Görüş Bildir
Haberler
Üniversite Öğrencilerinin Çağrısı: #YTÜMilletBahçesiOlmasın

etiket Üniversite Öğrencilerinin Çağrısı: #YTÜMilletBahçesiOlmasın

Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Kampüsü'ne yapılması planlanan millet bahçesine öğrenciler karşı çıkıyor. Üniversiteliler, millet bahçesi değil, yurt ve kütüphane istiyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Millet bahçeleri, seçim öncesi Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan'ın en önemli vaatleri arasında yer alıyordu. Millet bahçesi olarak belirlenen yerlerden biri de Yıldız Teknik Üniversitesi'nin Davutpaşa Kampüsü oldu.

İhale tarihi TOKİ tarafından 5 Eylül olarak belirlenirken, kampüslerinin millet bahçesine dönüştürülmesi karşısında üniversite öğrencileri kaygılı ve öfkeli. Üniversitedeki yurt ve kütüphane yetersizliğine dikkat çeken öğrenciler, asıl ihtiyaç duyulanın bunlar olduğunu vurguluyor.

İmza kampanyaları düzenlediklerini, dilekçeler verdiklerini kaydeden öğrenciler, bu kanallardan bir sonuç alamadıklarını ifade ediyor. Sosyal medyayı aktif olarak kullanan üniversiteli gençler, projenin iptal edilmesi için çaba gösteriyor.

Öğrenciler millet bahçesine karşı sosyal medyadan çağrı yapıp destek talep ediyor...

Öğrenciler millet bahçesine karşı sosyal medyadan çağrı yapıp destek talep ediyor...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Üniversite öğrencileri 4 Ağustos Pazar günü Beşiktaş Abbasağa Parkı'nda forum düzenleyeceklerini duyurdu.

Üniversite öğrencileri 4 Ağustos Pazar günü Beşiktaş Abbasağa Parkı'nda forum düzenleyeceklerini duyurdu.
İçeriğin Devamı Aşağıda

Yapılan açıklamada şöyle denildi:

'Geçtiğimiz günlerde, rektörlük tarafından Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Kampüsü’ne yapılacağı duyurulan Millet Bahçesi projesinin ihale tarihi 5 Eylül olarak açıklandı. Davutpaşa Kampüsü’ne yapılması planlanan Millet Bahçesi duyurulduğu andan itibaren biz öğrenciler tarafından tepkiyle karşılandı. Topladığımız imzalar, verdiğimiz dilekçeler görmezden gelinerek üniversitenin asıl öznesi olan öğrenciler yok sayılmaya çalışıldı.

Üniversitemizin her karışına yapılacak müdahalenin biz öğrencilerin yararına ve taleplerine dair olması gerekirken “belli koşullarda belli kişilere” açık olacağı söylenerek kimlerin hangi koşulda girebileceği ile ilgili bilgi verilmemesi, durumu güvensiz hale getirmekle birlikte belirsizliğe sürüklemektedir. Proje peyzaj düzenlemesiyle kalmayıp Davutpaşa Kampüsü’nü rant ve talana açarak kampüs hayatını derinden etkileyerek değişime sokacaktır. Bugün üniversitelere yapılan saldırıların hepsi kendisini aynı biçimde YTÜ’de göstermektedir. İstanbul Üniversitesi’nde üniversitelerin bölünmesi, ODTÜ’ de doğayı katlederek öğrencilerin yaşam alanının öğrencilere sormadan değiştirilmesi Davutpaşa Kampüsü’ne Millet Bahçesi projesi olarak yansımaktadır.

Biz öğrenciler yaşam alanımıza, kampüsümüze sahip çıkıyoruz. Kampüs içerisinde güvensiz koşullarda yaşamak istemiyoruz. Yıldız Teknik Üniversitesi biz üniversitelilerindir, üniversite içerisine yapılacak her hamlede de söz hakkı bizimdir, öğrencilerindir.

Tüm öğrencileri yaşam alanını, kampüsünü savunmaya, birlikte neler yapabileceğimizi konuşmaya 4 Ağustos Pazar günü saat 17.00’da Abbasağa’da foruma çağırıyoruz. 2 yıl önce “Yıldız külliye olmayacak” sözleriyle Yıldız Kampüsü’ne sahip çıktıysak bugün de aynı inanç ve kararla “Yıldız Teknik bizimdir” diyerek kampüsümüze sahip çıkmaya çağırıyoruz.'

Rektörlük ne dedi?

Rektörlük ne dedi?

Yıldız Teknik Üniversitesi tarafından paylaşılan millet bahçesi projesinin görseli

Konu ile ilgili Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörlüğü de bir açıklama yayımladı. Yapılan açıklamada şöyle denildi:

'Geçtiğimiz Mart ayında Davutpaşa Millet Bahçesi Projesi hakkında sosyal medyada gerçeği yansıtmayan bilgiler verilmesi ve yanlış algı oluşturulmak istenmesi üzerine üniversitemiz tarafından konu ile ilgili olarak kamuoyu bilgilendirilmişti. Son günlerde toplumun yanlış yönlendirilmesine yönelik sosyal medya aracılığıyla çağrılar yapılması üzerine kamuoyunun tekrar bilgilendirilmesine ihtiyaç duyulmuştur.

Davutpaşa Millet Bahçesi Projesi ile Kampüsümüzde oldukça büyük bir alanı kaplayan otobüs durakları ve tarihi dokuyla uyuşmayan go-kart pistinin bulunduğu atıl durumdaki tarihi kışla binasının ön tarafındaki alan, peyzaj düzenlemesi ile millet bahçesine dönüştürülecektir.

Davutpaşa Millet Bahçesi, oluşturulmak istenen yanlış algının aksine mangal ve piknik alanı olarak kullanılmayıp, yeni yapılacak millet bahçelerine model oluşturacak içerisinde yağmur hasadı destekli akıllı sulama, akıllı aydınlatma ve akıllı gübreleme gibi AR-GE faaliyetlerinin yürütüleceği test merkezini ve bilim parkını barındıran tematik bir millet bahçesi yapılandırılacaktır. Üniversitemiz Akıllı Şehirler Uygulama Araştırma Merkezi bünyesinde oluşturulacak olan Akıllı Millet Bahçeleri çalışma gurubu Teknoparkımızla ve konu ile ilgili öğrenci kulüplerinin katılımıyla yerli sistemlerin geliştirilmesine yönelik çalışmalara başlamıştır. Diğer taraftan proje kapsamında üniversitemiz Millet Bahçelerinin akreditasyonu ve sertifikalandırılması konusunda kamu kurumlarına akademik danışmanlık hizmeti verecektir.

Projenin tamamlanmasının ardından Millet Bahçesinin işletmesi ve kullanım esasları öğrencilerimiz, üniversite personeli ve diğer paydaşlardan oluşan bir komisyon tarafından belirlenecektir.

Üniversite yönetimimiz öğrencilerimiz ve personelimizin ihtiyaçlarına yönelik olarak öncelik gözetmeksizin tüm ihtiyaçların karşılanması için çalışmalarını sürdürmektedir. Bu kapsamda Davutpaşa Kampüsümüzde yeni kütüphane projemiz üniversitemiz web sayfasında kamuoyu ile paylaşılmıştır. Diğer taraftan öğrencilerimizin barınma ihtiyacına yönelik olarak Kredi Yurtlar Kurumu ile projeleri hazırlanan 2000 kişilik yurt projesinin ihale süreci başlamıştır.

Üniversitemizi yıpratmaya yönelik yanlış algıya ve yönlendirmelere öğrencilerimiz ve kamuoyu tarafından itibar edilmemesini rica eder, proje ile ilgili gelişmeleri üniversitemiz yönetiminden yapılacak açıklamalardan takip edilmesi hususu kamuoyuna saygıyla duyurulur.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
362
87
42
18
11
4
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın

Bu Yıldız Teknik Size ne yaptı? Yıldız Kampüsündeki neredeyse tüm bölümleri taşıdınız. Beşiktaş'ta deniz manzaralı üst seviye kampüsü varken konumu berbat Da... Devamını Gör

tamyris

sen istediğin kadar bilim de. mangalınıda yapar o evrimini tamamlayamayan amipler nargilesinide içer. aq vizyonsuzları

Deneri

Fark ettiniz mi bu millet bahcelerini "hizmet" yapiyoruz ayagina hep muhalif kesmin icine yapiyorlar. Yapsana bağcılara esenlere? Oralardaki insanlarin daha ... Devamını Gör