Görüş Bildir
Haberler
Zangır Zangır Titretip Nefesinizi Kesecek Eleştirmenlerden Tam Not Almış Gerilim Filmleri

Zangır Zangır Titretip Nefesinizi Kesecek Eleştirmenlerden Tam Not Almış Gerilim Filmleri

İzleyicileri ekran başına kilitleyip soluksuz bir film deneyimi yaşatan gerilim türü, uzun zaman boyunca beyaz perdenin de ilgisini çekmiştir. Vizyona girdiği an gişe rekorları kırıp sinema salonlarını tıklım tıklım dolduran bu filmler yeri geldiğinde kült yeri geldiğinde çerezlik filmler olmuştur. Biz de bu içeriğimizde eleştirmenlerden tam not almış gerilim filmlerini listeledik. Detaylar içeriğin devamında! ✌️

İçeriğin Devamı Aşağıda

35. I Spit on Your Grave (2010)

35. I Spit on Your Grave (2010)

Özet: Bir yazar olan Jennifer (Sarah Butler), son romanı üzerinde çalışabilmek için izole bir kulübe kiralar. Bu huzur ve sessizlik kısa süre sonra ona tecavüz edip işkence eden ve sonra onu ölüme terk eden bir yerel haydut çetesi tarafından bozulur. Ama intikam için geri dönüp adamları birer birer tuzağa düşürür. Jennifer, kendini aşan bir gaddarlıkla saldırganlarına acı çektirir.

Oyuncular: Sarah Butler, Jeff Branson, Andrew Howard

Yönetmen: Steven R. Monroe

34. Us (2019)

34. Us (2019)

Özet: Adelaide Wilson, eşi, oğlu ve kızıyla birlikte çocukken büyüdüğü sahildeki evine geri döner. Geçmişten gelen travmatik bir deneyimin peşini bırakmayan Adelaide, kötü bir şey olacağından giderek daha fazla endişe duymaya başlar. Dört maskeli yabancı eve inip Wilson'ları hayatta kalma mücadelesine zorlayınca, en büyük korkuları kısa sürede gerçeğe dönüşür. Maskeler düştüğünde, aile, her saldırganın onlardan birinin görüntüsünü aldığını öğrenince dehşete düşer.

Oyuncular: Lupita Nyong'o, Winston Duke, Elisabeth Moss

Yönetmen: Jordan Peele

33. Widows (2018)

33. Widows (2018)

Özet: Ölen kocalarının suçlarından geriye kalan bir borç dışında hiçbir ortak yanı olmayan kadınlar, kaderi kendi ellerine alır ve kendi şartlarına göre bir gelecek kurmak için planlar kurarlar.

Oyuncular: Viola Davis, Michelle Rodriguez, Elizabeth Debicki

Yönetmen: Steve McQueen

32. Dressed to Kill (1980)

32. Dressed to Kill (1980)

Özet: Gizemli sarışın bir kadın, bir psikiyatristin hastalarından birini öldürür ve ardından cinayete tanık olan birinci sınıf telekızın peşine düşer.

Oyuncular: Michael Caine, Angie Dickinson, Nancy Allen

Yönetmen: Brian De Palma

31. Audition (1999)

31. Audition (1999)

Özet: Bu Japon gerilim filmi, yeniden ortaya çıkmaya karar veren dul bir kadın olan Aoyama'yı (Ryo Ishibashi) anlatıyor. Bir film yapımcısı arkadaşının (Miyuki Matsuda) yardımıyla Aoyama, flört hizmeti vermek için sahte bir prodüksiyon  seçmelerine başvurur. Aoyama içine kapanık, muhteşem Asami'nin (Eihi Shiina) ilgisini çekince, bir ilişkiye başlarlar. Ancak, Asami'nin göründüğü kadar çekingen olmadığını fark etmeye başlar, bu da giderek artan bir gerilime ve üzücü bir olay örgüsüne yol açar.

Oyuncular: Ryo Ishibashi, Eihi Shiina, Tetsu Sawaki

Yönetmen: Takashi Miike

İçeriğin Devamı Aşağıda

30. Bound (1996)

30. Bound (1996)

Özet: Sert, eski mahkum Corky ve sevgilisi Violet, milyonlarca mafya parasını çalmak ve suçu Violet'in sahtekar erkek arkadaşı Caesar'a atmak için bir plan yapar.

Oyuncular: Jennifer Tilly, Gina Gershon, Joe Pantoliano

Yönetmenler: Lana Wachowski, Lilly Wachowski

29. Cache (2005)

29. Cache (2005)

Özet: Evli bir çift, ön verandalarına gizlice koyulan bir dizi güvenlik kamerası tarafından tehdit edilir.

Oyuncular: Daniel Auteuil, Juliette Binoche, Maurice Bénichou

Yönetmen: Michael Haneke

28. Montage (2013)

28. Montage (2013)

Özet: 1998'de bir kadın, asla çözülemeyen bir adam kaçırma davasında kızını kaybeder. On beş yıl sonra, bir adam bu çözülmemiş davanın aynısını kopyalar.

Oyuncular: Uhm Junghwa, Kim Sang-kyung, Song Young-Chang

Yönetmen: Jeong Geun-seop

27. The Wailing (2016)

27. The Wailing (2016)

Özet: Kırsal köylüler, bir dizi vahşi cinayeti gizemli bir yabancının (Kunimura Jun) gelmesine bağladığında, tüm halkta büyük histeri başlar.

Oyuncular: Jun Kunimura, Jung-min Hwang, Kwak Do-won

Yönetmen: Na Hong-jin

26. Tell No One (2006)

26. Tell No One (2006)

Özet: Margot (Marie-Josée Croze) sekiz yıl önce bir seri katil tarafından öldürülür ve kocası Alexandre (François Cluzet) onun yasını tutmaya devam eder. Bir gün, polis Alexandre'ın evinin yakınında iki ceset ve onu suçla bu ilişkilendiren bir kanıt bulur. Aynı gün Alexandre, karısının hayatta ve iyi olduğunu gösteren bir videonun yanı sıra bir e-posta alır: 'Kimseye söyleme.' 

Oyuncular: François Cluzet, Marie-Josée Croze, André Dussollier

Yönetmen: Guillaume Canet

İçeriğin Devamı Aşağıda

25. Headhunters (2011)

25. Headhunters (2011)

Özet: Hırsız gibi görünen kurumsal bir işe alım görevlisi (Aksel Hennie), başarması gereken bir iş için bir adaydan (Nikolaj Coster-Waldau) değerli bir tablo çalmayı planlamaktadır.

Oyuncular: Aksel Hennie, Synnøve Macody Lund, Nikolaj Coster-Waldau

Yönetmen: Morten Tyldum

24. The Piano Teacher (2001)

24. The Piano Teacher (2001)

Özet: Erika Kohut, Viyana Konservatuarı'nda piyano öğretmenidir. Kırklı yaşlarının başında, Erika'nın etkisi yalnızca porno sinemalara ve gözetleme şovlarına yaptığı düzenli ziyaretlerdir. Erika'nın cinselliği, hastalıklı bir gözetleme ve mazoşist davranışlar bütünüdür. Erika'yı bir öğrencisi tavlamaya karar verene kadar her şey yolunda gitmektedir.

Oyuncular: Isabelle Huppert, Annie Girardot, Benoît Magimel

Yönetmen: Michael Haneke

23. Revanche (2008)

23. Revanche (2008)

Özet: Fahişe kız arkadaşı Tamara'nın (Irina Potapenko) hayatını iyileştirmek için umutsuz bir girişimde bulunan eski mahkum Alex (Johannes Krisch), eski suç hayatına geri döner ve bir banka soyar. Olay yerinden kaçan Alex, yakındaki büyükbabasına (Hannes Thanheiser) ait bir çiftliğe sığınır ve yerel halkla kaynaşmaya çalışır. Yeni komşusu Susanne (Ursula Strauss) ile arkadaş olduktan sonra Alex, kocası Robert'ın (Andreas Lust) bir polis memuru olduğunu öğrenince hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktır.

Oyuncular: Johannes Krisch, Irina Potapenko, Andreas Lust

Yönetmen: Götz Spielmann

22. Promising Young Woman (2020)

22. Promising Young Woman (2020)

Özet: Geçmişinde trajik bir olayla travma geçiren genç bir kadın, yoluna çıkanlardan intikam almak ister.

Oyuncular: Carey Mulligan, Bo Burnham, Alison Brie

Yönetmen: Emerald Fennell

21. Nocturnal Animals (2016)

21. Nocturnal Animals (2016)

Özet: Başarılı bir Los Angeles sanat galerisi sahibinin köy hayatı, yakışıklı ikinci kocasının sürekli seyahat etmesiyle gölgelenir. O yokken, yıllardır görmediği ilk kocasının yazdığı bir mektubun gelmesiyle sarsılır. Bu mektup, ailesiyle birlikte geziye giden bir öğretmenin kabusa dönüşen hikayesini anlatıyor. Susan kitabı okurken, geçmişini incelemeye ve bazı karanlık gerçeklerle yüzleşmeye zorlar.

Oyuncular: Amy Adams, Jake Gyllenhaal, Michael Shannon

Yönetmen: Tom Ford

İçeriğin Devamı Aşağıda

20. A Quiet Place (2018)

20. A Quiet Place (2018)

Özet: Kıyamet sonrası bir dünyada, bir aile ultra hassas işitmeye sahip canavarlardan saklanırken sessizce yaşamaya çalışırlar

Oyuncular: Emily Blunt, John Krasinski, Millicent Simmonds

Yönetmen: John Krasinski

19. The Skin I Live In (2011)

19. The Skin I Live In (2011)

Özet: Yetenekli bir plastik cerrah olan Dr. Robert Ledgard (Antonio Banderas), karısı bir trafik kazasında korkunç şekilde yandığından beri, yanık kurbanlarının hayatlarını kurtarabilecek yeni bir cilt geliştirmeye çalışır. 12 yıl sonra Ledgard, vücudu koruyan ama yine de dokunmaya duyarlı bir cilt yaratır. Sadık hizmetçisinin (Marisa Paredes) yardımıyla Ledgard, yaratımını doktor konağında kendi iradesi dışında tutsak edilen Vera (Elena Anaya) üzerinde test eder.

Oyuncular: Antonio Banderas, Elena Anaya, Jan Cornet

Yönetmen: Pedro Almodóvar

18. Victoria (2015)

18. Victoria (2015)

Özet: Dört Berlinli, bir banka soygunu için kaçış şoförü olması için heyecan arayan İspanyol bir kadını (Laia Costa) işe alır.

Oyuncular: Laia Costa, Frederick Lau, Franz Rogowski

Yönetmen: Sebastian Schipper

17. The Counterfeiters (2007)

17. The Counterfeiters (2007)

Özet: Salomon Sorowitsch, Nazi döneminde Berlin'de iskambil, içki ve kadınlardan oluşan kötü bir hayat yaşamaktadır. Aniden tutuklandıktan sonra bir toplama kampına atılır. Salomon orada olağanüstü yetenekler sergiler ve kısa süre sonra iyileştirilmiş bir kampa transfer edilir. Eşsiz yeteneği nedeniyle seçilen Salomon, sahte döviz üretmeye zorlanır.

Oyuncular: Karl Markovics, August Diehl, Devid Striesow

Yönetmen: Stefan Ruzowitzky

16. Eastern Promises (2007)

16. Eastern Promises (2007)

Özet: Doğum sırasında ölen bir genç kız, günlüğüne, çocuğunu bir Rus mafya ailesinin karıştığı bir tecavüze bağlayabilecek ipuçları bırakır.

Oyuncular: Naomi Watts, Viggo Mortensen, Armin Mueller-Stahl

Yönetmen: David Cronenberg

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Wind River (2017)

15. Wind River (2017)

Özet: Cory Lambert, karlı Wyoming'de 18 yaşındaki bir kadının cesedini bulan bir vahşi yaşam görevlisidir. Otopsi tecavüze uğradığını ortaya çıkardığında, FBI ajanı Jane Banner araştırmak için olay yerine gelir. Rehber olarak Lambert ile bir araya gelen ikili, gençlerin ölümünün gizemini çözmeye çalışırken hayatlarının tehlikede olduğunu kısa sürede fark eder.

Oyuncular: Elizabeth Olsen, Jeremy Renner, Graham Greene

Yönetmen: Taylor Sheridan

14. Hell or High Water (2016)

14. Hell or High Water (2016)

Özet: Boşanmış bir baba ve eski mahkum ağabeyi, ailelerinin Batı Teksas'taki çiftliğini kurtarmak için umutsuz bir plan yaparlar.

Oyuncular: Chris Pine, Ben Foster, Jeff Bridges

Yönetmen: Tom Ford

13. Run Lola Run (1998)

13. Run Lola Run (1998)

Özet: Bu filmde, iki Berlinli suçlu Manni (Moritz Bleibtreu), patronu Ronnie (Heino Ferch) için kaçak ganimet dağıtmaktadır, ancak yanlışlıkla 100.000 marklık bir ganimeti bir metro vagonunda bırakır. Parayı bulması için 20 dakika verildiğinde, banka müdürü babasından (Herbert Knaup) parayı dilenmek ve ondan önce Manni'ye ulaşmak için şehrin sokaklarında koşan kız arkadaşı Lola'yı (Franka Potente) arar.

Oyuncular: Franka Potente, Moritz Bleibtreu, Herbert Knaup

Yönetmen: Tom Tykwer

12. Confessions (2010)

12. Confessions (2010)

Özet: Yas tutan bir annenin psikolojik gerilim filmi, kızının ölümünden sorumlu olanlardan intikam almak için çarpık planlarla soğukkanlı bir intikamcıya dönüşür.

Oyuncular: Takako Matsu, Yoshino Kimura, Masaki Okada

Yönetmen: Tetsuya Nakashima

11. Buried in Barstow (2022)

11. Buried in Barstow (2022)

Özet: Bu film, kendini koruyamayanları koruyup kollarken kızını bir zamanlar sahip olduğu hayattan korumaya kararlı bekar bir anne olan Hazel King'i anlatıyor.

Oyuncular: Angie Harmon, Lauren Richards, Kristoffer Polaha

Yönetmen: Howard Deutch, Hiro Koda

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. A Prophet (2009)

10. A Prophet (2009)

Özet: Bu film, Fransız hapishanesinde geçinmek için mücadele eden suçlu genç Müslüman olan Malik El Djebena'yı (Tahar Rahim) anlatıyor. Güçlü Korsikalı mafya babası Cesar Luciani'nin (Niels Arestrup) iş birliği yaptığında onun için görevler üstlenmeye başlar ve heybetli bir suçlu olduğunu kanıtlar. Malik mafya saflarında yükseldikçe, daha fazla güç kazanır, aynı zamanda daha fazla düşman kazanır, bu durum sonunda akıl hocasıyla çatışmasına neden olur.

Oyuncular: Tahar Rahim, Niels Arestrup, Adel Bencherif

Yönetmen: Jacques Audiard

9. I Saw the Devil (2010)

9. I Saw the Devil (2010)

Özet: Karanlık bir yolda, taksi şoförü Kyung-chul (Choi Min-sik), bozuk bir araçta mahsur kalan bir kadın sürücüye rastlar. Arabasını kenara çekse de amacı ona yardım etmek değildir. Kadının kesilmiş başı yerel bir nehirde bulunduğunda, üzüntüden kahrolan nişanlısı Kim Soo-hyeon (Lee Byung-hun), eğitimli bir gizli ajan, katilini avlamaya hayatını adar. Kyung-chul'u bulduğunda ise işler daha da karışır. Katili vahşice dövdükten sonra Kim, serbest kalmasına izin verir ve çılgın bir kedi ve fare kovalamacası başlar.

Oyuncular: Lee Byung-hunChoi, Min-sikJeon, Gook-hwan

Yönetmen: Kim Jee-woon

8. Nightcrawler (2014)

8. Nightcrawler (2014)

Özet: Umutsuzca iş arayan bir dolandırıcı olan Louis Bloom, L.A. suç gazeteciliği dünyasına adım attığında, kendi hikayesinin yıldızı olmak için gözlemci ile katılımcı arasındaki çizgiyi birbirine karıştırır.

Oyuncular: Jake Gyllenhaal, Rene Russo, Bill Paxton

Yönetmen: Dan Gilroy

7. Nine Queens (2000)

7. Nine Queens (2000)

Özet: Dokuz Kraliçe, bir markette tanıştıktan sonra bir araya gelen ve yarım milyon dolarlık bir anlaşmaya dahil olan iki küçük dolandırıcı Juan (Gastón Pauls) ve Marcos'un (Ricardo Darín) hikayesidir. Aldatmacalar ve ikiyüzlülük arttıkça kimin kimi kandırdığını anlamak giderek zorlaşır.

Oyuncular: Ricardo Darín, Gastón Pauls, Graciela Tenenbaum

Yönetmen: Fabián Bielinsky

6. Infernal Affairs (2002)

6. Infernal Affairs (2002)

Özet: İdealist polis öğrencisi Chan Wing-Yan (Tony Leung), Polis Müfettişi Wong (Anthony Wong) tarafından suç Triad topluluğunun bir üyesi olarak gizli göreve gitmesi için işe alınır. Aynı öğrenci sınıfına, suç patronu Hon Sam (Eric Tsang), çete için uzun vadeli bir köstebek olması için yeni Triad üyesi Lau Kin Ming'i (Andy Lau) manipüle eder. On yıl sonra, her ikisi de kendi takma adlarıyla üst sıralara yükselir, ancak her ikisinin de ifşa olma tehlikesiyle karşı karşıya kalmasıyla bir ölüm kalım oyunu başlar.

Oyuncular

Andy Lau, Tony Chiu-Wai Leung, Anthony Chau-Sang Wong

Yönetmenler: Andrew Lau, Alan Mak

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Black Swan (2010)

5. Black Swan (2010)

Özet: Kendini adamış bir dansçı, Çaykovski'nin 'Kuğu Gölü' prodüksiyonunda başrolü kazandıktan sonra akıl sağlığını korumak için mücadele eder.

Oyuncular: Natalie Portman, Mila Kunis, Vincent Cassel

Yönetmen: Darren Aronofsky

4. Memories of Murder (2003)

4. Memories of Murder (2003)

Özet: 1986'da, Park (Song Kang-ho) ve Cho (Kim Roi-ha), Güney Kore'de bir çifte cinayet soruşturmasına atanmış iki dedektiftir. Ancak katil aynı modelle birkaç kez daha cinayet işlediğinde, dedektifler ülkenin ilk belgelenmiş seri katilinin peşinde olduklarını anlarlar. Sadece temel becerilerine ve araçlarına güvenen Park ve Jo, gerçek olaylara dayanan bu gerilim filminde ipuçlarını bir araya getirmeye ve vakayı çözmeye çalışır.

Oyuncular: Song Kang-ho, Kim Sang-kyung, Roe-ha Kim

Yönetmen: Bong Joon Ho

3. Amores Perros (2000)

3. Amores Perros (2000)

Özet: 'Amores Perros', Meksika'da bir araba kazasında bir araya gelen hayatların cesur, duygusal ve hırslı bir hikayesidir.

Oyuncular: Emilio Echevarría, Gael García Bernal, Goya Toledo

Yönetmen: Alejandro G. Iñárritu

2. Gone Girl (2014)

2. Gone Girl (2014)

Özet: Karısının ortadan kaybolması yoğun bir odak noktası haline gelirken, bir adam masum olmayabileceğinden şüphelenildiğinde tüm ilgi odağının kendisine çevrildiğini görür.

Oyuncular: Ben Affleck, Rosamund Pike, Neil Patrick Harris

Yönetmen: David Fincher

1. Oldboy (2003)

1. Oldboy (2003)

Özet: On beş yıl boyunca kaçırılıp hapsedildikten sonra, Oh Dae-Su serbest bırakılır, ancak kendisini tutsak edeni beş gün içinde bulması gerektiğini öğrenir.

Oyuncular: Choi Min-sik, Yoo Ji-Tae, Kang Hye-jeong

Yönetmen: Park Chan-wook

Bu içerikler de ilgini çekebilir bence:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
8
4
2
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın