Görüş Bildir
Haberler
2014'te Sinemanın Altını Üstüne Getiren 30 Film Karakteri

2014'te Sinemanın Altını Üstüne Getiren 30 Film Karakteri

EC was here.
25.12.2014 - 13:03 Son Güncelleme: 31.05.2022 - 15:47

Eleştirmenlerce bolca övülen, izleyicilerin favorilerine giren, dünyaca ünlü dergilerin listelerinde yer bulan ve Altın Küre-Oscar gibi ödül törenleri için adları sıkça anılan karakterlerdir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Stephen Hawking'i canlandıran Eddie Redmayne da Altın Küre adayları arasındaki yerini aldı ve şimdi de Oscar'da bir adaylık peşinde.

Başrol kadar ön planda olan ve kendini sevdiren bir karakter. Sinemanın güçlü kadın karakterleri arasındaki yerini hak ettiği üzere almış durumda.

Wes Anderson'ın bu yeni filminde Ralph Fiennes yine harikalar yaratıyor. Altın Küre adaylığına bir de Oscar adaylığı eklemesi muhtemel.

Tim Burton'ın yeni filmindeki rolüyle Amy Adams, ödül döneminde adından söz ettiren isimler arasında. Altın Küre'de aday gösterildi.

Vin Diesel'in sesiyle 'I am Groot!' repliği şimdiden fenomen olmuş durumda.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Jean-Marc Vallée filmi Wild/Yaban'da Reese Witherspoon en iyi performanslarından birine imza atıyor. Henüz izlemesek de bunu dile getiren kendisi.

Gece Vurgunu/Nightcrawler'ın bu kadar çok beğenilmesindeki en önemli unsur hiç şüphesiz ki Jake Gyllenhaal'ın etkileyici performansıydı. Altın Küre'de adaylık elde etti ve Oscar'da da adaylık bekleniyor.

Marion Cotillard'ın tek kişilik bu resitali eleştirmenlerce bolca alkışlandı. Altın Küre adaylığına Oscar adaylığı eklemesi şaşırtıcı olmayacaktır.

Steve Carell, yeni filminde komediden uzaklaşıyor ve bambaşka bir görünüme bürünüp adaylık performans sergiliyor.

Julianne Moore bu yılki performanslarıyla rol aldığı filmlerin adını duyurmayı başardı. Altın Küre adaylıkları da sürpriz değildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Alejandro González Iñárritu'nun Birdman/Atmaca filmi bu yılın en merak edilen yapımları arasında. En İyi Film ve En İyi Erkek Oyuncu dallarında favoriler arasında gösteriliyor.

Rob Marshall'ın yeni müzikali merakla beklenen filmlerden biri. Emily Blunt bir Altın Küre adaylığı elde edince ismi daha fazla zikredilen karakterler arasındakini yerini aldı.

Filmin en çarpıcı sahnesinde onun imzası var ve film bittiğinde neden daha çok yer verilmediği konusunda herkesin ortak sorunu olan bir karakter. Başrolde olduğu bir film çıksa nasıl da izlenir.

Stephen Hawking'in eşi rolünde izleyeceğimiz Felicity Jones, bu rolüyle Altın Küre'de aday gösterildi. Oscar'da da adaylık elde edip etmeyeceği merak konusu.

Yılın en iyi filmlerinden biri olduğu konusunda herkes hemfikir. Belki bu türde filmler Oscar benzeri ödüllere aday bile gösterilmiyor olabilirler ancak gönülleri kazandıkları ortada.

İçeriğin Devamı Aşağıda

X-Men serisinde genellikle arka planda kalmasına rağmen geniş bir hayran kitlesi olan Mystique, serinin yeni filminde daha ön planda yer alıyor. Jennifer Lawrence, Rebecca Romijn'dan sonra onu aratmayacak bir performans sunuyor.

Paul Thomas Anderson'un ödül sezonunda adı daha sık anılmaya başlanan filminde özellikle de Joaquin Phoenix dikkat çeken bir isim. Altın Küre adaylığı Oscar'da da beklentileri arttırmış durumda.

St. Vincent ile sade ama akılda kalıcı bir performans sergileyen Bill Murray, Altın Küre'de bir de adaylık elde etti.

Beklenildiği gibi Altın Küre adaylığı elde eden ve Oscar'da da adaylık almasına kesin gözüyle bakılan Benedict Cumberbatch, kariyerini zirveye taşımaya hızla devam ediyor.

Scarlett Johansson, bu Luc Besson filminde görülebilecek en yüksek zekaya sahip bir karakteri canlandırıyor. İlk kadın Lucy'den yaşayan son Lucy'ye dek...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Özellikle son yıllarda başarılı oyunculuğuyla dikkat çeken Christoph Waltz, bu Tim Burton filminde de ödüllerin favorileri arasında.

Kariyerinin zirvesindeki Matthew McConaughey, bir Nolan filminde başrol alarak en önemli karakterlerinden birini canlandırıyor.

Richard Linklater'ın büyük bir zaman harcadığı bu özgün yapımı yılın en beğenilen filmleri arasında. Oscar'ın bir numaralı favorisi olarak gösteriliyor. Büyüyüşüne tanık olduğumuz Mason karakteri şimdiden sinemanın unutulmazları arasındaki yerini aldı.

Nuri Bilge Ceylan'ın bol ödüllü filmi her ne kadar Oscar adaylığı elde edemese de izleyiciye kaliteli bir film ve iyi bir karakter hediye etmiş oldu.

Son dönemin yükselen yıldızlarından Shailene Woodley', kitabın hayranlarından geçer not aldı, bu da kendisi için yeterince tatmin edici olsa gerek.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Predestination, belki de yılın en farklı yapımı. Oldukça kafa karıştırıcı bu hikayede bir karakter ya da oyuncu ismi vermek pek doğru olmayacaktır.

Yönetmen David Ayer'ın II. Dünya Savaşı'nda geçen hikayesinde Brad Pitt akılda kalıcı karakterlerine bir yenisini daha ekliyor.

David Fincher imzalı Kayıp Kız/Gone Girl'deki performansıyla Rosamund Pike, önümüzdeki Oscar ödüllerinde favorilerde başı çeken isimler arasında gösteriliyor.

Chris Pratt için dönüm noktasındaki bu rol kendisine bir hayli hayran kazandırmış durumda. Son yılların en sempatik karakterlerinden biri olarak anılıyor.

Yılın sevilen filmlerinden biri olan The Maze Runner, Thomas karakterinin merak ettikleriyle birlikte izleyicide de doğru orantılı bir merak uyandırma konusunda başarılı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
14
2
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Doğa Ceryan

Katniss ?

momoftheprincess

Benedict Cumberbatch'i verin gerisi sizin olsun =))

Pasif Kullanıcı

neeeeeeeeeredeeee Bilbooo Gandalf Galadriel Legolas Thorin lannnn olmaz bu liste böyle

Pasif Kullanıcı

en azından 2 ya da 3ü olmadan olmazz