Görüş Bildir
Haberler
Yurt Dışına Seyahat Hayal Oldu: İki Kişiden Biri Ret Alıyor

etiket Yurt Dışına Seyahat Hayal Oldu: İki Kişiden Biri Ret Alıyor

Bir süredir yurttaşlar ve bazı ünlüler vize başvurularında olumsuzluklar yaşamaya başladı. Her geçen gün ret alan kişilerin sayısında ciddi oranlarda artış gözlemleniyor. En son Volkan Konak ve Onur Akın'ın Almanya vize talebi reddetildi. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya ise '2022'de ret verilen vize müracaat oranı yüzde 15'in üzerinde iken, 2023'te bu oran yüzde 50 civarına yükseldi' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

'Vatandaşlarımıza verilen ret oranları da çok yükselmiş durumda'

'Vatandaşlarımıza verilen ret oranları da çok yükselmiş durumda'

Bir süredir ülke gündemi vize sorunuyla çalkalanıyor. Ret alanların sayısı arttıkça yurt dışı hayal oldu. Konuya ilişkin konuşan Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz B. Bağlıkaya, vize başvurusu yapanları yakından ilgilendiren açıklamalarda bulundu. 

Birçok insanın AB üyesi ülkelere turistik seyahat için Schengen vizesi almasına yönelik sorunların artarak devam ettiğini vurgulayan Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz B. Bağlıkaya, “Bu engellemelerin yanında vizeye müracaat etmiş olan vatandaşlarımıza verilen ret oranları da çok yükselmiş durumda. 2022 yılında ret verilen vize müracaat oranı yüzde 15’in üzerinde iken, 2023’te bu oran yüzde 50 civarına yükseldi” dedi.

'Kontenjan 200’e düşürüldü'

'Kontenjan 200’e düşürüldü'

Yurt dışına tur düzenleyen seyahat acentelerinin de çok ciddi iş kaybına uğradığına dikkat çeken Bağlıkaya, “Daha önce vize başvuruları için 1.000 kontenjan verilirken, bu sayı 200’e düşürülmüş durumda. Vize müracaatları konusunda maalesef sistemli bir engelleme var” dedi.

'‘VIP müracaat' sistemi üzerinden vize başvuruları 300 Euro'

'‘VIP müracaat' sistemi üzerinden vize başvuruları 300 Euro'
İçeriğin Devamı Aşağıda

“Daha önce 1 hafta, 10 gün sonrasına alınan randevu süreleri kotalardaki daraltma nedeniyle çok ileri tarihlere atıyor'' diyen Başkan Firuz Bağlıkaya sözlerine şöyle devam etti: ''Son dönemde normal vize randevusu alınamadığı veya çok uzak tarihli randevu verilmesinden dolayı aracı kurumlar, vatandaşları ve acentelerimizi VIP vize uygulamasına yönlendiriyor. Normalde vize başvuru ücreti 80 Euro olmasına rağmen ‘VIP müracaat' sistemi üzerinden vize başvuruları için 300 Euro’dan başlayan ve çok daha yüksek seviyelere çıkan rakamlar talep ediyorlar. Vize sürecini hızlandırmak veya randevu bulabilmek adına talep edilen bu fahiş rakamlar, vizenin reddedilmesi halinde iade de edilmiyor.''

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
82
45
22
16
13
8
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Friedrich Nietzsche

Anskm sınır kapıları Mia Khalifa olmuş ülkeye gelen anca ortadoğunun belli bölgelerine gidebiliyor. Çingene Bulgarlar bile bize vize vermiyor Türkiye Yüzyıl... Devamını Gör

kaçacak yer de kalmadı 😂

Amon Ra

Nereye kaçıyorsun daha Türkiye yüzyılın yaşayacağız

Harfen Daz

Ülkede iki kişiden biri yabancı uyruklu Türk vatandaşı olduğu için olabilir mi acaba?