Görüş Bildir
Haberler
2023'te Gösterime Girmesi Beklenen ve Gerçek Hayatta İşlenen Suçları Konu Alan Yapımlar

2023'te Gösterime Girmesi Beklenen ve Gerçek Hayatta İşlenen Suçları Konu Alan Yapımlar

Merhabalar. Dizi sektöründe gerçek suç konulu yapımlar son yıllarda seyirciler tarafından büyük ilgi görmeye başladı. Tinder ve Inventing Anna gibi şovlar, gerçek suç belgesellerini sevenlerin ekranlarda daha çok dedektiflik hikayelerini görmek istemelerine neden oldu. Bu içerikte 2023 yılında gösterime girecek gerçek suç konularını ele alan dizi ve belgeseller listelenmiştir.

İyi seyirler dilerim.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Web of Death

1. Web of Death

Dizide, çevrimiçi dedektifler en korkunç, gizemli ve tuhaf cinayetleri çözmek için parmak izlerini, DNA veritabanlarını ve sosyal medyanın müthiş gücünü kullanıyor. 6 bölüm süren dizide her bölüm, amatör dedektiflerin bir vakayı çözmesini takip ediyor.

Yaratıcılar: Beth Hoppe, Justine Kershaw, Lucie Ridout

2. Killing County

2. Killing County

Kaliforniya'nın derinliklerindeki küçük bir kasabanın ruhuna sahip büyük bir şehirde, bir otelde korkunç bir silahlı çatışmanın ardından Ramirez ailesinin şehirleri hakkında bildikleri her şeyi sorgulamasına neden olur: Bakersfield.

Anlatıcı: André Holland

3. All American Nightmare

3. All American Nightmare

Daha çok Şubat 2022'de yayınlanan ve kısa sürede popüler olan Netflix belgeseli Tinder Swindler'daki çalışmalarıyla tanınan Felicity Morris, şimdi de All American Nightmare adlı bir sonraki Netflix belgesel dizisini üstlendi. Yeni belgesel dizisi futbol, basketbol, beyzbol, ragbi, golf ve eskrim gibi sporlar yapan tüm Amerikalı atletlerin dahil olduğu tartışmalı bir soruşturma hakkında.

Yönetmen: Felicity Morris

4. Tokyo Crime Squad: The Lucie Blackman Case

4. Tokyo Crime Squad: The Lucie Blackman Case

Shoji Takao'nun aynı adlı kitabından uyarlanan belgeselin yönetmenliğini Hyoe Yamamoto üstleniyor. Belgesel dizisi, Japonya'nın Tokyo kentinde bir barda hostes olarak çalışan bir İngiliz vatandaşı olan Lucie Blackman'ın Temmuz 2000'de açıklanamaz bir şekilde ortadan kaybolmasıyla birlikte yasa uygulama ve yargı sistemlerinin eksikliklerine odaklanıyor.

Yönetmen: Hyoe Yamamoto

5. Stolen Youth: Inside the Cult at Sarah Lawrence

5. Stolen Youth: Inside the Cult at Sarah Lawrence

Üç bölümden oluşan belgesel dizisi, Ray'in neredeyse on yıl süren seks kültünden sağ kurtulan insanlara odaklanıyor. Hayatta kalanlar, Ray'in liseden dışlanmış eski kişileri kendi gözetimi altında kendi gruplarını oluşturmaya teşvik ettiği üniversite kampüsünde avlandıklarını anlatıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. The Never Ending Murder

6. The Never Ending Murder

Nigel Payne'in 1991'de Coventry İngiltere'de ortadan kaybolması, West Midlands Polis Gücü'nün şimdiye kadar karşılaştığı en büyük soruşturmalarından biridir. Belgesel, aralarında o zamanlar başmüfettiş olarak çalışan emekli dedektif Malcolm Ross ve Martin Slevin de olduğu kişilerle röportajları içeriyor.

7. Gunther’s Millions

7. Gunther’s Millions

1980'lerde ilaç endüstrisinde çalışan zengin olan bir Alman doktorun, oğulları intihar ederek öldükten sonra kendisine ve eşine kalan tek varisi, Alman çoban köpeği Gunther'di. 4 bölümlük bir belgesel olan bu dizi, 7 çalışanı, gurme mutfağı, İtalya'da bir yat ve birden fazla evi olan dört ayaklı tüylü bebeğin lüks hayatını anlatıyor.

8. Under the Bridge

8. Under the Bridge

Rebecca Godfrey'in aynı adlı kurgusal olmayan kitabına dayanan Under the Bridge, 14 yaşındaki Reena Virk'in öldürülmesini anlatan sekiz bölümlük bir belgesel dizisidir. Reena'nın bir partide arkadaşlarına eşlik etmesi planlanmıştı ama o eve hiç dönmedi. Belgeselde Reena'nın acımasız cinayetinden, yedi genç kız ve bir erkek çocuğunun nasıl suçlandığı ele alınıyor.

Oyuncular: Anoop Desai, Michael Buie, Dhirendra

9. Love and Death

9. Love and Death

Bu mini dizide, Candy Montgomery'nin arkadaşı Betty Gore'u baltayla öldürmesiyle ilgili suç hikayesi olaydan kırk yıl sonra yeniden anlatılıyor. Şov, Gore'un trajik ölümüne, Montgomery'nin tutuklanmasına ve ardından onu cinayetten temize çıkaran bir davaya yol açan olayları kapsıyor.

Oyuncular: Elizabeth Olsen, Patrick Fugit, Jesse Plemons

10. Untitled Ilya Lichtenstein and Heather Morgan Docuseries

10. Untitled Ilya Lichtenstein and Heather Morgan Docuseries

Popüler Netflix belgesel dizisi FYRE: The Greatest Party That Never Happened ve Tiger King'in yaratıcısı Chris Smith, Netflix için tarihin en büyük mali suç vakalarından biri olan ve 2016'da bir kişi tarafından 120.000 Bitcoin çalınması hakkındaki bu belgeseli yönetiyor.

Yaratıcı: Chris Smith

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Madoff: The Monster of Wall Street

11. Madoff: The Monster of Wall Street

Dizi, Amerikalı finansör ve saadet zinciri dolandırıcısının yükselişini ve düşüşünü takip ediyor. Yani Madoff'un hikayesini...

Yönetmen: Joe Berlinger

Oyuncular: Joseph Scotto, Donna Pastorello, Melony Feliciano

12. Death in the Dorms

12. Death in the Dorms

Ebeveynler çocuklarını üniversiteye gönderirken, çocuklarının geleceği için gururludur. Öğrencilerin eğitim aldığı kurumlar hayallerin başladığı yerdir. Bu dizide ülkenin dört bir yanındaki üniversitelerde şok edici cinayet vakaları ele alınıyor.Yönetmen: Dominik Rausch

Oyuncular: Phillip-Charlie Daniell, Ant Henderson, Tanner Hake

13. How I Caught My Killer

13. How I Caught My Killer

Bu suç belgeselinde eşsiz cinayet vakalarının ardındaki gerçek hayat hikayeleri, derinlemesine röportajlar, otantik arşiv malzemeleri ve sinematik canlandırmalar bir araya getirilmiştir. Dizi, cinayet kurbanlarıyla ilgili bağımsız ceza davalarına odaklanmaktadır.

Oyuncular: Samantha Holland, Nikolis Lyons, Terrence Mombrun

14. Murdaugh Murders: A Southern Scandal

14. Murdaugh Murders: A Southern Scandal

Güney Carolina'nın önde gelen Murdaugh ailesi için her şey harika görünüyordu, ta ki genç bir kızın ölümüyle sonuçlanan bir tekne kazası mükemmel hayatlarının perdesini kaldırana kadar. Bu üç bölümlük belgesel dizisi, teknede o uğursuz gecede gerçekte neler yaşandığını ve Murdaughlardan ikisinin vahşice öldürülmesini araştırıyor. Müfettişler bu varlıklı ailenin hayatını araştırırken, giderek daha fazla karanlık sırrı ortaya çıkarıyor.

Yönetmenler: Julia Willoughby Nason, Jenner Furst

Siz gerçek suçları konu alan hangi belgeselleri ve dizileri takip ediyorsunuz? Yorumlarınızı bekliyorum.

Bunlar da İlgini Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
aksilerin efendisi

cnbc-e dexter , kanıt'la başlayan gerçeksuç dizi film belgesel izleme fanlığım netflix gibi platformlarla beni arşa çıkardı. :))))) resmen suçlu profili uzma... Devamını Gör

Gizem Yılmaz

Gabriel Fernandez'i kim öldürdü ? adlı belgeseli kesinlikle izlemenizi tavsiye ederim. Ağlamaktan ciğerim söndü.

Ömer Hattab

HA İZLEYELİM BİZDE AĞLAYALIM YANİ BUNUMU İSTİYORSUNUZ ???