Görüş Bildir
Haberler
Adınıza Kayıtlı Hatları Sorgulayın

Adınıza Kayıtlı Hatları Sorgulayın

Ahmet İşcan
06.10.2014 - 22:50 Son Güncelleme: 07.10.2014 - 10:18

Adınıza Kayıtlı Hatları Sorgulayın

Geçen gün bir web sitesinde başlıkta okuduğunuz metne rastladım ve üzerime kayıtlı hatları sorgulamaya karar verdim. Bu işlemi BTK’nin resmi web sitesinden kullanıma açtığı bir sayfa aracılığıyla çok rahat bir şekilde yapabiliyoruz.

Peki Neden Bu İşlemi Yapmalıyım?

Çoğu kişi üzerime kayıtlı hatların sayısını zaten biliyorum sorgulamak ne işime yarayacak diye düşünüyor. Fakat sorgulamanızda fayda var. Ben bahsettiğim gibi bir sitede görünce sorgulamaya karar verdim ve sorguladım. Normalde benim üzerime biri kendi kullandığım bir tanesi de kardeşimin kullandığı iki tane hat kayıtlı diye biliyordum. Fakat sorgulama sonucunda benim adıma kayıtlı 3 tane hat olduğunu öğrendim. Sonrasında araştırdığımda gerçekten haberim olmadığı halde adıma başka bir hat daha açıldığını öğrendim.

Adıma Kayıtlı GSM Hatlarını Nasıl Sorgulayabilirim?

Aslında çok basit bir işlem. Hemen https://hat-sorgulama.btk.gov.tr/sorgu.php adresine giriyorsunuz ve karşınıza aşağıdaki resimde gördüğünüz ekran geliyor.

TC kimlik numaranızı, telefon numaranızı ve kullandığınız operatörü formdan seçiyorsunuz. Sonrasında mevcut telefonunuza bir doğrulama kodu gönderiliyor ve ikinci ekranda onu girmeniz isteniyor. Doğrulama kodunu da girdikten sonra adınıza kayıtlı gsm hatlarını görebilirsiniz.

Adıma Kayıtlı Kullanmadığım Bir Hat Var, Ne Yapmalıyım?

Sorgulama sonucunda size ait olmayan ama adınıza kayıtlı bir hat görüyorsanız derhal işlemlere başlayın. Hattı direkt kapattırmak o hattın sizin olduğunu kabul etmeniz anlamına gelir ve o hattı kullanan kişi bir suça karışmışsa bundan siz de zarar görebilirsiniz. Böyle bir durumla karşılaşmamak için hattın kayıtlı olduğu GSM operatörünü arayarak yapmanız gereken işlemleri öğrenmenizi ve inceleme başlatmanızı öneririm.

Kaynak: http://www.ahmetiscan.web.tr/adiniza-...
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın