Görüş Bildir
Haberler
Ağustos Ayında Burcunun Başına Gelecekleri Söylüyoruz!

etiket Ağustos Ayında Burcunun Başına Gelecekleri Söylüyoruz!

Aylar önce çıktığımız yolların nerelere vardığını görme zamanı geldi. Tutulmalar başlıyor! Bir de üstüne Merkür retrosu... Bu ay baya şenlikli olacak, sevgili okurlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yükselenini de seçmeyi unutma!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

Aşk nihayet, Koç!

Sevgili Koç, 

Güzel, artık enerjine yakışır gelişmelerin yaşanacağı bir aya giriyorsun. Ay içerisinde bizi iki tutulma, bir de Merkür retrosu bekliyor! Bunların mealini açıklayacağım fakat önce ayın başında, aklındaki işlere dair harekete geçmeni öneriyorum. Zira çarşamba günü kariyere yönelik işlere başlamak, görülmek, parlamak için ideal bir gün! Kariyere, sosyal hayata dönük kafanda planlar varsa hızlıca bir yerden başlamanı öneririm; zira ay sonuna doğru yeni başlangıçlar için çok da destekleyici bir hava olmayacak. Bu fırsatı kaçırmadan saldır!

Bugün, yani çarşamba günü, ayın başı; aşk konusunda da çok kısmetli. Açılmak istediğin insan mı olur, ilişki konuşması mı olur artık kafanda ilişkine dair ne varsa olumlu gelişmeler yaşayabilirsin. Yani, ilişkiler konusunda da saldır derim ben.

Geleliiiim ayın asıl meselesine: 6 Ağustos, Kova burcunda ay tutulması! Bu tutulma öyle böyle bir etki değil, sevgili Koç. Son derece güçlü, büyük değişimler yaratacak ve uzun vadede önemli olacak kararlar aldıracak bir potansiyelde. Tutulmalar, uzun süredir aklımızda olan ama yapamadığımız-harekete geçemediğimiz-karar veremediğimiz konularda bizi sırtımızdan itekleyen bir güç gibi çalışır. Bir örnekle destekleyelim: 'İşten ayrılsam mı, ayrılmasam mı' diye düşünüyorsun ama karar veremiyor ve arafta kalmış mı hissediyorsun? Tutulma etkisinde, evren senin yerine karar verir; işten atılırsın ya da ayrılırsın - yahut işinde kalıcı olacak şekilde artık terfi alırsın. Bunun gibi düşün! 'Sevgilimden ayrılsam mı' diye düşünüp dururken, sevgilinin 'eeeh' diyip kendi kendine dönüp gitmesi gibidir tutulma etkisi. İrade işlemez ve biraz da kaderseldir. Ninelerimizin dediği gibi 'her şey olacağına varır' tabiri bu tutulma etkisini tam özetleyebilir.

Kısacası, iki tutulmanın olacağı bu ay, artık şimdiye kadar attığımız adımların, çıktığımız yolların, oluşturduğumuz temellerin, başlattığımız meselelerin nihayetine varma vakti. Kanında Koç'luk var, iradenin dışında olayların geliştiğini düşünebilirsin ve bu seni rahatsız hissettirebilir lakin her olayın yolunu kendimizin açtığını ve her işte bir hayır olacağını unutma lütfen. Şimdi gelelim bu 'nihayete ulaştıran tutulma' etkisinin seni hangi konularda vuracağına...

Ay başındaki tutulma etkisi ile beraber, sevgili Koç, eğer basın yayın, teknoloji gibi alanlarda çalışıyorsan güzel kariyer gelişmeleri görüyorum. İş yerinde yeni projelere başlamak, kişisel bir girişimle site / blog açmak, makale yayınlamak vesaire gibi aksiyonlara girebilirsin. Evren de seni sonuna kadar destekler. Dersen ki 'ben işsizim / öğrenciyim / mesleğim alakasız'; o zaman tutulmanın etkisi seni daha da etkili bir yerden vuracaktır... Çünkü gerçekleşen tutulma senin 11. evinde yani, 'büyük hedefler evi'nde olacak. Sana aylardır Satürn transiti, 'ufkunu açma - eğitim - geleceğe dair planlar' konusunda sınanma gibi şeyler söylüyorum hatırlarsan; bu tutulma ile beraber artık hayatın konseptini eğer henüz belirlemediysen, o büyük hayale sahip olma, o adımı atma zamanı geliyor. Kısacası ıvırı zıvırı kenara bırakıp geleceğe, planlarına odaklanma zamanı. Kişisel tavsiyem; hayallerini isteklerini bolca dile getir, 'istiyorum' de, günlük mu tutarsın not mu alırsın bilemiyorum fakat mutlaka kafandaki fikirleri, o tilkileri bir şekilde somutlaştır. Tek ihtiyacın olan kendi zihnin olacak.

İşte böyle, sevgili Koç. Umarım ilk tutulmanın kişisel bazdaki etkilerini açıklayabilmişimdir. Ay sonundaki güneş tutulmasıyla tamamlanacak olan tatlı bir konuya dair bir tahminim daha var ama o çok güzel olduğu için yazının sonuna saklıyorum :)

Venüs Yengeç burcuna geçiyor; bu da senin yuvanı şenlendiriyor. Evlilik nişan gibi durumlar için uygun zamanlar -fakat yine de ayın 15'inden önce olmasını tavsiye ediyorum. Eve eşyalar almak, yenilikler yapmak, taşınmak için de uygun. Ama yine bu da 15'inden önce olsa iyi olur... 

Eğer bir sevgilin varsa, ayın 4'ü civarında ego savaşı güçlenebilir, sıkıntılar çıkabilir. Kıskançlık da cabası! Lakin bu etkiye teslim olmak zorunda değilsin. Bu etkiyi yaratacak olan gezegenler, son kez zorlu bir açıyla, sevgilinle arandaki konu her ne ise son kez masaya yatırıp konuşup çözmeniz için fırsat yaratıyor gibi düşün. Sevgilin yoksa, bu etki pek de zorlamaz zaten.

Ay ortasında ailendeki kadın figürlerle gerginlikler yaşanabilir. Manipülatif, baskıcı tutumlar hiç iyi değil, bu tuzağa düşmemek lazım. Ailede yahut yaşadığın evde dengeyi korumaya bak. 

Aşk aşk aşk! Bu ay sevgilin varsa da, yoksa da çok şanslı! Ay sonunda Aslan burcunda gerçekleşecek olan tutulma da (ay başındaki ay tutulmasının getireceği yeni arkadaşlar içinden de olabilir) sana damdan düşer gibi aşk getiriyor! Birine aniden vurulduğunu hissedebilirsin, sosyalleşmek, yeni insanlarla tanışmak, değer gördüğünü hissetmek gibi güzel etkiler var. Eğer çocuk sahibi olmak istiyorsan, yine şahane güzel bir dönem. Fakat bu kadar basit değil elbette; işler tahmin ettiğinden biraz daha karmaşık olabilir. Yeni insanlar ve yeni aşk ile beraber, geçmişten flört ettiğin kişilerin yeniden hayatına girmesi, mesaj göndermeleri gibi durumlarla karşılaşabilirsin, afallama ve ne istediğini bil. Tutulmalar kaderseldir, bazı hesapları kapatma vakti. Kısacası, birden fazla insanla flörtün sana çok fazla hayır getireceğini düşünmüyorum, Koç. Ay sonunun getireceği sosyal ortamdan, istediğin insanı seçip sağ salim çık!

Ay sonunda, daha önce kaçırdığını düşündüğün kariyer-akademi gibi konulara dair fırsatlar yeniden gündeme gelebilir. Ego yapmadan hedeflerine odaklanmak faydalı olur diye düşünüyorum. 

Hızlı bir aya hazırlan! Hadi bakalım, alemler Koç burcu görsün, ateş görsün! 🔥

Gözünü hedeften ayırma, Boğa!

Sevgili Boğa,

Ne ay ama! İki tutulma, üstüne bir de Merkür retrosu... Bunların mealini sana açıklayacağım ama önce şöyle bir özet cümlesi geçeyim: Sana aylar dediğim 'içsel dönüşüm, kendini keşfetme, şifalanma' falan filan gibi daha derin ve kişisel etkilerin değil; artık gerçek ve sosyal hayata dönük somut gelişmelerin yaşanacağı cayır cayır bir ay. O yüzden sabit bir Boğa gibi değil; tüm bu değişimlere, aksiyonlara ayak uydurabilecek ve evrenin hazırladığı fırsatları havada kapabilecek bir Aslan kadar cesur ve gururlu, bir Kova kadar da değişime açık ve zeki davranma vakti...

Kariyerle başlayalım çünkü bu resmen ayın odak konusu olacak. Eğer 'ben öğrenciyim / işsizim / kariyer gelişmesine açık bir mesleğim yok beyaz yakalı değilim' diyorsan; bu 'kariyer' gelişmeleri, kendini tanımladığın, topluma sunduğun kimliğin ile alakalı. Eğer yaşın gençse ve henüz toplum karşısındaki ünvanına karar veremediysen dahi, işte o büyük kararı verdirecek noktaya geliyorsun. Zira bu ay yaşanacak olan tutulmaların etkisi hiç hiç hiç küçük değil. Tutulmalar kaderseldir ve uzuuuun vadede etkilidir. İrade işlemez ama bu senin pasif olduğun anlamına gelmiyor; uzun zaman önce çıktığın yolların, açtığın konuların nihayetlenme, netleşme vakti. Örneğin uzun süredir işten ayrılmayı düşünüyorsun ama karar mı veremiyorsun? Tutulmalar zamanında evren senin için karar verir. Bir toprak tabiatlı olarak değişim sana rahatsızlık vermesin; her bitişin bir başlangıç olacağını bil... Evet bu ay içerisinde kariyer konusunda sıkıntılar, değişimler yaşanabilir. Sana düşen nokta ise otorite figürleriyle kesinlikle zıtlaşmaman yönünde. Ayın 4'ü civarında, eğer bir patron - baba - öğretmen gibi bir otorite figürüyle uzun süredir devam etmekte olan bir sürtüşmen varsa; son kez ve bu defa kapanmak üzere gündeme gelebilir. Hepimiz içgüdüsel olarak otoriteyi yerle bir etmek, kendi irademizi elimize almak isteriz lakin ben otorite ile çarpışmak yerine ondan bir şeyler öğrenmenin, seni iyi anlamda değiştirmesine izin vermenin daha yapıcı bir etki yaratacağını düşünüyorum. Ayrıca; ayın ilerleyen vakitlerinde yaptığın işle alacağın övgü, ödül etkisini de gölgelemesini istemiyorum. O yüzden ay başında senden pozisyon olarak daha güçlü insanlara biraz yavru kedi gibi davranmak lazım. Sabret, zira şahane şeyler geliyor. 

Ayın ortasında aile konusunda bazı sıkıntılar çıkabilir. Özellikle maddi konular gündeme gelebilir. Büyük alışverişlerden kaçınmanı tavsiye ederim. Yine aynı şekilde ayın ortasında başlayacak olan retroda, ani kararlar almak durumunda kalırsan imzalayacağın kağıtlara falan çok çok dikkat et. Bankadan kredi çekmek gibi işlere girişiyorsan hele ekstra dikkat!

Kariyer konularının gündeme gelmesi (yahut 'ben gelecekte ne yapacağım, ben topluma ne sunuyorum, ben ne işe yarıyorum, benim statüm yetersiz' gibi duygulara kapılmak) yine aynı şekilde içine dönmek, çocukluğu özlemek gibi meseleler yaratabilir. Çok darlanırsan yardım al, bu dönem psikolojik şifalanma, terapi vesaire için oldukça uygun. İç dünyanın, dışarıya, kariyere fazlasıyla yansıyacağını unutma.

Yine ayın ortasından itibaren eski flörtlerden dönüşler, sinyaller alabilirsin. Kafana göre takıl lakin eğer ciddi bir ilişkin yoksa, ufak sinyallere aldanıp gelinliğini / damatlığını hazırlamanın bir mantığı yok :) Eğlenmene bak işte!

Yine bu ay, özellikle 2. ve 3. hafta civarı kardeşlerinle yahut yakın çevrenden kadın figürleriyle zıtlaşmalar yaşaman mümkün. Öğretmenlerle de aynı şekilde! Bu konuda kedi yavrusu gibi ol diyemeyeceğim; sınırlarını belirlemek ve özellikle sinsi duygusal manipülasyonlara kanmamak önemli. Senin 'sabır' olarak gördüğün, erdem saydığın saygıyı; insanlar 'tepkisizlik, pasiflik' olarak görebilir. İnsanlar işte... 

Ay sonunda ise aileyle ilgili meseleler var yine, Boğacığım... Bu aynı zamanda seni ruhsal anlamda da etkileyecek bir durum (ki zaten kendimizi ne kadar bağımsız bireysel görsek de, aileden geçmişimizden kaçamıyoruz ve günümüze kadar oluşan etkilerinden), ailenle çözmen gereken bir konu olabilir. Bu konunun seni kişisel anlamda geliştireceğini bilmelisin. Ailenden insanlar desteğine ihtiyaç duyabilir. Eğer çocuk sahibiysen, dikkatli olman gereken bir dönem. Sağlık sorunlarına dikkat edilmeli. Ani taşınmalar söz konusu olabilir ama tavsiye etmiyorum. Bu etkiler Eylül ayının başına kadar geçerli olacak.

20-21 Ağustos tarihleri parasal gelişmelere açık; zam istemek yahut para getireceğine inandığın bir projeye odaklanmak isteyebilirsin. Yeni müşteriler bulabilirsin. 

Ayın 20'sinden sonra enerjinin de yükseldiğini hissedeceksin. Kariyer ve aile konularından uzaklaşmak, partilemek gezmek dolaşmak için gayet güzel zamanlar. Aşk da var, bahsettiğim gibi. Ama hemen ilişkiye dönmesini bekleme. Bu ay gözünü kariyer hedeflerine odaklamışken; otoriteyle çatışmaktan kaçın, niyetini temiz tut ve hayallerine odaklan. Aile şifalanacak, ruhun huzur bulacak. Biraz sert bir yol ama geçeceksin. 💎

Artık yüklerden kurtulma vakti, İkizler!

Şenlik başlıyor; böyle bir ayın altından ancak sen kalkabilirsin zaten. Hazır mısın, İkizler? Çünkü kaostan besleneceğiz. Mahalle yanarken, kahkahalar atacağız! 

Şaka bir yana, cidden hızlı bir ay başlıyor. Ayın başından itibaren sosyal çevrede hareketlenme, mini yolculuklar söz konusu olabilir. Kardeş, kuzen yahut kankalar gibi yakın çevreden destekler görebilirsin. Lakin bu süreçte tahmin ettiğinden çok daha fazla gizli düşmanın ('düşman' kelimesi çok sert oluyor, istersen buna 'içten pazarlıklı' diyelim) olduğunu bilmelisin. Curcunanın içinde fark etmediğin ve güvendiğini düşündüğün bazı insanların gerçek yüzlerini göstermeleri en erken ay sonunu bulacak. O yüzden ilişkilere dikkat etmeni öneriyorum. Hele ayın 4'ü civarı borç harç gibi işlere, başkaları ile alakalı para konularına dikkat et lütfen. Bankadan başkası için kredi çekme mesela; zor durumdaysan da borç verirken iki kere düşün. Açıkçası biraz para kaybı riski var, dürüst olayım... 'Başımın gözümün sadakası olsun' diyebileceğin kadar küçük rakamlarda kalır umarım! Aynı şekilde ayın ortasından itibaren bilgi güvenliğine çok çok dikkat etmeni tavsiye ederim. Bilgisayarını, telefonunu ulu orta bırakma. Etraf sinsi dolu :) 

Ayın ilk tutulması sana daha önce (senenin başına bir dönüp bak bakalım neler olmuştu), kaçırdığını düşündüğün fırsatları yeniden getirebilir. Özellikle yurtdışı bağlantılı konularda, yolculuklarda ve akademik meselelerde bir vurgu var. Dil kursu dahi olabilir; yahut vermen gereken bir sınav. Ben bu etkinin gayet olumlu olacağını düşünüyorum. Fakat ayın 15'inden sonra retro etkisinde olacağımız için, imzalanması gereken belgelere, biletlere, organizasyonlara çok dikkat etmek gerekebilir. Bir mail gönderiyorsan mesela, göndermeden önce bir oku, gönderdikten sonra kontrol et vesaire gibi basit önemler alsan fena olmaz. Bu ay ikinci bir şans geliyor, İkizler. Bunu ilk haftada görülecek olan Jüpiter - Plüto karesinin vereceği 'ego krizleri' ile harcamamak lazım. İkinciye denemekten, örneğin bir işe yeniden başvurmaktan, bir konuyu yeniden açmaktan, bir daha sınava girmekten falan çekinme. Özellikle ayın 4'ü civarı biraz fazla gururlu davranma ihtimalin var, bu hal güzel fırsatları gölgelemesin.

Yine aynı şekilde ilk hafta içerisinde, maddi konularda bir gerginlik görünüyor. Fakat bu gerginlik bir süredir yaşanan maddi sıkıntıları son kez gündeme getirip bitirecek gibi duruyor. İlk hafta çok fazla para harcamamanı tavsiye ediyorum. Ondan sonra zaten retro etkisi olacağından; bu ay sana sadece 2. hafta içerisinde alışverişe izin var, ona göre! :)

Ayın 15'inden itibaren aile ile ilgili geçmişte kaldığını düşündüğün meseleler yeniden gün yüzüne çıkabilir. Geçtiğini sandığın yaralarının yerini yeniden hissedebilirsin. İkizlersin, halledersin! 

Ciddi meselelerle seni sıkmak istemiyorum ve aşktan bahsetmek istiyorum lakin bu ayın odak noktası aşk değil. Sevgilin varsa bile, sosyal hayatın çevrenin curcunası arasında biraz yanlış anlaşılmak, ihmal edilmek söz konusu olabilir. Ay sonuna doğru yeni insanlarla tanışabilir ve flört edebilirsin ama kalıcı olacağını hemen düşünme. Ayrıca uyarmak istediğim bir konu: Özellikle ay sonuna doğru büyük sözler vermek, imzalar atmak için uygun değil. Gerilen ilişkilerin gazına gelip 'ne yapılacaksa yapalım' demeden önce ilişkileri oturup enine boyuna düşünme vakti. Ki zaten sana aylardır ilişkiler konusunda bu tarz şeyler söylüyorum lakin bu bitmek üzere, üzülme. 

Ayrıca şöyle bir ihtimal de açık; eğer yurtdışında yaşayan arkadaşların, yabancı tanıdıkların varsa yine onlarla alakalı gelişmeler olacaktır. Farklı bir şehirde yaşayan eski sevgililerden dönüşler alabilirsin örneğin. Ne yapacağın konusunda kararsız kalırsan; sana aylardır söylediğim şeyi söyleyeceğim: Artık senin için aşk konusunda ne istediğini anlama vakti. Senin yerinde olsam denenmiş ve olmamış ilişkilerle zaman harcamak yerine, bu zamanı ve enerjiyi işe güce - gelecek planlarına odaklardım. 

Para konularına bir kere daha değineceğim; maddi anlamda evet gerginlikler görünüyor, fakat aslında kazançlara açıksın. Bunu söylerken havadan gelen parayı kastetmiyorum; işyerinde yapacağın bir girişim, başlayacağın yeni bir proje son derece bereketli olabilir. Sadece meyvelerini almak biraz zaman gerektiriyor. Enseyi karartmak yok, hayata saldırmaya devam. Özellikle sanata üretime dayalı, ellerinle çalıştığın bir meslekteysen, gelişmeler var mis gibi.

Bu ay yüklerden kurtulacaksın diyorum; nedir bu yükler? Geçmişin yaraları, etrafındaki gereksiz insanlar, maskesi düşen dostlar... Bu tarz ani gelişmelere ani tepkiler vermeden, cezalandırmadan geçmek lazım. Zira evrenin sana sunacağı ikinci şansları intikam gibi anlamsız girişimlerle harcama. Bol şans! ⭐️

Bu ayın şanslısı sensin, Yengeç!

Venüs senin burcuna giriyor, Yengeç. Bu ne demek, güzeller güzeli Venüs'ün ışığı senin teninden yansıyacak demek! Saç kestirmek, bedende değişimler yapmak, alışveriş için uygun zamanlar ilk hafta... Ama kilo almaya da meyilli olacaksın bu ay, onu hatırlatayım! :) Venüs'ün güzel etkisi seni iş görüşmelerinde de, aşk konularında da iyi etkileyecek. Dolayısıyla gez dolaş ve insan içine çık derim ben. Lakiiiiin...

Ayın 4.ü civarı sağlığına dikkat etmeni istiyorum. Ayrıca aile içi ilişkiler de gerilebilir. Dramatik davranmak insanı bir yere götürmez biliyorsun, profesyonel bir Yengeç olarak bunu defalarca deneyimlemiş olmalısın. Aile içerisindeki gerginliği yaratan gezegenler; sıkıntılı bir konuyu son kez gündeme getirip bu sefer konuşup, tartışıp komple kapatmanızı istiyorlar. Dolayısıyla konuşma tartışma sırasında yapıcı olunmalı. 'Anlaşamıyoruz, olmuyor' diyerek yıkıcı davranmak yerine, 'bu defa bitiriyoruz bu konuyu, yenilmeyeceğiz' kafasına girmek nereden baksan daha mantıklı. Aile önemli şey. 

Aynı şekilde eğer kendini depresif hissediyorsan, bir akıl hocası bulmak, psikoloğa gitmek, başkalarından tavsiye almak için iyi bir zaman bu ilk haftalar.

Ev sahibi gibi insanlarla gerilim de söz konusu olabilir. Mahkeme, dava gibi konular son kez gündeme gelip nihayete bağlanabilir. Eğer taşınmak vesaire söz konusu olursa, ayın 15'inden önce halletmeni tavsiye ederim. Aynı tavsiye evrak işleri, imzalanacak kağıtlar ile ilgili de geçerli.  

Yine de tüm bunlarla ilgili (her ne kadar tutulmalar pek pozitif-negatif yorum kaldırmasa da) senin için olumlu olacağı inancındayım zira şanslı Jüpiter'in eli sana da değiyor.

Gelelim ilişkiler konusuna... Şimdi hemen panikleyip dramatikleşme tamam mı... *Gerilim müziği*... Şaka bir yana, ikinci hafta içerisinde cidden ilişkin konusunda sıkıntılar yaşanabilir. Eğer bir sevgilin varsa geçerli bu. Sıkıntı daha çok iki taraftan birinin manipülatif davranması, diğer tarafın mahremiyetini ihlal etmesi, sırlar saklaması gibi konularda olabilir. İki taraf da karşısındakini kendisinden bağımsız ve irade sahibi bir birey olarak kabul etmediği sürece sağlıklı bir ilişki olmaz, Yengeçciğim, bunu bilmelisin. Eğer bu garip etkiye maruz kalır ve istismar edilen tarafta olduğuna dair bir izlenime kapılırsan mutlaka ama mutlaka sınırlarını net bir şekilde çizmelisin. Saygı ve güven olmadan ilişki olmaz. Aynısı senin için de geçerli. Paranoyadan uzak dur. Kıskançlığının temeli yoksa, mantık dışı olduğu konusunda hemfikiriz zaten, değil mi? Varsa da, yapılması gereken belli. Aidiyet duygusunu enine boyuna düşüneceğin bir süreç olacaktır. Bir insana 'komple sahip olmanın' imkansızlığını, karşındakinin bireyselliğini kabullenmelisin. Bu etkiyi atlattıktan sonra aşk konusu gayet bal kaymak.

Kadın hastalıklarına meyilli misin? Öyle ise tedavi için uygun vakit, ertelememek lazım. Her kadının meme muayenesi, pap smear gibi testleri yaptırması gerektiğini zaten astrolog olarak ben hatırlatacak değilim :) Önce kendin! Önce kendine çok kıymet vereceksin, iyi bakacaksın ki, sevdiklerini de bir yengeç gibi sarıp koruyup kollayabilesin.

Amaaa ayın asıl konusu: Para! Mesleki anlamda gelişmeler var. İş görüşmelerinden olumlu sonuçlar alabilirsin. Zam istemek için uygun dönem. Yine de bunları 15'inden önce yapmanı tavsiye ederim. 15'inden sonra ise, daha önceden yaptığın işlerin karşılığını alabilirsin. Yahut daha önceden başladığın ve yarım bıraktığın projeler yeniden gündeme gelebilir. Para konusunda ikinci bir şans var. Eşinden destek görebilir; banka kredisi, burs gibi konularda sonuçlara varabilirsin ay sonuna doğru. 

Gelen paralarla beraber, hem de Aslan tutulmasıyla alışveriş yapmak isteyebilirsin. Hiçbir burca önermesem de, elektronik dışında alışverişler ay sonunda senin için bereketli olur. 

Çocuk sahibi olmak istiyorsan güzel fırsatlar var. Çocuklara yönelik bir işte çalışıyorsan, yine kariyer gelişmeleri kapıda. Gayet güzel bir ay valla! Sadece aşk konusuna azıcık dikkat, aile konusunda da azıcık sukunet... Mis gibi olacak!

Büyük uyanış kapıda, Aslan!

Sevgili Aslan,

Bu ay öyle sana odaklı ki... yazarken heyecanlandım! 

Önce elbette ki uyarılarla başlayacağım: Bu ay iki tutulma var, biri Kova burcunda yani senin ilişkiler alanını etkileyen yerde; diğeri de bizzat senin burcunda yani hayatına varoluşuna yönelik gerçekleşecek. Ortaya tam bir kaos çıkabilir! :) Ama Lord Baelish diyor ya hani 'kaos bir çukur değildir, kaos bir merdivendir!' diye... İşte aynen onun dediği gibi, bu ayın karmaşasını içinde boğulmalık bir çukur gibi değil, üzerine basıp yükselmelik bir merdiven gibi göreceğiz ve atlatacağız. Hazırsan başlayalım!

İlişkilerde nihai sonuca varılacak bir dönemdesin. Sevgilin varsa, uzun süredir devam eden ve bitirilemeyen konular gündeme gelecek. Tutulmalar dönemine kadar kendi irademizle karar verip harekete geçmediysek, tutulmalar döneminde evren bizim yerimize seçim yapacaktır. Bu senin tamamen pasif ve edilgen olduğun anlamına gelmiyor, unutma; şimdiye kadarki yolları kendimiz açtık, olaylara zemini kendimiz hazırladık ve yönümüzü belirtledik. Şimdi 'olacakların olma vakti'. Olayların iraden dışında geliştiğini düşünmek, iradesi güçlü bir burç olarak seni panikletebilir lakin ay sonuna doğru geçmişe dönüp baktığında aslında seçimlerimizin sonuçları olduğunu göreceksin. Tutulmalar diyorum, sonuçlandırır. Örneğin sevgilinden ayrılmayı düşünüyor ama hiçbir girişimde bulunmuyor muydun? Tutulma döneminde sevgilin kendiliğinden gidebilir... gibi gibi. Bu durumda oturup ağlamak yerine 'zaten istediğim bu değil miydi?' diye sorgulamak mantıklı olur. 

Sana 'ayrılacaksın, ağlayacaksın' demiyorum. Lakin sonuçlanmalar kapıda. Bu gayet evlilik şeklinde de olabilir. Artık kademe atlama vakti. 

Bu kademe atlamanın öncelikle senin içsel bir sorgulamaya girişmenle alakalı olduğunu düşünüyorum. Özellikle ayın 15'inden sonra bazı gizli düşmanlar açığa çıkabilir. Öncesinde de sinsi insanların yakınında olduğunu bilmeli ve herkese sırlarını açmamalısın. Bilgi güvenliğine de lütfen lütfen dikkat et. Telefonun, laptopun güvende olsun. Yanılgılara açıksın, bu yüzden ani tepkiler vermemek lazım. Kükreme yani hemen.

Şimdi aşk konusuna ara verip ilk haftaya bakalım. Parasal konularda mini bir gerginlik ilk hafta yaşanabilir. Para kaybı olabilir. Bunu 'başımın gözümün sadakası olsun' diyebilecek seviyede tutmak adına büyük borçlar vermekten, krediler çekmekten kaçınmanı tavsiye ederim. Beraber çalıştığın bir ortağın varsa, maddi konularda gerginlik yaşanabilir. Bu inan ki geçici bir etki. Kazanç konularında mesela sürekli ayağına dolanan bir mesele varsa, son kez masaya yatırıp enine boyuna düşünüp çözme vakti. bu konuyu çözdükten sonra uzun bir vakit daha rahat edeceksin.

İçini kararttım biliyorum lakin bu ayın vitamini son haftalarında! Kendinle ilgili bir yenilenme, hayatındaki yanlış insanları çıkarma, yeni bir hedef ve konsept belirleme söz konusu. Daha da iyisi: Bu konuda yalnız olmayacaksın. Statü olarak senden güçlü insanlardan destek alman fazlasıyla söz konusu. Ailenle de işler güzel görünüyor. Yalnız olmayacaksın! 

Kadın hastalıklarına meyilliysen, tedavi için uygun vakit, ertelememek lazım. Her kadının meme muayenesi, pap smear gibi testleri yaptırması gerektiğini zaten astrolog olarak ben hatırlatacak değilim :)

Ayın 15'inden sonra kariyer konularında daha önce kaçırdığın şanslar yeniden gelebilir. Gururlu olmadan o şansları yakalamak lazım bence. Örneğin reddedilen bir projen bu defa kabul görebilir, daha önce deneyip beceremediğini düşündüğün bir işe yeniden başlayabilirsin, kaybettiğin bir müşteri geri gelebilir... gibi gibi! Aynı şekilde daha önce başlayıp karşılığını alamadığın işlerin parası gelebilir. Daha önce yaptığın kredi/burs başvurusu sonuçlanabilir. Verdiğin borçlar ödenebilir. Güzel yani! Ama kendini hemen büyük alışverişlere vurma derim. Onun yerine kendine ve geleceğe yatırım birikim yapmak daha mantıklı.

Sanata yönelik bir işteysen kariyerin depar atmak üzere. Aynı şekilde herhangi bir lider pozisyonundaysan da öyle. Çocuk sahibi olmak için uygun zaman. Ay sonu gayet güzel gelişmeleri senin için saklıyor. Büyük uyanış yaşayıp, dostu düşmanı görüp, zehirli ilişkileri bitirip dersler alma vakti. Işıltılı bir Aslan olarak tek başına da değerli olduğunu ve aslında bir 'malum kişi' olmadan da yalnız olmadığını-dostları, aileyi, sevenleri görme vakti! Bol bol dilek tut. Hayat depar atıyor!

Arkandan saldıranları alt edeceksin, Başak!

Sevgili Başak, 

Uyaracağım konular: 

  • Evcil hayvanlarına dikkat et, sağlıklarını ihmal etme. Evcil hayvan edinmeyi düşünebilirsin, iyice enine boyuna hesaplayarak karar ver.

  • İş arkadaşlarınla gerilimler söz konusu olabilir. Aldanmalara açık olacaksın, herkese hemen güvenme. Bilgi güvenliğine çok dikkat et, laptopunu bilgisayarını iyi sakla. İnsanların asıl yüzlerini ay sonuna doğru göreceksin.

  • Kendi sağlığını da önemsemelisin; meme muayenesi, pap smear gibi testleri ihmal etme.

  • Psikolojik tedavi, terapi yahut meditasyon, dua gibi ruhunu şifalandıracak aktivitelere başlamak için uygun zaman. İhmal etme, faydası sandığından daha yüksek olabilir.

Akıl verircesine net bir giriş oldu ama durum böyle, sevgili Başak. Senin dilinden konuştum! :) İki tutulma ve bir de senin burcunda gerçekleşecek bir retro ile karşı karşıyayız bu ay. İşler hem hızlı, hem de belirsiz olacak. Ama bir Başak gibi titiz davranarak atlatacağız.

Ayın başı iş yerinde, iş arkadaşlarınla alakalı gelişmelerle başlıyor. Aynı şekilde aşk da görünüyor. Gelişmeler iyi görünecek lakin özellikle iş arkadaşların konusunda ani kararlar vermemeli, gaza gelmemelisin. Ortak bir projeye girişmek üzereyseniz mesela, ne kadar mantıklı görünse de iki kere düşün derim. 

Zira parasal anlamda ilk hafta biraz gerginlik görünüyor. İş hayatına yansıyabilir. Bu tekrarlayan bir mesele olarak gündeme gelme ihtimalinde ve bu defa gündeme geldiğinde sonsuza dek çözmen için geliyor. Finansal stabilite kapıda. 

15'inden sonra ise retro seni tam anlamıyla vuruyor sevgili Başak. Açık ve net, retro kuralları yine geçerli: Teknoloji alışverişlerini ertele, kağıtlar imzalarken dikkatli ol, kafan dağınık olabilir insanlarla iletişimine dikkat et. Veee en önemlisi: nostaljinin suyunu çıkarma! Eski sevgilileri özleyebilirsin -hemen derhal onların neden 'eski' kategorisine girdiğini hatırla mesela. Geçmişi romantize etmeye gerek yok. Benim tavsiyem retronun nostaljik etkisini annenin evine dönerek, çocukluk arkadaşlarıyla buluşarak, eski Türk filmleriyle falan atlatmanın sağlıklı olacağı yönünde.

Ay başında sana bir aşk fırsatı var ve olabilecek flörtlerini, ayın ortasından itibaren geçmişin yaralarını düşünerek baltalama. Herkes yara aldı gönül işlerinden, yapacak bir şey yok. 'Dünle beraber gitti, cancağızım, ne kadar söz varsa düne ait. Şimdi yeni şeyler söylemek lazım.

Ay sonuna doğru bence bir tatil için uygun zaman. İnsanlardan uzaklaşmak, içine dönmek, dinlenmek... 'Eeh yeter be kahrınızı ben mi çekeceğim?!' atarı yapabilirsin. Yap bence, hakkındır. Bu dönemde çıkılan bir tatil sana fazlasıyla şifalı gelebilir. Lakiiiin, etkisi Eylül'ün başına kadar sürecek olan retroda yine gizli düşmanlar konusu vurgulanacak. Bu süreçte ani kararlar alma. Aşk demiştik ayın başı için; flörtler ayın başında ilişkiye çevrilirse şahane, ama ay sonunda bir ilişkiye başlama girişimi biraz sıkıntılı olabilir. Aynı şekilde ay sonunda alacağın ayrılık kararlarından da sonradan pişman olabilirsin. Dolayısıyla Ağustos ayının son haftasında ne yapıyoruz? Kendi içimize yönelip dış dünyayı sosyal hayatı biraz akışına bırakıyoruz. Gizli düşmanlar konusu (düşman kelimesi çok sert oluyor, bunu 'içten pazarlıklar' olarak anla), seni paranoyak etmesin. Zira tutulmalar nihai sonuçlar getirir. Cezalarını da evren keser. :) Bol şans.

Artık biraz durup hayatın gerçeklerini düşünme vakti, Terazi!

Sevgili Terazi, 

Bir süredir sürekli aşk odağında olan etkiler bu ay birazcık da diğer kısımlara dağılıyor. Ne güzelsin ki, bu ay yine helak olmayanlardansın! :)

İki tutulma ve bir de retro dönemi, işler hızlanıyor. Öncelikle ilk uyarım ayın 4'ü civarı... Ego savaşları söz konusu olabilir. Senin 'sabır' ve 'incelik' olarak gördüğün erdemli davranışları, başkaları 'pasiflik, tepkisizlik' olarak algılayabilir. Sınırlarını belirlemelisin. Özellikle mahremiyetini kimsenin (baba-patron-öğretmen gibi otorite figürleri vurgulu) aşmasına izin vermemelisin. Bu açıkçası kısa ve geçici bir etki olsa da; daha önce karşılaştığın bir şekilde karşına çıkabilir. Fazla kıskanç bir sevgili, sırlarını didiklemeyi seven bir arkadaş, iradene hükmetmeye ve kontrol etmeye çalışan eril bir figür... Geçmişe dönüp yaşadıklarına bakman, bu sinsi saldırıyı daha kolay fark etmene yardımcı olabilir. Sınırlanırını belirleme, sağlam durma ve bu meseleyi son kez ve sonsuza dek kapama vakti. 

Bunu atlattıktan sonra zaten yine ilerleyen günlerde yaşanacak bir gerginlik var, ailedeki kadın figürlerle alakalı olabileceğini düşünüyorum. Vicdanından yana olmalısın. Diplomatik olmak iyidir lakin şunu unutma; bazen zorbaya hak vermek yahut sessiz kalmak da ona katılmaktır aslında... Kısacası; ezilen bir tarafın yanında yer alman gerekebilir. Bu kişilerin geçmişinden yahut ailenden insanlar olacağı kanaatindeyim. Dayanışma iyidir!

Gelelim ayın ilk tutulmasına! Sanata yahut liderliğe yönelik bir iş yapıyorsan kariyerinde muazzam gelişmeler var. Harika fırsatlar çıkabilir, kendini bunlara hazırla. Çocuk sahibi olmak istiyorsan çok güzel haberler alabilirsin :) 

Yine aşk var, ne şanslısın ki bu aralar! Hoşlanacağın insanlarla tanışabilirsin. Fakat bunların ayın 15'inden sonra ilişkiye dönmesi biraz sıkıntılı olabilir. Eğer bekarsan, bu flörtleri tadında bırak derim. Başın bağlıysa da, sevgilinle çok güzel vakitler geçirebilirsiniz. Tatil, eğlence, etkinlik parti düğün vesaire her şey için şahane bir dönem.

Parasal konularda ise ayın başından itibaren biraz kayıp ihtimali var, ayın ortasından itibaren de yeni girişimlerde bulunmak pek bereketli olmayabilir. Ticari kişisel girişimleri, 'ay ben her şeyi bırakıp bir butik otel açacağım' gibi planları uygulamaya koyma yani bence. Ertele. Yine ayın ortasından itibaren banka kredisi çekmek, ev almak satmak gibi büyük paraların döndüğü işlerden kaçınabildiğin kadar kaçın. Kaçınamazsan da yanına şöyle zehir gibi bir İkizler, Oğlak gibi birini bul ve akıl al! Her şeyi kontrol ettir! 

Ay sonuna doğru gerçekleşecek olan Aslan tutulması ise dostlar arasından gizli düşmanları açığa çıkarabilir. Düşman deyince aklına eli bıçaklı bir katil gelmesin; biraz içten pazarlıklı biri yahut hakkında dedikodu yapmış bir dost da olabilir. Yine de bu etki tutulmanın diğer güzelliklerini gölgeleyemecek bence. Hayatına yeni aşklar girebilir; lakin bunları lütfen geri dönme sinyalleri verecek eski sevgililerle karıştırma. Eğlenmene bak! Kendi kişisel gelişimine odaklan, sosyal çevrendeki yerini belirtle ve eğer yazma-çizme işlerindeysen; kariyerine saldır!

Savaş baltanı çıkarma zamanı, Akrep!

Baltanı mı, kılıcını mı yoksa bıçağını mı seçersin bilmiyorum ama malzemeleri hazırla Akrep, geçmişin zehirli, kangren misali acı veren ilişkilerini kesip atıyoruz! Öyle ki; bir Akrep'in nasıl bağlılık ve sadakat dolu olduğunu bilenler, canına tak ettiğinde nasıl dişini sıkıp kesip attığına ve arkasına bile bakmadan gittiğine çok şaşıracaklar!

Şimdi bunu elbette ki sadece aşk anlamında demiyorum; geçmişten kalan ve duygusal dünyanda iz bırakmış, hatta yaptıklarıyla kişiliğinde yer etmiş insanları hayatından çıkarma vakti. Tutulma var çünkü... Bu tutulma çok ama çok güçlü. Konunun ne ile alakalı olduğu konusunda hemen kafanda bir şey oluşmuyorsa, bu senenin ilk aylarının başına bakabilirsin. Acıtmayı seven bir aile üyesi, sinsi bir arkadaş, bencil bir sevgili... Artık her kim ise, tıpkı görseldeki kedi gibi tıslayıp tavrını belli etme vakti. Tutulmalar kaderseldir ve etkileri uzun vadeli olur. Bazı şeylerin vakti dolduysa, dolmuştur. Sen şimdiye kadar bir karar vermediysen, evren senin yerine karar verir. Kalan sağlar bizimdir, diye düşün. Bu etkiyi en çok ay sonunda hissedeceksin. Ayın başına gelirsek...

Ayın 4'ü biraz iç sıkıntısı getirebilir. Uzak mesafeli ilişkilerden yahut arkadaş çevrenden bazı insanlar canını sıkabilir. Bazı konular son kez konuşulmak üzere açılabilir. Aynı şekilde eğitim hayatın, dil kursu yahut uzun vadeli geleceğe yönelik kariyer planlarını enine boyuna düşeneceğin bir süreç. Tekrarlayan çözemediğin meseleler bu defa netleşecek. Örneğin çıkmayan burs çıkabilir, kabul görmeyen bir iş teklifin gündeme gelebilir gibi...

Aynı şekilde yuva konusunda da gelişmeler var. Taşınmak, ev arkadaşı bulmak, sevgilinle aynı eve çıkmak, ailenle yeni kararlar almak için gayet uygun zamanlar. Bunun etkinin ilk haftadan sonra önümüzdeki ayın başına kadar süreceğini düşünüyorum. Bu bir süreç. Lakin ayın 15'inden sonra kağıtlar imzalamak için pek iyi bir dönem değil zira zıpır Merkür yine retroda olacak. Tavsiyem; ay başında yahut Eylül başında bu işlerin halledilmesi. 

Ayın 2. ve 3. haftası kariyer gelişmeleri açısından mu-az-zam. Ev ile alakalı meseleleri halledip işe güce odaklanmak ve ay sonunda da yaptığın işlerin karşılığını almak, işlerinle övgü toplamak, çalışkanlığınla göz doldurmak şahane bir kapanış olur. Öğrenciysen bunu bir ödev yahut freelance iş ile, işsizsen gönüllü yaptığın şeyler - yazdığın blog vesaire - yaptığın yardımlar ile gösterebilirsin. Bu etki hani kapitalist düzenin dümdüz dayattığı 'kariyer, bol para, statü' üzerinden değil; seni toplum önünde tanımlayan sıfatın ile de parlatır. 

Kardeşlerle ve akrabalarla minik bir gerginlik yaşanabilir, ay içerisinde retro havasının etkili olduğunu ve herkesin birbirini yanlış anlamaya çok açık olduğunu bilmelisin. Yumuşak başlı davranmak önemli. Yumuşak başlı davranmak özellikle ayın 6'sında yaşanacak beklenmedik olaylara da dahil! 

Parasal konularda kısmetlisin ama hem devam eden Satürn transitin, hem de retrolar sebebiyle sana yine büyük harcamaları ertelemen (çok mecbursan da ayın ilk haftasında halletmen) yönünde tavsiye verebilirim. Bol şans!

Filmin sonuna geliyoruz, Yay!

Sana yazarken kendimi 'acı yok Rocky, acı yok! Az kaldı!' diye bağıran bir boks antrenörü gibi hissediyorum, sevgili Yay. Biz bu maçı alırız bence!

Bu ay tam şenlik! İki tutulma var ve aşırı güçlü etkilerle geliyorlar. İlk olarak ayın 4'ü ve 6'sı konusunda seni uyararak başlayacağım. Ayın 4'sında arkadaş ortamlarında gerginlikler yaşayabilirsin. Maddi meseleler söz konusu olabilir aynı şekilde. Para harcalamalarına lütfen dikkat et artık. Özellikle bu ayın ortasından itibaren harcamalar yapmak pek akıllıca olmayacak. Ayın 4'ünde para konusu gündeme gelebilir; bu defa tekrarlayan bir konu gibi tamamen ve sonsuza dek çözüp kapatman için geliyor. Zorlu bir kredi kartı borcunu ödemek, birisinden aldığın borcu kapatmak gibi etkilerle vuku bulabilir diye düşünüyorum. Zorlayacak ama hakkını ver ki bitsin. Sonrasında uzun süre (en az 6 ay) sana bulaşmayacak. 

6'sı ise her ihtimale açık bir gün. Ben yine tahminimi maddi konulardan yana kullanacağım, seni muhtemelen kariyer anlamında vurması ihtimal. Uranüs'ün elinin değeceği bu ayarsız gün için ani toplantılara, haberlere hazır ol.

Şimdi gelelim ayın ilk tutulmasına... Öğrenciysen, makale yayınlamak, ödevler teslim etmek ve bunların karşılığını fazlaca görmek için uygun bir zaman. Tutulmalar nihai sonuçlar getirir. Uzun süredir istediğin işlerin hallolma zamanı. Çevrenden destek görebilirsin, ofisin şenlenebilir. Yakın yolculuklar yapmak isteyebilirsin. Gayet olumlu. Fakat yine aynı tarihlerde gönül ilişkilerinde kıskanç davranman, paranoyak hallere girmen olası. Kıskançlık bir zehirdir ya, bunu kendi içinde aşmalısın eğer mevcut bir ilişkin varsa ve baltalamak istemiyorsan.

Fakat 15'inden sonra başlayacak olan retro etkisi seni yine ilişkilerde zorlayacak gibi duruyor; zira hepimiz yanlış anlaşılmalara çok açık olacağız. Bence ilişkileri fazla deşmemek, akışına bırakmak lazım. Özellikle patronlarla konuşurken ekstra dikkat etmek lazım. Yine 15'inden itibaren büyük alışverişleri kesiyoruz.

Gelelim ayın asıl şahanelik kısmına. Aslan burcundaki büyük tutulma çok önemli. Seni şu şekillerde vurabilir:

  • Yurtdışı, akademi gibi alanlarda daha önce niyetlendiğin işler / yaptığın başvurular yeniden gündeme gelebilir.

  • Kariyer konusunda daha önce gözünü diktiğin ama alamadığın pozisyon / proje yeniden ikinci bir şans ile karşına çıkabilir.

  • Şehir değiştirmek, yurt dışına taşınmak gibi planlar yapmaya ve harekete geçmeye niyetlenebilirsin. Bunun için ise doğru zamanı beklemelisin. Kağıtlar imzalamak iyi değil -retro!

  • Aşk konusunda güzel gelişmeler olabilir. Hakettiğin değeri nihayet gördüğünü hissedebilirsin.

Dolayısıyla bu güzel etkileri güzelce alabilmek için öncelikle fazla gururlu davranmamak gerekiyor. Satürn seni sorumluluk sahibi stabil bir insan yapmak uğruna yordu ve hevesini söndürdü belki ama ikinci şanslara inanmanı ve yolları aynı hevesle yürümeni öneriyorum, sevgili Yay. Unutma, Yay burcu sadece körkütük iyimserlik değil, aynı zamanda şansın da sembolüdür. Yumurta mı tavuktan yoksa tavuk mu yumurtadan misali; iyimser düşüneceğiz, çünkü şanslıyız - şanslı olacağız çünkü iyimser düşünüyoruz.

Feci derecede tatile çıkma ihtiyacı hissedebilirsin ayın 10'undan sonuna kadar. Bu elbette sana iyi gelecektir ama işi ihmal etmeden ve harcamalarına dikkat ederek yapmalısın. Gerçekten az kaldı. Hedeflere hayallere ulaşmaya, bu oyunda seviye atlayarak kazandığımız puanlarla zırhımızı yenilemeye çok yaklaştık!

Aşka da, savaşa da hazır ol, Oğlak!

İki tutulma, getireceği değişimlerle beraber sabit ve garantiyi seven Oğlak'ı huzursuz edebilir. Hele bir de ayın ortasında yetişecek olan retro işleri ve algıları yavaşlatarak Oğlak'ı çileden çıkarabilir. Ama Oğlak bu süreçten çok karlı çıkacak bence.

Sevgili Oğlak,

Bu ay senin için vicdan ve karakter testi getiriyor. Öncelikle ayın 4'ünde bazı ego savaşlarına girebilirsin. Patron, baba gibi statü sahibi kişilere atar gider yapmak içinden gelebilir. Lakin ayın içerisindeki gezegen hareketlerinin getireceği kariyer dalgalanmalarını düşününce, yumuşak başlı davranmanın daha akıllıca olacağını söyleyebilirim. Öfkeyle davranma, ayın 4'ü ve civarında yaşanacak güç ve kontrol odaklı otorite figürleri ile olan sıkıntıları iletişimle çözmeye çalış; çünkü bu gerginliği yaratacak olan pozisyon uzunca bir süre daha gerçekleşmemek üzere son kez etki ediyor ve bu defa komple işi bitirip, çözüp, konuyu kapatmanı istiyor. Senden çok fazla talepte bulunan yahut hakkını vermeyen bir patronun mu var? Ya da hayatına müdahale etmeye çalışan başka bir eril figür mü? Onlarla yapıcı bir iletişim ile sorunu çözmelisin. Bu defa çözülecek, emin ol. Sonra uzun süre seni rahatsız etmeyecek. 

Ayın 6'sı ise senin için kritik. Hemen her gelişmeye açık bir gün. Sağlığına dikkat et, ani tepkiler verme ve sakinliğini koru.

Sonra zaten evlere şenlik tutulmalarımız resmen gerçekleşiyor. İlk tutulmamız seni kazançlar anlamında bulabilir. Fazla para harcamamaya bak çünkü maddi kesintiler, dalgalanmalar hatta birazcık para kaybı ihtimali söz konusu. Hatta bu ay sana komple büyük harcamalar yapmak yasak! :) 

Fakat bu tutulmanın bir diğer yüzü de seni aşk konusunda etkileyecek gibi durması. İşte buraya biraz değinmek istiyorum çünkü tutulmayı takip eden pozisyonlar; aşk konusunun gündem olacağı gibi, bir taraftan da fazla kontrolcü, manipülatif, kıskanç davranabileceğinin sinyallerini veriyor. Eğer bir sevgilin varsa geçerli bu. İki taraftan birinin diğer tarafın mahremiyetini ihlal etmesi, sırlar saklaması gibi konularda olabilir. İki taraf da karşısındakini kendisinden bağımsız ve irade sahibi bir birey olarak kabul etmediği sürece sağlıklı bir ilişki olmaz zaten, bunu bilmelisin. Eğer bu garip etkiye maruz kalır ve bir istismar olduğunu fark edersen mutlaka kartları açık oynamalı ve konuşmalısın. Saygı ve güven olmadan ilişki olmaz. Aynısı senin için de geçerli. Paranoyadan uzak dur. Kıskançlığının temeli yoksa, mantık dışı olduğu konusunda hemfikiriz zaten, değil mi? Varsa da, yapılması gereken belli. Aidiyet duygusunu enine boyuna düşüneceğin bir süreç olacaktır. Bir insana 'komple sahip olmanın' imkansızlığını, karşındakinin bireyselliğini kabullenmelisin. Bu etkiyi atlattıktan sonra aşk konusu gayet bal kaymak.

Kadın hastalıklarına dikkat etmeli ve kontrolleri, tedavileri aksatmamanı tavsiye ediyorum. Ha bir de trafikte dikkatli olmalısın; özellikle ayın 15'inden sonra. 

Ay sonuna doğru parasal sıkıntılar çözülüyor. Yeni fırsatlar çıkıyor. Yine de harcamalar yasak, büyük olanlar yani! 

Ay sonundaki tutulma bazı insanların maskelerinin düşmesine sebep olabilir. Sezgilerine güvenmelisin. Bu süreçte senin de aklını karıştıran insanlar olabilir; ilişkilerinde sadık kalmaya, yapamıyorsan da en azından dürüst olmaya özen göster lütfen. Çünkü ünlü düşünür Demet Akalın'ın da dediği gibi, 'yarına kalsa da, yanına kalmaz, acı döner gelir, karması var'...

Bu kadersel olayların başladığı süreçte, o muhtaç olduğun damarlarında dolanan kudrete ulaşmanın ve sahneye çıkmanın 6 ayı kaldı sadece. Bu ayı sevdiceğinle tatlı tatlı konuşarak ilişki sorunlarını çözmek; ilişkin yoksa flörtünü kafalardaki soru işaretlerini yok ederek ve güven bağları oluşturarak ilişkiye çevirmek, iş yerinde adil, üslere saygılı, harcalamalarda dikkatli davranarak geçirmelisin. Bol şans!

Sahne senin, Kova!

Sevgili Kova, 

Ayın 4'ü gizli düşmanlardan saldırılar olabilir. Sert bir giriş oldu; 'düşman' kelimesi de sert oluyor, lakin astrolojinin şanındandır diyelim bu üslup :) Daha çok hakkında dedikodu yapan insanlar olması, farkında olmadığın güç savaşlarına dahil olman söz konusu olabilir. İlk haftaya önce bu açıdan dikkat. Ayrıca birazcık kötü rüyaların olabilir; altında bir mana aramak yerine bilinçaltı rahatlaması yahut kişisel farkındalık için fırsat olarak algılamalısın. Ayın 6'sı ise her ihtimale açık, çılgın bir gün. Beklemediğin insanlardan beklemediğin haberler alabilirsin. Ani tepkiler vermemeye bak. Sonrası zaten tutulma...

Tutulma nedir; tutulma kaderseldir, uzun vadeye yayılacak etkiler verir. Yollarımızı aylar öncesinden seçmişizdir, zeminleri hazırlamışızdır ve sonuçları artık irademiz dışında bir bir karşımıza çıkmaya başlar. Sevgiliden ayrılmak istiyorsun ama karar mı veremiyorsun? Tutulma zamanında sevgili zaten seni terk eder. Sevdiğine açılmak istiyorsun ama karar mı veremiyorsun? Tutulma etkisiyse kendini bir apartman önünde 'dışarı çık bi! Bişey konuşucaz!' derken bulabilirsin :) Kısacası, sonuçlanmalar geliyor!

Ayın ilk tutulması senin burcun ve dolayısıyla hayatına genel anlamda yayılacak bir etki bu; bu senenin başına dönüp bak bakalım; nasıl konular gündemdeydi? Yine benzer konularda gelişmeler yaşanabilir. Benim tahminim ilişkilerden yana. Aşk konusu güzel. Lakin yine aynı tarihlerdeki diğer gezegen etkilerini göz önünde bulundurursak, bu sıralar başlayacak bir ilişkide güven bağını iyi kurmanın çok çok çok önemli olduğunun altını çizmeliyim. Kıskançlık, ego çatışması ile başlamamalı bu. Arabesk kültürden uzak durmak ve duygular ile mantığı güzelce oturtmak lazım.

Zaten sevgilin varsa, yine güzel bir fırsat. İlişkiyi bir üst kademeye taşıyabilirsiniz. Lakin bunu da ilişkideki sorunları çözdükten sonra yapın. Mesela, 'madem kıskançlık yapıyor, evlenelim de bitsin bu çile!' gibi bir kafaya girmek de pek sağlıklı değil. 'Neler diyor bu deli kadın?!' deme; Venüs ve Plüto'nun zıtlığı ilişkiler konusunda bizi manyak gibi davranmaya itebilecek potansiyelde. Bir de üstüne tutulmaların bizi adeta sırtımızdan iteklemesi eklenince... Gelsin şenlik! 

Bunlar sadece uyarılarım; bence etkiler gayet pozitif. 

Ay sonunda gerçekleşecek olan Aslan tutulması zaten yine ilişkiler alanına etki ederek 'tamam ya da devam' dedirtecek yani ilk tutulmanın kalan kısmını tamamlayacak. Düğün dernek için uygun zamanlar. Çocuk sahibi olmak isteyenler için güzel. Ayın başında kendimizi, ayın sonunda sevdiğimizi elden geçireceğiz yani.

Neyse aşkı bir kenara bırakalım da hayatın diğer kısımlarına bakalım: Retro seni de vuracak, Kova. Büyük harcamalardan, büyük imzalardan kaçınmalısın ayın 15'inden sonra. Yolculuklarda çok çok dikkatli olmalısın. Seyahat ederken bavuluna falan dikkat et.

Aynı zamanda: 

  • Yurtdışı, akademi gibi alanlarda daha önce niyetlendiğin işler / yaptığın başvurular yeniden gündeme gelebilir.

  • Kariyer konusunda daha önce gözünü diktiğin ama alamadığın pozisyon / proje yeniden ikinci bir şans ile karşına çıkabilir.

Öğrenciysen eğitim hayatına şahane etkiler geliyor. Yazı, yayın işlerindeysen de enerjin yükselecek. İş yerinde durumlar gayet olumlu. İş arkadaşlarından destek görebilirsin. Tepkilerine dikkat etmeli, büyük harcamalardan kaçınmalısın. Bol şans!

Uyanma vakti, Balık!

Eğer bekarsan, eski sevgililerle yeniden başlamak iyi bir fikir değil. Önce bu konuda uyarayım da benden çıkmış olsun, sevgili Balık.

Bu ay içerisinde diğer burçlara nazaran en az 'somut' etkiyi hissedecek gibi dursan da, aslında derin sular altında en büyük uyanışı sen yaşayacaksın, sevgili Balık. Tutulmalar gariptir; hele bu yaşadığımız ay içerisindekiler fazlaca güçlü. Kadersel olurlar ve etkileri uzun vadeye yayılır. Hayatımızı etkilerler. İrade işlemez gibi görünür, sanki işler bizim kontrolümüzde ilerlemiyormuş gibi... Oysa olaylara yol açan yönleri kendimiz seçmiş, zemini kendimiz hazırlamış oluruz. İster bilerek olsun, ister bilmeyerek... Tutulmalar sonucu getirir sadece. İşte sonuçlara varacağımız bir dönemdeyiz. Senin için etkiler ayın başından itibaren fazlasıyla mistik olacak zira Kova tutulması karmanı etkileyen yerde gerçekleşiyor. Bedel ödeme yahut ödetme zamanı. Dostu düşmanı ayırt edip artık gerçek bir uyanış yaşayarak ilişkilerinde ve duygusal hayatında yeni kararlar alabilirsin. Yahut vicdanını rahatsız eden bazı şeyler varsa, yüzleşmeyi seçebilirsin. Böyle söyleyince iç karartıcı gelse de gayet tertemiz bir süreç. yükleri atıyor, ellerini yıkıyor ve güzel bir sabaha uyanıyorsun. 

Şimdi gelelim gerçek, somut hayat etkilerine. Ayın 4'ü ve 6'sında arkadaş ortamlarında ilginç gelişmeler olabilir. Gereksiz ego savaşlarının ortasında kaldığını hissedebilirsin. Kavga çekişme hoş değil elbette lakin kimsenin ama kimsenin mahremiyet çizgini aşmasına, seni duygularıyla da olsa yaralamasına izin vermemelisin. 

Basın yayın yahut teknoloji gibi işlerde çalışıyorsan, ayın 6'sı senin için güzel kariyer gelişmeleri getirebilir. Eğer bu sektörlerden birindeysen, yahut öğrenciysen, kafandaki projeleri hayata geçirmek, girişmek, yazmak çizmek için derhal harekete geçmelisin. Ayın 15'inden sonra retro etkisi biraz yavaşlatacak bizi zira. Kariyerinin güzel gitmesi fazlasıyla mümkün olduğu için, retroya takılmadan işlere başla derim.

Aşk var; Venüs Yengeç burcunda gayet olumlu bir şekilde sana güzel zamanlar vaadediyor lakin kıskançlık, kontrol, paranoya gibi duygulardan kaçınılmalı. Flörtler ilişkiye çevrilirken güven bağının oluşturulduğuna emin olunmalı ve 15'inden sonra büyük sözler verilmemeli.

Ay sonuna doğru ise iş yerinde güzel süreçler başlayacak. Ekibine yeni katılan arkadaşlar olabileceği gibi sen de yeni bir ofis ortamına girebilirsin. Bu yeni gelecek iş arkadaşların arasından, hayatında yer edecek ve güzel bağlar kurabileceğin insanlar olacağını bilmeli ve ilk izlenime önem vermelisin :)

Sağlık sorunları baş gösterebilir; ufak kontrolleri aksatmamakta fayda var. Aynı şekilde terapi, meditasyon, dua gibi kişisel aktivitelerin faydasını tahmininden çok daha fazla görebileceğin bir dönemdesin. 

Dostluklar, aile ve hatta iş arkadaşları yanında desteğin olacak gibi duruyor. Bu yüzden eski zehirli ilişkilere bir şans vermen için gerçekten bir sebep yok. Aynı şekilde saç baş boyatmak, yeni kıyafetler almak ve sanatsal üretimler, evde ahşap boyamak bile olur bu, gayet Venüs desteğinde olan konular :) Güzel bir süreç... Güzel bir sabaha uyanıyoruz ve mis gibi bir duş alıyoruz gibi düşün. Geçmiş, geçmişte kaldı!

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2206
808
315
283
229
209
190
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Nedim Karaca

12 senedir burç yorumlarını okuyorum. Aşk var diyor aq 20 senedir boşum aSD:ASDA

Tedbundyninkatili

'Geçtiğini sandığın yaralarının yerini yeniden hissedebilirsin.Halledersin sen ikizlersin.' Bok hallederim

Aurora Campbell

ay sonuna yaklaştıkça burcunu okuyup bu ay ki yasadıklarınla karşilaştıranlar burada mı?