Görüş Bildir
Haberler
Yer Aldığı Her Yapımı Aurasıyla Alev Alev Yapan Monica Bellucci'nin En İyi Filmleri

Yer Aldığı Her Yapımı Aurasıyla Alev Alev Yapan Monica Bellucci'nin En İyi Filmleri

Beyza
12.02.2023 - 13:22

Eski model ve İtalyan oyuncu Monica Belluci, oynadığı yapımlar ile seyirciler tarafından oldukça beğeniliyor. Biz de bu nedenle aurası ile oynadığı her yapımı güzel hale getiren Monica Belluci'nin en iyi filmlerini sizler için derledik. Keyifli seyirler!

İçeriğin Devamı Aşağıda

20. Yakıcı Bir Yaz (2011)

20. Yakıcı Bir Yaz (2011)

IMDb: 5/10

Özet: Frédéric, çılgın gibi sevdiği oyuncu Angèle ile İtalya’da yaşayan bir ressamdır. Sanat ile uğraşan Paul ise bir çalışma esnasında asistanlık yapan Roland ile arkadaş olur ve onun sayesinde tanıştığı Elisabeth’e aşık olur. Paul ile tesadüfen tanışan Frédéric ise üçünü birden Roma'ya davet eder. Frederic, Roland, Elisabeth ve Paul'u evinde ağırlarken sevgilisi Angèle'yi Roland'a kaptıracaktır...

Yönetmen: Philippe Garrel

Oyuncular: Monica Bellucci, Louis Garrel, Céline Sallette

19. La Riffa (1991)

19. La Riffa (1991)

IMDb: 5,1/10

Özet: Güzel ve zengin bir kadın olan Francesca dul kalır ve kızı Giulia'ya ve ihanetlerini de keşfettiği kocası Maurizio'nun üstlendiği bir yığın borca ​​​​bırakılır. Aynı zamanda avukat olan arkadaşı Cesare'nin tavsiyesi üzerine Francesca, deniz kenarındaki villasını, mobilyalarını, kürklerini ve mücevherlerini ve ayrıca bir tekneyi en az bir yıllık kirasını ödemek için satar.

Yönetmen: Francesco Laudadio

Oyuncular: Monica Bellucci, Giulio Scarpati, Massimo Ghini

18. Fanteziler (2021)

18. Fanteziler (2021)

IMDb: 5,4/10

Özet: Fanteziler, hayatlarının saklı kalmış taraflarını keşfedip, fantezileriyle yüzleşen altı çiftin hayatına odaklanıyor. Fanteziler sayesinde mutluluğu yeniden keşfeden altı çifte odaklanılan filmde, roleplay, cinsel perhiz, teşhircilik gibi konular ele alınıyor.

Yönetmen: Stéphane Foenkinos, David Foenkinos

Oyuncular: Karin Viard, Jean-Paul Rouve, Ramzy Bedia

17. Beni Ne Kadar Çok Seviyorsun? (2005)

17. Beni Ne Kadar Çok Seviyorsun? (2005)

IMDb: 5,6/10

Özet: Paris’te bir şans oyununu kazanan bir adam olan François, ilk iş olarak Pigalle’de bir bara gider. Dillere destan fahişe Daniela’ya 100.000 Euro karşılığında parası bitene dek onunla yaşamasını teklif eder. François yalnız bir adamdır. Kalp sorunları vardır. Daniela onunla sekiz günü birlikte geçirir. Sonrasında esas sevgilisi Charly’e geri dönme kararı verir. Buna rağmen François’yı özleyerek onun yaşadığı yere gelir tekrar. Ancak bir kez fahişe olan her daim fahişedir. 

Yönetmen: Bertrand Blier

Oyuncular: Monica Bellucci, Bernard Campan, Gérard Depardieu

16. Geçmişe Dönüş (2022)

16. Geçmişe Dönüş (2022)

IMDb: 5,7/10

Özet: Kiralık bir suikastçı olan Alex, emekli olmadan önce son bir görevle karşı karşıyadır. Ancak tehlikeli bir suç örgütü için olan bu işi tamamlamayı reddettiği zaman, hedef haline gelir. Alex, hayatta kalmak için ölmesini isteyenlerin peşine düşmek zorunda kalır. Ancak ciddi bir hafıza kaybı yaşayan Alex için bu süreç pek de kolay olmaz. Ayrıntılar güç geçtikçe daha da bulanıklaşırken Alex, güvenebileceği kişileri bulmak için çabalar.

Yönetmen: Martin Campbell

Oyuncular: Liam Neeson, Guy Pearce, Taj Atwal

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Gergedan Mevsimi (2012)

15. Gergedan Mevsimi (2012)

IMDb: 6,2/10

Özet: İranlı şair Sahel Farzan, 30 yıllık mahkumiyet hayatından sonra serbest bırakılır. Fakat ailesini yaşadığı halde onun öldüğü haberini almış, sonrasında da ülkeyi terk ederek Türkiye'ye İstanbul'a yerleşmişlerdir. Bunun haberi alan Farzan, ne yapıp edip ailesini bulmak için İstanbul'un yolunu tutar.

Yönetmen: Bahman Ghobadi

Oyuncular: Behrouz Vossoughi, Monica Bellucci, Beren Saat

14. Beni Unutma (2003)

14. Beni Unutma (2003)

IMDb: 6,4/10

Özet: Bir zamanlar büyük bir yazar olmak hayali ile yaşayan Carlos, şimdi bir finans şirketinde çalışmaktadır. Monoton bir yaşamı vardır. Karısı Guilia’nın rüyalarında ise hep bir aktris olarak yaşamak varken o da hayal kırıklıkları içinde yola devam etmektedir. Gençliğinde kendini ailesine adayarak bu hayalden vazgeçip öğretmenlik yapmayı seçmiştir. Mahkum olduklarını sandıkları bu hayatları yaşarlarken gençlik dönemlerini tamamlamakta olan kızları ve oğullarına hiçbir şey veremediklerini düşünürler.

Yönetmen: Gabriele Muccino

Oyuncular: Monica Bellucci, Fabrizio Bentivoglio, Laura Morante

13. Dobermann (1997)

13. Dobermann (1997)

IMDb: 6,6/10

Özet: Dobermann olarak isimlendirilen soyguncu modern bir Robin Hood’dur. Christin ise Dobermann’ın peşindeki ona takıntılı bir polistir. Dobermann, bir gün çetesiyle beraber oldukça geniş kapsamlı bir banka soygunu yapmanın planlarını yapmaya başlar. Soygun gerçekleşir gerçekleşmez peşlerine düşen Christin ise bu esrarengiz soyguncuyu yakalamaya kararlıdır. 

Yönetmen: Jan Kounen

Oyuncular: Vincent Cassel, Tchéky Karyo, Monica Bellucci

12. Tears of the Sun (2003)

12. Tears of the Sun (2003)

IMDb: 6,6/10

Özet: A.K Waters acil ve özel bir görev için Nijerya'ya gönderilmiştir. Bu görevin amacı, oradaki insanlara yardım etmek amacıyla orada bulunan idealist bir doktoru kurtarmaktır. Waters, kadını bulur; ancak kadın diğer insanları da kurtarmadan geri dönmeye pek de hevesli değildir. Water bir yandan asıl görevine bağlı kalmak istemektedir; diğer yandan ise vicdanının sesini dinleyip kadının söylediğinin peşinden gitmeyi beklemektedir. Acilen bir karar vermek durumunda kalacaktır.

Yönetmen: Antoine Fuqua

Oyuncular: Bruce Willis, Monica Bellucci, Cole Hauser

11. Hepsini Vur (2007)

11. Hepsini Vur (2007)

IMDb: 6,6/10

Özet: İsimsiz bir ABD şehrinde, gece geç saatlerde kimsesiz bir adam otobüs durağında oturmaktadır. O sırada hamile bir kadın, elinde silahı ile peşine düşmüş olan bir adamdan kaçmaya çalışmaktadır. Otobüs durağındaki adam isteksiz de olsa hamile kadını kurtarır ve bebeğin doğumuna yardım eder. Bu sırada başka adamlar da ateş açarlar.

Yönetmen: Michael Davis

Oyuncular: Clive Owen, Paul Giamatti, Monica Bellucci

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Matrix Revolutions (2003)

10. Matrix Revolutions (2003)

IMDb: 6,8/10

Özet: Makineler Zion'a ulaşmak için kazmaktadırlar. Ajan Smith ise kendi bağımsızlığını ilan ederek hem insanları hem de makineleri karşısına almıştır. Neo'nun tek düşmanı insanlığın sonunu hazırlayan makineler değildir. Ajan Smith, her iki tarafı da tehdit etmektedir. Ancak bir sorun vardır. Neo, araf adındaki bir yerde hapsolmuş durumdadır. Öncelikle buradan kurtulmalı, sonra da herkesin kendisinden beklediği üzere önemli biri olduğunu tüm dünyaya göstermelidir.

Yönetmen: Lilly Wachowski, Lana Wachowski

Oyuncular: Keanu Reeves, Laurence Fishburne, Carrie-Anne Moss

9. Spectre (2015)

9. Spectre (2015)

IMDb: 6,8/10

Özet: Geçmişten gelen şifreli bir mesaj James Bond’u Mexico City’ye ve sonunda, kötü şöhretli bir suçlunun, yasaklı dulu, güzel Lucia Sciarra ile tanışacağı Roma’ya sürükler. Bond, sızdığı gizli bir toplantı sonucunda, Spectre olarak bilinen tekinsiz bir örgütün varlığını ortaya çıkartır. Bond, Spectre’nin ağını ortaya dökebilecek ipuçlarına ulaşmak için, eski düşmanı Mr White’ın kızı, Madeleine Swann’ı aramaktadır. 

Yönetmen: Sam Mendes

Oyuncular: Daniel Craig, Christoph Waltz, Monica Belluci

8. The Man Who Sold His Skin (2021)

8. The Man Who Sold His Skin (2021)

IMDb: 6,9/10

Özet: Sam Ali, hassas ve fevri bir adamdır. Suriyeli olan Sam Ali, iç savaştan kaçıp Lübnan'a gider. Avrupa’ya seyahat etmek ve hayatının aşkıyla birlikte yaşamak isteyen Sam Ali, bunun için yüksek bir meblağ karşılığında çağdaş bir sanatçının sırtına dövme yapmasını kabul eder. Vücudunu prestijli bir sanat eseri haline getiren Sam Ali, çok geçmeden kararının özgürlüğünü engellediğini keşfeder.

Yönetmen: Kaouther Ben Hania

Oyuncular: Yahya Mahayni, Dea Liane, Koen De Bouw, Monica Belluci

7. Muhbir

7. Muhbir

IMDb: 7,1/10

Özet: Nebraska'lı bir polis olan Kathryn, barış gönüllüsü olarak gittiği Saraybosna'da BM'nin Toplumsal Cinsiyet Bürosu'nun başına geçer. Ama karşısına BM memurlarından yerel polis ve barış gönüllülerine kadar her makamın bulaştığı korkunç bir sanayi olan seks ticaretinin yarattığı skandallar çıkar. Her yöne yayılan bu entrikayı ortaya çıkardıkça, kimsenin hesap vermeyeceğini de anlar. Gerçek bir hikâyeye dayanan Muhbir, tek bir kadının rezil gerçekler karşısında adalet arayışını anlatıyor.

Yönetmen: Larysa Kondracki

Oyuncular: Rachel Weisz, Vanessa Redgrave, Monica Bellucci

6. Matrix Reloaded (2003)

6. Matrix Reloaded (2003)

IMDb: 7,2/10

Özet: Neo kendisini ajanların ve makinelerin ellerinden kurtarmayı başarmıştır. Ancak makineler insanların elde kalan son şehri olan Zion'u bulma konusunda önemli aşamalar kat etmişlerdir. Neo'nun görevi artık sadece kendisini değil, kurtulmuş insanlığı da bir daha kurtarmak olacaktır. Zion direnmek zorundadır. Seçilmiş kişi olan Neo ise Anahtarcı'yı bulup hem kendi kimliğiyle hem de insanlığın geçmişiyle ilgili yeni sırları aralayıp, ne kadar önemli bir misyona sahip olduğunu yeniden anlayacaktır.

Yönetmen: Lilly Wachowski, Lana Wachowski

Oyuncular: Tiger Hu Chen, Keanu Reeves, Laurence Fishburne

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Tutku - İsa Mesih'in Çilesi (2004)

5. Tutku - İsa Mesih'in Çilesi (2004)

IMDb: 7,2/10

Özet: Hz İsa’nın, Kudüs’te çarmıha gerilmesinden önceki son on iki saati anlatan film, Mel Gibson’ın yönetmenliği ile izleyicisi ile buluşuyor. Hikâye İsa’nın son akşam yemeğini yemesinin ardından dua edişi ile başlıyor. Mucizeler yaratan ve halk tarafından Tanrının Oğlu olarak ilan edilen İsa, Judas’ın da ihaneti ile birlikte tutuklanır. Ferisi liderleri onu, şeytana karşı çıkmak ve dine küfretmekle suçlarlar. Sonunda İsa ölüm cezasına çarptırılır. Çıkarıldığı mahkemede Romalılar tarafından yaşatılacağı ve uzun saatler sürecek olan işkencenin ardından çarmıha gerilip oldukça zor anlara maruz kalır.

Yönetmen: Mel Gibson

Oyuncular: Jim Caviezel, Maia Morgenstern, Christo Jivkov

4. L'appartement (1996)

4. L'appartement (1996)

IMDb: 7,4/10

Özet: Max, New York'ta bir iş bulan ve delicesine aşık olduğu kız arkadaşı Lisa'yı gizemli koşullarda terk eden amatör bir yazardır. Max, iki yıl sonra Paris'teki evine döner, yerleşmeye karar verir ve Muriel ile nişanlanır. Şans eseri, kaybettiği aşkı Lisa'yı bir kafede görür, ancak Lisa dışarı fırlayana kadar onunla iletişim kurmayı başaramaz. 

Yönetmen: Gilles Mimouni

Oyuncular: Vincent Cassel, Monica Bellucci, Romane Bohringer

3. Dönüş Yok (2002)

3. Dönüş Yok (2002)

IMDb: 7,4/10

Özet: Paris'te oldukça pis bir arka sokak barı... İçeriden dışarıya çıkan sedyeler, ambulans ışıkları ve yaşanmış kanlı bir gece... Bu gecenin kurbanları, aslında bu gecenin sonunda değil başındalardır henüz. Hayatın kurgusu, bazen insanın zannettiği gibi ileri doğru değil, geriye doğru akar. Bütün günahlar, birer birer ortaya çıkacaklardır ve insanoğlu kendi pisliğiyle karşı karşıya gelecektir.

Yönetmen: Gaspar Noé

Oyuncular: Monica Bellucci, Vincent Cassel, Albert Dupontel

2. Malèna (2000)

2. Malèna (2000)

IMDb: 7,5/10

Özet: Dünya, ülkelerin arasındaki politik çıkmazlar sebebiyle büyük bir savaşın gölgesindedir. Bu dünyada gençliğine ulaşmaya çabalayan bir çocuk ise kasabalarına gelen, güzeller güzeli bir genç kadın olan Malena'nın etkisiyle kendi erkek kimliğini bulmak üzeredir. Malena, tüm güzelliğiyle faşist bir İtalyan kasabasını derinden etkilemektedir. Bütün kasabayı birbirine düşürecek olan genç, seksi ve dul kadın, bu kasabanın hem başlangıcı hem de sonu olmak üzeredir.

Yönetmen: Giuseppe Tornatore

Oyuncular: Monica Bellucci, Luciano Federico, Matilde Piana

1. Aşk ve Savaş (2016)

1. Aşk ve Savaş (2016)

IMDb: 7,6/10

Özet: Başrolünde usta yönetmen Kusturica'nın kendisinin ve ünlü aktris Monica Bellucci'nin yer aldığı film, bir adamın hayatının üç farklı dönemine değiniyor. Bosna Savaşı'nda sütçü olarak cepheye süt taşıdığı günler, gizemli İtalyan bir kadına âşık olduğu dönem ve keşiş olarak inzivaya çekilip hayatını düşündüğü dönem.

Yönetmen: Emir Kusturica

Oyuncular: Emir Kusturica, Monica Bellucci, Sloboda Micalovic

Bu içerikleri de okumak isteyebilirsiniz;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
21
8
6
4
3
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın