Görüş Bildir
Haberler
100. Yaş Gününde Müzeyyen Senar'ın Yorumuyla Tadına Doyum Olmayan 15 Türk Sanat Müziği Şarkısı

etiket 100. Yaş Gününde Müzeyyen Senar'ın Yorumuyla Tadına Doyum Olmayan 15 Türk Sanat Müziği Şarkısı

Caner
08.02.2015 - 10:54 Son Güncelleme: 16.07.2018 - 10:39

Cumhuriyet'in divası olarak da bilinen Müzeyyen Senar 16 Temmuz 1918 tarihinde Gököz, Keles, Bursa'da doğdu.

Müzeyyen Senar, müzik eğitimine, Anadolu Musiki Cemiyeti'nde , kemençe üstadı Kemal Niyazi Seyhun Bey ve udi Hayriye Hanım gözetiminde başladı.

Güçlü bir sese sahip olan bu kız çocuğunun ünü yayıldıkça, hafız Sadettin Kaynak, Selahattin Pınar, Lemi Atlı, Mustafa Nafiz Irmak gibi devrin önemli üstatları da ona dersler verdi, zamanın sevilen şarkılarının yanı sıra, kendi bestelerini de öğretip söylemesine yardımcı oldu.

Genç yaşında yeteneği sayesinde Cumhuriyet'in kurucusu ve Türk sanat müziğinin büyük hayranı Mustafa Kemal Atatürk'ün de ilgisini çekti ve sanatçı birçok kez onun huzurunda, özel meclislerinde şarkı okudu. 

'Ben kekemeydim çocukken. Mektepte okuyamıyordum ama müsamerelerde bülbül gibi şakıyordum' demişti bir röportajında... 

1938 yılında Ankara Radyosu'nun ilk yayınlarına katıldı ve 1941 yılına dek radyo aracılığıyla dinleyicileri ile buluşmayı sürdürdü. Türkiye'nin ünlü gazinolarında yaptığı başarılı sahne programları ve plak çalışmalarıyla Türk musikisine yeni bir soluk getiren Müzeyyen Senar, son sahne konserlerini 1983 yılında İstanbul Bebek Gazinosu'nda verdi. Bu tarihten sonra yalnızca ender anlarda, müzikli özel toplantılarda şarkı söyledi.

Senar 1998 yılında Devlet Sanatçısı ünvanı aldı.

6 Eylül 2006 tarihinde İzmir'deki evinde fenalaşan sanatçının vücudunun sol tarafının felç olduğu açıklandı. Beynindeki kan pıhtılaşması yüzünden felç olan sanatçının hayatî tehlikesinin bulunmadığı belirtildi. 

8 Şubat 2015 tarihinde tedavi gördüğü Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde 97 yaşında hayatını kaybeden Senar, geriye pek çok unutulmaz yorum bıraktı.

Benzemez kimse sana... İyi ki doğdun Müzeyyen Senar!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Benzemez Kimse Sana

2. Kimseye Etmem Şikayet

3. Şarkılar Seni Söyler

4. Ormancı

5. Haydar Haydar

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Akşam Oldu Hüzünlendim Ben Yine

7. Ömrümüzün Son Demi

8. Dalgalandım da Duruldum

9. Fikrimin İnce Gülü

10. Vardar Ovası

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Kırmızı Gülün Alı Var

12. Bir İhtimal Daha Var

13. Ben Seni Unutmak İçin Sevmedim

14. Kapıldım Gidiyorum Bahtımın Rüzgarına

15. Aşkımı Bir Sır Gibi Senelerdir Sakladım

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
251
109
24
24
17
15
9
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın

Cumhuriyetin Divası,Atatürk’ün Sanatçısı! Ölmeden 2 sene önce huzurunda şarkılar söyleyip Ata’yı kendine hayran bırakan Huysuz ve Tatlı Kadın.. Dünyanın sesi... Devamını Gör

portside

Yapmayın şöyle şeyler. İnsanın için burkuluyor. İçkiyi bırakalı neredeyse 2 sene olacak. İçkiyi hiç aramıyorum ama hepsi nur içinde yatsın başta Müzeyyen Se... Devamını Gör

Lestat

Bir yanda "akşam oldu hüzünlendim ben yine" der ablanın biri, süründürür, bazen de öldürür. Diğer yanda ise başkası "vur banaağğğ" dedikçe kendisine sabaha k... Devamını Gör