Görüş Bildir
Haberler
A'dan Z'ye 2018 Genel Seçimleri Sürecinde Gündemden Düşmeyen Konular

A'dan Z'ye 2018 Genel Seçimleri Sürecinde Gündemden Düşmeyen Konular

Seçime saatler kaldı. Her ne kadar erken seçim de olsa, sürenin kısalığına rağmen yaşanan yoğun gündem yaşadığımız herkesin malumu. Bu kısa ama oldukça hareketli geçen süreçteki gündem maddelerini A'dan Z'ye sıralamaya çalıştık.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Apolet

Apolet

Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisi hakkındaki konuşmasını alkışlayan 2. Ordu Komutanı İsmail Metin'e sert çıktı. “Türk ordusunun generali misin, Ak Parti’nin il başkanı mısın? Herkes haddini bilecek, herkes kurallara uyacak. Herkes anayasaya, yasaya uyacak. Bir general öyle bir şey yapamaz. Onun apoletlerini sökeceğim” sözleri büyük tartışma yarattı.

Bedelli Askerlik

Bedelli Askerlik

Binali Yıldırım bir canlı yayın programında bedelli askerliği müspet gördüklerini açıkladı ancak ertesi gün parti sözcüsü Mahir Ünal'dan bedellinin gündemlerinde olmadığına dair bir açıklama geldi.

Beklenti bu kadar yüksek olunca muhalefet adayları da vaatlerinde bedelli askerliğe yer verdi.

İYİ Parti'den Aytun Çıray ve Muharrem İnce gelirleri askerlik yapanlara, şehit ve gazi yakınlarına verilmek şartıyla bedelli getirilebileceğini açıkladı.

Cumhur İttifakı

Cumhur İttifakı

16 Nisan 2017 Anayasa Değişikliği Referandumu için Adalet ve Kalkınma Partisi'ne destek veren Devlet Bahçeli bu anlayışını genel seçim için de sürdürdü. Yeni ittifak sistemi sayesinde baraj sorunu kalmayan ve cumhurbaşkanlığı için Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleyen MHP'ye Mustafa Destici'nin genel başkanlığını yaptığı Büyük Birlik Partisi de listelerde katıldı.

Çatı Aday

Çatı Aday

Meclis'te erken seçim kararı alınmasının ardından 2014 Cumhurbaşkanlığı Seçimleri'ndeki gibi muhalefetin bir çatı adayı çıkaracağı gündeme geldi. Çatı aday için günlerce Abdullah Gül'ün ismi geçti ancak eski cumhurbaşkanı aday olmayacağını açıkladı.

#DEĞİŞTİR

#DEĞİŞTİR

Milletvekili seçimleri için Millet İttifakı'nda yer alan ve cumhurbaşkanı adayı olarak Temel Karamollaoğlu'nu gösteren Saadet Partisi'nin sosyal medya ağırlıklı kampanyasının sloganı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Endüstri 4.0

Endüstri 4.0

Muharrem İnce'nin meydanlarda getireceğini vaat ettiği ve üretimde birbiriyle etkileşim içinde bulunan sistemlerin kullanılacağı 4. Endüstri Devrimi'nin bir başka ismi.

Faizler Enflasyon Cari Açık Düşecek

Faizler Enflasyon Cari Açık Düşecek

Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ekonomi alanındaki seçim vaadi.

Google Trollemesi

Google Trollemesi

İYİ Parti'nin Google üzerinden yaptığı esprili çalışma en çok ses getiren sosyal medya kampanyalarından biri oldu.

Helikopter

Helikopter

Abdullah Gül'ün adaylık için konuşulduğu günlere damga vuran olaylardan biri de Genel Kurmay Başkanı Hulusi Akar'ın Abdullah Gül'ün ofisine helikopter ziyareti yaptığı iddiasıydı. Olayın yanlış anlaşılmaması gerektiği, bu ziyaretin geçmişten dostlukları olan ikili arasında bir nezaket ziyareti olduğu açıklandı.

Ilgaz Tüneli

Ilgaz Tüneli

TBMM'de 23 Nisan özel oturumunda kürsüde söz alan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Başbakan Binali Yıldırım'ın 15 Temmuz darbe girişimi gecesi Ilgaz Tüneli'ne saklandığını iddia etti. Yıldırım da cevaben 'O gecenin gerçeği şudur. O gece, tanklar senin genel başkanına yol verirken, başbakanı uçaklara bu alçakları vurun demiştir.' ifadesini kullandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İkinci Tur

İkinci Tur

Yeni sistemde cumhurbaşkanı adaylarından biri %50'yi geçemeyince seçim ikinci tura kalıyor.

Jübile

Jübile

Muharrem İnce, Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Vakit Türkiye vakti.' sloganına 'Vakit jübile vakti.' diye cevap verdi.

Kek

Kek

Recep Tayyip Erdoğan'ın en çok konuşulan vaadi şüphesiz Millet Kıraathaneleri oldu. Kıraathaneleri tanımlarken kullandığı 'çay, kahve, kek' kelimeleri birden kek polemiğini doğurdu.

Laiklik elden gidiyeah sözüyle fenomen olan vatandaş

Laiklik elden gidiyeah sözüyle fenomen olan vatandaş

Bir sokak röportajındaki ilginç tartışma sosyal medyada günlerce konuşuldu.

Millet Bahçeleri

Millet Bahçeleri

Recep Tayyip Erdoğan'ın Millet Kıraathaneleri gibi bir diğer vaadi de Millet Bahçeleri oldu. Başta Atatürk Havalimanı'nın boşa çıkacak arazisinde olmak üzere birçok bölgede Millet Bahçeleri sözü verdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Namaz

Namaz

Recep Tayyip Erdoğan rakibi Muharrem İnce'ye 'Hiç namaz kılarken çektirdiğin bir fotoğrafın var mı?' sorusuna İnce 'Sen ibadethaneye fotoğraf çektirmeye mi gidiyorsun?' yanıtını verdi.

On Beş Vekil

On Beş Vekil

İYİ Parti'nin seçime katılamama ihtimaline karşı CHP'den 15 vekil meclis grubu oluşturmak için İYİ Parti'ye geçti. YSK'nın İYİ Parti'ye onay vermesinin ardından vekiller eski partilerine geri döndü.

Ödemiş

Ödemiş

Denizli mitinginde Denizli'ye yapılan yatırımlardan bahseden Erdoğan'ın konuşmasının bir bölümünde 'Ödemiş seninle gurur duyuyor' sloganları yükseldi. Duruma şaşıran Erdoğan 'Şimdi biz İzmir’de değiliz. Nerdeyiz? Sorusunu yöneltti. Kalabalık uzun süre ‘Ödemiş seninle gurur duyuyor’ sloganı attı. Erdoğan kalabalığa gülerek ‘Ya arkadaşlar Denizli’de de mi Ödemiş var? Bunu ben şimdi sayın başbakana söylerim o size gereğini halleder inşallah’ diye konuşmasına devam etti.'

Prompter

Prompter

Cumhurbaşkanı Erdoğan Diyarbakır'da Doğu ve Güneydoğu Anadolu'dan gelen kanaat önderleriyle bir iftarda buluştu. Konuşmasının ortasında donup kalan Erdoğan'ı görenler prompter'ın arıza yaptığını iddia etti.

Röportaj Furyası

Röportaj Furyası

YouTube'daki sokak röportajlarının tık rekorları kırması irili ufaklı birçok medya kuruluşunun iştahını açtı desek yalan olmaz. Sokak sokak dolaşıp vatandaşların oy tercihini soran kanallar seçim sürecinin sürpriz atı oldu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sosyal Medya

Sosyal Medya

Bazı medya kuruluşlarının baskı kurması ve kendilerine süre ayırılmadığı gibi nedenlerle muhalefet partileri ve adayları sosyal medya kampanyalarına her zamankinden daha sıkı sarılmaya başladı.

Şiir Kitabı

Şiir Kitabı

T A M A M

T A M A M

Erdoğan'ın bir röportajında sarfettiği 'Milletimiz tamam derse kenara çekiliriz.' sözleri Twitter'da T A M A M akımını doğurdu. Tüm dünyada trend olan bu akım için milyonlarca tweet atıldı. İktidar çevrelerinden de sosyal medyada DEVAM yanıtı gelse de ilk etkiyi bırakamadı.

Uzay Tartışmaları

Uzay Tartışmaları

2018 Seçimi öncesinde en çok konuşulan konulardan biri uzay oldu. Muharrem İnce uzay madenciliğinden bahsederken, en çok konuşulan söz Erdoğan'ın damadı ve İstanbul Milletvekili Adayı Berat Albayrak'ın Ay'a dört şeritli yol kelimeleri oldu.

Üslup

Üslup

Meydanlardaki liderlerin üslupları oldukça sertti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Video Konferans

Video Konferans

Edirne Cezaevi'nde tutuklu bulunan HDP'nin cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş TRT'de kendisine ayrılan 10 dakikalık propoganda konuşmasını video konferans yoluyla gerçekleştirdi.

Yüz Bin İmza

Yüz Bin İmza

Yeni sistemin önemli özelliklerinden biri de mecliste grup kuramayan parti ve kuruluşların YSK'ya verecekleri 100 bin dilekçeyle aday çıkarabilmeleri. Mecliste grup kurabilmesine rağmen imzayla aday olmayı isteyen Meral Akşener bir gün içinde 100 bin imzaya ulaşırken; Saadet Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Temel Karamollaoğlu ve Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek üç günde gereken imzayı topladı ve bu üç isim de cumhurbaşkanı adayı olmaya hak kazandı. Yüz bin imza barajını geçemeyen Vecdet Öz aday olamadı.

Ziyaret

Ziyaret

CHP'den aday olur olmaz yoğun bir tempoda çalışmalarına başlayan Muharrem İnce'nin ilk işi diğer cumhurbaşkanı adaylarını ziyaret etmesi oldu.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
152
24
16
7
4
3
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
merdanrozyyew

Bu namaz olayından şimdi haberdar oldum. Lan ne meraklısınız Allah olmaya? Isterse namaz kılar isterse kılmaz. Camii'de fotoğraf çektirmek zorunlu değil ama ... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

Camide fotoğrafı olmayan sayın İnce'yi kınıyorum. Allah bilir senin fetoşla da fotoğrafın yoktur?

merdanrozyyew

aynen. Ibadetin gizlisi makuldur derler ama işlerine gelmeyince "camiide resmin yok"

Viyol10sel

İslam'la tanışmak isteyen birisine RTE'yi ve Akplileri gösterip bunlar gibi olma yeter demek bile kafi. Kendini nasil da ele vermiş ibadeti dahil her şeyinin... Devamını Gör