Görüş Bildir
Haberler
Bu Psikoloji Testine Göre Aslında Olmak İstediğin Karakteri Söylüyoruz

Bu Psikoloji Testine Göre Aslında Olmak İstediğin Karakteri Söylüyoruz

Hepimizin kendinde bulduğu kusurlar ve memnun olmadığımız davranışlarımız vardır. Bu psikoloji testi ile senin aslında sahip olman gereken karakteri söylüyoruz.

Eğer hazırsan;

Haydi testee!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Cinsiyetini seç.

2. Şimdi de yaşını seç.

3. Hayatında yaşadığın olumsuzluklarla nasıl baş ediyorsun?

3. Hayatında yaşadığın olumsuzluklarla nasıl baş ediyorsun?

4. Hiç birini kırmamak için istemediğin bir şey yaptın mı?

5. Geceleri aklına en çok ne geliyor?

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Bize öncelik sırası belirler misin?

7. Peki şimdi de bize bir görsel seçebilir misin?

8. Bu durumlardan hangisi seni boşlukta hissettirir?

8. Bu durumlardan hangisi seni boşlukta hissettirir?

9. Son olarak bunlardan hangisi sensin?

9. Son olarak bunlardan hangisi sensin?

İçindekileri rahatça ifade edebilen biri...

Sen aslında içindekileri rahatça ifade edebilmek istiyorsun. Hayatının her yerinde sürekli bir şeyler kaçmış veya ertelemişsin. Bu belki kendinle alakalı problemler nedeniyle belkide etrafındakilerin zarar görmemesi adına... İsteklerini ve amaçlarını sürekli geri planda tutmuşsun. Kendini mutlu ve rahat hissetmediğin her ortamda duygularını gizlemekten kaçıyorsun. Eğer bir daha dünyaya gelseydin kendini daha rahat ifade edebilen biri olmayı isterdin. Bu ifade edemeyişin, kendini sınırlandırmana ve olduğun gibi davranmamana neden olabiliyor. Sürekli bir şeylerden kaçıyor olmak senin hayatını dilediğin gibi yaşamanı engelliyor. Aslında etrafına sevgisini göstermeyi seven etrafından da aynı şekilde karşılık bekleyen birisin. Bu olumlu duyguları rahat bir şekilde yansıtırken, olumsuz duyguları yansıtamıyorsun. İstemediğin şeyleri etrafındaki kişileri üzmemek adına kabul ediyorsun. Değer verdiğin veya gerçekten önemsediğin herkesi hayatının tam merkezine yerleştirmişsin. Durum böyle olunca da artık bazı şeyleri onları mutlu etmek adına yapıyorsun. Duygularını, hissettiklerini fazla içinde tutmamaya özen göstermelisin. Çünkü bu durum seni sadece psikolojik olarak yıpratır.

Daha yüzeysel biri...

Sen daha yüzeysel olmayı tercih ederdin. Aşırı detaycılığın ve takıntılı kişiliğin seni bu hatta yoran en büyük şey. Hayatında olan bütün gelişmeleri, tanıştığın her insanı fazla kafana takıyorsun. En küçük detayları bile kendine dert edinip, bütün bir gününü olumsuzluklar içinde geçirebilirsin. Olan şeyleri daha önemsemeyen ve her şeye olabilecek gözüyle bakan biri olmayı tercih ederdin. Sürekli bütün detayları gözden geçirmek, senin daha fazla detaylara takılmana neden olabilir. Bu durum hayatını normal yaşamana da engel oluyor. Kafanda sürekli bir takım problemlerle uğraşıyorsun. Sürekli bu düşünce hali seni yıpratıyor. Her ne kadar düşünmemeye çalışsan da gün sonunda illa kafanı bu düşünceler meşgul ediyor. En küçük detayda boğulan ve sürekli kendini sorgulayan birisin. Plansız hareket etmek veya gün içinde ne yapacağını bilememek, senin kafanın karışmana neden olabiliyor. Sürekli bir plan, program halinde olman imkansız. Çünkü hayatın karşına ne çıkaracağını bilemezsin. Bu belirsizlikle seni rahatsız etse de kendini bu sürece alıştırmalısın.

Daha cesaretli ve yaptıklarını düşünmeyen biri...

Sen daha cesaretli ve arkasını düşünmeyen biri olmak isterdin! Hayatının her anında daha geride duran, kendini ve sevdiklerini riske atmayan birisin. Bu özelliğin aslında seni birçok şeyden korusa da hayatı kaçırmana neden olabiliyor. İçten içe daha risk almayı seven biri gibi dursan da her zaman yaptıklarının detaylarını incelersin. Seni zor durumda bırakacak veya bir zaman sonra pişman olmana neden olacak şeylerden uzak duruyorsun. Herkesin hata yapabildiği bu dünyada, kendine hiç hata payı vermiyorsun. Her şeyi mükemmel yapmaya çalışırken, kendini stres içinde buluyorsun. Sadece kendine zarar verdiğin bu özelliğin yerine daha cesaretli ve yaptıklarından pişman olmayacak biri olmayı tercih ederdin. Hata yaparak öğrendiğimiz her şeyde kendine de biraz fırsat tanımalısın. Anaç duygun ağır bastığı için kendini ve etrafındaki herkesi düşünmeye çalışıyorsun. Onlara zarar verebilecek herhangi bir duygudan uzak duruyorsun. Bazen 'ben mi kurtaracağım dünyayı?' diyerek her şeyden vazgeçmek geliyor içinden ama daha sonra aslında mutlu bir hayata sahip olduğunu anımsıyorsun.

Daha pozitif biri...

Sen daha pozitif biri olmayı tercih ederdin. Çok fazla negatif olmasan da yaşanılan en küçük bir olay seni depresif bir ruh haline sokabiliyor. Bu durum aslında senin hayatının her alanına etki ediyor. Çünkü ne zaman kendini iyi hissetsen  ve enerji dolsan aklına olumsuz düşünceler gelebiliyor. Bu düşünceler senin gün içinde kendini kötü hissetmene neden oluyor. Değiştirmek istediğin bu özellik her ne kadar seni sen yapsa da yine en çok sana zarar veriyor. Bütün gün yataktan çıkmak istememek veya her şey düzelene kadar ortadan kaybolmak her ne kadar bir şeyden kurtulduğunu düşündürtse de döndüğünde her şeyin aynı olduğunu ve kaybolan tek şeyin zamanın olduğunu fark edeceksin. Bunu anladığında ise iş işten geçmiş olacak. Hayatında olumsuz düşüncelere yer vermemeli ve her zaman kendini iyi hissedecek şeyler yapmalısın. Bardağın dolu tarafından bakarak belki kapıldığın düşüncelerden kurtulabilir ve kendini daha iyi hissedebilirsin. Bu negatifliğin sadece kendine değil etrafındaki herkesi etkileyebiliyor. Seni neşelendirmek ve eski haline döndürmek için ellerinden geleni yapsalar da yetmeyebiliyor. Bu durumdan kurtulmak sadece senin çabanla olabilir.

Bu içerikler de ilgini çekebilir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
215
44
27
21
16
9
8
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Orhan Ulusoy

İçindekileri rahatça ifade edebilen biri... Toplum henüz buna maalesef hazır değil..

Eziz Atabayev

Içindekileri rahatça ifade edebilen biri-mesela arkadašim istedi diye kirmamak için kabul etmek,sevgilinden ayrilmak istiyorsan ve bunu ona soyleyemiyorsan,s... Devamını Gör

OZAN ÖZGÜR ÇAKIR

Daha yüzeysel biri... Sen daha yüzeysel olmayı tercih ederdin. Aşırı detaycılığın ve takıntılı kişiliğin seni bu hatta yoran en büyük şey. Hayatında olan büt... Devamını Gör

cansu ersan

Daha pozitif biri...