlı kasa kuyrukları ve yük kaldırma araçlarından oluşan bambaşka bir hayata adım atan genç adamın en büyük destekçisi Bruno olur. Christian, kendisine çocuğuymuş gibi davranan Bruno sayesinde işi kolayca öğrenir. Genç adam raf istifleyicisi olarak çalıştığı marketin şeker reyonunda çalışan Marion’u görür görmez aşık olur. 

Yönetmen: Thomas Stuber

Oyuncular: Franz Rogowski, Sandra Hüller, Peter Kurth

İçeriğin Devamı Aşağıda

22. Schweigeminute (2016)

22. Schweigeminute (2016)

IMDb: 7,1

Özet: Yeni okul yılının başlamasına kısa bir süre kala 18 yaşındaki Christian, yeni İngilizce öğretmeni Stella Petersen'e aşık olur. Gözlerden uzak bir kasabada Stella ve Christian, birbirlerine karşı ortak bir özlem ve çekicilik keşfederler, bu yoğunluk her ikisini de alt üst eder...

Yönetmen: Thorsten Schmidt

Oyuncular: Julia Koschitz, onas Nay

21. (Die göttliche Ordnung (2017)

21. (Die göttliche Ordnung (2017)

IMDb: 7,1

Özet: Nora, eşi ve iki oğluyla küçük bir köyde yaşayan genç bir ev kadınıdır. İsviçre kırsalı, 1968 olaylarının beraberinde getirdiği toplumsal değişimden henüz nasibini almamıştır. Nora'nın hayatı da değişmemiştir, hala herkes tarafından sevilen sessiz sakin bir kadındır. Ancak 7 Şubat 1971'de erkeklerin oylamasıyla gerçekleşecek seçimlerde, kadınların oy hakkı için savaşmaya başlayınca işler tersine döner.

Yönetmen: Petra Biondina Volpe

Oyuncular: Marie Leuenberger, Bettina Stucky, Ella Rumpf

20. Bornholmer Straße (2014)

20. Bornholmer Straße (2014)

IMDb: 7,1

Özet: Kasım 1989'da Berlin Duvarı'nın yıkılışına komik bir bakış, her şeyin başladığı kontrol noktasındaki Alman sınır muhafızlarının bakış açısından anlatılıyor...

Yönetmen: Christian Schwochow

Oyuncular: Charly Hübner, Milan Peschel

19. Barbara (2012)

19. Barbara (2012)

IMDb: 7,2

Özet: 1980'ler Doğu Almanya'sından bir dram. Doğu blokundan bir daha dönmemek üzere kaçmak isteyen Barbara, doktor olarak görev yaptığı Doğu Berlin'den sürülerek kırsal bölgedeki küçük bir hastaneye gelir. yeni hayatına göze batmadan alışmaya çalışan ama Batı tarafı ile de ilişkisini, kesmeyen -hatta ordaki sevgilisiyle kaçamak da olsa halen görüşen Barbara, bir şekilde ülkeden kaçmayı planlamaktadır.

Yönetmen: Christian Petzold

Oyuncular: Nina Hoss, Ronald Zehrfeld, Rainer Bock

18. Phoenix (2014)

18. Phoenix (2014)

IMDb: 7,3

Özet: Nelly Lenz, 2. Dünya Savaşı sonunda esir olduğu toplama kampından nihayet kurtulmuştur. Özgürlüğüne kavuştuktan sonra da, aldığı kurşun yarası sonucu tamamen değişen yüzü için ciddi bir estetik operasyon geçirmek durumunda kalır. Nelly, her şeyin savaştan öncesi gibi olduğunu düşünmek ister; ancak bu mümkün değildir. Arkadaşları ve akrabaları onun öldüğünü düşünmektedir ve Nelly'nin kamptaki günlerde kendisini ayakta tutan en önemli şey, çıktığı zaman kocasını yeniden görebilme umududur. 

Yönetmen: Christian Petzold

Oyuncular: Nina Hoss, Ronald Zehrfeld, Nina Kunzendorf

İçeriğin Devamı Aşağıda

17. Kästner und der kleine Dienstag (2016)

17. Kästner und der kleine Dienstag (2016)

IMDb: 7,4

Özet: Erich Kästner ve onun ikinci dünya savaşındaki en büyük hayranına biyografik bir bakış.

Yönetmen: Wolfgang Murnberger

Oyuncular: Florian David Fitz, Nico Kleemann

16. Die Welle (2008)

16. Die Welle (2008)

IMDb: 7,6

Özet: 1967 yılında California’da yaşanmış gerçek bir olayı günümüz Almanyasına aktaran , The Wave ’Tehlikeli Oyun’, faşizmin köklerine dair etkileyici ve güncel bir hikaye.

Yönetmen: Dennis Gansel

Oyuncular: Jürgen Vogel, Frederick Lau, Max Riemelt

15. Die letzten Tage (2005)

15. Die letzten Tage (2005)

IMDb: 7,6

Özet: Sophie Scholl, Beyaz Gül adındaki yer altı öğrenci direniş grubunun korkusuz aktivistidir. Tarihsel kayıtlar kullanarak film, Sophie’nin, okuldaki son altı gününü yeniden yaşatır. 1943’te Munih’te tutuklanmasından sorguya çekilmesine kadar olan yolculuktur bu. Gestapo tarafından alındığı çapraz sorgu, ciddi boyutta bir irade sınavına dönüşür. 

Yönetmen: Marc Rothemund

Oyuncular: Julia Jentsch, Fabian Hinrichs, Johanna Gastdorf

14. Das Experiment (2001)

14. Das Experiment (2001)

IMDb: 7,7

Özet: Bilim insanları insanların içgüdüsel dürtülerini ölçebilmek adına bir deney kurgulamaya karar verirler. Deneye göre 8 kişi gardiyan, 12 kişi tutuklu olarak yalancı bir hapishaneye alınırlar. Gardiyanlar, gardiyan rolünü; mahkumlar ise mahkum rolünü oynayacaklardır. Her şey bir oyun olarak başlar ancak durumun gittikçe daha ciddi bir hal almaya başlaması, oraya para için gelen yirmi kişiyi rollerinin içerisine mahkum eder. Artık sahte gardiyanlar gerçek gardiyan gibi davranmaya başlayacaklardır. Bilim insanları deneyin kontrolünü kaybedeceklerdir.

Yönetmen: Oliver Hirschbiegel

Oyuncular: Moritz Bleibtreu, Christian Berkel, Oliver Stokowski

13. Good Bye Lenin! (2003)

13. Good Bye Lenin! (2003)

IMDb: 7,7

Özet: 1989 yılında, Doğu Almanya’da yaşayan Alex’in annesi aniden komaya girer. Komada kaldığı sekiz ay boyunca dünya politik düzeninde hiç beklenmedik gelişmeler olur. Komunist Parti’nin en sıkı savunucularından ve aktif destekçilerinden biri olan Christiane, sekiz ay sonra uyandığında artık yaşadığı dünya sandığından çok farklıdır.

Yönetmen: Wolfgang Becker 

Oyuncular: Daniel Brühl, Katrin Sass, Chulpan Khamatova

İçeriğin Devamı Aşağıda

12. Run Lola Run (1998)

12. Run Lola Run (1998)

IMDb: 7,7

Özet: Genç ve güzel bir kız olan Lola’nın sevgilisi, mafya için kuryelik yapmaktadır. Son işinde Lola onunla buluşmakta gecikince Manni alması gereken 100.000 DM’lik parayı kaybeder. Mafyanın sevgilisini öldürmemesi için Lola’nın 20 dakika içinde o para çantasını bulması veya biryerden bu parayı temin etmesi gerekmektedir. Zamana karşı yarış başlamıştır...

Yönetmen: Tom Tykwer

Oyuncular: Franka Potente, Moritz Bleibtreu, Herbert Knaup

11. Das Weisse Band (2009)

11. Das Weisse Band (2009)

IMDb: 7,8

Özet: Eğitim, din, gelenek, masumiyet gibi kavramları köyün soysal dengeleri üzerinden yansıtan ve tartışan film, köy öğretmeninin geriye dönerek anlattığı bir hikaye olarak işlenmekte. 

Yönetmen: Michael Haneke

Oyuncular: Christian Friedel, Ernst Jacobi, Leonie Benesch

10. System Crasher (2019)

10. System Crasher (2019)

IMDb: 7,8

Özet: Benni, asıl adı Bernadette olan, ancak hiç kimsenin onu böyle çağırmaya cesaret edemediği, dokuz yaşındaki bir kızdır. Tuhaf bir kız olan Benni, sosyal hizmetler kurumunun çatısı altındadır ve çalışanların adeta kabusu olmuştur. Görevliler, Benni için defalarca koruyucu aile bulmalarına, ona huzurla yaşayabileceği yeni bir yuva ayarlamalarına rağmen, o her serinden kaçıp kuruma geri döner. Benni'yi okula getirip götürmekle sorumlu olan Micha, küçük kızla arasında farklı bir bağ kurar. Doğanın Benni'ye iyi geleceğini düşünen Micha, onu kampa götürmeye karar verir.

Yönetmen: Nora Fingscheidt

Oyuncular: Helena Zengel, Albrecht Schuch, Gabriela Maria Schmeide

9. Gegen die Wand (2004)

9. Gegen die Wand (2004)

IMDb: 7,9

Özet: Piskolojik açıdan zor zamanlar geçirip de intihara teşebbüs eden 40 yaşındaki Cahit, hem alkol hem de uyuşturucu bağımlısıdır. Kendisi ile ilgilenen piskiyatrist ona, hayata yeniden tutunabileceği bir dünya görüşünü empoze edebilmiştir. O noktadan sonra da Cahit, yeni bir hayata başlamaya hazırdır. Öte yanda Sibel de ailesinde yaşadığı baskılar sonucunda aynı şekilde intihara teşebbüs eden genç ve güzel bir kadındır. Bir an o da kendisine başka bir seçenek yaratmaya karar verir ve Cahit’ten kendisi ile evlenmesini ister. Bu iki insan bir kez daha hayatlarına şans vermek yolunda illa ki kaderin saklı tuttuğu aşk ile sınanacaklardır.

Yönetmen: Fatih Akın

Oyuncular: Birol Ünel, Sibel Kekilli, Catrin Striebeck

8. Der Himmel über Berlin (1987)

8. Der Himmel über Berlin (1987)

IMDb: 8

Özet: Utanç duvarıyla ikiye bölünen Berlin şehrinde insanları gözlemleyen Damiel ve Cassiel isimli iki melek insanlara görünmeseler de tüm yalnız ve depresif ruhlara yardım etmektedir. Şehrin yaşadığı yıkımın ve tarihin yakın tanıkları olan melekler, insanların üzücü düşüncelerini duydukça onları rahatlatmaya çalışmaktadır. Damiel ve Cassiel insanlara görünmez olsa da sadece çok iyi kalpli bazı çocuklara görünebilmektedir. Bir gün Damiel, güzeller güzeli bir artist olan Marion'a aşık olur ve hayatı tecrübe edebilmek için insan formuna dönüşebilmeyi dilemeye başlar.

Yönetmen: Wim Wenders

Oyuncular: Bruno Ganz, Solveig Dommartin, Otto Sander

İçeriğin Devamı Aşağıda

7. Fitzcarraldo (1982)

7. Fitzcarraldo (1982)

IMDb: 8

Özet: Takıntılı derecede bir opera sever olan Fitzcarraldo, Peru'nun küçük bir şehrinde bir opera binası inşa etmek ister. Fakat bunu başarmak için önce kauçuk işinde bir servet kazanması gerekir. Bu amaç dahilindeki planında büyük bir nehir botunu yerli Kızılderili'lerle birlikte küçük bir dağdan geçirmek vardır.

Yönetmen:Werner Herzog

Oyuncular: Klaus Kinski, Claudia Cardinale, José Lewgoy

6. Das Cabinet des Dr. Caligari (1920)

6. Das Cabinet des Dr. Caligari (1920)

IMDb: 8,1

Özet: Film, bir Alman kasabasında işlenen esrarengiz seri cinayetleri ve gelişen olayları konu alıyor.

Yönetmen: Robert Wiene

Oyuncular: Werner Krauss, Conrad Veidt, Lil Dagover

5. Der Untergang (2004)

5. Der Untergang (2004)

IMDb: 8,2

Özet: Gezegenimizin gördüğü, gelmiş geçmiş en acımasız, zalim, tuhaf ve deli diktatörü Adolf Hitler'in artık son demleridir... 2. Dünya savaşında, dünyanın başına bela olmuş bu çatlak devlet adamını tepelemek için iki kutuplu dünya birleşir. 

Yönetmen: Oliver Hirschbiegel

Oyuncular: Bruno Ganz, Alexandra Maria Lara, Rolf Kanies

4. Metropolis (1927)

4. Metropolis (1927)

IMDb: 8,3

Özet: Metropolis'te, insanlık artık ikiye ayrılmıştır. Yeraltında makinelerle birlikte yaşayan sınıf ve yukarıda daha konforlu bir yaşam süren yönetici sınıf. Yeraltında yaşayan işçiler zorlu bir yaşam sürerken, yönetici sınıf konforlu bir hayat sürer. Hayatlarından oldukça memnun olan yönetici sınıf, yaşam mücadelesi veren yeraltındakilerin durumu pek de önemsemez. Lang, bölünmüş toplumsal yapıyı, insanı bir aşktan yola çıkarak, uzlaştırmaya çalışır.

Yönetmen: Fritz Lang

Oyuncular: Brigitte Helm, Alfred Abel, Rudolf Klein-Rogge

3. M – Eine Stadt sucht einen Mörder (1931)

3. M – Eine Stadt sucht einen Mörder (1931)

IMDb: 8,3

Özet: 1931 yılında Almanya’nın Berlin, seri cinayetler işleyen ve pedofil bir çocuk katili olan Peter Lorre’un işlediği cinayetler korku ile paniğe teslim oluyor.  

Yönetmen: Fritz Lang

Oyuncular: Peter Lorre , Otto Wernicke , Gustaf Gründgens

İçeriğin Devamı Aşağıda

2. Das Boot (1981)

2. Das Boot (1981)

IMDb: 8,4

Özet: Özel bir operasyon dahilinde İngiliz savunmasını yok etmeye giden bir Alman denizaltısı, hedefine yaklaştığı sırada beklenmedik bir İngiliz atağıyla kapana kısılır. Bir yandan bu zor durumdan kurtulmaya çalışan mürettebat kendilerini savaş ve insan kavramını sıkça sorguladıkları bir can pazarı içerisinde bulurlar.

Yönetmen: Wolfgang Petersen

Oyuncular: Jürgen Prochnow, Erwin Leder, Herbert Grönemeyer

1. Das Leben der Anderen (2006)

1. Das Leben der Anderen (2006)

IMDb: 8,4

Özet: Film iktidarın meşrutiyetini devam ettirebilmek için ülke genelinde kurduğu istihbarat servisini ve bu birim içerisinde önemli bir pozisyonda çalışan ve Bakan tarafından bir sanatçıyı takip etme görevine atanan Yüzbaşı Gerd Wiesler’in karşılaştığı oyunları konu edinir.

Yönetmen: Florian Henckel von Donnersmarck

Oyuncular: Ulrich Mühe, Sebastian Koch, Martina Gedeck

Bu içerikleri de okumak isteyebilirsiniz;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın