Görüş Bildir
Haberler
20'li Yaşlarında Hayatlarını Kaybeden Popüler İsimler Hakkında 13 Karanlık Hikaye

20'li Yaşlarında Hayatlarını Kaybeden Popüler İsimler Hakkında 13 Karanlık Hikaye

17.07.2022 - 19:47

20'li yaşlarında aramızdan ayrılarak sevenlerini hüzne boğan ünlü isimlerin hikayelerini bir araya getirdik. Joker rolü ile bütün dünyadan övgü toplayan Heath Ledger, '90'lı yılların en iyi Latin sanatçısı' ve 'On yılın en çok satan Latin sanatçısı' olarak anılan Selena Quintanilla Pérez ve yakın zamanda Quentin Tarantino'nun Once Upon a Time... in Hollywood filminin konusu olan Sharon Tate gibi birçok ünlü ismin kapkaranlık hikayesi bu içerikte!

Not: İçeriğimiz intihar ve kendine zarar verme gibi hassas konular barındırıyor.

Kaynak: https://www.buzzfeed.com/crystalro/ac...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Anton Yelchin, 27

1. Anton Yelchin, 27

Oyuncu 2016 yılında, 2015 model Cherokee'si ile Los Angeles'taki evinin garaj yolundan aşağı yuvarlanarak bir posta kutusu ve güvenlik çiti arasına sıkışarak hayatını kaybetti.

Yelchin'in ailesi, Fiat Chrysler'e (Jeep Grand Cherokee'nin yapımcıları) dava açtı. Görünüşe göre bu Cherokee modeli, sadece iki ay önce geri çağrılan 1,1 milyon araç arasındaydı, çünkü 'düzenleyicilerin, vites değiştirirken sürücülerin kafasını karıştırdığını ve SUV'lerin beklenmedik bir şekilde kaymasına ve düzinelerce yaralanmaya yol açmasına neden olduğu' söylendi.

Davaya göre, Yelchin sadece ezilmekle kalmadı, aynı zamanda 'bir süre hayatta kaldı, kapana kısıldı ve ölümüne kadar boğuldu. Yelchin'in ebeveynleri Viktor ve Irina Yelchin, 2018'de Fiat Chrysler ile gizli bir anlaşma ile dava sürecini sonlandırdı.

2. Jonathan Brandis, 27

2. Jonathan Brandis, 27

Brandis, 12 Kasım 2003'te Los Angeles'taki evinde intihar ederek öldü.

Los Angeles polisi, Brandis'in ölümüyle ilgili şu açıklamayı yaptı: '11 Kasım 2003'te saat 23:40 sularında Jonathan Brandis'in bir arkadaşı polisi arayarak aktörün Detroit Bulvarı'nda 600. blokta bulunan dairesinde intihara teşebbüs ettiğini bildirdi. Los Angeles İtfaiyesi'nden sağlık görevlileri müdahale ederek Brandis'i Cedars Sinai Tıp Merkezi'ne nakletti ancak Brandis sonunda aldığı yaralardan dolayı hayatını kaybetti. Brandis'in 12 Kasım 2003'te hastane personeli tarafından öğleden sonra 14:45 civarında öldüğü açıklandı.'

Brandis'in babası Greg Brandis, verdiği bir röportajda,

 'Jonathan çok zekiydi ve çok kibardı ve her zaman rahattı. Üzücü bir şekilde, muhtemelen bipolardı. Ölümü eğlence endüstrisi yüzünden değildi. Şimdi geriye baktığımda 20'li yaşlarında manik depresyon belirtileri gösterdiğini anlıyorum. Umarım acı çeken herkes yardım alabilir.'

açıklamalarında bulundu.

3. Thuy Trang, 27

3. Thuy Trang, 27

Trang, 3 Eylül 2001'de bir trafik kazasında öldü.

Sarı Power Ranger olarak bilinen Trang, nedimesi olacağı arkadaşı Angela Rockwood ile San Francisco ve Los Angeles arasında seyahat ediyordu. Araçları başka bir nedime tarafından sürülen araç ile çarpışınca yoldan çıktı ve yol kenarındaki kayaya çarptı.

2018'de, bazı Power Rangers oyuncuları,verdikleri röportajda Trang'in güzel hatıralarını paylaştı: 

''Pembe Power Ranger Amy Jo Johnson bana söylemek için arayan kişiydi,' diye hatırlıyor orijinal Mavi Power Ranger David Yost. 'Çok şaşırdım. Öğrendikten sonra sadece sesini duymak için Thuy'un sesli mesajını birkaç kez aradığımı hatırlıyorum. Ve ona onu özleyeceğimi söyleyen bir mesaj bıraktım. Onun çocukluğunu, onun ve ailesinin Vietnam'dan ayrılarak, mülteci olarak Amerika'ya göç ederek yaşadığı her şeyi öğrenince, onun ve ailesinin burada hayatlarını yeniden inşa etme gücüne hayran kaldım. Onun harika gülüşünü her zaman hatırlayacağım.''

4. Heath Ledger, 28

4. Heath Ledger, 28

Ledger, 22 Ocak 2008'de SoHo'da kiraladığı bir dairede öldü. New York baş tıbbi muayenecisi, 'ağrı kesiciler, uyku hapları ve anksiyete ilaçları içeren reçeteli ilaçların kazara aşırı dozda alınmasından' öldüğüne karar verdi. 28 yaşındaydı.

Bir haberde, Ledger'in amcası Neil Bell, ailenin şok olduğunu söyledi: 'Onun morali yerindeydi ve bu Terry Gilliam'ın filminde (The Imaginarium of Doctor Parnassus) harika vakit geçiriyordu.

Johnny Depp, Colin Farrell ve Jude Law, filmin tamamlanmasına yardımcı olmak için bir rüya dünyasında seyahat ederken karakterinin 'dönüşümlerini' oynayarak Ledger'ın yerine geçtiler. O sırada Gilliam, 'Johnny, Colin ve Jude'un oynadığı rollerin her biri, Heath'in oynadığı karakterin birçok yönünü temsil ediyor' dedi.

5. Aaliyah, 22

5. Aaliyah, 22

Aaliyah, 25 Ağustos 2001'de Bahamalar'da küçük bir uçak kazasında sekiz yolcuyla birlikte öldü.

Çıkan haberlere göre, Aaliyah, Hype Williams'ın yönettiği son albümünün üçüncü single'ı 'Rock the Boat' için video üzerinde çalışmayı bitirdiği Abaco Adaları'ndan Miami'ye dönerken öldü.

Daha sonra, kazayla ilgili yapılan soruşturma, pilotun vücudunda kokain ve alkol izleri olduğunu ortaya çıkardı. Ayrıca uçağın en az 700 kilo fazla ağırlıkta olduğu ve taşıması onaylandığından bir yolcu fazla yüklendiği de tespit edildi.

2003 yılında, Aaliyah'ın ailesi ihmal davasında açıklanmayan bir anlaşmaya vardı. Billboard'a göre, ebeveynler uçak operatörü Blackhawk International Airways Corp., Skystream Inc., Gilbert Chacon'un sahipleri ve uçuş komisyoncusu Atlantic Flight Group'a dava açtı. Blackhawk, bundan sonra ticari uçuşlar için Bahamalar'dan izin alamadı.'

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Brad Renfro, 25

6. Brad Renfro, 25

Renfro, 15 Ocak 2008'de aşırı dozda eroin ve morfinden öldü. Çıkan haberlere göre, sağlık görevlileri sabah 9'da evine çağrılmıştı ve adli tıp tarafından öğle saatlerinde öldüğü açıklandı.

Renfro uyuşturucu ve alkol bağımlılığı ile mücadele içerisindeydi. 2005 yılında kamuoyuna çokça duyurulan bir olayda Renfro, eroin satın almaya çalıştığı iddiasıyla Los Angeles Skid Row'da tutuklandı. Ve sonra 2006'da, sarhoşken araba kullanmaya itiraz etmediğini ve eroin bulundurmaya teşebbüsten suçlu olduğunu iddia ettikten sonra 10 gün hapiste geçirdi.

Renfro nihayet bir hafta sonra memleketi Knoxville, Tennessee'de toprağa verildi. Kuzey Knoxville'deki Stevens Mortuary'deki cenaze törenine ve kapalı tabut görüntülemeye 600'den fazla kişinin katıldı.

7. Selena Quintanilla Pérez, 23

7. Selena Quintanilla Pérez, 23

Selena, 31 Mart 1995'te Teksas'ta Corpus Christi'de bir motelde vurularak öldürüldü.

Olay çıkan haberlerde şu şekilde aktarıldı: 'Saat 21:30'dan kısa bir süre sonra, genç şarkıcının babası tarafından hayran kulübünün eski başkanı olarak tanımlanan 32 yaşındaki bir kadın, motelin otoparkında kırmızı bir kamyonetin içinde şakağına doğrultulmuş bir silahla otururken yaklaşık 10 saat polisi uzakta tuttuktan sonra aniden teslim oldu.

Selena'nın cenazesi 2 Nisan 1995'te gerçekleştirildi ve Bayfront Plaza Kongre Merkezi'nde, şarkıcının anısına sessiz bir dua ayini olarak düzenlenen anma etkinliğine 3.000 kişi katıldı.

Selena'nın hayran kulübünün eski başkanı ve katili Yolanda Saldivar, şu anda Teksas, Gatesville'deki Mountain View Biriminde ömür boyu hapis cezasını çekiyor. Saldivar, 30 Mart 2025'te şartlı tahliye edilebilir.

8. Freddie Prinze, 22

8. Freddie Prinze, 22

Prinze, 29 Ocak 1977'de kendi açtığı kurşun yarası nedeniyle öldü.

Televizyon yıldızı ve Freddie Prinze Jr.'ın babası, 'ticari temsilcisinin önünde kendini vurduktan 33 saat sonra UCLA Tıp Merkezi'nde öldü.'

Ayrıca, haberlere göre, Prinze, '10 aylık oğlu Freddie Jr.'ın annesi, ayrı yaşadığı karısı Kathy ile konuştuktan sonra telefonu az önce kapatmıştı.' Silahı ateşledikten sonra bilincini asla geri kazanamadı.

Chico and the Man'in 22 yaşındaki yıldızı için cenaze töreni birkaç gün sonra 31 Ocak'ta Hollywood Hills'deki Forest Lawn'daki Eski Kuzey Kilisesi'nde yapıldı.

9. River Phoenix, 23

9. River Phoenix, 23

Phoenix, 31 Ekim 1993'te West Hollywood, California'daki Viper Room gece kulübünün dışında öldü. Bir otopsi raporuna göre, ölümcül seviyelerde kokain ve morfin dahil olmak üzere akut çoklu ilaç zehirlenmesi sebebiyle hayatını kaybetti.

Şerif Yardımcısı Diane Hecht, Phoenix'in Batı Hollywood'daki Viper Room'dan saat 1 civarında ayrıldığını ve yere düştüğünü söyledi. Arkadaşları, Phoenix'in garip davrandığını bildirdi. Sağlık görevlileri onu Cedars-Sinai Tıp Merkezi'ne götürdü ve burada sabah 01:51'de öldüğü açıklandı şeklinde haberler de yer aldı.

O sırada Phoenix'in kız arkadaşı olan aktör Samantha Mathis, verdiğ ibir röportajda, 'Onun o gece sarhoş olduğunu biliyordum, ama onu öldüren eroin, Viper Room'a gelene kadar olmadı. Neler olup bittiğine dair şüphelerim vardı, ama hiçbir şey görmedim.'

Aynı röportaj şöyle devam ediyor: 'Mathis banyodan çıktığında, Phoenix olduğunu sandığı kişinin başka bir adamla tartıştığını ve ikisinin bir güvenlik görevlisi tarafından kulübün yan kapısından itildiğini gördü. Dışarı arkalarından sokağa çıktığında Phoenix'in yere düştüğünü ve kaldırımda kasılmalar yaşadığını gördü.'

'Mathis yardım almak için umutsuzca kulübe geri dönmeye çalıştı ama yan kapı sıkıca kapalıydı. Bu yüzden ana kapıya koştu, kulüpte Phoenix'in kardeşlerini aradı ve hepsi dışarı fırladı. Joaquin (River'ın kardeşi) neredeyse anında haber istasyonlarına sızdırılacak bir telefon görüşmesiyle yardım için 911'i aradı.'

10. Brandon Lee, 28

10. Brandon Lee, 28

Lee, 31 Mart 1993'te The Crow setinde boş ateş etmesi gereken bir silahla vurulduktan sonra öldü. 28 yaşındaydı.

Ölümü hakkındaki haberlere göre, The Crow için bir sahne çekerken, '.44 kalibrelik bir merminin ucu, yakın çekim bir sahneyi çekerken silahın namlusuna saplanmış ve boş bir kartuş ateşlendiğinde yerinden çıkmıştı. Mermi Bay Lee'nin karnını deldi, birkaç organına zarar verdi ve omurgasına yerleşti.'

1993 yılının Ekim ayında, Brandon'ın annesi Linda Lee Cadwell, açıklanmayan bir meblağ için The Crow film yapımcılarına karşı bir ihmal davası açtı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Sharon Tate, 26

11. Sharon Tate, 26

Tate, diğer dört kişiyle birlikte, 9 Ağustos 1969'da Manson Ailesi tarikatının üyeleri tarafından öldürüldü.

Ölümü hakkındaki ertesi gün çıkan haberde, 'Aktris Sharon Tate de dahil olmak üzere beş kişi bu sabah Beverly Hills'in gözlerden uzak bir bölgesindeki bir evde vahşice öldürülmüş olarak bulundu. Ev, ağaçlık bir yamaçtaydı, Miss Tate ve o sırada Londra'da yeni bir film için senaryo yazan kocası film yönetmeni Roman Polanski tarafından kiralanmıştı.'

'Diğer kurbanlar, Hollywood sosyal çevrelerinde iyi tanınan bir erkek saç stilisti olan Jay Sebring; Polanski'nin yakın arkadaşı olduğu söylenen Polonyalı film yönetmeni Voytek Frykowski; Bay Frykowski'nin kız arkadaşı Abigail Folger, ve kimliği belirsiz kalan beşinci bir adam olarak belirlendi.' Beşinci kurban daha sonra Tate'in bakıcısının 18 yaşındaki arkadaşı Steven Parent olarak tanımlandı. Daha sonra Tate'in o sırada hamile olduğu da ortaya çıktı.

Tate cinayetlerini fiilen işleyen üç ana kişi, Susan Atkins, Patricia Krenwinkel ve Tex Watson, hepsi ölüme mahkum edildi. Atkins 2009'da hapishanede öldü. Krenwinkel hala California'da cezasını çekiyor ve son zamanlarda (15 Haziran 2022'de) bir eyalet heyeti ona şartlı tahliye için tavsiyede bulundu. Watson ayrıca San Diego'daki bir ıslahevinde halen hapiste ve Aralık 2021'de şartlı tahliye talebi (18. kez) reddedildi.

12. James Dean, 24

12. James Dean, 24

Dean, 30 Eylül 1955'te California'da bir trafik kazasında öldü.

Zamanın haberlerine göre, oyuncu, Paso Robles'in 30 mil (48 km) doğusunda başka bir araba ile kafa kafaya çarpıştığında, Alman yapımı Porsche spor arabasının direksiyonunun başındaydı.

Bir diğer habere göre ise, Warner Brothers şirketinin bir sözcüsü, oyuncunun Salinas'ta bir spor araba toplantısına gittiği dışında kazayla ilgili hiçbir ayrıntılı bilgisi olmadığını söyledi.

13. Edie Sedgwick, 28

13. Edie Sedgwick, 28

Sedgwick, 16 Kasım 1971'de evinde barbitürat (yatıştırıcı) zehirlenmesinden öldü.

Sedgwick bir mirasçıydı ve en çok 1960'ların ortalarında Andy Warhol 'süperstar' ve 'o kız' olarak biliniyordu. Sedgwick, hayatının büyük bir bölümünde uyuşturucu ve alkol bağımlılığı ve akıl sağlığı ile mücadele etti. Aslında, bir hastanenin psikiyatri bölümünde, bir hasta arkadaşı olan müstakbel kocası Michael Post ile tanıştı.

Çıkan habere göre, '14 Kasım'da bir defileye gitti. O akşam tanıştığı bir adam, ertesi gün sohbet etmek için gelip onu görmek istediğini, ancak önce seks yapmaları gerektiğini söyledi; yoksa konuşamayacak kadar gergin olurdu. Ertesi sabah kocası uyandığında yanında ölü olduğunu gördü. Ölümünün bir kaza mı yoksa intihar mı olduğunu adli tabip belirleyemedi.'

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
20
5
2
1
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
nur

ne beyonce ne rihanna en iyi black queen aaliyah tı ya ne güzel bi sesi vardı...