Görüş Bildir
Haberler
16 Maddede Akdeniz Üniversiteli Olmak

etiket 16 Maddede Akdeniz Üniversiteli Olmak

Erdi İrbit
10.06.2014 - 16:48 Son Güncelleme: 18.10.2022 - 12:21

Girer girmez Atatürk maskının verdiği rahatlıkla 'İyi ki burayı yazmışım.' dedirten Akdeniz Üniversitesi. Burayı tercih etmeyi düşünen arkadaşlarımıza referans olması ve hala okuyan ya da mezun olan arkadaşların biraz gülümsemesi için. Antalya adeta cehenneme sınır komşusu, Türkiye'nin magmaya en yakın noktası olsa da burada yaşamanın verdiği keyfi anlatmaya kelimeler yetmez belki de. Yeniler için gelin sizleri neler bekliyor birlikte bakalım.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Cehenneme Merhaba

1. Cehenneme Merhaba

Şehrin üzerinde şu gördüğünüz bildiğin buhar arkadaşım. Böyle bir buharın içerisine giriyorsun. Eylül ayının başı kayda geldin böyle bir buharın içine düştün değil mi? Geçmiş olsun. Cehenneme hoş geldin. Ben ilk geldiğimde terleyen gömleğimi yıkamadım. Hatıra kalsın diye sanma. Yıkasan bir daha terler 5 dakika içinde ondan yani.

2. Kampüse Hoş Geldin

2. Kampüse Hoş Geldin

Var mı burada fotoğraf çekilmeyen? Çekilin ya rahat olun, Akdeniz'de anılar biriktirmeye başlamak için en iyi adım olacaktır.

3. Portakal Değil Onlar

3. Portakal Değil Onlar

Kampüse girdin, bir baktın yolun ortası portakal ağaçları ile dolu. Atladın kopardın bir tane soymak için dişlerini geçirdin. Let the ızdırap begins.

Yeme onları yeme. Portakal değil onlar turunç. Reçelini falan yapıyorlar ama o da ızdırap. Yedik biz ondan biliyoz.

4. Olbia Meydanı

4. Olbia Meydanı

İşte Olbia, burası tüm ihtiyaçlarını karşılayabilecek bir çarşıdır. Öğrencilerin de favori mekanları arasındadır.

5. Can Simidi

5. Can Simidi

Olbia'dan bahsetmişken burayı atlamayalım. Can Simidi. En ucuz nasıl karnımı doyururum bu kampüste diyorsan aha işte burada doyurursun. Biz yaptık yani yıllarca. Açık kumru iste üzerine fesleğen sosu döksen de dökmesen de karnın doyar güzel kardeşim. Afiyet olsun.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Dut Ağaçları mı?

6. Dut Ağaçları mı?

Yaz ayları gelince bu yolda dutlara basmaktan yürünmüyor be kardeşim. Ama kış aylarında baya bir romantik oluyor. Tut sevgilinin elinden yürüyün, koşun.

7. Bak Saat Kulesi

7. Bak Saat Kulesi

Bak saat kulesi ne tatlı değil mi? Hem de dijital. Ah be güzel kardeşim saat kulesi falan değil o baz istasyonu. 3-4 tane var bunlardan kampüste. Hepsi mi baz istasyonu ya deme hepsi canım benim hepsi. Hasta olmazsın umarım.

8. İçki Yasak Ama Yaklaş Böyle

8. İçki Yasak Ama Yaklaş Böyle

Bak burası gizli mekan ha. Şu ilerde tekne maketi var bir tane. İçinde otur aç biranı kimse karışmaz sana. Zaten görmezler. Düşündüğün kadar aydınlık bir üniversite değil burası merak etme. Burası olmazsa az ilerisinde iki tane ağacın arasında bir bank var orada takıl. Alkol iç sadece başka şeyler yapma. :)

9. Üniversite Çarşısı Dediğin Yakut Gibi Olur

9. Üniversite Çarşısı Dediğin Yakut Gibi Olur

AVM yazdığına bakma kardeşim. Çarşı burası çarşı. Antalya'nın içerisindeki bir çok mekandan daha kaliteli mekanların bulunduğu bir ortamdır. PTT'den kargoya, kuaförden, baskılı t-shirtçüsüne kadar her şeyi bulabilirsin. Müdavimi olursun anlamazsın bile.

10. Şenliklerden Bahsedersek

10. Şenliklerden Bahsedersek

Akdeniz Üniversitesi'nin meşhur şenliklerinden bahsetmeden olmaz. Gerçi o meşhur şenlikleri bize de abilerimiz ablalarımız anlattı. Benny Benassi falan gelmiş. Bir bira markasının tırı gelmiş 1 liradan satmışlar falan. Biz de her sene umuyoruz böyle sağlam şenlikler falan ama Kubat geliyor. Bir kez Hadise bir kez de Sıla geldi onu atlamayalım. Onun dışında cacık. Çok umutlanmayın yani. Şenlikler artık senlik benlik değil.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. E-RUS-muslular

11. E-RUS-muslular

Şimdi eğer erkeksen aklına Antalya ve tatil deyince ne geliyor? Eğri oturup doğru konuşalım. Güzel Rus arkadaşlar geliyor değil mi? O arkadaşlardan kampüsün içerisinde çok var kardeşim.Erasmuslu arkadaşlarımız onlar. Ama onlara aklına ilk geldiği özelliğinde bakmazsan adam gibi yaklaşırsan seni daha bir severler.

12. Ultra Konforsuz Amfiler

12. Ultra Konforsuz Amfiler

Adamlar öyle bir tasarlamış ki tam uyuyamamalık. Uyuma da ders dinle amaçlı anca böyle bir tasarım ortaya konulabilir. Üzerine bir şeyler çiz illa ders dinlemek istemiyorsan. Was here falan yaz (Herkes yaptı bunu şimdi o ney demeyin mezunlar.).

13. Ne Alaka Dedin Değil mi?

13. Ne Alaka Dedin Değil mi?

Deme kardeşim. Bu fotoğrafta gördüğün kaplumbağadan kampüsün her yerinde görebilirsin. Hayvanat bahçesi mi burası deme sakın. Senin nasıl insanlarla takıldığına bağlı o. Sadece kampüste kaplumbağa görebileceğini bil. Hatta yılan görenler de olmuş yani.

14. E Hani Deniz Kum Güneş?

14. E Hani Deniz Kum Güneş?

Evet bildiğiniz üzere şehre kar yağmıyor olsa da keşke kaş yağsaydı dedirtecek yağmurlar yağıyor. Yağmurun hemen ardından güneş doğabilir ya da güneşli bir günün hemen peşine yağmur başlayabilir. Hazırlıklı olun.

15. Hem Okumak Hem Gezmek İsteyenlere...

15. Hem Okumak Hem Gezmek İsteyenlere...

Eğer bir kez bile geldiyseniz biliyorsunuzdur ama gelmeyenler için söyleyelim. Avmlerinden koylarına, koylarından antik kentlerine birçok gezilecek yer var. Okurken nasıl vakit ayıracağım diye düşünmeyin en azından görselde yer alan Kaleiçi'ne mutlaka yolunuz düşecektir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Oha Kampüste Deniz mi Var?

16. Oha Kampüste Deniz mi Var?

Biz geldiğimiz zamanlar web sitesinde kampüs krokisi olarak bu paylaşılmıştı. Bak sol alta kardeşim. Ne gördün? Plaj değil mi? Orada plaj falan yok dostum ya. Bizi yediler. Bunu yazarken bir kontrol edeyim dedim, değiştirmişler bu krokiyi. Yine de bizim neler çektiğimizi nasıl kandırıldığımızı görün ilerde sizi de yemesinler. Kampüste deniz, plaj yok. Konyaaltı sahili 25 dakika falan uzaklıkta gidin orada yüzün. 

Not: Kampüste denizin yakın olmasına bağlı olarak bikinili bayan arkadaşlar, üstsüz ateşli şortlu bay arkadaşlar görürseniz şaşırmayın. 

Akdeniz Üniversitesi'ne hoşgeldiniz.

Akdeniz Üniversitesi hakkında dahası için bu içeriklerimize de bakabilirsiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
453
168
141
40
22
22
19