Türkiye'de Plazma Tedavisi Uygulanan 2 Hastanın Testi Negatife Döndü
Antalya ve Malatya'da plazma tedavisi uygulanan 2 hastanın testlerinin negatife döndüğü açıklandı. 'Umut vadeden bir tedavi' yorumunda bulunan uzmanlar, iyileşen hastalardan plazma bağışı yapmalarını istiyor. Plazma tedavisinin yoğun bakımlardaki yığılmayı önleyebileceği, ölüm oranlarını da düşürebileceği belirtiliyor. 
Koronavirüse Karşı Aşı ve İlaç Çalışmaları Ne Aşamada?
Koronavirüs gibi bulaşı riski yüksek virüslere karşı aşı geliştirmenin 'birkaç ay içerisinde mümkün olduğuna' ilişkin açıklamaların 'gerçekçi olmadığını' belirten Doç. Dr. Urartu Şeker, tüm bilimsel aşamalardan geçerek seri üretime hazır hale gelen bir aşıyı geliştirmenin en az bir yıl süreceğini söyledi.
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tezer: 'İki Gün Evde Kaldık' Rehavetine Kapılmayın
Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Hasan Tezer, 11-12 Nisan'da uygulanan sokağa çıkma yasağının sonuçlarının ancak 10 gün sonra görülebileceğini söyledi. Sona eren yasağın vatandaşlarda rehavet yaratmaması gerektiğini de belirten Tezer, önlemlerin yasak varmış gibi devam ettirilmesini istedi. Tezer, yeni yasakların gelip gelmeyeceği ve aşının ne zaman bulunacağı gibi merak edilen soruları da yanıtladı. 
Reklam
Reklam