Görüş Bildir
Haberler
Zekâsıyla Hayran Bıraktıracak 13 Akıllı Köpek Cinsi

Zekâsıyla Hayran Bıraktıracak 13 Akıllı Köpek Cinsi

Tamam köpekler akıllıdır da en akıllısı hangisidir? Sadık ve aslında bir insandan daha iyi dost olunabileceğinin kanıtı niteliğinde olan köpeklerin bizdeki yeri bambaşkadır. Bunlar bir yana en akıllı köpek cinsi hangisi olduğunu biliyor musunuz? Zekasıyla hayran bıraktıracak köpek cinslerini sizler için sıraladık.👇

İçeriğin Devamı Aşağıda

13. Schipperke

13. Schipperke

Schipperke, görünüş bakımından diğer köpeklerden çok farklı. Belçika çoban köpeği olan Schipperke, cesur, sadık ve güçlü bir köpek cinsi. Siyah renge ve sık kısa tüylere sahip olmalarıyla dikkat çekiyorlar. Oldukça kolay öğrenen köpeğin eğitimi de kolay. Köpek aleminin 13. sırasında yer alan Schipperke, zekâsıyla sizi hayran bıraktıracak.

12. English Springer Spaniel

12. English Springer Spaniel

Av köpeği olarak bilinen English Springer Spaniel, sıcak kanlı köpekler arasında yer alıyor. Özellikle sahibine karşı itaatkar olan English Springer Spaniel, zekasıyla listemizde 12 . sırada yer alıyor. Suyu ve ilgi görmeyi çok seven Springer Spaniel cins köpeğin kulakları da bir hayli uzun.

11. Pemproke Welsh Corgi

11. Pemproke Welsh Corgi

Tatlılığı ile dikkat çeken Pemproke Welsh Corgi, kökeni 800'lü yıllara dayanıyor. 2. Elizabeth'in en sevdiği cinslerden biri olarak bilinen Pemproke  zeki köpekler arasında 11. sırada.

10. Avustralya Çoban Köpeği

10. Avustralya Çoban Köpeği

İsmine rağmen kökeni Avrupa'ya dayanan Avustralya Çoban köpeği eğlenceli ve enerjileri yüksektir. Koruma iç güdüleri de fazla olan Avustralya Çoban Köpeği'nin zekâ seviyesi de oldukça yüksek. Kolay öğrenen ve öğrendiklerini uygulayan bir cins. Akılı köpekler arasında 10. sırada yer alıyor.

9. Rottweiller

9. Rottweiller

Kökeni Almanya olan Rottweiller fiziksel olarak iri bir köpek. Sert görüntüleri ile inatçı olduklarını da gösterirler. Zekâ seviyesi yüksek olan Rottweiller, koruma iç güdüleri de yüksek köpekler arasında yer alıyor. Tehlike sezdikleri an etrafında bulunmasanız iyi edersiniz. Akıllı köpekler arasında 9. sırada yer alıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

8. Papillon

8. Papillon

Ressamların da sık sık resmini çizdiği Papillon cinsi köpek, 16. yüzyıldan itibaren varlığını sürdüren bir cins. Eski dönem sararylı kadınların vazgeçilmezlerinden bir cins olması nedeniyle sık sık resimleri çizilmiş. Zekâları ile birçok cins köpeği geride bırakan Papillon'lar, küçük olmalarına rağmen öz güvenleri de yüksektir. Akıllı köpek cinsleri listemizde 8. sırada yer alıyorlar.

7. Labrador Retriever

7. Labrador Retriever

Hepimizin yakından tanıdığı bu köpek cinsi de egzersize fazla ihtiyaç duyan cinslerden biri. Kanada kökenli olan Labrador Retriever, uysal bir yapıya sahip. Zeki köpekler arasında 7. sırada yer alan Labrodar Retriever, hızlı koşuları ile de biliniyor.

6. Shetland Sheepdog

6. Shetland Sheepdog
benimhayvanlarim.com

1700'lü yıllarda İskoçya'da keşfedilen köpek cinsi, uzun tüyleri ile tanınıyor. Akıllı yapıları ile her şeyi çabuk kavrayıp son derece güven veren Shetland Sheepdog, listemizde 6. sırada. İtaat duygusu çok yüksek olan Sheepdog sizin en yakın korumanız olacak.

5. Doberman

5. Doberman

19. yüzyılın sonlarında Almanya'da ortaya çıkan Doberman, bekçi köpeği olarak yetiştirilen bir cinstir. Atletik yapıya sahip olan Doberman, hem fiziksel hem de zihinsel olarak aşırı aktif bir köpek cinsi. Doğal koruyucu olan Doberman tehlikeyi sezebilir ve sahipleri için korumacı tavır sergilerler. Akıllı köpek listemizde 5. sırada yer alıyor.

4. Golden Retriever

4. Golden Retriever

19. yüzyılda İskoçya'da ortaya çıkan Golden Retriever eğitime oldukça müsait ve akıllı bir köpek. Aile bireylerine karşı dost canlısı ve oyun düşkünüdür. Kısa bir eğitimle birçok köpeğin önüne geçebilecek bir zekâya sahiptir. Akıllı köpek listemizde 4. sırada yer alıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

3. Alman Çoban Köpeği

3. Alman Çoban Köpeği

Birkaç melezin sonucu olarak ortaya çıkan Alman Çoban Köpeği, özellikle polis ve koruma köpeği olarak yetiştiriliyor. Yüksek öğrenme kapasitesine sahip ve sahiplerine de oldukça sadık olmalarıyla birçok operasyonda yer alıyorlar. Uysal karakterli olsalar da düzgün eğitim almadıkları halde liderlik duyguları kabarabiliyor ve saldırganlaşabiliyorlar. Akıllı köpek listemizde 3. sırada yer alıyor.

2. Kaniş

2. Kaniş

En popüler köpek cinslerinden biri olan Kanişler, sevimli ve ufak tefek görünmelerine rağmen, zekâ sevileri en üst düzeyde bulunan köpeklerden biridir. Her ne kadar Almanya kökenli olsa da Fransa'da popüler hale gelen Kanişler, uyumluluk ve kolay eğitilebilir olmalarıyla biliniyorlar. Listemizde 2. sıradalar.

1. Border Collie

1. Border Collie

Son olarak zekasıyla dillere destan olan Border Collie cins köpeğe geldik. Yüksek enerjileri ve zor yorulan karakterleri ile birçok yarışmanın birincisi olabilecek kapasitededir. Kolay eğitilebilir olmasıyla da zeki köpekler arasında da birincilikle yerini alıyor. 

Bu zeki köpek cinslerinden daha önce sahiplendiniz mi? 

Yorumlara bekliyoruz.👇

Bu içerikler de ilgini çekebilir.👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
43
15
6
3
3
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın