Görüş Bildir
Haberler
Vasip Şahin Kimdir, Kaç Yaşında, Eğitimi Ne? Vasip Şahin'in Hayatı ve Kariyeri

Vasip Şahin Kimdir, Kaç Yaşında, Eğitimi Ne? Vasip Şahin'in Hayatı ve Kariyeri

Elif
30.05.2023 - 22:30

Siyasetin en çok konuşulan isimlerinden biri olan Vasip Şahin, son günlerde gündemden düşmüyor. Günümüzde Ankara Valisi olarak görev yapan Şahin, siyasi kariyeriyle dikkat çekiyor. Pek çok kişi ise şimdiden ünlü ismin hayatını araştırmaya başladı. Uzun bir süre kaymakam olarak görev alan Vasip Şahin, sadece Ankara'da değil pek çok şehirde vali olarak bulundu. Peki Vasip Şahin kimdir, kaç yaşında, nereli? İşte Vasip Şahin'in hayatı ve kariyeriyle ilgili merak edilenler.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Vasip Şahin Kimdir?

Vasip Şahin Kimdir?

Vasip Şahin, 1964 yılında Bayburt'un Akbulut köyünde dünyaya geldi. Çocukluğunun bir kısmını Bayburt'ta geçirdikten sonra ailesiyle birlikte Erzincan'a göç etti. İlkokul eğitimini Bayburt'ta, ortaokul ve lise eğitimi ise İstanbul'da aldı.

Vasip Şahin'in Eğitimi Ne?

Vasip Şahin'in Eğitimi Ne?

Vasip Şahin, ilkokul ve ortaokul eğitiminin ardından üniversite okumak için İstanbul'a geldi. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni kazandı ve 1985 yılında başarıyla mezun oldu.

Vasip Şahin'in Siyasi Hayatı

Vasip Şahin'in Siyasi Hayatı

Üniversiteden mezun olduktan bir yıl sonra Erzincan kaymakam adayı olarak çalışmaya başladı. Ancak birkaç sene sonra İngiltere'ye giderek eğitim aldı. Türkiye'ye döndükten sonra sırasıyla Kastamonu'nun Küre, Malatya'nın Pütürge ilçelerinde kaymakam olarak çalıştı.

Bir süre Muş Vali Yardımcısı olarak görev alan Şahin, Bolu'nun Mudurnu ve Ankara'nın Kızılcıhamam ilçesinde kaymakam olarak bulundu. 

2003 yılında İçişleri Bakanlığı Hukuk Müşaviri ve Sivil Savunma Genel Müdürlüğü'nde Daire Başkanı olarak görev aldı. Kısa bir dönem Düzce Vali Yardımcılığı yaptı. 2008'den 2010 yılına kadar ise İller İdaresi Genel Müdürü olarak çalıştı.

2010 yılında Düzce'ye Vali olarak atandı ve 2012 yılına kadar görevine devam etti. 2012 yılında ise Malatya Valisi olarak göreve başladı. 2014 senesinde ise İstanbul Valiliğine getirildi. 2018 yılında ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararıyla Ankara Valiliğine getirildi.

Vasip Şahin'in Evli mi, Çocuğu Var mı?

Vasip Şahin'in Evli mi, Çocuğu Var mı?

Vasip Şahin, uzun bir süredir Şeyma Şahin ile evlidir. Çiftin Fatma Zehra, Mehmet Emin ve Zeynep Şeyda isminde üç çocuğu vardır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pickle Rick

Ne alaka amk. Kim konuşuyor Vasip Şahin'i?