Görüş Bildir
Haberler
Van'da Miting Sonrası Kavga: Polisin Ateşiyle 1 Kişi Yaralandı

Van'da Miting Sonrası Kavga: Polisin Ateşiyle 1 Kişi Yaralandı

yelda kahveci
27.03.2014 - 17:12

CHA

İçeriğin Devamı Aşağıda

Van'da Erdoğan'ın Konuşmasından Sonra Olay: 1 Yaralı

Van'da Başbakan Erdoğan'ın parti mitinginin ardından AK Partililer ile BDP'liler arasında gerginlik çıktı. BDP'li gruba polis müdahale etti. Polis kalabalığı havaya ateş açarak dağıtmaya çalıştı. Bir kişi göğsünden vurularak ağır yaralandı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan , partisinin düzenlediği mitingi için Van’a geldi. Yoğun güvenlik önlemlerinin olduğu Van’da mitinge gelenlerin yanlarına getirdikleri su şişelerinin kapakları bile polisler tarafından alınarak atıldı. Miting alanı yakınında da BDP ’liler ile AK Partililer arasında kısa süreli bir gerginlik görüldü. Miting alanına doğru giden bir grup BDP’li, yine BDP’li yöneticiler tarafından güçlükle çevrildi.

Yerel seçimlere kısa süre kala Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, miting için özel uçakla Van’a geldi. Başbakan Erdoğan’a eşi Emine Erdoğan ve Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay da eşlik etti. Başbakan Erdoğan’ı havaalanında Van’da bulunan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, AK Parti Van Milletvekilleri Burhan Kayatürk, Fatih Çiftci, Mustafa Bilici, Gülşen Orhan tarafından karşılandı. Başbakan Erdoğan daha sonra partisi tarafından Beşyol meydanında düzenlenen mitinge katıldı.

Başbakan Erdoğan’ın yapacağı miting öncesi Van’da güvenlik üst seviyeye çıkartıldı. Mitingin yapılacağı Beşyol Meydanı ve çevresi polis barikatları ile çevrilirken, vatandaşlar tek tek aranarak güvenlik noktalarından geçirildi. Arama yapan polisler kadınların çantalarındaki parfüm, keçeli kalemleri çıkartıp atarken, vatandaşların ellerindeki su şişelerinin de kapakları yine polisler tarafından açılarak atıldı.

POLİSLERE YAKA KARTI

Mitingde görev yapan polislere de yaka kartı takmaları dikkat çekti. Polis memurlarının mavi, amirlerin ise sarı renkli kart taktı. Mitingin yapılacağı Beşyol Meydanı yakınındaki Cumhuriyet Caddesi’nde de BDP’liler ile Ak Partililer arasında kısa süren gerginlik görüldü. Nedeni belli olmayan gerginlik yine BDP’li yöneticiler tarafından önlendi.

MİTİNGİN ARDINDAN POLİS ATEŞ AÇTI: 1 YARALI

Van’da Başbakan Erdoğan’ın parti mitinginin ardından AK Partililer ile BDP’liler arasında gerginlik çıktı. BDP’li gruba polis müdahale etti. Polis kalabalığı havaya ateş açarak dağıtmaya çalıştı. Bu sırada, bir otelin restoran bölümünde çalıştığı öğrenilen, Kadir İnan isimli genç bir işçi göğsünden vurularak ağır yaralandı..

(Osman BEKLEYEN- Gülay ÖZEK- Murat ÇAĞLAR- Özcan ÇİRİŞ / DHA)

Erdoğan’ı Protesto Eden Halka Saldırı: 1 Kişi Kurşunla Yaralandı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Van mitingi halk tarafından protesto edildi. AKP mitinginin ardından çıkan olaylarda Kadir İnan isimli bir genç polisin silahından çıkan mermi ile göğsünden vuruldu.

Dün gece, miting alanının düzenlenmesi sırasında Cumhuriyet Caddesi ve Beşyol mevkiinden geçen Vanlılar, “hırsız Tayyip Erdoğan”, “Kürdistan faşizme mezar olacak” sloganları atmıştı. Gece boyunca caddeden geçen herkesin alkışlarla destek verdiği eylemler, miting sırasında da devam etti.

Sabahın erken saatlerinden Van’ın ilçeleri ve çevre illerden otobüslerle mitinge insanlar toplandı. Mitingin en dikkat çekici yönü ise alınan güvenlik önlemleriydi. Van’ın hemen hemen tüm sokaklarını tutan çevik kuvvet polislerinin de Erzurum, Ağrı gibi çevre illerden getirildiği gözlendi. Saat 12.30’da başlayan mitingde AKP’nin Van Büyükşehir Belediye Başkan adayı Osman Nuri Gülaçar’ın konuşması sırasında, Cumhuriyet Caddesi’nde toplanan halk “Hırsız var”, “Katil Erdoğan” sloganları ile miting alanına yürümek istedi. Cumhuriyet Caddesi’nden miting alanına girişi kapatan polisler yürüyüşü engelledi. Bu sırada kalabalık içerisinden iki kişinin esnafı taşlaması ise BDP’li yöneticiler ve BDP Van Milletvekili Özdal Üçer’in araya girmesi ile engellendi. Üçer, kitleyi BDP seçim bürosu önüne çağırarak burada provokasyonlara gelmemeleri yönünde uyarıda bulundu. Burada gazetemize konuşan gençlerden Emrah, “gidip bakalım o kadar dışarıdan otobüsler kaldırılmasına rağmen kitle yetersiz. Biz seçime günler kala onların provokasyonuna gelmeden gereken dersi 30 Mart günü vereceğiz. Devletin tüm olanaklarını kullanıyorlar. Ama bizde halkız” diyor.

“BAŞBAKAN NE YÜZLE GELİYOR?”

Erol Sarıl ise Başbakan Erdoğan’ın Van’a gelmesini “yüzsüzlük” olarak nitelendiriyor. Depremzedelerin hala konut hakkını alamadığı için direndiklerini hatırlatan Sarıl, “Gelip TOKİ’leri yaptım mı diyecek. TOKİ konutlarını resmen para ile sattı. Van halkı bunlara hiçbir zaman kanmadı. Kanmayacakta. Onların hırsızlıkları, katliamlarını hepimiz çok iyi biliyoruz” diyor.

Saat 14.00’te ise Başbakan Erdoğan’ın miting alanına giden yol güzergahına polislerce adeta etten duvar örüldü. Her sokakta halkın ıslıklar ve sloganlarla protesto ettiği Erdoğan, miting alanında konuştuğu sırada ara sokaklarda protestolar devam ediyordu.

BİR GENÇ, GÖĞSÜNDEN YARALANDI

AKP’nin Van’da düzenlediği mitingin ardından kentten ayrılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan binlercde yurttaş tarafından sloganlarla protesto edildi. Bunu üzerine polis kitleye gaz bombaları ve plastik mermilerle müdahale etti. Kentte olaylar devam ederken, mitingin düzenlendiği Beşyol Meydanı’ndaki Grand Otel önünde polisin açtığı ateş sonucu Kadir İnan (26) adlı yurttaş göğsünden vuruldu. Yaralı yurttaş ambulans ile Özel İstanbul Hastanesi’ne kaldırıldı. İnan’ın sağlık durumu hakkında bilgi alınamadı.

Otelin etrafını adeta ablukaya alan polis ise güvenlik şeridi çekti. Otel sahibi ve çalışanlar ile polis arasında tartışma çıkarken, yerde onlarca boş kovan olduğu görüldü. Bazı mermilerin otele de isabet ettiği görüldü. Öte yandan BDP'nin seçim bürosu önünde binlerce kişi toplanırken kentte gerginlik devam ediyor. 

Umut Yeğin DİHA | Evrensel

Kaynak: http://www.evrensel.net/haber/81067/e...

Van'da Miting Sonrası Gerginlik

Van'da AK Parti tarafından düzenlenen miting sonrası Cumhuriyet Caddesi'nde yaşanan gerginlikte, bir kişi silahla yaralandı.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla Beşyol Meydanı'nda düzenlenen miting sonrası, Cumhuriyet Caddesi'nde bekleyen BDP'li bazı gruplar ile mitinge katılan vatandaşlar arasında gerginlik yaşandı.

Polisin yoğun güvenlik önlemi aldığı caddede, Kadir İnan (26) isimli kişi henüz belirlenemeyen nedenle açılan ateş sonucu yaralandı.

Olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından ilk müdahalesi yapılan yaralı, ambulansla hastaneye kaldırıldı. Vücuduna isabet eden kurşunla yaralanan ve hayati tehlikesi bulunan İnan'ın, ameliyata alındığı öğrenildi.

Olayın yaşandığı bölgeyi güvenlik kordonuyla çeviren polis ekipleri de olayla ilgili geniş çaplı inceleme başlattı.

Bu arada, ilçelerden mitinge katılmak için Van'a gelen bazı vatandaşların bir grubun taşlı ve sopalı saldırısına uğraması sonucu yaralanan 2 kişi de Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi altına alındı.

Muhabir: Necat Hasar | AA

Kaynak: http://www.aa.com.tr/tr/haberler/3065...

Van'da AKP Mitinginden Sonra Olaylar Çıktı, 1 Kişi Ağır Yaralandı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün Van'da yaptığı mitingin ardından olaylar çıktı. Bir otelin beşinci katında, çıkan olayları izleyen Kadir İnan isimli vatandaş, polisin havaya ateş açması sırasında göğsüne isabet eden kurşunla ağır yaralandı.

AKP'nin Van'daki mitinginin sonunda olaylar çıktı. Saat 15.00 sıralarında miting dağılırken, alana açılan Cumhuriyet Caddesi'nde toplanan bir grup, protesto gösterisine başladı. Bunun üzerine gerginlik çıktı. Polis, protestocu grubu dağıtmak için havaya ateş açmaya başladı. Ortalık savaş alanına dönerken, Van Grand Otel'in beşinci katından mitingi izleyen Kadir İnan, göğsüne isabet eden kurşunla ağır yaralandı. Hastaneye kaldırılan İnan'ın durumunun ciddi olduğu belirtilirken, miting alanı ve çevresinde polislerle göstericiler arasındaki olaylar kısa bir süre daha devam etti

Cihan

Kaynak: http://www.cihan.com.tr/news/Van-da-A...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0