Görüş Bildir
Haberler
Zamanda Yolculuk Vakti! Şimdiye Kadar Çekilmiş En İyi 13 Tarihi Film

Zamanda Yolculuk Vakti! Şimdiye Kadar Çekilmiş En İyi 13 Tarihi Film

Koltuğunuza oturup sizi geçmişe götürecek, mutlaka izlemeniz gereken 13 tarihi filmi bir araya getirdik. Zamanda yolculuk yapmak isteyenleri şuraya alalım. 👇

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Der Untergang

1. Der Untergang

Yenilmeyi kabul etmeyen Adolf Hitler, son yıllarını yaşamaktadır. İntihar etmeden önce Eva Braun ile evlenir ve onunla birlikte intihar eder. Tam anlamıyla zalim diktatör Hitler'in çöküşünü anlatan film, özel sekreteri Traudl Junge'in gözünden anlatılıyor. Filmin IMDb puanı ise 8,2'dir.

2. The Kings Speech

2. The Kings Speech

4 dalda Oscar Ödüllü yapım, İngiliz Kraliyet ailesini anlatan bir dönem filmi. VI. George'un kekemeliği yenmeye çalışmasını anlatan film, engeli olan bir kralın başından geçenleri konu ediniyor. Filmin IMDb puanı ise 8,0'dır.

3. Schindler's List

3. Schindler's List

Almanya'ya iş kurmak için gelen bir iş insanının, Yahudi katliamı sırasında 1100 Yahudi'nin hayatını kurtarmasını konu edinen film, 7 dalda Oscar Ödülünün sahibi olmuştur. Gerçek bir hayat hikayesinden uyarlanan Oscar Ödüllü yapım, yönetmen Steven Spielberg eseridir. Tarihi bir savaş filmi olan Schindler's List'in IMDb puanı 8,9'dur.

4. Hamilton

4. Hamilton

Tarihi, müzikal ve biyografik bu yapım, ABD'nin kurucu önderlerinden Alexander Hamilton'ı hayatını konu ediniyor. İşlenen konu müzikal bir şekilde ele alınıyor. Hamilton filminin IMDb puanı ise 8,5'dir.

5. Braveheart

5. Braveheart

Mel Gibson tarafından yönetilen film aksiyon, dram ve biyografi kategorilerinde yer almaktadır. İskoç şövalye William Wallace'in, sevdiği kadının öldürülmesinin ardından İngiltere'ye karşı verdiği mücadeleyi işleyen film, 13. yüzyılı dönemini ele alır. Mel Gibson'ın başrolünde yer aldığı yapımın IMDB puanı ise 8,3'dür.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Hacksaw Ridge

6. Hacksaw Ridge

2016 yapımı filmin konusu, Amerikan tarihinin ilk onur madalyasına layık görülen Desmond T. Doss ve savaş sırasında verdiği insanlık dersleridir. İkinci Dünya Savaşı sırasında insanları öldürmeyi reddeden Doss, tek bir kurşun dahi sıkmadan 75 kişinin hayatını kurtarmıştır. Yönetmenliğini Mel Gibson'ın yaptığı başarılı yapımın IMDb puanı ise 8,1'dir.

7. 12 Years a Slave

7. 12 Years a Slave
www.esenshop.com

Dram ve tarih kategorilerinde yer alan film, tam 3 dalda Oscar Ödülünün sahibi olmuştur. Özgürlüğünü eline almaya çalışan bir adamın hikayesinin işlendiği, 12 Years a Slave filmin oyuncu kadrosu yıldızlarla dolu. 1841 New York'unda yaşayan Solomon Northup'un özgürlüğüne kavuşması için verdiği mücadeleyi anlatan filmin IMDb puanı 8,1'dir.

8. The Rewenant

8. The Rewenant

1823 yılının Amerika'sını anlatan filmde, Leonardo Dicaprio ve Tom Hardy gibi yıldız isimler yer alıyor. Filmde kürk kaçakçısı Hugh Glass konu edinmektedir. Oscar ödüllü yönetmen Alejandro G. Iñárritu yapımı filmin IMDb puanı 8,0'dır.

9. Gone With The Wind

9. Gone With The Wind

Margaret Mitchell'in klasikleşen eserinden uyarlanan film, 1939 yapımıdır. Defalarca televizyon ekranlarında da oynayan Gone With The Wind (Rüzgar Gibi Geçti) tam 10 dalda ödül kazanmış bir yapım. Konusu Güneyli Scarlett O'Hara'nın zenginlikten fakirliğe, fakirlikten zenginliğe geçerken yaşadığı olay örgüsüdür. ABD yapımı filmin IMDb puanı ise 8,1'dir.

10. Ben-Hur

10. Ben-Hur

Varlıklı prens Ben-Hur'un konu edindiği film, sinema tarihinin ses getiren işlerinden biri. Yahudilerin özgürlüğüne kavuşması için mücadele veren Ben-Hur'un anlatıldığı film, 11 dalda Oscar ödülünün sahibi olmuştur. 1953 yapımı filmin IMDb puanı 8,1'dir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Amadeus

11. Amadeus

Klasik filmler kategorisinde yer alan bu eser, sanat ve sanatçı arasındaki ilişkiyi en ince detayına kadar işlemektedir. Amadeus Mozart'ın müzikle ve Antonio Salieri ile olan ilişkisini konu edinen film, Antonio Salieri gözünden seyirciye aktarılıyor. 1984 yapımı başarılı filmin IMDb puanı ise 8,3'dür.

12. The Trial of The Chicago 7

12. The Trial of The Chicago 7

Türkçe adı 'Chicago Yedilisi' olan film, 1968 yılında düzenlenen Demokrat Kongresi ve bu kongrede düzenlenen protestolar nedeniyle tutuklanan 7 kişiyi konu ediniyor. Gerilim, dram ve tarihi filmler kategorisinde yer alan yapımın yönetmeni Aaron Sorkin. Filmin IMDb puanı 7,8'dir.

13. Dunkirk

13. Dunkirk

Filmde İkinci Dünya Savaşı sırasında 400.000 askerin Dunkirk sahilinde mahsur kalışı ve evlerine dönebilmek için verdikleri mücadele konu ediniyor. Yönetmenliğini Christopher Nolan'ın yaptığı yapım, çıktığı tarihlerde oldukça ses getirmişti. Filmin IMDb puanı 7,8'dir.

Bu içerikler de ilgini çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
19
6
5
2
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
inci küpeli

The Pianist nerdeee? gelmiş geçmiş en iyi 3 tarihi filmden biridir.