Görüş Bildir
Haberler
2022 Kurbanlık Fiyatları Ne Kadar? Küçükbaş ve Büyübaş Kurbanlık Kaç Lira Olacak?

2022 Kurbanlık Fiyatları Ne Kadar? Küçükbaş ve Büyübaş Kurbanlık Kaç Lira Olacak?

ismail kahraman
24.05.2022 - 12:24 Son Güncelleme: 07.06.2022 - 15:36

Kurban Bayramı’nın başlamasına az bir süre kala vatandaşlar kurbanlık fiyatlarını da araştırmaya başladı. Türkiye’de yüksek enflasyon sebebiyle birçok ürünün fiyatına yüzde yüzlük zamlar yapılmış durumda. Bu sebeple 2022 kurbanlık fiyatlarına hemen hemen aynı oradan zam gelmesi bekleniyor. İzmir Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Osman Civil, 2022 kurbanlık fiyatları hakkında açıklamalarda bulundu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İslam dinindeki iki bayramdan biri olan Kurban Bayramı’nda, Allah rızası için kurbanlıklar kesiliyor ve etler ihtiyaç sahibi ailelerle paylaşılıyor. Kurban Bayramı için şimdiden hazırlık yapmak isteyen vatandaşlar, 2022 kurbanlık fiyatlarını öğrenmek istiyor. Piyasaya çıkan ilk kurbanlık fiyatları gerçekten cep yakacak.

Kurbanlık Vekalet Fiyatları Belli Oldu

Kurbanlık Vekalet Fiyatları Belli Oldu

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş; “Türkiye Diyanet Vakfı olarak bu yıl vekalet yoluyla kurban kesim bedellerini yurt içinde kestirmek isteyenler için 2 bin 250 lira, yurt dışında kestirmek isteyenler içi ise 1800 lira olarak belirledik. Vatandaşlarımız, 'tdv.org' ve 'bagis.tdv.org' adreslerinden online bağış yapabilmenin yanı sıra mobil bağış uygulamamızdan kurban vekaletlerini verebilecekleri gibi il ve ilçe müftülükleri, TDV şubeleri, din görevlileri, tüm PTT şubeleri ve bankalar aracılığıyla da Türkiye Diyanet Vakfı kurban programına katılım sağlayabileceklerdir. Yurt dışında yaşayan vatandaşlarımız ise din hizmetleri müşavirlikleri, ataşelikleri, koordinatörlükler ve bu ülkelerdeki cami dernekleri ile din görevlileri vasıtasıyla kurban vekaletlerini güvenle vakfımıza emanet edebileceklerdir.' dedi.

2022 Kurban Bayramı Büyükbaş Hayvan Fiyatları

2022 Kurban Bayramı Büyükbaş Hayvan Fiyatları

Geçtiğimiz yıl Kurban Bayramı’nda, büyükbaş kurbanlık fiyatları, 10 bin ila 30 bin bandında satılıyordu.

Bloomberg HT’ye açıklama yapan, İzmir Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Osman Civil, 2022 Kurban Bayramı büyükbaş hayvan fiyatlarının 60 bin ila 70 bin banında satılacağını söyledi.

2022 Kurban Bayramı Küçükbaş Hayvan Fiyatları

2022 Kurban Bayramı Küçükbaş Hayvan Fiyatları

Büyükbaş hayvan yerin küçükbaş hayvan tercih edecek vatandaşların ise ödemedi gereken ücret, 3 bin ila 4 bin arasında değişecek.

2021 Kurban Bayramı’nda küçükbaş kurbanlıklar 1500 ila 3 bin lira arasından satılıyordu.

Bu Haber de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın