Görüş Bildir
Haberler
Yunan Sineması Sevenlerin Bayılarak İzleyeceği IMDb Puanı Yüksek Filmler

Yunan Sineması Sevenlerin Bayılarak İzleyeceği IMDb Puanı Yüksek Filmler

Beyza
14.10.2023 - 11:03

Yunan sinemasının büyüleyici dünyasını keşfetmek isteyenler için IMDb puanı yüksek filmler listemiz tam size göre. Bu filmler Yunan sinemasının en iyi örneklerini sunarken aynı zamanda izleyicilere unutulmaz bir deneyim yaşatıyor! Şimdiden keyifli seyirler...

İçeriğin Devamı Aşağıda

21. Chevalier (2015)

21. Chevalier (2015)

IMDb: 6,2

Özet: Bir grup adam kış sezonu balık avı için yatlarında seyahat etmektedir. Yolculukları sona ermek üzereyken mekanik bir problem yaşanır ve içlerinden birinin önerisiyle o çözülene dek Chevalier adı verilen oyunu oynamaya karar verirler. Vakit öldürmek için başladıkları bu oyun yolculuğun kalan kısmında herkesi etkisi altına alan esaslı bir yarışa dönüşecektir.

Yönetmen: Athina Rachel Tsangari

Oyuncular: Panos Koronis, Vangelis Mourikis, Makis Papadimitriou

20. Pity (2018)

20. Pity (2018)

IMDb: 6,7

Özet: Zavallı, sadece mutsuz olduğu zamanlarda mutlu olabilen bir adamın hikayesini konu ediyor. Lawyer, mutsuzluktan nemalan bir adamdır. Hayatında her şeyin yolunda gittiği dönemde bu durum onun için pek de hoş olmaz. Ne zamanki durum tersine döner işte o zaman Lawyer mutlu olabilir. Yakaladığı mutluluğu devam ettirebilmek için her daim mutsuz olmayı arzular. Hüsrana ve kedere öyle sıkı sıkıya bağlıdır ki acı hissinin dışında hiçbir şey onun yüzünün gülmesine neden olmaz. Genç adam bu yüzden acıyı bir giysi gibi üzerinde taşıyabilmek için elinden ne geliyorsa yapmaya hazırdır.

Yönetmen: Babis Makridis

Oyuncular: Evdoxia Androulidaki, Makis Papadimitriou, Giannis Drakopoulos

19. Koritsia ston ilio (1968)

19. Koritsia ston ilio (1968)

IMDb: 7

Özet: Annabel adında genç bir İngiliz turist, bir Yunan adasında tatili sırasında bir Yunan çobanla tanışır. Tarlada ilk karşılaşmalarında çoban, Annabel'e biraz badem vermek için yaklaşır, ancak Annabel onun rustik ve kaba görünümünden korkarak niyetini yanlış anlar ve kaçar. Kısa süre sonra Annabel'e sözde tecavüzle suçlanarak hapishanede bulunur. 

Yönetmen: Vasilis Georgiadis

Oyuncular: Giannis Voglis, Anne Lonnberg

18. Miss Violence (2013)

18. Miss Violence (2013)

IMDb: 7,1

Özet: Henüz 11. yaş gününü kutlayan Angeliki, doğum gününde ailesiyle yaşadığı evin balkonundan kendisini aşağıya bırakır. Üstelik yüzünde kocaman bir tebessüm vardır. Yetkili kurumlara göre apaçık bir intihar olarak görülen bu vakaya dair soruşturma açılır ama aile yaşanan bu talihsiz olayın kaza olduğu konusunda ısrar edecek, bunun dışındaki tüm ihtimallere karşı sessiz kalacak ve hayatlarına kaldıkları yerden devam edecektir. 

Yönetmen: Alexandros Avranas

Oyuncular: Constantinos Athanasiades, Chloe Bolota, Reni Pittaki

17. The Lobster (2015)

17. The Lobster (2015)

IMDb: 7,1

Özet: Çok da uzak olmayan bir gelecekten ilginç bir distopya öyküsü anlatıyor bize The Lobster. Yalnız kalmış, ilişkisi olmaya insanların tutuklandığı, alternatif bir gelecekte geçen öyküde, bekar insanlar korkunç bir otele yerleştirildikten 45 gün sonra, kendileriyle eşleşen kişiyle ilişkiye başlamak zorunda kalıyorlar. Eğer ki ilişkilerinde başarıyı yakalayamazlarsa, kendilerinin seçtikleri bir hayvana dönüştürülüyorlar! 

Yönetmen: Yórgos Lánthimos

Oyuncular: Colin Farrell, Rachel Weisz, Jessica Barden

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Stratos (2014)

16. Stratos (2014)

IMDb: 7,1

Özet: Stratos iki hayat yaşayan bir adamdır: Geceleri ekmek fabrikasında çalışan bir işçi, gündüzleri ise kiralık katil. Kendisine hayatını borçlu olduğu parmaklıklar arasındaki Leonidas'ı kurtarmak için paraya ihtiyacı vardır. Stratos bunu bir onur meselesi haline getirir. Acımasız bir kiralık katil gibi görünse de aslında Stratos sağduyulu bir adamdır da. Komşusunun kızı 8 yaşındaki Katerina'ya büyük bir özveriyle bakmaktadır. Ayrıca onun annesi ve dayısıyla da ilgilenmektedir. Tam istediği miktarı biriktirmişken, beklenmedik olaylar gerçekleşir. Üstelik bu olaylar küçük Katerina'nın güvenliğini etkileyecek türdendir. Stratos bu duruma çözüm bulmak ve arkadaşına verdiği sözü tutabilmek için kolları sıvar.

Yönetmen: Yannis Economides

Oyuncular: Vangelis Mourikis, Vicky Papadopoulou, Yannis Tsortekis

15. Ekdromi (1966)

15. Ekdromi (1966)

IMDb: 7,1

Özet: Sınırdaki küçük bir kasabada, teğmen Kostas'ın (Angelos Antonopoulos) karısı Eirini (Lily Papagianni), arkadaşlarından biri olan çavuş Stratos (Kostas Karagiorgis) ile bir aşk ilişkisi yaşamaktadır. Kostas ağır yaralanınca, Stratos Eirini'ye kocasının öldürüldüğünü söyler ve onu kendisiyle birlikte gitmeye ikna eder. Gerçeği öğrenmesine rağmen, ordudan firar eden sevgilisiyle kalmayı tercih eder.

Yönetmen: Takis Kanellopoulos

Oyuncular: Lili Papayanni, Kostas Karagiorgis, Angelos Antonopoulos

14. Dogtooth (2009)

14. Dogtooth (2009)

IMDb: 7,2

Özet: Köpek Dişi, şehir dışında yaşayan anne, baba ve ergenlik dönemindeki üç çocuğun yaşantısını konu ediyor. Şehrin dışında izole bir bölgede yaşayan aile kendilerini dış dünyaya kapamıştır. Yunanlı çift, çocukları için başka bir gezegende çok iyi olabilecek izole bir yaşantı oluşturmuştur. Evin etrafın saran bir çit vardır ve çocuklar o çitten dışarı hiç çıkamaz. Tüm eğitimlerini evde alan üç gencin dış dünya ile hiçbir bağlantısı yoktur. Ailenin geçimini sağlamak için hayata karışan yalnızca evin babasıdır. Dışarıdan ise evin içerisine girmesine izin verilen tek kişi babanın fabrikasında çalışan Christina’dır. Ebeveynlerinin uyguladığı denetime boyun eğmek zorunda kalan üç gencin dışarı çıkabilmelerinin ise tek bir yolu vardır; o da 'köpek dişlerinin' düşmesi…

Yönetmen: Yórgos Lánthimos

Oyuncular: Christos Stergioglou, Angeliki Papoulia, Mary Tsoni

13. Anaparastasi (1970)

13. Anaparastasi (1970)

IMDb: 7,3

Özet: Bir yargıç, karısı ve onun sevgilisi tarafından öldürülen Costas Ghoussis adlı işçinin cinayetini yeniden kurgular.

Yönetmen: Theo Angelopoulos

Oyuncular:  Toula Stathopoulou, Yannis Totsikas, Thanos Grammenos

12. The Beekeeper (1986)

12. The Beekeeper (1986)

IMDb: 7,3

Özet: Öğretmenliktem emekli olan Spyros, arı kovanlarını yetiştirmek için Yunanistan'ı kuzeyden güneye geçerek bir arıcı olarak bir yolculuğa çıkmaya karar verir. Yolculuk sırasında Spyros, hayatının değişmesine neden olacak genç bir kadınla tanışır.

Yönetmen: Théo Angelopoulos

Oyuncular: Marcello Mastroianni, Serge Reggiani, Nadia Mourouzi

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Strella (2009)

11. Strella (2009)

IMDb: 7,3

Özet: George, küçük Yunan köyünde işlediği bir cinayet nedeniyle 14 yıl hapis yattıktan sonra hapisten çıkar. Dışarıdaki ilk gecesini Atina'da şehir merkezindeki ucuz bir otelde geçirir. Orada genç bir transseksüel fahişe olan Strella ile tanışır. Geceyi birlikte geçirirler ve kısa sürede aşık olurlar. Ancak geçmiş George'u yakalamaya başlamıştır. Strella'yı da yanına alarak yeni bir çıkış yolu bulmak zorunda kalacaktır.

Yönetmen: Panos H. Koutras

Oyuncular:  Mina Orfanou, Yiannis Kokiasmenos, Minos Theoharis

10. Worlds Apart (2015)

10. Worlds Apart (2015)

IMDb: 7,4

Özet: Her biri bir yabancı ile bir Yunan arasındaki aşk hikayesini takip eden üç ayrı anlatı. Her hikâye, Güney Avrupa'nın geneline hâkim olan sosyoekonomik kargaşa döneminde aşık olan farklı bir nesli temsil ediyor ve sonunda tek bir hikâye olarak birleşiyor.

Yönetmen: Christoforos Papakaliatis

Oyuncular: J. K. Simmons, Christoforos Papakaliatis, Andrea Osvárt

9. The Suspended Step of the Stork (1991)

9. The Suspended Step of the Stork (1991)

IMDb: 7,5

Özet: Bir muhabir, bir sınır kasabasında yıllar önce gizemli bir şekilde ortadan kaybolan önemli bir Yunan politikacı olabilecek yaşlı bir adam fark eder.

Yönetmen: Theo Angelopoulos

Oyuncular: Marcello Mastroianni, Jeanne Moreau

8. The Fear (1966)

8. The Fear (1966)

IMDb: 7,6

Özet: Bu rahatsız edici aile dramında, orta yaşlı müreffeh bir çiftçi, sadık ikinci karısının sırtından kumar oynamaya ve fahişelik yapmaya başlar. Bu arada sapık oğlu, ailenin sağır ve dilsiz hizmetçisinden etkilenir.

Yönetmen: Kostas Manoussakis

Oyuncular: Elli Fotiou

7. Nyfes (2004)

7. Nyfes (2004)

IMDb: 7,6

Özet: Samothraki'den genç bir kadın karakter olan Nikki Douka, bir evlilik sözleşmesini yerine getirmek ve ailesinin onurunu kurtarmak için ABD'ye yelken açıyor. Bir terzi olarak yetenekleri, yolculuk boyunca üçüncü sınıf yolcuların gelinliklerini değiştirmek için dikiş dikmekle meşgul olmasını sağlar. Ancak yol boyunca, 1922'de İzmir'de savaş fotoğrafları çektiği Orta Doğu'dan dönen genç bir Amerikalı fotoğrafçıyla tanışır. Dürüstlüğü, gururu ve güzelliği Amerikalı'nın dikkatini çeker ve ona aşık olur. Nikki fotoğrafçıya olan hisleriyle mücadele ederken, kötü karakterlerin avladığı birkaç talihsiz genç kadının dramını takip eden yolculuk sırasında sıkıntılar bolca yaşanır.

Yönetmen: Pandelis Vulgaris

Oyuncular: Damian Lewis, Viktoria Haralabidu

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Ulysses' Gaze (1995)

6. Ulysses' Gaze (1995)

IMDb: 7,6

Özet: Sürgündeki bir film yapımcısı nihayet ülkesine döndüğünde, eski hayatının gizemleri ve sıkıntıları bir kez daha peşini bırakmaz.

Yönetmen: Theo Angelopoulos

Oyuncular: Harvey Keitel, Maia Morgenstern, Erland Josephson

5. Little England (2013)

5. Little England (2013)

IMDb: 7,8

Özet: Zenginliği nedeniyle Küçük İngiltere olarak adlandırılan Andros adasında yaşayan iki kız kardeş aynı adama aşıktır. Yunan İç Savaşı döneminde geçen ve 1950'lerde sona eren film, Ioanna Karystiani'nin aynı adlı romanından uyarlanmıştır.

Yönetmen: Pandelis Vulgaris

Oyuncular: Pinelopi Tsilika, Sofia Kokkali, Aneza Papadopoulou

4. John the Violent (1973)

4. John the Violent (1973)

IMDb: 7,8

Özet: Gece yarısı, ıssız bir Atina sokağında, Eleni Chalkia adında güzel bir kadın, hemen gölgeler arasında kaybolan bir yabancı tarafından ölümcül bir şekilde bıçaklanır. Katil Ioannis Zachos, erotik fantezilerini arındırıcı şiddet yoluyla gerçekleştiren, hem zihinsel hem de cinsel dengeden yoksun genç bir adamdır. Sık sık güzel kadınları öldürme fantezileri kurar, bu şekilde eksik erkekliğini telafi eder ve güç tutkusunu tatmin eder. Tutuklandığında suçlarını hemen itiraf eder, bu da basın tarafından büyük bir beceriksizlikle suçlanan polisi rahatlatır. 

Yönetmen: Tonia Marketaki

Oyuncular: Manolis Logiadis, Mika Flora, Vangelis Kazan

3. Loafing and Camouflage (1984)

3. Loafing and Camouflage (1984)

IMDb: 7,8

Özet: Film, 1967 ve 1968 yıllarında, Yunanistan'daki askeri diktatörlük öncesinde ve sırasında, zorunlu askerlik hizmetleri sırasında, o zamanlar yeni kurulmuş olan Silahlı Kuvvetler Televizyonu'nda görevlendirilen bir grup askerin öyküsünü anlatıyor. 

Yönetmen: Nikos Perakis

Oyuncular: Nikos Kalogeropoulos, Giorgos Kimoulis, Takis Spyridakis

2. It's a Long Road (1998)

2. It's a Long Road (1998)

IMDb: 7,9

Özet: Kişisel geçmişleri göz önüne alındığında, üç adamı ve hayata karşı duruşlarını ele alan üç öykü. Tüm öyküler Kuzey Yunanistan'da (Makedonya ve Trakya) geçiyor ve kentten kırsala uzanan bir yelpazeyi kapsıyor.

Yönetmen: Pantelis Voulgaris

Oyuncular: Thanassis Veggos, Giorgos Armenis, Dimitris Katalifos

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Trilogia: To livadi pou dakryzei (2004)

1. Trilogia: To livadi pou dakryzei (2004)

IMDb: 7,9

Özet: İki Yunan mülteci birbirlerine aşık olurlar, ancak ilişkileri diktatörlük ve savaş yüzünden harap olur.

Yönetmen: Teodoros Angelopulos

Oyuncular: Alexandra Aidini, Nikos Poursadinis, Giorgos Armenis

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın