Görüş Bildir
Haberler
2023 Yılına Damga Vurup Tüm Dünyada Çok Sevilerek İzlenen En İyi Fransız Filmleri

2023 Yılına Damga Vurup Tüm Dünyada Çok Sevilerek İzlenen En İyi Fransız Filmleri

2023 yılında dünya çapında büyük beğeni toplayan en iyi Fransız filmlerini sizler için bir araya getirdik. Sinema severlerin gözdesi olan bu filmler, Fransız sinemasının zenginliğini ve çeşitliliğini gözler önüne seriyor. İşte bu yılın dikkat çeken Fransız yapımları, iyi seyirler! 👇

Kaynak: Filmlerle ilgili bilgiler, IMDb ve TMDB sitelerinden alınmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

20. Toto 2

20. Toto 2

IMDb: 4.2 

Özet: Bu saha gezisi iyi bir fikir gibi görünüyordu... Okuldan, ebeveynlerden uzakta, organik bir çiftlikte temiz havanın tadını çıkarmak ve ekolojiye başlamak için beş gün... Ama aslında herkes biraz endişeliydi. Toto'nun anne ve babası, oğullarından ilk kez ayrıldıkları için; Toto'nun öğretmeni, ona 24 saat bakma fikrinden dolayı; ve Toto'nun kendisi, anne ve babasını çıldırtma ihtimali olmadan, komşunun kedisine eziyet etmeden, okul bahçesinden uzakta... zamanın akıp gittiğini hissetmekten korkuyordu. 

Oyuncular: Guillaume de Tonquédec, Anne Marivin, Valérie Karsenti 

Yönetmen: Pascal Bourdiaux

19. How to Survive Without Mum

19. How to Survive Without Mum

IMDb: 4.7 

Özet: Antoine işinden kovulduktan sonra dört çocuğuna bakarak evde oturan bir baba olurken, karısı Isabelle de avukatlık kariyerine yeniden başlar. Antoine için, ailenin yaklaşan kayak tatili bir nimettir: Nihayet ebeveynliğe ara verebilir ve lüks bir kayak merkezinin tadını çıkarabilir! Ancak tam trene binmek üzereyken, Isabelle acil bir durum için işe geri çağrılır ve Antoine, yolculuk tam bir kaosa dönüşürken, pistlerde ve lüks otelde çılgına dönen dört yaramaz çocuğuyla tek başına uğraşmak zorunda kalır. 

Oyuncular: Franck Dubosc, Aure Atika, Alexis Michalik 

Yönetmen: Ludovic Bernard

18. 3 Days Max

18. 3 Days Max

IMDb: 4.9 

Özet: Ryane'ın büyükannesi Meksikalı bir kartel tarafından kaçırılmıştır ve onu kurtarmak için en fazla üç günü vardır. 

Oyuncular: Tarek Boudali, Philippe Lacheau, Julien Arruti 

Yönetmen: Tarek Boudali

17. Astérix & Obélix: The Middle Kingdom

17. Astérix & Obélix: The Middle Kingdom

IMDb: 5.1 

Özet: Yıl M.Ö. 50. Çin İmparatoriçesi, kötü prens Deng Tsin Qin tarafında esir alınmıştır. İmparatoriçenin tek kızı Sass-Yi kaçmayı başarmış, sihirli iksir sayesinde insanüstü güçlere sahip olan Asteriks ve Oburiks’ten yardım istemeye gelmiştir. Karada ve denizde birbirinden tehlikeli pek çok maceraya atılan Sass-yi ve yeni arkadaşları imparatoriçeyi zamanında kurtarabilecek midir? 

Oyuncular: Guillaume Canet, Gilles Lellouche, Vincent Cassel 

Yönetmen: Guillaume Canet

16. Marlowe

16. Marlowe

IMDb: 5.3 

Özet: Aldığı kötü işler ve yalnızlık özel bir dedektif olan Philip Marlowe'a zarar verdiği bir dönemde, güzel bir sarışın ondan eski sevgilisini bulmasını ister. Bu yeni işi Philip'in kendisini büyük bir gizemin içine düşmesine neden olur. 

Oyuncular: Liam Neeson, Diane Kruger, Jessica Lange 

Yönetmen: Neil Jordan

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Life for Real

15. Life for Real

IMDb: 5.6 

Özet: Tridan Lagache tüm hayatını Club Med'de geçirmiş, her 8 günde bir arkadaş değiştirmiştir. Elli yaşına geldiğinde, doğduğu tatil yerinden istifa eder ve mini kulüpteki büyük çocukluk aşkı Violette'in izini sürmeye karar verir. Saf ve kaybolmuş bir halde Paris'e gelir ama hiç bilmediği üvey kardeşi Louis tarafından ağırlanmaktan memnundur. Louis, hantal Tridan'dan kurtulmak için kaçamaklarından birini Violette olarak tanıtır ve Tridan duygusal bir şekilde onu ilk bakışta tanıdığını düşünür. 

Oyuncular: Dany Boon, Kad Merad, Charlotte Gainsbourg 

Yönetmen: Dany Boon

14. Retribution

14. Retribution

IMDb: 5.7 

Özet: Berlin’de yaşayan başarılı bir Amerikalı iş insanı olan Matt Turner’ın hayatı, bir sabah arabasıyla çocuklarını okula götürürken aldığı gizemli telefonla alt üst olur. Telefondaki gizemli ses ona arabasının altında bomba olduğunu ve kendisine verilen talimatları yerine getirmezse patlayacağını söyler. Arabasının içerisinde mahsur kalan Matt, ailesini korumak için kendisine verilen talimatları yerine getirmeye çalışır. Giderek daha tehlikeli hale gelen görevleri yapmaya çalışan Matt, içene düştüğü bu kabustan kurtulmayı başarabilecek midir? 

Oyuncular: Liam Neeson, Noma Dumezweni, Lilly Aspell 

Yönetmen: Nimród Antal

13. Father & Soldier

13. Father & Soldier

IMDb: 5.9 

Özet: 1917. Bakary Diallo, zorla askere alınan 17 yaşındaki oğlu Thierno'ya katılmak için Fransız ordusuna yazılır. Cepheye gönderildiklerinde savaşla birlikte yüzleşmek zorunda kalacaklardır. Thierno bir erkek olmayı öğrenirken, Bakary onu sağ salim geri getirmek için her şeyi yapacaktır. 

Oyuncular: Omar Sy, Alassane Diong, Jonas Bloquet 

Yönetmen: Mathieu Vadepied

12. Miraculous: Ladybug & Cat Noir, the Movie

12. Miraculous: Ladybug & Cat Noir, the Movie

IMDb: 6.1 

Özet: Sıradan bir Parisli genç olan Marinette'in hayatı, Uğur Böceği olunca insanüstü bir hal alır. Sihirli yaratım güçleri bahşedilen Uğur Böceği, yeni bir kötü adam şehre kaos salarken Paris'i kurtarmak için karşıtı Kara Kedi ile birleşmelidir. 

Oyuncular: Annouck Hautbois, Benjamin Bollen, Antoine Tomé 

Yönetmen: Jeremy Zag

11. Sweet Little Things

11. Sweet Little Things

IMDb: 6.3 

Özet: Küçük bir köy olan Kerguen'de belediye başkanlığı ve öğretmenlik rolleri arasında Alice'in günleri çok doludur. Beklenmedik yeni bir öğrenci, 60 yaşındaki Emile, nihayet okuma yazma öğrenmeye karar verdiğinde, günlük hayatı yönetilemez hale gelme tehlikesiyle karşı karşıya kalır. Özellikle de Alice köyünü ve okulunu da kurtarmak zorunda kalacağı için. 

Oyuncular: Michel Blanc, Julia Piaton, Lionel Abelanski 

Yönetmen: Mélanie Auffret

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Bernadette

10. Bernadette

IMDb: 6.4 

Özet: Elysée Sarayı'na vardığında Bernadette Chirac, kocasını başkan yapmak için her zaman onun gölgesinde çalışmış biri olarak sonunda hak ettiği yere gelmeyi umuyordu. Çok eski moda olduğu düşünülerek bir kenara itilen Bernadette, intikamını büyük bir medya figürü haline gelerek almaya karar verdi. 

Oyuncular: Catherine Deneuve, Denis Podalydès, Michel Vuillermoz 

Yönetmen: Léa Domenach

9. Alibi.com 2

9. Alibi.com 2

IMDb: 6.5 

Özet: Alibi.com ajansını kapattıktan ve Flo'ya bir daha asla yalan söylemeyeceğine dair söz verdikten sonra Greg'in yeni hayatı sessizleşti, çok sessizleşti. Flo'ya evlenme teklif etmeye karar verdiğinde, Greg duvara toslar ve ailesini tanıştırmak zorunda kalır. Ancak sahtekâr babası ve eski aktris annesiyle bu durum gelecekteki birlikteliğini mahvedebilir. Nihai bir Alibi için eski suç ortaklarıyla ajansını yeniden açmaktan ve daha prezentabl sahte ebeveynler bulmaktan başka çaresi yoktur. 

Oyuncular: Philippe Lacheau, Élodie Fontan, Tarek Boudali 

Yönetmenler: Philippe Lacheau, Marc David

8. The Crime Is Mine

8. The Crime Is Mine

IMDb: 6.6 

Özet: 1930'larda Paris'te, genç ve oldukça meteliksiz ve yeteneksiz bir aktris olan Madeleine Verdier, ünlü bir yapımcıyı öldürmekle suçlanır. İşsiz genç bir avukat olan en iyi arkadaşı Pauline'in yardımıyla meşru müdafaayla beraat eder. Gerçek gün yüzüne çıkana kadar Madeleine için şan ve başarıdan oluşan yeni bir hayat başlar. 

Oyuncular: Nadia Tereszkiewicz, Rebecca Marder, Isabelle Huppert 

Yönetmen: François Ozon

7. Just the Two of Us

7. Just the Two of Us

IMDb: 6.6 

Özet: Blanche, Grégoire ile tanıştığında aradığını bulduğunu düşünür. Onları birbirine bağlayan bağlar hızla büyür ve tutkulu bir ilişki başlar. Birlikte başka bir yere taşınırlar. Ailesinden ve ikiz kardeşi Rose'dan uzakta olan Blanche için yeni bir hayat başlar. Ancak yavaş yavaş kendini son derece sahiplenici ve tehlikeli bir adamın pençesinde bulur. 

Oyuncular: Virginie Efira, Melvil Poupaud, Dominique Reymond 

Yönetmen: Valérie Donzelli

6. Jeanne du Barry

6. Jeanne du Barry

IMDb: 6.7 

Özet: Yoksul bir terzinin gayrimeşru kızı olarak 1743 yılında dünyaya gelen ve 16. Louis'nin sarayında yükselerek onun son resmi metresi olan Jeanne Bécu'nun hayatı. 

Oyuncular: Maïwenn, Johnny Depp, Benjamin Lavernhe 

Yönetmen: Maïwenn

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. The Three Musketeers - Part I: D'Artagnan

5. The Three Musketeers - Part I: D'Artagnan

IMDb: 6.7 

Özet: Louvre'dan Palais de Buckingham'a, Paris'in göbeğinden La Rochelle'in merkezine kadar... Din savaşlarıyla bölünmüş ve İngiltere'nin istilasıyla tehdit edilmiş bir Krallık'ta, bir avuç erkek ve kadın kılıçlarını geçecek ve kaderlerini Fransa'nınkine bağlayacaktır. 

Oyuncular: François Civil, Vincent Cassel, Romain Duris 

Yönetmen: Martin Bourboulon

4. On the Wandering Paths

4. On the Wandering Paths

IMDb: 6.8 

Özet: Ünlü bir kaşif ve yazar olan Pierre, düzenli olarak dünyayı dolaşmaktadır. Bir gün, sarhoşken bir otelin ön cephesine tırmanırken yüksekten düşer ve derin bir komaya girer. Uyandığında yürümekte zorluk çekmektedir ama herkesin tavsiyelerine rağmen Fransa'da unutulmuş patikaları takip ederek yürümeye karar verir... 

Oyuncular: Jean Dujardin, Joséphine Japy, Izïa Higelin 

Yönetmen: Denis Imbert

3. The Animal Kingdom

3. The Animal Kingdom

IMDb: 7.2 

Özet: İnsanları hayvanlara dönüştüren mutasyon dalgasının vurduğu bir dünyada François, karısını kurtarmak için elinden gelen her şeyi yapar. Yaratıklardan bazıları yakındaki bir ormanda kaybolurken, o ve oğulları Émile hayatlarını sonsuza dek değiştirecek bir maceraya atılırlar. 

Oyuncular: Romain Duris, Paul Kircher, Adèle Exarchopoulos 

Yönetmen: Thomas Cailley

2. All Your Faces

2. All Your Faces

IMDb: 7.7 

Özet: Fransa'nın onarıcı adalet programları 2014 yılından bu yana suçlular ve mağdurlar arasında denetimli diyalog için güvenli bir alan sunuyor. Soygun ve şiddet mağduru Grégoire, Nawelle ve Sabine, şiddet içeren soygunlardan hüküm giymiş Nassim, Issa ve Thomas ile birlikte bu tartışma gruplarından birine katılmayı kabul ediyor. Bu arada, çocukluğunda cinsel istismara uğramış olan Chloé, kendisine saldıran kişinin kasabaya geri taşındığını öğrendikten sonra onunla diyalog kurmaya hazırlanır. 

Oyuncular: Birane Ba, Leïla Bekhti, Anne Benoît 

Yönetmen: Jeanne Herry

1. Anatomy of a Fall

1. Anatomy of a Fall

IMDb: 7.9 

Özet: Kocasını öldürdüğünden şüphelenilen bir kadın ve kör oğulları, tek tanık olarak ahlaki bir ikilemle karşı karşıyadır. 

Oyuncular: Sandra Hüller, Swann Arlaud, Milo Machado Graner 

Yönetmen: Justine Triet

Bu içerikler de ilginizi çekebilir. 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
2
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın