Görüş Bildir
Haberler
AK Parti ve CHP'de Kimler Yeniden Aday Olmadı?

AK Parti ve CHP'de Kimler Yeniden Aday Olmadı?

14 Mayıs seçimlerinde cumhurbaşkanı adayları netleşirken, milletvekilliği aday adaylığında da sona gelindi. CHP'de bakanlık bekleyen isimler yeniden aday olmadı. AK Parti cephesinde ise aralarında eski bakanların da olduğu 30 civarında milletvekili adaylık başvurusu yapmadı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Milletvekili aday adaylığı için bir önceki seçimlere kıyasla rekor başvurunun olduğu CHP’de kesin rakamın cuma günü açıklanması bekleniyor.

BBC Türkçe'den Ayşe Sayın'ın haberine göre,CHP’de mevcut milletvekillerinin büyük bölümü yeniden adaylık için başvuruda bulunurken, bakanlık veya belediye başkanlığına aday olmayı planlayan bazı milletvekilleri ise adaylık başvurusunda bulunmadı.

CHP’de, Grup Başkanvekili Engin Özkoç, Genel Sekreter Selin Sayek Böke, Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Genel Başkan Yardımcıları Bülent Kuşoğlu, Onursal Adıgüzel ve Ahmet Akın milletvekilliği adaylığı için başvuru yapmadı. 

CHP’de İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer de adaylık başvurusunda bulunmayan isimler arasında.

AK Parti'de 30 dolayında milletvekili aday olmadı

AK Parti'de 30 dolayında milletvekili aday olmadı

Aday adaylığı başvurularının sona erdiği AK Parti'de 1176’si kadın olmak üzere toplam 6 bin 25 başvuru yapıldı.  2018 seçimlerinde  7  bin 329 kişi aday adaylığı başvurusunda bulunmuştu.

AK Parti'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da talebi üzerine kabinedeki 17 bakan milletvekili adaylığı başvurusunda bulundu.  

Erdoğan’ın bu tercihinin altında, parlamentoyu güçlendirme hedefinin yattığı ifade ediliyor. Bu çerçevede, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın Ankara ikinci bölgeden aday olması beklenirken, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın Kayseri, Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati’nin Şanlıurfa, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un İstanbul’dan aday gösterileceği konuşuluyor.

Bakanların önemli bir bölümünün de depremin vurduğu illerden milletvekili gösterilmesi bekleniyor.  

AK Parti'de Merkez Yürütme Kurulu üyesi Mehmet Özhaseki, eski bakanlar Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, Diyarbakır Milletvekili Mehdi Eker, Erzurum Milletvekili Recep Akdağ’ın da aralarında bulunduğu 30 dolayındaki milletvekili ise yeniden aday olmadı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
8
4
2
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
1.Harald

vekil olmazlar, vakıfbanka müdür olurlar. tayyip babaları istediği sürece, onlar bir yerden maaş alırlar. Zaten maaş almaktan başka ne iş yapıyorlar. tek kar... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

Banka müdürü bile fazla…müteahhit, tefeci…

yengegeldikmi

"Bakanların önemli bir bölümünün de depremin vurduğu illerden milletvekili gösterilmesi bekleniyor. " Ay hadi inşallah. Asıl etkiyi oralarda göreceklerine e... Devamını Gör

Darth Vader

Hükümet partisine vekil olamayanlar bir çok KİT kuruluşuna, kamu kurumlarına ve yandaş şirketlere üst düzey yönetici oluyor.