Görüş Bildir
Haberler
Yalçın Granit Kimdir, Nereli? Yalçın Granit Kaç Yaşında ve Ne Zaman Öldü?

Yalçın Granit Kimdir, Nereli? Yalçın Granit Kaç Yaşında ve Ne Zaman Öldü?

Elif Ateş
10.05.2022 - 15:41

Basketbolun efsane antrenörlerinden biri olan Yalçın Granit, geçtiğimiz yıllarda hayatını kaybetti. Antrenörün ölümü tüm spor camiasını üzdü. Kariyerinde ilk başlarda basketbol oyunculuğu yapan Yalçın Granit, daha sonradan birçok işle ilgilendi. Sadece koçluk değil, aynı zamanda spor yöneticiliği ve köşe yazarlığı yaptı. Yalçın Granit, ücretsiz basketbol okulları açarak gençleri destekledi. Peki Yalçın Granit kimdir, nereli? Yalçın Granit kaç yaşında ve ne zaman öldü? İşte detaylar...

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Yalçın Granit Kimdir?

Yalçın Granit Kimdir?

Yalçın Granit, 17 Eylül 1932 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. Babasını çok küçükken kaybeden antrenör, Darüşşafaka Lisesi'nde eğitim gördü. Okuldayken basketbol oynamaya başladı. Darüşşafaka'da basketbol şubesinin kurulmasında rol oynadı. Daha lisedeyken Galatasaray'da oynamaya başladı.

İstanbul Üniversitesi'nin Jeoloji bölümünden mezun oldu. Fransa'da yüksek lisans yaptı. İstanbul Üniversitesi Jeoloji Enstitüsü'nün ilk asistanı olarak görev aldı. Basketbolu erken yaşta bırakınca Darüşşafaka'da anterönörlük yapmaya başladı.

Yalçın Granit Kaç Yaşında ve Ne Zaman Öldü?

Yalçın Granit Kaç Yaşında ve Ne Zaman Öldü?

Yalçın Granit, 1 Kasım 2020 yılında 88 yaşındayken hayatını kaybetti. Bir sonraki gün yapılan törenle Kilyos Mezarlığına defnedildi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın