Görüş Bildir
Haberler
2020 Yılında Hayatımıza Girmiş ve En Yüksek IMDb Puanına Sahip 16 Yerli Dizi

2020 Yılında Hayatımıza Girmiş ve En Yüksek IMDb Puanına Sahip 16 Yerli Dizi

2020 her şeye rağmen şahane dizilerle tanıştığımız ve kalitenin bir üst aşamaya taşındığı bir yıl oldu. Hem televizyonda hem de dijital platformlarda yayınlanan dizilerin IMDb'de en yüksek puan alanlarını mutlaka izleyin diye paylaşıyoruz.

NOTIMDb'nin hesaplama algoritmasını daha sağlıklı görebilmek için sadece yüksek oy kullanımı yapılan dizileri baz aldık. Sadece 10 kişinin 10 puan verdiği dizilerin bu listede yer almayacağını unutmayın:)

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Yeni Hayat - IMDb Puanı: 7.2

16. Yeni Hayat - IMDb Puanı: 7.2

Konusu: Yüzbaşı Adem Şahin, Özel Kuvvetler'den yeni ayrılmıştır. Bir gün, bir iş fırsatı bulur. Yapacağı tek şey, zengin ve güçlü bir iş adamı olan Timur Karatan'ın karısı Yasemin'i korumaktır. Adem iş teklifini kabul eder. Başlangıçta Yasemin ve Adem birbirlerine nefretle yaklaşsalar da, bu nefretin aşka dönüşmesi, herkes için kötü olacaktır.

Serkan ÇayoğluMelisa Aslı PamukTayanç AyaydınNilperi ŞahinkayaNisa Sofiya AksongurDevrim Nas

15. Sadakatsiz - IMDb Puanı: 7.2

15. Sadakatsiz - IMDb Puanı: 7.2

KonusuDoktor Asya, kocası Volkan ve oğulları Ali ile huzurlu ve mutlu bir yaşam sürmektedir. Bu durum, kocasının genç bir kadınla iki yıldır ilişkisi olduğunu öğrenince değişir. Asya evliliğini kurtarmak ya da sadakatsiz kocasından intikam almak arasında tercih yapmalıdır.

Cansu Dere, Caner Cindoruk, Melis Sezen, Kenan Ece, Burak Sergen

14. Babil- IMDb Puanı: 7.3

14. Babil- IMDb Puanı: 7.3

Konusu: Prestijli bir üniversitede ekonomi profesörü olan İrfan, bir gün aniden işinden atılır. Aynı süreçte oğluna konulan ölümcül hastalık teşhisi, bir idealist olan İrfan'ı çaresiz bırakır. Tedavi için yüklü miktarda paraya ihtiyacı vardır, ancak tüm kapılar yüzüne kapanır. Bu çaresizlikten bir çıkış yolu arayan İrfan ve arkadaşı Egemen, son şanslarını bir emlak düzenbazlığında denemek isterler. 

Halit Ergenç, Ozan Güven, Onur Saylak, Birce Akalay, Aslı Enver, Nur Fettahoğlu, Mesut Akusta, Selahattin Paşalı, Veda Yurtsever

13. Aşk 101- IMDb Puanı: 7.5

13. Aşk 101- IMDb Puanı: 7.5

Konusu: 1998 yılında geçen ve günümüze uzanan Aşk 101, okula devam edebilmek için en sevdikleri öğretmenlerini okulda tutmak üzere plan yapan 17 yaşında bir grup asi gencin hikayesini konu alıyor. Öğretmenlerini yeni basketbol koçlarına aşık etmek üzere işe koyulduklarında ise asıl kendileri aşkı keşfetmeye başlıyorlar.

Mert Yazıcıoğlu, Alina Boz, Kubilay Aka, Selahattin Paşalı, İpek Filiz Yazıcı, Pınar Deniz, Kaan Urgancıoğlu, Bade İşçil, Tuba Ünsal, Müfit Kayacan

12. Saygı - IMDb Puanı: 7.7

12. Saygı - IMDb Puanı: 7.7

Konusu: SAYGI – ‘Bir Ercüment Çözer Dizisi’, Behzat Ç. - 'Bir Ankara Polisiyesi' dizisinin anti-kahramanı olan Ercüment Çözer’in hayatına odaklanıyor. Toplumun yozlaşmasına karşı kendi adalet sistemini uygulayan Ercüment Çözer'in hayatı, kendisi ile aynı amaca yönelik hareket ettiğini düşündüğü iki genç ile tanıştığında bambaşka bir hal alır.

Nejat İşler, Miray Daner, Boran Kuzum, Rojda Demirer, Erkan Can, Tansu Biçer, Itır Esen

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Tutunamayanlar - IMDb Puanı: 7.7

11. Tutunamayanlar - IMDb Puanı: 7.7

Konusu: Hayatı boyunca hiç çalışmamış ve çalışmaya da pek niyeti olmayan Tarık, gittiği bir iş görüşmesinde İrem'e aşık olur. İrem, Tarık'ın yaşadığı mahalleye gelir ve mahalledeki kitap kafede çalışmaya başlar. İrem'in hayali başarılı olmak, kendi işini kurmak ve bir gün tekrar eski günlerine dönebilmektir. İrem'i etkilemenin yolunun iş kurmaktan geçtiğini gören Tarık ise bir gün, İlham Perisi olan İlhan ile karşılaşır. İlhan'ın verdiği fikirlerle hepsi başarısız olacak olan birbirinden eğlenceli iş girişimlerine atılır.

Doğu Demirkol, Ece Çeşmioğlu, Zafer Algöz, Barış Yıldız, Bora Akkaş

10. Menajerimi Ara - IMDb Puanı: 7.7

10. Menajerimi Ara - IMDb Puanı: 7.7

Konusu: Yetenek ajansı Ego'ya bağlı Kıraç, Feris, Çınar ve Peride adlı dört menajerin her gün yönetilmesi zor durumlarla uğraşması ve temsil ettikleri oyuncularla yaşadıkları maceraları anlatıyor. Menajerler ve asistanları, bizi ünlü oyuncuların vahşi dünyasının perde arkasına götürüyor; kahkahalar, duygular, entrika, hayal kırıklığı ve gözyaşlarının sürekli çarpıştığı yere. Bu vahşi dünyanın içerisine ilk kez giren Dicle, bütün amatörlüğüyle en alttan başlayarak bu işi başarmaya çalışıyor.

Barış Falay, Canan Ergüder, Ayşenil Şamlıoğlu, Fatih Artman, Ahsen Eroğlu, Deniz Can Aktaş, Serhat Teoman, Burak Tozkoparan, Yaprak Medine, Gamze Karaduman, Semi Sırtıkkızıl, Nazlı Senem Ünal, Aslı Mavitan, Buse Sinem İren, Bedir Bedir, İdeal Beran Kotan

9. Sen Çal Kapımı - IMDb Puanı: 7.8

9. Sen Çal Kapımı - IMDb Puanı: 7.8

Konusu: Eda Yıldız, hayatını eğitimine adayan genç bir kadındır. Eğitim bursu ile okuyan Eda, bursunun kesilmesi üzerine lise mezunu olarak kalır. Kendisine burs veren Serkan Bolat ile karşı karşıya geldiğindeyse hayatının değişmesine neden olacak bir teklif alır. Serkan Bolat, genç kadına kendisiyle iki ay nişanlı taklidi yapması karşılığında bursunu geri vermeyi teklif eder. Teklifi kabul etmeyen Eda, koşullarının değişmesi sonucu istemese de Serkan ile nişanlı gibi davranmayı kabul eder.

Hande Erçel, Kerem Bursin, Neslihan Yeldan, Anıl İlter, Bige Önal, Evrim Doğan, Elçin Afacan, İlayda Çevik, Çağrı Çıtanak, Melisa DöngelSitare Akbaş, Sarp Bozkurt, Alican Aytekin

8. Kırmızı Oda - IMDb Puanı: 7.8

8. Kırmızı Oda - IMDb Puanı: 7.8

Konusu: Gülseren Budayıcıoğlu'nun Madalyonun İçi isimli kitabından uyarlanan dizi, bir psikiyatri kliniğine danışan olarak gelen kişilerin hayatlarını, hatalarını, travmalarını ve zaman içinde terapilerle beraber kat ettikleri yolu anlatıyor.

Binnur Kaya, Tülin Özen, Meriç Aral, Burak Sevinç, Halit Özgür Sarı, Gülçin Kükltür Sarı

Evrim Alasya, Melisa Sözen, Salih Bademci, Hande Doğandemir, Burcu Biricik, Emre Kınay, Celil Nalçakan

7. Alev Alev - IMDb Puanı: 7.8

7. Alev Alev - IMDb Puanı: 7.8

Konusu: Farklı dünyalardan gelen üç kadının hayatları bir yangınla birbirine bağlanır. Kocasından şiddet gören Cemre, kızıyla birlikte kurtulmaya çalışırken Rüya hayatın gerçekleriyle tanışır. Çiçek ise kendini bulmalı ve kendi için bir şeyler yapmalıdır.

Demet Evgar, Dilan Çiçek Deniz, Hazar Ergüçlü, Zuhal Olcay, Cihangir Ceylan, Berkay Ateş, Cem Bender, Berker Güven

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Yarım Kalan Aşklar - IMDb Puanı: 7.9

6. Yarım Kalan Aşklar - IMDb Puanı: 7.9

Konusu: Bir kaza sonucu hayatını kaybedip, farklı bir bedende dünyaya geri dönen bir adamın hikayesini konu ediyor. Gözü kara gazeteciliği ile tanınan Ozan ve meslektaşı olan Elif'in mutlu bir ilişkisi vardır. Çift, mutluluklarını evlilikle taçlandırmaya karar verir. Ancak onlar evlenecekleri günü beklerken, korkunç bir olay meydana gelir. Ozan, geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeder. Ancak Ozan, başka birinin bedeninde dünyaya geri döner. Hayata yeniden dönen Ozan'ı bekleyen iki görev vardır. Ozan, kendisini kimin öldürdüğünü bulmak ve Elif'e gerçekleri anlatmak için harekete geçer.

Burak Deniz, Dilan Çiçek Deniz, Cem Davran, Ezel Akay, Tolga Sarıtaş, Esra Ruşan, Nazlı Bulum, Cihat Süvarioğlu, Gizem Ünsal

5. Uyanış Büyük Selçuklu - IMDb Puanı: 8.0

5. Uyanış Büyük Selçuklu - IMDb Puanı: 8.0

Konusu: Melikşah, Anadolu’nun kapılarını Türklere açan Selçuklu Hükümdarı Sultan Alparslan’ın ölümünün ardından tahta geçer. Aynı gün çok sevdiği Kıpçak hatunu Başulu'yu doğum yaparken kaybettiği haberini de almıştır. Kıpçak-Selçuklu düşmanlığı sebebiyle yeni doğan bebek, devletin devamlılığı için tehlike arz ediyordur. Melikşah için bu durum çok zor olsa da onu bir daha görmemek ve sormamak üzere Nizamülmülk’e teslim eder.

Buğra Gülsoy, Ekin Koç, Hatice Şendil, Gürkan Uygun, Leyla Lydia Tuğutlu, Sevda Erginci, Mehmet Özgür

4. Alef - IMDb Puanı: 8.1

4. Alef - IMDb Puanı: 8.1

KonusuCinayet Büro Amiri Settar ve ortağı Komiser Kemal, İstanbul Boğazı'nda ortaya çıkan bir ceset sonrasında kendilerini İstanbul'un karanlık, ruhani ve mistik dünyası içinde bulurlar. İki ortak seri cinayet işleyen katilin peşine düşerken aralarına bir üniversitede öğretim görevlisi olan Yaşar da katılıyor. Bu cinayet silsilesini çözmeye çalışırken üçlüyü geçmişten gelen hayaletler de rahat bırakmıyor.

Kenan İmirzalıoğlu, Ahmet Mümtaz Taylan, Melisa Sözen, Hatice Aslan

3. Öğretmen - IMDb Puanı: 8.1

3. Öğretmen - IMDb Puanı: 8.1

Konusu: İdealist lise öğretmeni Akif'in öğrencilerine ve topluma, günümüzde kaybedilen değer olan erdemi tekrar aşılama çabasında yaptığı stratejik planı ve bu yönde gelişen olayları anlatıyor. Bir bomba ile son dersinde öğrencilerini rehin alır ve hayatını kaybeden öğrencisinin hesabını sorar.

İlker Kaleli, Ceren Moray, Afra Saraçoğlu, Serkan Kılıç, Serkan Keskin, Şerif Erol

2. Masumlar Apartmanı - IMDb Puanı: 8.1

2. Masumlar Apartmanı - IMDb Puanı: 8.1

Konusu: Gülben ve Safiye obsesif davranışları olan iki kardeştir. Özellikle Safiye annesinin üzerinde yarattığı olumsuz rol modelliğin etkisindedir, davranışlarının arkasında bu neden yatmaktadır. Han ise kardeşlerin babalarıyla birlikte yaşadığı evde tek erkek kardeştir. Han'ın hayattaki temel amacı sadakat duyduğu ailesini geçindirmek ve kollamaktır. Ancak Han'ın hayatı İnci'yi gördükten sonra değişecektir. Ona aşık olacak ve beraber mutlu olma amacı güdecektir.

Birkan Sokullu, Farah Zeynep Abdullah, Ezgi Mola, Merve Dizdar, Gizem Katmer, Metin Coşkun, Açelya Devrim Yılhan, Tansel Öngel, Atilla Şendil, Esra Ruşan, Uğur Uzunel, Alper Saldıran

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Bir Başkadır - IMDb Puanı: 8.7

1. Bir Başkadır - IMDb Puanı: 8.7

Konusu: Hayatları farklı, hayalleri farklı, korkuları farklı. Birbirlerine zıt görünseler de yolları kesiştiğinde sınırlar ortadan kalkacak ve hepsi birbirinin hayatına dokunacak.

Öykü KarayelFatih ArtmanFunda EryiğitDefne KayalarTülin ÖzenAlican YücesoyNesrin CavadzadeDerya KaradaşBige ÖnalSettar TanrıöğenÖner Erkan ve Gökhan Yıkılkan

Bu içerikler de ilginizi çekebilir 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
31
27
4
4
4
2
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Eysanatay

şu imbd reyting hesaplarını bilmeyen bi ben miyim

Gizem Yenikler

Masumlar Apartmanı, Kırmızı Oda, Alev Alev izliyorum beğendim.