Görüş Bildir
Haberler
Dolar/TL ne kadar oldu? Euro ve dolarda son durum...

Dolar/TL ne kadar oldu? Euro ve dolarda son durum...

Buse
12.11.2020 - 13:51

Dolardaki dalgalanmada Kovid-19, ABD başkanlık seçimleri ve eski bakan Berat Albayrak'ın istifası en önemli başlıklar olmuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları sonrası TL'deki değer kazancı belirginleşirken dolar/TL 7.72 seviyesine indi. Euro ise 9.11 bandında... İşte döviz kurlarında son durum...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan, 'Ülke risk primini düşüreceğiz. Türk Lirası'na ve Türk ekonomine güvenen yatırımcılara her türlü kolaylığı gösterecek desteği vereceğiz.' dedikten sonra TL'deki değer kazancı belirginleşirken vatandaşlar, ileriki zamanlarda dolardaki düşüşleri izlemeye başladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları sonrası Türk lirası varlıklara talebin arttığını belirten analistler, uluslararası piyasada Türkiye'nin risk priminin (CDS) 450 seviyelerinden 400'e kadar gerilediğine dikkati çekti.

Analistler, bugün yurt içinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası haftalık para ve banka istatistikleri, yurt dışında ise ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell, Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde ve İngiltere Merkez Bankası Başkanı Andrew Bailey'in konuşmalarının yanı sıra ABD'de enflasyon, İngiltere'de büyüme ve Avro Bölgesi'nde sanayi üretimi başta olmak üzere yoğun veri gündeminin takip edileceğini bildirdi.

Analistler, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısı, ekonomik teşvikler, jeopolitik ve siyasi gelişmelere ilişkin haberlerin de piyasaların yönü üzerinde belirleyici olacağını kaydetti. 

Dolar 12 Kasım Perşembe günü, saat 13.50 itibariyle 7.72, Euro ise 9.11 liradan başladı.

BÜYÜME ODAKLI SEFERBERLİK 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Önümüzdeki dönemdeki ülke risk primini düşüreceğiz. Yeni bir istikrar, büyüme ve istihdam odaklı seferberlik başlatıyoruz. Ekonomide sıkıntılarımız elbette var ama karşımızdaki göstergeler de umut verici.' şeklinde açıklamalarda bulunan Erdoğan, 'Enflasyonu en kısa sürede tek haneye indireceğiz.' dedi.

Türk Lirası Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'ekonomide yeni dönem' mesajlarının etkisiyle hızlı bir değer kazancı yaşadı. Kurda sabah saatlerinde gelen swap limitlerinin artırılması da aşağı yönlü etki yaratmıştı.

Erdoğan'ın Açıklamaları Etkili Oldu

Erdoğan'ın Açıklamaları Etkili Oldu

Borsa İstanbul'da, günün ilk yarısında 1.258 puan seviyesine çıkan BIST 100 endeksi, Erdoğan'ın açıklamalarının ardından yükselişini hızlandırarak 1.266,26 puan ile tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü.

Geçtiğimiz günlerde ise Resmi Gazete'de yayımlanan duyuru ile yeni Merkez Bankası başkanı olarak atanan Naci Ağbal, Kasım 2020 PPK toplantısı ile ilk kez faiz kararı verecek. Faiz artırımı ya da düşürümü kararını verecek olan Merkez Bankası, piyasaları doğrudan etkileyecek.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın