Görüş Bildir
Haberler
Aileleri Tarafından Para ve Şöhretleri Kullanılan Hollywood'un Çocuk Ünlüleri

Aileleri Tarafından Para ve Şöhretleri Kullanılan Hollywood'un Çocuk Ünlüleri

Hollywood'un bir zamanlar çocuk olan ünlüleri henüz çok küçük yaşta bu sektöre atıldıkları için haliyle ailelerinin kontrolü altındaydı. Çoğu aile bu zorlu şöhret yolunda çocuğuna destek olsa da bu durumdan faydalananların sayısı da epey fazla. İşte aileleri tarafından kullanılan ünlü çocuklar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Macaulay Culkin

1. Macaulay Culkin

Kit Culkin, oğlu Macaulay bir gecede çocuk yıldız olduğunda, karısı ve sekiz çocuğuyla sıkışık koşullarda yaşıyordu. Ancak 10 yaşındaki Macaulay için şöhrete giden bu yol daha çok cehennem gibiydi.

90'ların klasikleri Evde Tek Başına ve Richie Rich'teki rolleriyle dünya çapında tanınan Macaulay Culkin, her çocuğun hayalini yaşıyor gibi görünüyordu. Ekranda kendisinin yaramaz versiyonlarını oynaması, pop süperstarı Michael Jackson ile arkadaş olması ve basketbol efsanesi Michael Jordan ile çalışması gerekiyordu.

Ancak babasının şiddet ve alkol düşkünlüğü yıldızlarla dolu bu kariyeri yere indirmeyi başardı.

Evde Tek Başına'dan önce, Culkin'in ailesi o kadar fakirdi ki, sokakta yaşadıkları zamanlar bile oldu. 1990'da aniden film başına 8 milyon dolar kazanmasının ardından artan gelirinin yüzde 15'ini cebine koyan Culkin'in ünlü ebeveynleri Manhattan'dan bir bina satın aldı.

Bu arada, perde arkasında, Kit Culkin'in alkolizmi ve istismarı daha da kötüleşti.

Kit Culkin Hollywood'un en çok kazanan menajerlerinden biri oldu. Ancak oğlunun filmleri üzerinde kontrol talep etmeye başladı, onu gişe başarısızlığına zorladı ve stüdyoları rahatsız etti.

Kit ve eşi Patricia 1994'te boşandıklarında, Macaulay Culkin de aynısını yapmayı seçti.

Ailesi, kendisi ve serveti için velayet için savaşırken, Culkin daha 15 yaşındayken her ikisini de dava etti ve yasal olarak onlardan velisi olarak ayrıldı. O zamandan beri hayatlarında olmaktan tamamen kaçındı.

2. Drew Barrymore

2. Drew Barrymore

1982'de gişe rekorları kıran ET the Extra-Terrestrial, 7 yaşındaki Drew Barrymore'u bir yıldız yaptı. Ancak kariyeri şiddetli bir alkolik olan bir baba ile vicdansız anne Jaid tarafından yönetildi.

Jaid Barrymore, kızını sadece dokuz yaşındayken New York City'nin ünlü Studio 54'üyle tanıştırmakla kalmadı , aynı zamanda ünlü erkeklerle dans ettirdi ve onlarla uyuşturucu aldırdı.

Drew Barrymore daha sonra annesinin onu bir yıl boyunca haftada beş gece yetişkin arkadaşlarıyla gece gezmelerine nasıl götürdüğünü hatırladı. Çocuk yıldız kendini 'parti kızı' olarak tanımlamaya başladı ve Hollywood'daki yetişkin kulüplerinde kokain ve alkol aldı.

Çocuk yıldız, 12 yaşında günlük kokain kullanıcısı oldu. Ardından, 13 yaşında, bileklerini keserek kendini öldürmeye çalıştı. 

Barrymore , 18 ayını Kaliforniya'da bir psikiyatri tesisinde geçirdi ve burada kendini sık sık hücre hapsinde buldu. Sonunda, 15 yaşındayken annesinden özgürleşmek için başvuruda bulundu.

Barrymore, 16 yaşında, onarılamayacak kadar zarar görmüş bir kariyere sahipken, kendini para için tuvaletleri temizlerken buldu. Ama roller buldu ve itibarını yeniden canlandırdı ve hatta sonunda kendi prodüksiyon şirketini kurdu.

3. Brooke Shields

3. Brooke Shields

Teri Shields, kızını henüz 11 aylıkken yönetmeye başladı. İlk işinde bir sabun markası için model olarak çalışan Shields, 450 $ ile kariyerine başladı. Fakat çekimler Playboy dergisi için olduğunda 10 yaşındaki Shields çıplak pozlar verdi. 

Ardından 1978'de çekilen ve o sırada 12 yaşında olan Shields'ın yine çıplak olduğu ve yetişkin rol arkadaşı Keith Carradine'i öpmeye zorlandığı Pretty Baby filmi geldi.

Teri Shields daha sonra, Shields ile erkek kardeşini oynayan yetişkin bir erkek aktör arasındaki seks sahnelerinin yer aldığı 1980 yapımı The Blue Lagoon filmi için anlaştı, fakat Brooke henüz 14 yaşındaydı.

Shields daha sonra yaşadıkları hakkında “Çok saf, masum bir çocuktum” dedi. 

“Ben Lolita değildim. Cinselliğim hakkında bu kadar erken bir anlayışa sahip değildim.”

4. Lindsay Lohan

4. Lindsay Lohan

Lindsay Lohan, gişe rekorları kıran filmi The Parent Trap onu bir yıldız yaptığında 11 yaşındaydı. Ekrandaki kızlar ve genç gençler için iyi kalpli bir rol model olan Lohan, 2004'teki Mean Girls'ten önlenemez yükselişine başladı.

Medya başlangıçta, Lohan'ın alenen aile içi şiddetle suçladığı ve kızı bir yıldız olurken dolandırıcılıktan hapsedilen babası Michael Lohan'ın korkunç istismarlarına odaklansa da, annesi de bir skandaldı.

Lohan'ın ebeveynleri 2005'te boşandı, ancak Lohan annesi Dina ile sıkı sıkıya bağlı kaldı. İkisi ölçülemeyecek kadar yakın görünüyordu ve ikisi içki içerken, uyuşturucu kullanırken ve alkollü araç kullanırken yakalandılar.

İddiaya göre ikisi birlikte kokain kullandılar ama sonra Lohan rehabilitasyonda yaklaşık bir yıl geçirdi.

Ardından Michael Lohan , eski karısının Lindsay Lohan'ı, henüz 10 yaşındayken gelir kârından kendisine güzel bir pay sağlayan ömür boyu bir yönetim anlaşması imzalamaya zorladığını açıkladı.

5. Brian Wilson

5. Brian Wilson

Grammy Ödüllü şarkıcı-söz yazarı Brian Wilson ve Beach Boys'un büyük bölümünü oluşturan iki erkek kardeşi Dennis ve Carl, ilk olarak gündüzleri satıcı, geceleri söz yazarı olan babaları Murry Wilson tarafından müziğe itildi.

Murry Wilson'ın çocuklarının performans göstermesini sağlama yöntemleri acımasız ve müstehcendi. Bir keresinde Brian Wilson'ı mutfakta bir gazeteye tuvaletini yaptırdı ve daha sonra da temizlettirdi.

Wilson yaşadıklarını, 'Babam saldırgandı. Zalimdi. Ne zaman korksam bana bağırır, tokat atar ya da bana küfür ederdi. Bize elini sürmeyince başka şekillerde korkutmaya çalıştı. Cam gözünü çıkarır ve eskiden gözlerinin olduğu boşluğa bakmamızı sağlardı.” şeklinde anlatıyor.

Brian Wilson ve grup arkadaşları küresel başarı elde etmeye devam ederken, travma geçiren rock yıldızı esrar, kokain ve LSD ile kendi kendine ilaç vermeye başladı. Wilson, babasının elinde maruz kaldığı fiziksel tacize ek olarak , 14 yaşından beri endişe sancıları yaşadığını ve zihninde çığlık sesleri duyduğunu iddia etti.

Kariyeri bu baskılar altında düşmesine rağmen, Wilson sonunda ona yardım edecek profesyonel bir doktor buldu, anılarını yazdı ve sahneye geri dönme güvenini yeniden kazandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Michael Jackson

6. Michael Jackson

Jackson 5'te kardeşleriyle ilk kez çocuk yıldızlığını kazandıktan ve ardından kendi başına bir sansasyon olarak,“Pop'un Kralı” olarak ilan edilen Michael Jackson, bu şöhretinden dolayı sık sık istismar edilmişti.

Jackson, iddiaya göre babası Joe Jackson tarafından fiziksel olarak dövüldü ve sözlü olarak işkence gördü.

Joe Jackson'ın çocuklarını düzenli olarak sıkı provalara zorladığı ve yanlış adım atmamaları için onları aşağılayarak şarkı söylemelerini ve dans etmelerini söylediği iddia ediliyor. Ceza olarak bir kayış, kemer tokası veya elektrikli su ısıtıcısının kablosuyla şiddet gösteriyordu. 

Joe Jackson ise çocuklarını dövdüğü için asla pişman olmadığını ve bunu yapmanın onları hapisten uzak tuttuğunu ve haklı çıkmalarını sağladığını söyledi.

Şarkıcı 40'lı yaşlarındayken bile gazetecilere babasını düşünmenin onu hasta ettiğini itiraf etti.

7. Britney Spears

7. Britney Spears

Christina Aguilera ve Justin Timberlake gibi Britney Spears da kariyerine Disney'in çocuklar için hazırladığı The Mickey Mouse Club eğlence programında başladı.

Tabii daha sonra birçok ödüle sahip bir pop yıldızı haline geldi.

Spears 2008 yılında psikolojik tedavi olmak için vasiliğini geçici olarak babasına verse de bu süreç çok uzadı ve özgürlüğünü bir türlü geri alamadı. 

Vasiliğin geçici olması gerekirken 13 yıl yürürlükte kaldı.

Spears'ın babası konser başına 350.000 dolar kazanıyordu. Bunun üzerine sosyal medyada #FreeBritney hareketi başladı ve Britney Spears'da bu harekete dahil oldu.

Haziran 2021'de Spears, akıl sağlığı ile mücadelesini, hayatı boyunca otorite kaybını ve babasının onu devam eden tedavi sürecinde nasıl çalışmaya zorladığını anlattı.

Jamie Spears elinden gelenin en iyisini yaptığını iddia etse de vasilik davasını kaybetti.

8. Anne Christina Crawford

8. Anne Christina Crawford

Joan Crawford, Clark Gable ile klasik filmlerde rol alan ve Mildred Pierce ile En İyi Kadın Oyuncu Oscar'ını kazanan saygın bir stüdyo oyuncusuydu. Ancak evde çok farklı bir anneydi.

Kızı Anne Christina Crawford'a göre ünlü ebeveyni bir anda aniden öfkelenip kızının en küçük hakaretleri için sadist cezalar veriyordu. Bunun yanı sıra Christina Crawford röportajlarında dokuz yaşındayken bir gece annesinin onu bir teneke kutuyla dövmek için nasıl yatağından sürüklediğini dile getirdi.

13 yaşındayken Crawford, annesinin onu boğazından tuttuğunu, yüzüne yumruk attığını ve duvara çarptığını söyledi.

Joan Crawford, gençliğinde hem erkeklerle hem de kadınlarla yaşadığı bir dizi romantik yakınlaşmadan sonra çocuk sahibi olamayacağını fark etti. Böylece kızı Christina'yı evlat edindi.

1990'larda Christina Crawford gerçeği öğrendiğinde, gerçek anne ve babasının ikisi de ölmüştü.

9. Judy Garland

9. Judy Garland

Judy Garland, 1939'da Oz Büyücüsü'ndeki rolüyle sinema tarihinin ikonik bir parçası oldu. Klasik filmi çekerken sadece bir genç olan Garland'ın ekrandaki peri masalı deneyimi, kamera arkasında yaşadığı çocukluk istismarını yalanladı.

Garland, annesi Gumm'un başarısız bir kürtaj geçirmesinden sonra, Haziran 1922'de doğdu.

Doğumundan 2 yıl sonra kızını sahnelere çıkaran anne Gumm, şöhret ve servet tarafından yönlendiriliyordu.

Garland'ın annesi, 10 yaşındaki kızına, enerjisini ve performansını artıran diyet hapları bile verdi. Yatmadan önce etkilerine karşı koymak için de uyku hapları verdi. Sonunda, çocuğun diyetini düzenlemek için stüdyoların kendileriyle bile işbirliği yaptı.

Garland daha sonra kendi annesini 'Batı'nın gerçek Kötü Cadısı' olarak tanımlayacaktı. Ve sonunda, yıllarca zorla ilaçla beslenmesi, bağımlılıkla ömür boyu süren bir mücadeleye yol açtı ve 1969'da aşırı doz nedeniyle öldü.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
27
8
3
2
2
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?