Görüş Bildir
Haberler
Uzaktan Çalışma Tersine Göçe Neden Oldu: İstanbul'dan Kaçış Başladı

Uzaktan Çalışma Tersine Göçe Neden Oldu: İstanbul'dan Kaçış Başladı

Koronavirüs nedeniyle başlayan uzaktan çalışma dönemiyle birlikte büyükşehirlerden daha az nüfuslu şehirlere göç başladı. 2020 yılında en çok göç veren şehirlerin başında 381 bin 654 kişiyle İstanbul geldi. Göztepe Nakliyat ve Depolama A.Ş. CEO’su Ulaş Gümüşoğlu, “Şehirlerarası nakliyat taleplerinde bir önceki yıla kıyasla yüzde 64 artış gözlemledik” dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Pandemiyle geçen 2020 yılında yaygınlaşan uzaktan çalışma modeli pek çok sektör için kalıcı hale gelirken, çalışma koşulları hem işveren hem de kamu tarafından yeniden oluşturuluyor. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından hazırlanan ve uzaktan çalışmaya ilişkin esasları belirleyen yönetmeliğe göre artık iş ilişkileri, doğrudan uzaktan çalışma sözleşmesiyle kurulabiliyor. Mevcut sözleşmeler de karşılıklı anlaşmayla uzaktan çalışmaya dönüştürülebiliyor.

Bu tablo, bugüne kadar işi gereği büyük şehirlerde yaşamak zorunda kalan çalışanları da daha az nüfuslu şehirlere yöneltiyor.

Bu tablo, bugüne kadar işi gereği büyük şehirlerde yaşamak zorunda kalan çalışanları da daha az nüfuslu şehirlere yöneltiyor.

En çok göçü İstanbul verdi

En çok göçü İstanbul verdi

TÜİK verilerine göre, 2020 yılında en çok göç veren şehirlerin başında 381 bin 654 kişiyle İstanbul gelirken, İstanbul’un en çok göç verdiği iller arasında İzmir, Ankara, Antalya ve Bursa’dan sonra Tekirdağ, Samsun, Sakarya, Muğla, Ordu, Balıkesir, Diyarbakır ve Giresun öne çıkıyor.

'Nakliyat talepleri yüzde 64 arttı'

'Nakliyat talepleri yüzde 64 arttı'

Bu durumun nakliye sektöründe ciddi bir hareketlilik yarattığını belirten Göztepe Nakliyat ve Depolama A.Ş. CEO’su Ulaş Gümüşoğlu, “Pandemi sürecinin beraberinde getirdiği ekonomik sorunlar, pek çok insan için büyük şehirlerde yaşamayı zorlaştırdı. Diğer yandan evlerin ofise dönüşmesi ve akıllı teknolojilerin mekandan bağımsız çalışma olanağı sunması, kariyeri için ya da geçim derdiyle büyük şehirlerde yaşayanların kararlarını etkilemeye başladı. Başta beyaz yakalılar olmak üzere, mümkün olan pek çok meslek grubunda büyük şehirlerin kalabalığından ve yoğun temposundan uzaklaşarak iş-yaşam dengesini kurmak isteyenler, yönünü memleketine ya da sakin şehirlere çevirdi. Bu durum şehirlerarası taşımacılık faaliyetlerini ve nakliye şirketlerine olan ihtiyacı artırdı Bizler de Göztepe Nakliyat olarak 2020 sonu itibarıyla 30 binden fazla müşteri edindik, şehirlerarası nakliyat taleplerinde ise bir önceki yıla kıyasla yüzde 64 artış gözlemledik” dedi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
26
2
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
morningstars

amk hepsi izmire geliyo dönün köyünüze

o yorum yapılacak

Bende uzaktan çalışabilsem İstanbul a yakın bir yere taşınırım. Keşke öyle imkan olsa haftanın 2 günü işe gelip kalanını evden çalışsak. En azından yolda geç... Devamını Gör