Görüş Bildir
Haberler
1144 Gündür Cezaevindeydi: Osman Kavala'nın Tutukluluğuna Devam Kararı

1144 Gündür Cezaevindeydi: Osman Kavala'nın Tutukluluğuna Devam Kararı

1144 gündür Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan ve 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin yargılanan Osman Kavala'nın tutukluluk halinin devamına karar verildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Gazete Duvar'ın aktardığına göre Osman Kavala, 'Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme' ve 'Devletin güvenliğini ve iç veya dış siyasal yararları bakımından niteliği itibarıyla gizli kalması gereken bilgileri siyasal veya askeri casusluk maksadıyla temin etmek' suçlamasıyla hakim karşısına çıktı. 

Firari sanık eski CIA Danışmanı Henri Barkey ile birlikte yargılanan Kavala, suçlamaların somut olmadığını söylerken bütün iddiaları reddetti. 

Mahkeme heyeti, Kavala'nın tutukluluğunun devamına karar verdi. Bir sonraki duruşma 5 Şubat'ta görülecek.

Ne olmuştu?

Ne olmuştu?

1 Kasım 2017 tarihinden bu yana cezaevinde bulunan Kavala, yargılandığı Gezi Parkı davasının,18 Şubat 2020'de İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen karar duruşmasında beraat etmişti. Ancak Kavala, beraat kararı verildiği gün hakkında yeni bir gözaltı kararı çıkması ve ardından da yeniden tutuklanmasına karar verilmesi nedeniyle Silivri Cezaevi'nde kalmaya devam etmişti.

AYM Genel Kurul'a sevk etmişti

AYM Genel Kurul'a sevk etmişti

Kavala'nın hakkındaki tutukluluk kararının hukuki olmadığı, kişi hürriyetini ve güvenliğini ihlal ettiği gerekçesiyle Anayasa Mahkemesi'ne (AYM) yaptığı bireysel başvuruya ise henüz yanıt verilmedi. 

AYM, hafta başında Kavala'nın hak ihlali ile ilgili başvuru dosyasını Genel Kurul'a sevk etti. Kavala, Gezi Parkı davasındaki tutukluluğuna karşı da AYM'ye başvuruda bulunmuş, ancak bu başvurusu 2019'da reddedilmişti.

AİHM 'Serbest bırakılmalı' demişti

AİHM 'Serbest bırakılmalı' demişti

Kavala hakkında Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nde de (AİHM) ayrı bir yargı süreci devam ediyor. AİHM, 10 Aralık 2019'da Kavala'nın haksız yere cezaevinde tutulduğuna hükmederek serbest bırakılması gerektiğine karar vermişti. Ancak Türkiye'nin karara uymaması üzerine de AİHM kararlarının uygulanmasını denetleyen Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi denetim süreci başlattı.

AİHM kararlarının uygulanışını denetleyen Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi, eylül başında Ankara'ya Osman Kavala’yı 'derhal serbest bırakma' çağrısında bulunmuştu.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
39
14
9
8
6
4
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
bunedio.net

ermenı soykırımı var dıyen , pkk rasyonel sıyaset yapma kapasıtesıne sahıp orgut dıyen herıfe az bıle o ceza

sergo

15 temmuz sonrası fetodan bahseden yok, adam ortada yok, ama 15 temmuzun mimarı başımızda ülkeyi yönetiyor!

Adam Eva

Vataının bütünlüğüne aykırı olmayan bütün gazeteciler serbest olmalı. Özgür düşünce artmalı lakin amerika bu adamın çıkması için uğraşması biraz düşündürücü ... Devamını Gör