Görüş Bildir
Haberler
Türkiye Orta Dünya'da Olsa Kim Nereli Olur, Hangi Irklar Türkiye'de Yaşar?

etiket Türkiye Orta Dünya'da Olsa Kim Nereli Olur, Hangi Irklar Türkiye'de Yaşar?

1. Minas Trith-İstanbul

1. Minas Trith-İstanbul

Burası İstanbul kesinlikle. Biz zamanların harika güzellikteki şehri aynı zamanda insan ırkının da başkenti Orta Dünya'da. Yıllar içinde birçok savaş, talan ve yağma gören Minas Trith tıpkı İstanbul gibi yıpranmış ama hala güzelliğini koruyan bir şehir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

2. Büyücüler-Kayseri

2. Büyücüler-Kayseri

Kayserililerin para ve girişimcilik konusundaki başarısı ancak büyücülerin yeteneğiyle açıklanabilir. Türkiye'nin sayılı zenginlerinden tutun da başarılı küçük işletmecilerine kadar çoğunun Kayserili olması parayı büyütüp çoğaltma konusunda büyücülük yetenekleri olduğunu gösteriyor.

3. Elf Kadınları-İzmir

3. Elf Kadınları-İzmir

Elf kadınlarının güzelliği dillere destan. E İzmirli kadınlar için de aynı şey söylenir yıllardır. Bu bir şehir efsanesi mi yoksa İzmirliler gerçekten çok güzel mi bilemiyoruz ama bu benzetme bizce yerinde oldu.

4. Ajda Pekkan - Galadriel

4. Ajda Pekkan - Galadriel

Galadriel Elf büyücülerinin hem en güçlüsü hem de en zarif ve güzeli. Hem sarışınlığı ve güzelliği hem de tam bir büyücü gibi yıllardır yaşlanmaması ve enerjisinden hiç bir şey kaybetmemesiyle Galadriel'e en çok benzeyen Türk Ajda Pekkan olmalı.

5. Entler-Doğu Karadeniz

5. Entler-Doğu Karadeniz

Karadeniz'in ağaçlar ve ormanlar konusundaki durumu belli. Bilge ağaçlar ırkı olan Entler de Türkiye'de yaşasalardı kendilerine bu bölgemizi seçerlerdi kesin. Bol yağış, doğayla iç içe yaşayan insanlar, yemyeşil bir huzur var oralarda zira.

6. Yüksek Elfler-İstanbul'daki Azınlıklar

6. Yüksek Elfler-İstanbul'daki Azınlıklar

Yüksek Elfler hem en güçlü hem de en kadim olanları Elflerin. İstanbul'daki azınlıklar olan Rumlar, Ermeniler de hem soyları çok eskiye dayanan, hem güçlü ailelerden gelen hem de 'Eski İstanbul insanı' diye nitelendirdiğimiz kibar, görmüş, geçirmiş kimseler. Tıpkı eski Elf hanımları ve beyleri gibi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

7. Durin'in Soyu-Karabük

7. Durin'in Soyu-Karabük

Bu benzetmemizin Karabüklülerin boylarıyla bir ilgisi yok elbette. Durin'in soyundan gelen cücelerin madencilikteki başarısıyla ilgisi var. Karabük de maden bölgesi ve Karabüklüler de iyi madenciler.

8. Troller - Twitter

8. Troller - Twitter

Twitter'da trollük yapmak tüm dünyaya has bir durum elbette. Ancak Türk trollerin de maşallahı var desek yalan olmaz. Daha ziyade İstanbul civarında yaşayan trollerin Orta Dünya trolleriyle benzerliği ebatla değil isim benzerliğiyle alakalı.

9. Hobbitler - Trakya

9. Hobbitler - Trakya

Trakya'nın yemyeşil çayırları Shire'a benzemiyor mu? Ve Trakya'nın sazlı sözlü, eğlenceli, güler yüzlü insanları da tıpkı Hobbitler gibi değil mi? Türkiye'nin geri kalanından oldukça ayrı bir hayatları varmış gibi görünen Trakyalılar Hobbitler'in huzuruna sahip buradan bakıldığında.

10. Rohan - Bursa Karacabey

10. Rohan - Bursa Karacabey

Rohan at diyarı Orta Dünya'da. Rohanlılar da usta at biniciler. Bursa karacabey Türkiye'de at yetiştiriciliği denince akla gelen ilk yer zaten. Akla gelmesi kaçınılmaz bir benzerlik.

11. Elrond - Mesut Yılmaz

11. Elrond - Mesut Yılmaz

Bu fotoğrafa bakınca pek de benzemiyor diyebilirsiniz ama ikilinin başka fotoğraflarına arka arkaya bakınca mutlaka birbirlerini andırdıklarını anlayacaksınız. Biri siyasetçi figürü, güçlü, bir zamanların başbakanı. Elf olan Elrond siyasetle ilgili bir adam değil ama Orta Dünya'da seçim yapılsa Elflerin Demokratik Birliği gibi bir parti kurup seçilme ihtimali çok yüksek.

İçeriğin Devamı Aşağıda

12. Çaycı Hüseyin - Gimli

12. Çaycı Hüseyin - Gimli

Çaycı Hüseyin boyu itibarıyla da benziyor Gimli'ye ancak ona cücew demeye çalışıp duygularını incitmek değil amacımız. Bana daha ziyade ateşli, sinirli ve heyecanlı tabiatıyla benzer gibi geldiler. Bir de Hüseyi'nin 'çaylar' nidası Gimli'nin birçok benzer haykırışıyla aynı gibi neredeyse.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
617
61
41
30
23
10
5