Görüş Bildir
Haberler
10 Soruluk Psikolojik Teste Göre Hangi Kişilik Bozukluğuna Sahipsin?

10 Soruluk Psikolojik Teste Göre Hangi Kişilik Bozukluğuna Sahipsin?

Hayatımız boyunca yaşadığımız problemler, yaşanıldığı sırada belli etmese de büyük psikolojik rahatsızlıklara neden olabilir. Bunlar bazılarımız da anında dışarı yansırken bazılarımız da yıllar sonra ortaya çıkar. Bu 10 soruluk psikoloji testi senin hangi kişilik bozukluğuna sahip olduğunu söylüyor. 

Eğer hazırsan;

Haydi testee!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Cinsiyetini öğrenelim.

2. Şimdi de yaşını seç.

3. Yeni tanıştığın birine sırrını vermen kaç dakika sürer?

3. Yeni tanıştığın birine sırrını vermen kaç dakika sürer?

4. Mutlu bir haber aldığında ne yaparsın?

5. Peki genellikle kendini nasıl hissediyorsun?

5. Peki genellikle kendini nasıl hissediyorsun?
İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Kendini baskı altında hissedersen ne yaparsın?

7. Peki ikili ilişkilerinde hangi tarafsın?

8. Söyle bakalım. Bunlardan hangisi seni çaresiz hissettirir?

8. Söyle bakalım. Bunlardan hangisi seni çaresiz hissettirir?

9. Bize bir görsel seçebilir misin?

10. Son olarak eğer bir dilek hakkın olsaydı bunu ne için kullanırdın?

İçeriğin Devamı Aşağıda

Paranoid Kişilik Bozukluğu

Sen paranoid kişilik bozukluğuna sahipsin. Tanıdığın veya tanımadığın herkese karşı zor güvenen birisin. Bu güvensizliğin de insanlara şüpheli yaklaşmana neden oluyor. Kendini her ne kadar karşındaki insana yakın hissetsen veya ondan zarar gelmeyeceğini düşünsen de içten içe onun sana zarar verebileceğini düşünüyorsun. Elinde olmadan herkese karşı aşırı temkinli yaklaşıyorsun. Her şey normal giderken bi anda karşındaki kişinin, şimdi veya ilerde sana bir zararı dokunabileceğini ihtimalleri geliyor aklına ve bu ihtimaller seni rahatsız ediyor. İnsanların imalı bakışların veya sözleri belki de seni en çok bu duruma sürüklüyor. Onların net bir tavır sergileyememesi nedeniyle, her söyledikleri sözün veya yaptıkları hareketin altında bir şeyler arıyorsun. Kafanda sürekli yaşanılan şeyleri kurguluyor, öncesini veya sonrasını düşünüyorsun. Onların sana anlattıklarıyla yetinmiyor kendince bir şeyler ekliyorsun. Bu durum da senin daha fazla kafanda kurmana neden olabiliyor. Kendini çoğu zaman durdurmaya çalışsan da bu yaşadıkların en çok sana zarar veriyor. Sürekli bir şekilde yaşanılan şeyleri düşünmek, küçük detaylara takılmak senin hayatını olumsuz etkiliyor. İnsanlara karşı biraz daha yumuşak olup, güvenmeyi denemelisin. Önceden yaşadığın gibi herkesin sana zarar vereceğini düşünmek senin yalnız kalmana neden olabilir.

Bağımlı Kişilik Bozukluğu

Sen bağımlı kişilik bozukluğuna sahipsin. İnsanlarla çok kolay bağ kurabiliyor ve onlar çok çabalamasan da senin sayende aranızdaki bu bağ güçleniyor. Senin korkularından biri yalnız kalmak. Yalnızlıktan veya mutlu, mutsuz anlarında tek olmaktan hiç hoşlanmıyorsun. Bu durum da senin insanlara daha fazla anlam yüklemene neden oluyor. Yaptıkları en küçük bir hareket veya söyledikleri bir söz senin onlara fazla anlam yüklemene ve sonunda ise hayal kırıklığına uğramana neden olabilir. İnsanları tam anlamıyla tanımadan hemen hayatına dahil ediyorsun. Onlara çok çabuk alışıyor ve onların vazgeçilmez olduğunu hissettiriyorsun. Böyle bir durumu sezen kişiler ise senin ondan vazgeçemeyeceğini anlayınca, sana acımasızca davranabiliyor. Bütün olumsuzluklara rağmen hayattan çok bir beklentin yok. Her zaman sırtını yaslayabileceğin ve yanında kendini güvende, huzurda hissedeceğin birilerini istiyorsun. Belki arkadaş, belki sevgili belki de aileden biri... Kendine güvenmek ve yalnız başına hareket etme duygusu seni korkutuyor. Her zaman bir destek görmek istiyorsun. Böylelikle hayatın daha kolay yaşanılabileceğini düşünüyorsun.

Şizoid Kişilik Bozukluğu

Sen şizoid kişilik bozukluğuna sahipsin. Her zaman bir elin kapıda. Bir kişiye karşı bağlı kalmaktan korkuyorsun. Bu durumların sonunda ya sen ya da karşındaki kişinin üzülme ihtimali seni ürkütüyor. Bu nedenle kimseyle fazla bağ kuramıyorsun. Yalnız kalmak çoğu zaman sana iyi geliyor. Kendini dinleyebileceğin alanlar yaratmak, psikolojik olarak seni rahatlatıyor. Bu nedenle çoğu insan yalnız kalmaktan korksa da sen aslında bundan zevk alıyorsun. Etrafında yeteri kadar insanı tutarak hayatına devam ediyorsun. Sürekli birilerini hayatına almak veya çok yakınım dediğin kişileri değiştirmek sana göre değil. Bağ kurmaktan korksan da seni anlayan ve senin derdine ortak olan kişilerden vazgeçmek oldukça zor. İlişkilerinde zor birisin. Seni gerçekten anlayan insanlar seni bırakıp gidemiyor. Ama bu anlayış süresi biraz uzun olabiliyor. Her şeyden biraz bıkmış ve tükenmiş olduğunu hissediyorsun. Her geçen gün artan bu duygu senin ilerlemeni engelliyor. Hayatta çoğu zaman kendimizi kötü hissettiğimiz ve bütün gün yataktan çıkmadığımız anlar olabilir. Böyle anlarda kendimizi iyi hissedeceğimiz şeyler yapmak daha faydalıdır. Yani sen depresif ruh halindeyken daha da depresifleşecek şeylerden uzak durup, kendine iyi gelecek şeylere yönelmelisin.

Histriyonik Kişilik Bozukluğu

Sen histriyonik kişilik bozukluğuna sahipsin. Duygusal ruh halin çoğu zaman seni ele geçiriyor ve bundan kurtulman uzun zamanını alabiliyor. Seni üzecek herhangi bir şey çok çabuk modunu düşürüyor. Hayatını olumsuz etkileyecek kadar kendini kötü hissediyorsun. Her ne kadar psikolojik açıdan sağlam gözüksen de içten içe çok büyük savaş veriyorsun. Bu nedenle çoğu zaman yalnızlık ve sessizlik seni rahatsız edebiliyor. Kendi düşüncelerine hapsolmak seni olumsuz etkileyen en büyük problem. Belki bu düşüncelerden kaçmak çözüm değil ama seni rahatlatan şeylerin peşinden her zaman gidiyorsun. Senin için önemli olan o an nasıl hissettiğindir. Çoğu zaman kendi hislerine fazla güvenen ve hisleri sayesinde adım atan biri olarak, mutsuz veya değersiz hissettiğin anlardan uzaklaşırsın. Bu nedenle belki düşüncelerinden kaçmak sana daha iyi gelebilir. Duygusal yapın seni kavramış olsa da bunu çok fazla dışarıya yansıtmıyorsun. Yanında sana destek olabilecek çok kişi varken, onların da yanında adeta başka birine dönüşüyorsun. Yani ne yapıyorsan kendine yapıyorsun. En küçük olumsuzlukta bütün felaket senaryolarını kafanda kuruyor ve bunlarla nasıl baş edebileceğini düşünüyorsun. Oysa o küçük problemi halledip, büyümesini engellemek daha mantıklı bir hareket olacaktır.

Bu içerikler de ilgini çekebilir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
164
39
21
18
13
11
10
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
cansu ersan

Şizoid Kişilik Bozukluğu

Tasneem Aljerf

şizoid kişilik bozukluğu

Aylin Bolat

Onedio ya noldu allaşkına.. Eskiden bayılırdım testlerinize şimdi sürekli olarak aynı şeyler vallaha baydı