Görüş Bildir
Haberler
Türkiye, Özgecan İçin Yürüdü

Türkiye, Özgecan İçin Yürüdü

ATKN
15.02.2015 - 22:04 Son Güncelleme: 15.02.2015 - 22:31

Fotoğraf: Naim Boşkut - AA

İçeriğin Devamı Aşağıda

Mersin'de yakılarak öldürülen 20 yaşındaki Özgecan Aslan'ın ölümü, Türkiye'nin bir çok ilinde düzenlenen eylemlerle protesto edildi.

Özgecan Aslan için saat 19:00'da İstanbul Kadıköy'de protesto gösterisi düzenlendi. Boğa heykelinin önünde toplanan gruplar, Özgecan'ın ölümüne ve kadına yönelik şiddete tepki gösterdi.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, Mersin'in Tarsus ilçesinde öldürülen 20 yaşındaki Özgecan Aslan cinayeti için Taksim'de protesto gösterisi düzenledi. Taksim Fransız Konsolosluğu önünde toplananlar Galatasaray Meydanı'na yürüdü.

Fotoğraf: Basir Gülüm - AA

İstiklal Caddesi'nin Taksim Meydanı girişindeki bir fast food restoranının terasına çıkan ve kendilerini 'Anarşist Kadınlar' oluşumu olarak tanıtan 5 kişi ise 'Katledilen kadınlar ve Özgecan isyanımızdır' yazılı pankart açtı.

Gruptan pankartı kaldırmasını isteyen polis ekipleri, olumsuz yanıt alınca müdahale ederek pankartı kaldırdı. Polis ekipleri, gruptakilerden, eylemi sonlandırarak aşağı inmelerini istedi. Yaklaşık 20 dakika süren ikna çabalarına rağmen eylemi bitirmeyen grup üyeleri gözaltına alındı.

Bakırköy Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan çoğunluğu kadınlardan oluşan yaklaşık 150 kişilik grup da Özgecan Aslan'ın öldürülmesini protesto etti.

Protestoya, yakınları benzer saldırılarda mağdur olan bazı kadınlar da bu olaylarla ilgili gazete kupürlerini taşıyarak destek verdi.

Özgecan Aslan'ın öldürülmesi Taksim meydanında protesto edildi. Meydanda bulunan bir restoranının üzerine pankart açmak isteyen gruba emniyet güçleri müdahale etti, 5 kadın gözaltına alındı. (Fotoğraf: Onur Çoban - AA)

ÇANAKKALE

Çanakkale'de de Çanakkale Kadın Platformunca İskele Meydanı'nda düzenlenen protestoya, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, çeşitli sivil toplum kuruluşu ile siyasi partilere üye kadın ve erkekler katıldı.

SİVAS

Sivas'ta Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan grup, 'Hepimiz Özgeyiz, Özgecanız', 'Kadına uzanan eller kırılsın' ve 'Kadına şiddete hayır' sloganları atarak Atatürk Anıtı'na yürüdü.

BURSA

Bursa'da çoğunluğu kadınlardan oluşan grup, Özgecan Aslan için gıyabi cenaze namazı kıldı. Ulucami bahçesinde öğle vakti kılınan gıyabi cenaze namazında kadınlar önde, erkekler arkada saf tuttu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Fotoğraf: Emre Umurbilir - AA

MALATYA

Malatya'da İnönü Caddesi'nde toplanan grup, slogan atarak Postane Meydanı'na kadar yürüdü. Çoğunluğu kadınlardan oluşan grup, Özgecan Aslan'ın fotoğrafı önünde mum yakarak slogan attı.

TOKAT

Tokat'ta ise Niksar Yolu Kavşağı'nda toplanan grup, 'Özge'ye kalkan eller kırılsın', 'Kadın, yaşam, özgürlük' ve 'Kadınlar burada, erkekler nerede?' sloganları atarak Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdü.

ERZİNCAN

Erzincan'da ise bazı siyasi partilerin ve sivil toplum örgütlerinin üyeleri, Cumhuriyet Meydanı'nda toplanarak Özgecan Aslan'ın öldürülmesini protesto etti. Kur'an-ı Kerim ve dua okunmasının ardından grup adına basın açıklaması yapan Nuray Aydemir, 'Biz bu dünyaya tecavüz edilmek, öldürülmek ya da şiddet görmek için gelmedik, biz kadın olmak için, kadın gibi yaşayabilmek için geldik' dedi.

Özgecan'ın tabutunu kadınlar taşıdı. (Fotoğraf: Mustafa Güngör - AA)

MERSİN

Mersin'de Otobüs Terminali önünde toplanan grup, 'Mersin uyuma, Özgecan'a sahip çık', 'Susma, sustukça sıra sana gelecek' sloganları atarak yürüyüşe geçti. Evlerinin balkonlarına çıkanlar, gruba destek verdi. Özgecan'ın evinin önüne gelerek, 'İdam, idam, idam' şeklinde slogan atan grup üyeleri, taziye çadırında Aslan ailesine başsağlığı diledi.

ESKİŞEHİR

Eskişehir'de, çoğunluğunu kadınların oluşturduğu grup, Yeni Bağlar Mahallesi'ndeki bir alışveriş merkezi önünde toplanarak bir süre slogan attı. Grup adına konuşan CHP İl Gençlik Kolları Başkanı Hüseyin Akçar, faillerin Türk Ceza Kanunu'nun öngördüğü en ağır yaptırımla cezalandırılmasını istedi.

KONYA

Konya'da ise sosyal medya üzerinden başlatılan organizasyon kapsamında bir araya gelen kalabalık, Mersin'de üniversite öğrencisi Aslan'ın öldürülmesini protesto etmek amacıyla yürüyüş düzenledi. Zafer Meydanı'nda toplanan yüzlerce kişi, burada bir süre sloganlar attı.

TRABZON

Trabzon'da da Özgecan Aslan'ın öldürülmesi protesto edildi. Trabzon Demokratik Kadın Platformu'nun düzenlediği gösteri kapsamında Maraş Caddesi'nde toplanan çoğunluğu kadınlardan oluşan yaklaşık 700 kişi, Özgecan Aslan'ın öldürülmesini protesto etmek için Atatürk Alanı'na kadar yürüdü.

ŞANLIURFA

Şanlıurfa'da ise Ahmet Bahçıvan İş Merkezi'nde toplanan aralarında Eyyübiye Kent Konseyi Kadın Komisyonu üyeleri ve bazı STK temsilcilerinin bulunduğu grup, üzerinde Özgecan'ın fotoğrafı bulunan dövizleri açıp slogan attı.

ELAZIĞ

Elazığ'da bazı sivil toplum örgütlerinin öncülüğünde öğretmenevi önünde ellerinde çeşitli pankartlarla toplanan grup, 'Kadına uzanan eller kırılsın', 'Susma haykır, tecavüze hayır', 'Özgecan ölümsüzdür' ve 'İdam, idam' şeklinde sloganlar atarak yürüyüşe geçti.

KASTAMONU

Kastamonu'da Hentbol Bayanlar Süper Ligi 14. haftasında Kastamonu Belediyespor-Yenimahalle Belediyespor maçı için sahaya çıkan sporcular da Özgecan Aslan'ın öldürülmesini protesto amacıyla genç kızın fotoğrafının bulunduğu masaya karanfil bıraktı.

ÇORUM

Çorum'un Bahabey Caddesi'nde toplanan Çorum Kadın Platformu üyesi grup, çeşitli sloganlar atarak Hürriyet Meydanı'na kadar yürüdü. Burada grup adına basın açıklaması yapan Evrim Gülez, kadınlara yönelik şiddetin karşısında yine kadınların olacağını söyledi.

Sputnik Türkiye

Kaynak: http://tr.sputniknews.com/turkiye/201...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
1
0
0
0
0