Görüş Bildir
Haberler
Gökçen Erdoğan Yazio: Bir Kadın Bir Erkek

etiket Gökçen Erdoğan Yazio: Bir Kadın Bir Erkek

Dr.Gökçen Erdoğan
10.11.2020 - 11:31 Son Güncelleme: 22.11.2020 - 13:46

Kadın erkek ilişkilerinin mizahı çokça yapılmıştır bu ülkede. Ve bu elbette bel altı meselelerle de ele alınınca kahkaha gücü yüksek bir silah olmuştur. Ama benim en beğendiklerimi sorarsanız Bir Kadın Bir Erkek ve Düz Adam Sami. İkisinin türünün çok farklı olduğunu düşünebilirsiniz ki öyle; biri sit com diğeri ise karikatür. Tarzları da farklı mı; evet. Ama ikisi de çok tanıdık ve eğlenceli. İkisinin de karakterlerini alıp ciğerime sokasım geliyor. Peki sorun bakalım ben bunları neden anlattım?

İçeriğin Devamı Aşağıda

Geçenlerde genç ve eğlenceli bir adamın YouTube kanalına denk geldim ve zaten sosyal mecralarda da adını duyduğumu fark ettim. Adı Konuşanlar.

Geçenlerde genç ve eğlenceli bir adamın YouTube kanalına denk geldim ve zaten sosyal mecralarda da adını duyduğumu fark ettim. Adı Konuşanlar.

Biraz izledim, çok güldüm. Sonra bu kimdi, bir bakayım dedim. Hasan Can Kaya! Bir Kadın Bir Erkek’in de senaristlerinden biriymiş. Hiç şaşırmadım. İlişkilerin mizahını iyi yapışından belli. Elbette buradaki tarzı daha farklı ve yasaklara, kurallara, cezai yaptırımlara takılmadan küfür kıyamet eğleniyor. Tabii izleyenler de. Çoğunlukla çiftlerin izlemeye gittiği biletli bir şovu var ve çiftlerin eski, yeni çamaşırları kendilerinin de rızalarıyla, bolca defoları ve zaaflarıyla, insani yanları ve sürprizleriyle kahkahalar eşliğinde ortaya dökülüyor. 

Hasan Can kıvrak zekalı, bütün ortaları gole çeviriyor. Ama bu yazının devamında sadede geliyorum; bölümün birinde diyor ki “Siz kadınlar bir sürü dandik adamla birlikte olup karşınıza çıkan görece daha iyi adamlardaki ufacık merhamet kırıntısından etkileniyorsunuz.” Cümle tam olarak bu değil ama mevzu bu. Çünkü gelen çiftlere sorduğu bir soru var; bu adamın nesini beğendin, neden etkilendin? Merhametinden cevabı en sık aldıklarından. Merhamete açız ulan! Ağzımı bozmak istemezdim ama tam yeri tam zamanı.

Düz Adam Sami’nin de çok sevdiğim bir karikatürü vardır; kendisini terk eden sevgilisinden “çok iyi kızdı, melek gibi kızdı” diye bahsedip dertlenen adama “nasıl iyi kızdı yaa, cami mi yaptırmış, naptırmış” der.

Düz Adam Sami’nin de çok sevdiğim bir karikatürü vardır; kendisini terk eden sevgilisinden “çok iyi kızdı, melek gibi kızdı” diye bahsedip dertlenen adama “nasıl iyi kızdı yaa, cami mi yaptırmış, naptırmış” der.

Esprilerin de en büyük handikabı yazınca komik olmamaları ama bu seriye bütünüyle baktığınızda anlayacaksınız. Düz Adam Sami’nin asla anlayamadığı bu iyilik kavramı, biz kadınların dünyasında da erkeğin merhametinden etkilenme “bug”ı olarak yer alıyor bana kalırsa. Merhamet dediğimiz de şu ha; bir kedinin başını okşamıştır, öğrenci olan kiracısının kirayı aksatmasına ses etmemiştir, anası babası yaşlanınca ilgilenip bakmıştır, sokak çocuklarıyla gülümseyerek sohbet etmiştir. Yani olması gerekendir işte yahu, inanın atla deve değildir. 

Ama haklısın Hasan Can, bizi de böyle kodlamışlar, merhametin köpeğiyiz. Bizi de buna hasret bırakmışlar, olması gerekene. Yarama tuz bastın Hasan Can, sen de en az Sami Abi kadar haklısın. Dövmeden sevene, övülmeden iyilik edene açız, hayranız, aşığız, beteriz Hasan Can. Bizi anla. Ama söyle o kadınlara, merhametsiz insandan insan mı olur! Bize gülme Hasan Can, tuzlukla koşma;  yaramız derin, kabuğumuz ince.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
23
9
5
4
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Elder

sik geçer cem yılmazı

asosyalizm

Bilmeyenler yok artık diyecek ama Cem Yılmaz’ı da geçecek bu çocuk . Harbiden çok başarılı çok seviyorum 😊