Görüş Bildir
Haberler
Cumhurbaşkanlığı 2. Tur Seçimi Sonuçları: 13. Cumhurbaşkanı Kim Oldu?

etiket Cumhurbaşkanlığı 2. Tur Seçimi Sonuçları: 13. Cumhurbaşkanı Kim Oldu?

meipas
28.05.2023 - 18:41

28 Mayıs Pazar günü, 81 ilde yer alan 87 seçim bölgesinde ve gümrüklerde milyonlarca seçmen, 14 Mayıs'ta yapılan seçimin ardından bir kez daha sandığa gitti. Bugün sabah saat 08:00'de başlayan oy kullanma işlemi 17:00'de sona erdi. Sayım işlemlerinin devam ettiği bu saatlerde tüm Türkiye, heyecanla Cumhurbaşkanlığı 2. Tur Seçimi'nin sonuçlarını takip ediyor. Tüm gözler Yüksek Seçim Kurulu Cumhurbaşkanı Seçim sonuçlarına çevrildi. 2023 seçim sonuçları ve liderlerin son açıklamaları anbean Onedio.com üzerinden yayınlanlanıyor! İşte, güncel Cumhurbaşkanı seçim sonuçları: 13. Cumhurbaşkanı kim oldu?

Önemli Not: 2023 Cumhurbaşkanı Seçimi 2. tur Sonuçları ANKA HABER ile AA’dan sağlanmakta ve İHA tarafından servis edilmektedir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

2023 Cumhurbaşkanı Seçimlerine dair tüm veriler: 21:30 itibarıyla açıklanan güncel Türkiye geneli seçim sonuçları.

2023 Cumhurbaşkanı Seçimlerine dair tüm veriler: 21:30 itibarıyla açıklanan güncel Türkiye geneli seçim sonuçları.

Türkiye'nin oy kullandığı 2. tur Cumhurbaşkanı Seçimleri 28 Mayıs Pazar günü saat 17.00'de sona erdi. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından ilan edilen yayın yasağı dolayısıyla 28 Mayıs Pazar günü saat 21:00'e kadar seçim sonuçları hiçbir yerde yayınlanmayacaktı. Seçim yasakları 18.15 itibarıyla sona erdi ve sandıklar açıldıkça sonuçlar belli olmaya başladı. 

2023 Türkiye Genel Seçimlerinde 60 milyon 697 bin 843 kayıtlı seçmenin yüzde 88.92'si oy kullanmak üzere sandık başına gitmişti. Bugün gerçekleşen 13. Cumhurbaşkanı Seçimi 2. turu için 60 milyon 697 bin 843 kayıtlı seçmene ek olarak 47 bin 523 seçmenin ilk kez oy kullanmak üzere sandık başına gitmesi bekleniyor. Seçime katılım oranı ve oy kullanan seçmen sayısı sandıkların yüzde 100'ü açıldığında belli olacak. 

Cumhur İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan ve Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu arasında gerçekleşen 13. Cumhurbaşkanı Seçiminde kimin kazandığı sandıklar açıldıkça belli oluyor. Milyonlarca vatandaşımızın dikkatle takip ettiği sonuçlar anlık olarak ANKA HABER ile AA’dan sağlanmakta ve İHA tarafından servis edilmektedir. Siz de sonuçları Onedio.com üzerinden anbean takip edebilirsiniz. 

İşte, Türkiye geneli Cumhurbaşkanı 2. tur seçim sonuçları 👇

Türkiye Genelinde: Sandıkların Yüzde Kaçı Açıldı?

28 Mayıs 2023 Cumhurbaşkanı Seçim Sonuçları

28 Mayıs 2023 İstanbul Cumhurbaşkanı 2. Tur Seçim Sonuçları

İstanbul Seçim Sonuçlarını Daha Detaylı Olarak Buradan Takip Edebilirsiniz 👇

28 Mayıs 2023 İzmir Cumhurbaşkanı 2. Tur Seçim Sonuçları

İzmir Seçim Sonuçlarını Daha Detaylı Olarak Buradan Takip Edebilirsiniz 👇

İçeriğin Devamı Aşağıda

28 Mayıs 2023 Ankara Cumhurbaşkanı 2. Tur Seçim Sonuçları

Ankara Seçim Sonuçlarını Daha Detaylı Olarak Buradan Takip Edebilirsiniz 👇

2. Turda Cumhurbaşkanı Adayları Nerede Oy Kullandı?

2. Turda Cumhurbaşkanı Adayları Nerede Oy Kullandı?

Türkiye'nin oy kullandığı 13. Cumhurbaşkanı Seçimi'nin 2. turunda Cumhurbaşkanı adaylarının nerede oy kullandığı da merak konusu oldu. 

28 Mayıs Cumhurbaşkanı Seçimlerinde Kaç Kişi Oy Kullandı?

28 Mayıs Cumhurbaşkanı Seçimlerinde Kaç Kişi Oy Kullandı?

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener, 14 Mayıs 2023 Genel Seçimlerinden önce yurt içi ve yurt dışında oy kullanacak toplam seçmen sayısının 64 milyon 113 bin 941 kişi olduğunu açıklamıştı. 

14 Mayıs Genel Seçimlerinde yurt içinde yüzde 88.92 oranında katılımla 53 milyon 993 bin 683 vatandaşımız oy kullandı. 28 Mayıs Pazar günü gerçekleşen seçimde ise kaç kişinin oy kullandığı ise sandıkların %100'ü açıldığında belli olacak!

İşte, YSK Başkanı Ahmet Yener'in seçmen sayıları ile ilgili 14 Mayıs seçimlerinden önce yaptığı açıklama: 

'Yurt içinde seçmen sayısı 60 milyon 697 bin 843 olup, bunun 30 milyon 710 bin 790'ını kadın seçmenlerimiz oluşturmaktadır. 29 milyon 987 bin 53 erkek seçmen sayımız bulunmaktadır. Seçmenlerimizin yüzde 49,40'ını erkek seçmenlerimiz oluşturmaktadır. 

14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak olan seçimde ilk kez oy kullanacak seçmen sayısı ise 4 milyon 904 bin 672 olup, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci tura kalması halinde ilk kez oy kullanacak bu seçmen sayısına ilaveten 47 bin 523 seçmen de 28 Mayıs 2023 tarihinde ilk kez oy kullanacaktır. 

Yurt içinde ortopedik ve görme engelli seçmen sayımız 989 bin 543 olup, 75 yaş ve üzeri seçmen sayımız ise 3 milyon 180 bin 802'dir. 973 ilçe, bin 94 ilçe seçim kurulunda toplam 191 bin 884 sandık kurulu kurulacaktır. Ayrıca 421 ilçemizde seyyar sandık kurulacak olup, seyyar sandıklarda oy kullanacak olan toplam seçmen sayımız 6 bin 215'tir. Cezaevinde tutuklu ve taksirli suçlardan hükümlü olan seçmen sayımız 53 bin 172'dir'

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, seçim öncesi tüm vatandaşları sandığa çağırdı!

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, seçim öncesi tüm vatandaşları sandığa çağırdı!

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından 'Vatanını seven sandığa gelir.' notuyla video paylaştı. Kemal Kılıçdaroğlu, yaptığı konuşmasını şu sözlerle tamamladı: 

'Ayağa kalk Türkiye! Omuz omuza sandığa koş. Sadece bir adım kaldı. Mutlaka ama mutlaka kazanacağız.'

İşte, Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından yayınlanan video:

İçeriğin Devamı Aşağıda

İşte, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim açıklaması:

İşte, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim açıklaması:

Cumhur İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğansosyal medya hesabından 'Son 21 yıldır Türkiye bize emanetti, yarın biz de Türkiye’ye emanetiz; milletimiz bize emanetti, yarın biz de milletimize emanetiz. Mevla görelim n'eyler, n'eylerse güzel eyler. Rabbim yolumuzu, bahtımızı açık etsin.' notuyla video paylaştı. Recep Tayyip Erdoğan, yaptığı konuşmasını şu sözlerle tamamladı: 

'Sandıklara size emanet, ülkem sizlere emanet'

İşte, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yayınlanan video:

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Seçim Sonuçları

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Seçim Sonuçları

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından yapılan seçim sonuçlarına dair tüm açıklamalar burada olacak! 

YÜKSEK SEÇİM KURULU SEÇİM SONUÇLARI GÖRÜNTÜLEME EKRANI

Kesin Seçim Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

Kesin Seçim Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener, 28 Mayıs seçiminden önce seçim sonuçları ile ilgili açıklama yaptı. 

Yener, açıklamasında 'Seçim erken sürede sonuçlanacak' ifadesiyle birlikte seçim sonuçlarının açıklanmasına ilişkin şu sözleri söyledi: 

'28 Mayıs Pazar günü ikinci turu gerçekleştirmekteyiz. İlk turdaki gibi vatandaşlarımız yoğun ilgi göstermekte. Sonuçların Türk milletine ve demokrasisine hayırlı olmasını diliyorum. Şu ana kadar sıkıntısız devam etmekte. 14 Mayıs’taki seçimlerde adaylarımız ve siyasi partilerin katıldığı seçimlerdi bunda sadece cumhurbaşkanlığı adayları yarıştığı için sonuçların daha hızlı alınacağını düşünmekteyiz. Yayın yasağının hangi saatte kalkacağını kurul değerlendirecek.'

YSK Başkanı Ahmet Yener, 14 Mayıs’taki seçimlerde Cumhurbaşkanı seçiminin yanında ve milletvekili seçimlerinin de yapıldığını hatırlatarak bu seçimde sadece cumhurbaşkanlığı adayları yarıştığı için sonuçların daha hızlı şekilde açıklanacağını düşündüğünü ifade etti. Fakat yayın yasağının hangi saatte kaldırılacağına ilişkin kesin bir bilgi vermedi.

Oy Nasıl Kullanılır? 2. Turda Seçmen Kağıdı Zorunlu mu?

Oy Nasıl Kullanılır? 2. Turda Seçmen Kağıdı Zorunlu mu?

Türkiye, 28 Mayıs 2023 Pazar günü sandık başında olacak. Peki, 13. Cumhurbaşkanı Seçimi 2. turunda nasıl oy kullanılır? 2. turda 'seçmen bilgi kağıdı' zorunlu mu?  

  • Sandığa gitmeden önce nerede oy kullanacağınızı öğrenin. 

  • Seçmen bilgilerinizi, bağlı olduğunuz bölgenin muhtarlığından şahsınıza ait 'Seçmen Bilgi Kağıdı' aracılığıyla edinebilirsiniz. Ayrıca Seçmen bilgi kağıdı yerine YSK'nın internet sitesinden veya e-Devlet sistemi üzerinden 'Seçmen Sorgulama' yapabilirsiniz. 👇

YSK SEÇMEN SORGULAMA SAYFASI

  • İlk turda oy kullanan vatandaşlar aynı okul ve aynı sandıklarda oylarını kullanacak. 

  • Seçime giderken T.C. kimlik numarası olan kimlik belgenizi unutmayınız. 

Sandığa gidecek seçmenler: T.C. kimlik numarası taşıyan nüfus cüzdanı, resmi dairelerce verilen soğuk damgalı kimlik kartı, pasaport, evlenme cüzdanı, askerlik belgesi, sürücü belgesi, hakim ve savcılar ile yüksek yargı organı mensuplarına verilen mesleki kimlik kartı, avukat, noter ve askeri kimlik kartı gibi, 'kimliğini tereddütsüz ortaya koyan' resimli, resmi nitelikteki belgelerden birini yanında götürmelidir. 

Oy Kullanırken Dikkat Edilmesi Gereken Kurallar:

  • Oy verme işlemi sırasında: Seçmenlerin üzerinde cep telefonu, fotoğraf makinesi, görüntü kayıt cihazı veya haberleşme sağlayıcı cihazların bulunması yasaktır. 

  • Oy pusulasına mühür dışında işaret konulmamalıdır. 

2. Turda Seçmen Kağıdı Zorunlu Mu? 

28 Mayıs'ta geçekleşecek 2. turda da ilk turda olduğu gibi seçmen bilgi kağıdı zorunlu olmayacak. Seçmenler, geçerli kimlik belgeleriyle seçmen listesinde adlarının yazılı olduğu sandıklara giderek oylarını kullanabilecekler.  

Seçmenlerin oy kullanırken doğru sandıkta olduğunuzdan emin olmaları ve sandık görevlisine seçmen bilgi kağıdında yer alan seçmen sıra numarasını bildirmeleri yeterli olacak. Tabii ki yanınızda 2. tur için yeniden basılan seçmen kağıdı, ilk tura ait seçmen kağıdı veya YSK internet sitesi üzerinden elde ettiğiniz çıktı ile de gidebilirsiniz. Seçime ilişkin tüm sorularınızın cevabına YSK resmi internet sitesinden ulaşabilirsiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
12
9
5
5
3
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
YavuzXSelim

REKOR GELİYOOOOOR REKOOOR ÖLÜMÜNE RTE 🇹🇷

Burçak222

Ahhahahhaja alırsa ucu ucuna alıcak zaten . Gerçekten bu şizofreni seviyesi beni çok şaşırtıyo 😄 bi de rekorla falan aldığınızı iddaa edip kutlarsınız eminim

mert ali

hadi geçmiş olsun RTE aldı

Hoess

Allah olduğunu sanmıyorum.

Pasif Kullanıcı

Reis saplamış geçmiş yine

Olcay Akgün

reisinle olan cinsel hayatını neden buraya yazıyırsun. reis sana sapladıysa bize ne mk malı 🤣