Görüş Bildir
Haberler
Vücudunuzda Asla Dövme Yaptırmamanız Gereken Bölgeleri ve Nedenlerini Söylüyoruz!

Vücudunuzda Asla Dövme Yaptırmamanız Gereken Bölgeleri ve Nedenlerini Söylüyoruz!

Nergis
12.04.2020 - 18:00

Bu bölgelerde dövmesi olanlar parmak kaldırsın!😅

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Dirsekler:

1. Dirsekler:

Uzmanlar genellikle dirsek dövmelerini, kalıcılıklarının az olmasından dolayı pek önermiyorlar. Ayrıca bu bölgede bulunan deriniz oldukça kalın olduğu için dövme sanatçınızın dövmeyi yapması çok daha uzun sürecektir. Ayrıca dirseklerinizi nemlendirmek gibi bir alışkanlığınızın olmadığını varsayarsak, dövmeniz çok daha çabuk solacaktır.

2. Koltuk altı:

2. Koltuk altı:

Koltuk altı dövme yaptırmak için belki de en acı verici bölgedir. Bu acıya dayanamayabilir ve dövmenizi yarıda bırakabilirsiniz, bizden söylemesi!

3. Diz arkası/ Eklem bölgesi:

3. Diz arkası/ Eklem bölgesi:

Dizlerinizin arkasında eklemlerinizi bağlayan bu bölge oldukça hassastır ve bir çok sinir ucunu barındırır. İşte tam da bundan dolayı bu bölgeye dövme yaptırmak bir noktadan sonra katlanılamaz bir acıya dönüşebilir!

4. El ve parmaklar:

4. El ve parmaklar:

Biliyoruz ki belki de dövmede en popüler yerlerden biri eller ve parmaklar. Fakat uzmanların bu bölgeyi çok da önerdiklerini söyleyemeyiz. Bunun nedeni ise güneşe en çok maruz kalan bu bölgede olan dövmenizin çabuk solacak olmasından kaynaklanıyor. Ayrıca, parmaklardaki dövmelerin birçoğu neredeyse iyileşir iyileşmez solmaya başlıyor.

5. Kaburga:

5. Kaburga:

Her ne kadar görünüşüyle hepimizi büyülese de kaburga/göğüs kafesi pek de önerilen bölgeler sayılmaz. Bunun ise bir çok nedeni var. Bunlardan ilki, bu bölgenin en az koltuk altı kadar acı verici olması. Bir diğeri ise kadınların özellikle de sütyen giyerken bu bölgeyi tahriş etme olasılıkları. Ayrıca doğum yapan kadınların bazılarının bu bölgeye yaptırmış oldukları dövmeler geriliyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Yüz:

6. Yüz:

Hassas bir cildin ve binlerce sinir ucunun yanı sıra, dövme sanatçılarının da ancak kalıcılık bakımından 2-3 yıl garanti verebileceği bir yer olan yüz bölgesi oldukça sıkıntılı bir yer. Ayrıca normalde bile her gün güneş kremi sürmeniz gerekirken, yüz dövmenizle bu durumu asla es geçmemeniz gerekmekte.

7. Ayak bileği:

7. Ayak bileği:

Ayak bileği genellikle dövme için çok tercih edilen yerlerden bir tanesi fakat dövme sanatçılarının pek de önermedikleri bir bölge. Bunun nedeni is çok basit: canlı renklerin çok çabuk solması..

Bonus: Dövme acı haritası

Bonus: Dövme acı haritası
www.instagram.com

Acı sıralamasına göre:

Mavi, Pembe, Turuncu, Sarı

Peki sizin hiç dövmeniz var mı? Varsa nerenizde ve yaptırken neler yaşadınız? Yorumlarda buluşalım...

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
188
57
49
21
19
18
14
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın