Görüş Bildir
Haberler
36. Gün: Gözler Yüksek Seçim Kurulu'nun Açıklayacağı İstanbul Kararında

36. Gün: Gözler Yüksek Seçim Kurulu'nun Açıklayacağı İstanbul Kararında

FreiGeist
05.05.2019 - 16:57 Son Güncelleme: 06.05.2019 - 14:16

31 Mart yerel seçimlerinin üzerinden 36 gün geçti, ancak İstanbul düğümü hâlâ çözülmüş değil. Yüksek Seçim Kurulu, İBB seçimleriyle ilgili bugün 14:30'da toplandı. Kurul olağanüstü itirazları görüşecek ve ilçe kurullarından gelen raporları inceleyecek. Peki nihai karar verilecek mi? YSK'nın bu hafta AKP ve MHP'nin olağanüstü itirazlarını görüşüp karara bağlaması bekleniyor. Ancak eksik bulduğu hususlarda yeni bir ara karar da verebilir. Bugünden itibaren bütün gözler, YSK’nın açıklayacağı İstanbul kararında olacak. Karara itiraz edilemeyecek.

Kritik toplantı vesilesiyle yapılan son açıklamalara ve yaşanan son gelişmelere bakalım...

Kritik toplantı vesilesiyle yapılan son açıklamalara ve yaşanan son gelişmelere bakalım...

Cumhurbaşkanı Erdoğan cumartesi günü İstanbul seçimlerinin şaibeli olduğunu, tekrarlanması gerektiğini söylemişti.

İmamoğlu, 'Aynı zarftan çıkan belediye meclisi oyları pırıl pırıl, ilçe belediye başkanlığı oyları pırıl pırıl ama İBB oyları şaibeliymiş. Buna kargalar bile güler' ifadelerini kullanmıştı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, parti olarak İstanbul'da seçimin yenilenmesinden yana olduklarını ifade etti.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, parti olarak İstanbul'da seçimin yenilenmesinden yana olduklarını ifade etti.

Şaibeler ve organize usulsüzlüklerin vahim tartışmalara neden olduğunu vurgulayan Bahçeli, şöyle devam etti:

'Yüksek Seçim Kurulunun birkaç gün içinde bir karara varacağı anlaşılmaktadır. Parti olarak İstanbul'da seçimin yenilenmesinden yanayız. Demokrasiye leke sürülmesine, milli iradenin karartılmasına sessiz kalamayız. Elbette YSK'nin vereceği karara saygımız olacaktır. Bu kararın da maşeri vicdana uygun olacağı inancındayız. Beklediğimiz gibi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile Maltepe ve Büyükçekmece Belediye Başkanlığı seçimleri tekrarlanırsa, ki hukuken ve ahlaken olması gereken de budur, o zaman seçim gününe kadar İstanbul’da bulunacağım, karargahımızı İstanbul'da kuracağım. Yani İstanbul’a mitili atacağım.'

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, AKP'nin 31 Mart yerel seçimlerine yaptığı itirazları nedeniyle yaptığı araştırmanın sonucunu paylaştı.

Kaftancıoğlu, paylaşımında 'Bir şeyler olmuş diyenlere; hiçbir şey olmadığının ve hiçbir saçma argümanları kalmadığının resmidir Saçmalıkta sınır tanımasalar da.. Aşağıdaki çizelge birilerinin yüzünü kızartır mı acaba? Ve bu sonuçlar doğrultusunda Pazartesi günü YSK’nın itirazları reddedeceği açık ve nettir' dedi.

"Hükümlü, kısıtlı, ölü olup oy kullandığı tespit edilen 776 kişi bulundu"

CHP'nin avukatı Çağlar Çağlayan ise konuya lişkin paylaşımında “YSK incelemesi bitti. Hükümlü, kısıtlı, ölü olup oy kullandığı tespit edilen 776 kişi bulundu. Sonuca etkili değil. Sandık kurulu oluşumu nedeniyle de YSK iptal kararı vermiyor. O sandıklarda usulsüzlük yapıldığı kanıtlanmalı. İtiraz reddedilmeli. #imamoğlu kazandı” diye yazdı.

AKP, İstanbul'da 40 binden fazla kısıtlı seçmenin oy kullandığını iddia etmişti.

AKP, İstanbul'da 40 binden fazla kısıtlı seçmenin oy kullandığını iddia etmişti.

Dün Anadolu Ajansı, sandık kurulu başkan ve üyeleri hakkındaki soruşturmada "43 şüphelinin FETÖ'yle irtibatının tespit edildiğini" duyurdu.

YSK, AKP’nin, KHK ile kamu görevinden çıkarılan seçmenlerin oy kullanmasına ilişkin ikinci itirazını da reddetti.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
142
55
41
8
3
3
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
vesta vesta

ysk'nın tüm dünyaya Türkiye'de demokrasi olup olmadığını ilan edeceği karar.

Umut

ellerinde bir tane delil yok. oyle hissediyorlar, birseyler olmuş olmali diyorlar. ellerinde 1 tane bile delil olsa butun ülkeyi bununla donatırlardi. buyukc... Devamını Gör

Bozkurt

En son AA'nın verdiği FETÖ iddiası da olmak üzere bu seçimi iptal ettirecek yasal hiçbir durum yok. Yani içinde vicdan kelimesi barındıran safsatalarla seçim... Devamını Gör

Fatih Öztürk

ne olacaksa olsun da şu ali ihsan yavuzun suratını görmek istemiyorum artık. adam memleketlim bıktım yemin ediyorum